Ontmoeten wij jou ook?Wandelen in Andalusië

Boek nú, betaal later

Singlereis Wandelen in Andalusië

9.4
Villa La Posada

Vanuit je kamer stap je direct de natuur in. Overdag heerlijk wandelen over slingerende bergpaadjes en in de avond gezellig dineren in het dorp of onder de sterrenhemel! Een perfecte mix tussen cultuur, natuur en ontspanning! *Boek en annuleer bijna kosteloos tot 6 weken voor vertrek. Zie Belangrijk*

Wat kun je verwachten?

 • Ontdek al wandelend het prachtige Andalusië
 • Verblijf in de charmante Villa La Posada
 • Wandelen met een Nederlandse gids
 • Bezoek aan Málaga incl. fietstocht
 • Twee avonden uit eten
vanaf € 1199,00
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Singlereis Wandelen in Andalusië
Spanje - Andalusië - Malaga
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 35 - 55 jaar
 • 49 - 69 jaar
Verblijf:
Villa
Verzorging:
Halfpension
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Wandelen in Andalusië

Flamenco, stierenarena’s en paella. Voor ons misschien clichés, maar wel de drie tradities waar Spanjaarden met recht trots op zijn. Zeker in Andalusië, de meest zuidelijke provincie van Spanje. Dit temperamentvolle stukje Spanje is niet voor niets ook bij de Spanjaarden zelf zeer geliefd.

Prachtsteden als Sevilla, Córdoba en Granada zijn de grote publiekstrekkers. Maar wist je dat tussen die steden indrukwekkende en verlaten natuurgebieden liggen? Bijvoorbeeld het natuurgebied Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, dat in de achtertuin van ons vakantie-adres ligt. Precies daar hebben we een paar mooie wandelroutes voor je uitgestippeld, dwars door de avocado-, olijf- en mangobossen.

Tijdens deze wandelvakantie verblijven we in een prachtige Andalusische villa aan de rand van het witte dorp Canillas de Albaida. Met het prachtige uitzicht, het verkoelende zwembad en de goede zorgen van Evert en Judith moet je hier wel tot rust komen. Overdag is het lekker wandelen over slingerende paadjes en bergpaden met uitzicht op zee en ’s avonds dineren we gezellig onder de sterrenhemel of in het dorp. Heerlijk, zo’n onbezorgde vakantie! En wat morgen komt, zie je dan wel weer. Zoals de Spanjaarden zeggen: “Mañana, mañana!”

Naar activiteiten
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht Amsterdam-Málaga
 • 7 kg handbagage
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Alle (brandstof)toeslagen en (luchthaven)belastingen
 • Verblijf
 • Lunchpakket op de wandeldagen
 • Alle overnachtingen in een gedeelde kamer of eenpersoonskamer met toeslag
 • Verblijf op basis van halfpension (twee keer uit eten)
 • Vermaak
 • Alle wandeltochten
 • Wijnproeverij
 • Bezoek aan de markt en het strand
 • Bezoek aan Málaga incl. fietstocht
 • Overig
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Optioneel ruimbagage
 • Verblijf
 • Drankjes en overige persoonlijke uitgaven
 • Overig
 • Fonds voor calamiteiten €2,50
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten à € 25,-

Activiteiten

Wat je gaat doen:
Deze streek in Andalusië leent zich uitstekend voor een wandelvakantie in het voor- en najaar. De wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een goede basisconditie en voor de liefhebber van rust en natuur.

De wandelschoenen kunnen deze week vaak genoeg uit je koffer. We maken mooie wandeltochten onder begeleiding van een ervaren Nederlandse gids. Zorg voor goede wandelschoenen, want je gaat volop klimmen en afdalen. Een dagrugzak, goede zonnebrandcrème en een hoed of pet zijn ook onmisbaar, want de temperatuur kan in het voor- en najaar aardig oplopen in Andalusië. Wandelstokken kunnen handig zijn en zijn eventueel ook te leen bij de villa.

Hieronder vind je het dag-tot-dag-programma van deze reis. Het kan zijn dat er ter plaatse nog een dag verschoven wordt. Je verblijft alle dagen in Villa La Posada en we vertrekken iedere dag vanuit hier. Alle transfers zijn uiteraard inbegrepen.

