Ontmoeten wij jou ook?The Hike Hardangervidda Noorwegen

Boek nú, betaal later

Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen

Wildkamperen Hardangervidda

Een hemelse stilte die enkel verstoord wordt door onze voetstappen en het geklingel van een waterfles. Een 8-daagse wandeltrekking door uitgestrekte landschappen en langs gletsjer. Een eigen lichtgewicht tentje voor 6 nachten wildkamperen en 1 unieke overnachting in een berghut met ontbijt en diner!

Wat kun je verwachten?

 • 8-daagse wandeltrekking in de Hardangervidda
 • 1 overnachting in een unieke berghut met maaltijd
 • Gletsjers en uitgestrekte landschappen
 • Treinreis door de uitgestrekte landschappen
 • Je eigen kwaliteit trekkerstentje
Aanbieding
vanaf € 999,00
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen
Noorwegen - Telemark - Hardangervidda
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 20-59 jaar
Verblijf:
Huurtent
Verzorging:
Vlgs programma
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis The Hike Hardangervidda Noorwegen

Droom even mee…adembenemende uitgestrekte landschappen,  het geruis van kabbelende bergrivieren, heldere meren her en der verspreid en woeste bergen die de oneindigheid breken. In de verte schittert een gletsjer in al zijn glorie terwijl een typische bruinrood geschilderde berghut zich lijkt te verstoppen. Een hemelse stilte die enkel verstoord wordt door onze voetstappen en het geklingel van een waterfles. Ga jij mee op the hike in de Hardangervidda Noorwegen?

We nemen je graag mee naar een plek waar dit droombeeld werkelijkheid wordt! Met onze backpack op onze rug gaan we acht dagen stappen doorheen één van de mooiste landschappen die onze wereldbol te bieden  heeft, het Hardangervidda National Park. Let’s go to the hike!

Het Hardangervidda National Park situeert zich op het grootste bergplateau van Noord-Europa en beslaat een gebied van 3422 km². Het is daarmee meteen ook het grootste natuurpark van het Noorse vasteland. Het beschikt over een bijzonder aanbod aan fauna, flora, cultureel en historische erfgoed. Een uitgebreid netwerk van paden biedt ongekende mogelijkheden voor elke avonturier in ons om al stappend te genieten van deze prachtige regio.

Heb ook jij zin om met ons doorheen dit woeste maar toegankelijke landschap te stappen, wild te kamperen en te genieten van een adembenemende zonsondergang in het gezelschap van een leuke groep gelijkgezinden? Haal dan maar je rugzak van onder het stof, wandel je schoenen nog even in en schrijf je vandaag nog in voor deze geweldige expeditie in Noorwegen.

Naar activiteiten
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht Brussel – Oslo incl. 20 kg ruimbagage Eventueel ook mogelijk vanaf Amsterdam
 • Vervoer - Trein
 • Retour treinreis; Oslo S – Geilo en Finse – Oslo S
 • Retour treinreis; Oslo – Oslo S en Oslo S – Oslo
 • Verblijf
 • 1 overnachting in een berghut met diner en ontbijt
 • Adventure Food (2x ontbijt, 2x lunch, 4x diner en 2 desserts per persoon) ter aanvulling op de maaltijden
 • Je eigen ultralichte tent
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat, slaapzak)
 • Overig
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Compensatie van CO2-voetafdruk i.s.m. Greentripper
 • Enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Houd er rekening mee dat je van Mr. Yeti maximaal 3kg mee aan tent en kookmaterialen krijgt. Wij adviseren dat jouw rugzak bij vertrek maximaal 