Dag 1: aankomst en kennismakingswandeling
Vandaag vlieg je vanuit Amsterdam naar Málaga, waarna de transfer volgt naar Villa la Posada in Canillas de Albaida. De transfer zal ongeveer een uur duren. Bij aankomst in de villa word je verwelkomd met een drankje en krijg je informatie over de week die voor je ligt. Bij aankomst in de ochtend maken we 's middags een kennismakingswandeling naar Cómpeta waar we op een terrasje met elkaar kunnen proosten op een goede wandelweek. De totale wandeltocht is 6 kilometer en duurt ongeveer 1,5 uur en we stijgen en dalen 115 meter.

Dag 2: drie dorpentocht
We vertrekken uit Canillas de Albaida om langs een oude ezelsroute naar Árchez te lopen. Na een korte pauze vervolgen we onze weg naar Cómpeta waar we een stop maken op een van de levendige terrasjes van het dorp. Daarna stijgen we verder naar onze lunchplek met uitzicht op Cómpeta. Vandaar dalen we langzaam weer af naar Villa la Posada. De totale wandeltocht is 11 kilometer en duurt (inclusief pauzes) ongeveer 5 uur. We stijgen en dalen 550 meter.

Dag 3: panoramawandeling
Vandaag vertrekken we vanaf onze villa richting Corumbela, met prachtige uitzichten op het dal en in de verte de zee. We lopen naar het dorp Sayalonga. Dorp van de nispero, een kleine, op een kleine abrikoos lijkende vrucht. We pakken hier een terrasje en hier worden we ook weer opgehaald. Deze wandeltocht is 14 kilometer en duurt ongeveer 5 uur met stijging van 450 meter en daling van 600 meter.

Dag 4: Málaga
Ga je op vakantie naar Andalusië, dan moet je beslist een bezoek brengen aan Málaga. Deze bruisende en overzichtelijke stad heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld en je vind er een mooie mix van oud en nieuw. Bij een bezoek aan Málaga mag een bezoek aan de historische binnenstad niet ontbreken. Er zijn veel overblijfselen uit de Moorse tijd en ook de Romeinen en de Feniciërs hebben hun sporen nagelaten in deze stad aan de Middellandse Zee.

We reizen per minibus naar Málaga. Onder begeleiding van een Nederlandse gids word je per fiets langs de hoogtepunten van Málaga geleid, zoals het Alcazaba (Moors fort), het Romeinse theater, de indrukwekkende kathedraal en de levendige overdekte markt van de stad. Ook fiets je langs het strand, de haven en de moderne boulevard Muelle Uno. De tour duurt ongeveer 3 uur en daarna heb je tijd om zelf op verkenning te gaan. Picassomuseum, de oude kathedraal, het Alcazaba of gewoon lekker naar het strand? Je kiest zelf waar je zin in hebt. Om 17:00 uur rijden we met z’n allen weer terug naar Canillas de Albaida.

Dag 5: route in het spoor van de Moren
Je wordt met de groep naar Sedella gebracht. Vandaar stijgen we naar een mooi uitkijkpunt om daarna af te dalen naar Salares voor een eventuele koffiepauze. Via de Arabische brug klimmen we langs oude moestuinen en steeneiken het dal weer uit. We lunchen op een mooie plek in het bos en volgen daarna een geurig kruidenpad. Via de Rio Cájula lopen we terug naar Villa La Posada. De totale wandeltocht is, 14 kilometer en duurt (inclusief pauzes) ongeveer 6 uur. We stijgen 650 meter en dalen 775 meter.

Dag 6: vrije dag
Vandaag is er geen programma. Je kunt de dag naar eigen wens invullen. Je kunt met de bus naar het strand gaan, paardrijden, mountainbiken, een 4x4 tour maken of bijvoorbeeld lunchen in Cómpeta en luieren bij het zwembad.

Dag 7: avocado en olijvenroute en wijnproeverij

We dalen af naar de Rio Cájula en lopen langs een schitterend pad het natuurgebied in. Oleanders, avocadobomen en citroenbomen flankeren de route. Na een korte pauze gaat de route verder door olijfboomgaarden en we stijgen door een pijnboombos verder naar het hoogste punt van de wandeling. Na de lunch lopen we terug naar de villa. De totale wandeltocht is, 10,5 kilometer en duurt (inclusief pauzes) ongeveer 4,5 uur. We stijgen en dalen 540 meter.

Bij een bezoek aan deze streek, mag een glaasje Moscatelwijn niet ontbreken. Al sinds de Romeinen is de Moscateldruif één van de meest gecultiveerde gewassen in het gebied. Vanmiddag brengen we dan ook een bezoek aan een bodega voor een wijn- en tapasproeverij. Het authentieke kleine wijnhuis is al vier generaties van dezelfde familie en de wijn wordt er nog op traditionele wijze gemaakt.

Dag 8: bezoek aan de markt
Op zaterdag bezoeken we de grootste markt uit de omgeving in Caleta de Velez en vandaar is het een korte wandeling naar de boulevard en het strand van Torre del mar, met vele strand restaurantjes en natuurlijk vergeet niet de sardines van het spit te eten, een specialiteit van de streek.

Dag 9: zijderoute
Vanaf Villa la Posada rijden we met de groep naar het beginpunt van de wandeling. Vanaf deze plek stijgen we in ongeveer een uur naar het begin van de oude zijderoute naar Granada. Langs een schitterend panaromapad volgen we het spoor van vroegere muilezeldrijvers. Bij de overblijfselen van een oude herberg hebben we een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Na een pauze trekken we verder en klimmen we langzaam verder naar het hoogste punt van deze week op 1200 meter. Nu dalen we via het dal van de honinggrot via een schitterend pad langzaam af naar Fábrica de la Luz, de oude waterkrachtcentrale van het dorp. Hier worden we opgehaald en rijden in tien minuten terug naar de villa. De totale wandeltocht is, 14 kilometer en duurt (inclusief pauzes) ongeveer 5,5 uur. We stijgen 630 en dalen 705 meter.

Dag 10: vertrek naar Nederland
De laatste dag van je vakantie is alweer aangebroken. Op maandag gaan we terug naar Nederland. Na de transfer van een uur vlieg je van Málaga terug naar Amsterdam.

* De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud.
Naar verblijf
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht Amsterdam-Málaga
 • 7 kg handbagage
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Alle (brandstof)toeslagen en (luchthaven)belastingen
 • Verblijf
 • Lunchpakket op de wandeldagen
 • Alle overnachtingen in een gedeelde kamer of eenpersoonskamer met toeslag
 • Verblijf op basis van halfpension (twee keer uit eten)
 • Vermaak
 • Alle wandeltochten
 • Wijnproeverij
 • Bezoek aan de markt en het strand
 • Bezoek aan Málaga incl. fietstocht
 • Overig
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Optioneel ruimbagage
 • Verblijf
 • Drankjes en overige persoonlijke uitgaven
 • Overig
 • Fonds voor calamiteiten €2,50
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten à € 25,-
Spanje , Andalusië , Malaga
Naam verblijf
Villa La Posada
Type verblijf
Villa
Zoover score:
9.4
300 meter

Verblijf Villa La Posada

Beschrijving

Waarom we in Villa La Posada *** verblijven
Tijdens deze wandelvakantie verblijven we in een prachtige Andalusische villa aan de rand van het witte dorp Canillas de Albaida. Met het prachtige uitzicht, het verkoelende zwembad en de goede zorgen van Evert en Judith moet je hier wel tot rust komen. De villa waarin we verblijven heeft een prachtig zwembad en een heerlijk terras waar buiten gegeten kan worden. Het ligt op een rustige plek in het dorp en op loopafstand vind je verschillende barretjes en winkeltjes. Naast het buitenterras is er de grote huiskamer met open keuken waar heerlijke maaltijden geserveerd worden. Er is gratis wifi in de villa.

Je kamer
De kamers zijn ruim, keurig ingericht en allemaal voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet. Voor bad- en bedlinnen wordt gezorgd. Je kunt ervoor kiezen om een kamer te delen met je reisgenoot of een kamer voor jezelf te boeken.

Eten en drinken
Tijdens je verblijf zijn ontbijt en diner inbegrepen. ’s Avonds dineren we bij onze villa en twee avonden gaan we uit eten in een van de lokale restaurants. Daarnaast krijg je op de wandeldagen een lunchpakket mee waar je niets extra’s voor betaalt. Dat is wel zo handig, want daardoor kom je ter plekke niet voor onverwachte uitgaven te staan.

De omgeving
Onze villa ligt op een heerlijk rustige plek aan de rand van het dorp. Het natuurgebied Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama liggen om de hoek. Canillas de Albaida is een typisch Andalusisch dorp waar de (slechts 900!) inwoners je ’s morgens met een vriendelijke 'buenos días' begroeten. Twee kilometer verderop ligt het dorp Cómpeta dat bekend staat om haar heerlijke wijnen. De toeristische kust ligt op 22 kilometer afstand, met plaatsen als Torre del Mar en Nerja.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek

Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed. 

Wie gaan er mee met deze singlereis?

Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?

Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Naar vervoer
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht Amsterdam-Málaga
 • 7 kg handbagage
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Alle (brandstof)toeslagen en (luchthaven)belastingen
 • Verblijf
 • Lunchpakket op de wandeldagen
 • Alle overnachtingen in een gedeelde kamer of eenpersoonskamer met toeslag
 • Verblijf op basis van halfpension (twee keer uit eten)
 • Vermaak
 • Alle wandeltochten
 • Wijnproeverij
 • Bezoek aan de markt en het strand
 • Bezoek aan Málaga incl. fietstocht
 • Overig
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Optioneel ruimbagage
 • Verblijf
 • Drankjes en overige persoonlijke uitgaven
 • Overig
 • Fonds voor calamiteiten €2,50
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten à € 25,-

Vervoer

Met het vliegtuig

In drie uur vlieg je van Schiphol naar Málaga. Op het vliegveld van Málaga ontvangt de Estivant reisbegeleider je en volgt een transfer van ongeveer 1 uur naar Canillas de Albaida.

Vluchtschema

De vluchttijden zijn momenteel nog niet bekend.

Bagagevoorwaarden vliegtuig

Welke bagage en hoeveel kilo mag je meenemen in het vliegtuig? Bij de vlucht is handbagage inbegrepen. Ruimbagage kun je naar keuze tijdens je reservering bijboeken. Wil je dit later alsnog bijboeken, dan kan dit tot uiterlijk 8 dagen voor vertrek en betaal je hiervoor wijzigingskosten.

Vervoer op bestemming
Vanuit Canillas de Albaida rijden er taxi’s en ook een bus. Deze bus rijdt onder andere naar Cómpeta en Málaga.

*Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht Amsterdam-Málaga
 • 7 kg handbagage
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Alle (brandstof)toeslagen en (luchthaven)belastingen
 • Verblijf
 • Lunchpakket op de wandeldagen
 • Alle overnachtingen in een gedeelde kamer of eenpersoonskamer met toeslag
 • Verblijf op basis van halfpension (twee keer uit eten)
 • Vermaak
 • Alle wandeltochten
 • Wijnproeverij
 • Bezoek aan de markt en het strand
 • Bezoek aan Málaga incl. fietstocht
 • Overig
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Optioneel ruimbagage
 • Verblijf
 • Drankjes en overige persoonlijke uitgaven
 • Overig
 • Fonds voor calamiteiten €2,50
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten à € 25,-

 • SGR
 • SCR
 • ANVR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 2 reviews
9.0
Singlereizen
57 jaar
10

Geweldig

Wat een hele goede reis.

Mijn tips

Geniet en ben jezelf!

Reisperiode: 28-09-2019 ~ 07-10-2019 / Finca Floretta

66 jaar
8

Pittig, maar mooi

Ik vond de wandelingen best pittig, maar ik heb wel zeker genoten van de prachtige uitzichten.

Mijn tips

Rust in de avonden lekker uit zodat je in de ochtenden ook kan genieten van het lekkere ontbijt.

Reisperiode: 07-10-2017 ~ 14-10-2017 / Finca Floretta

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen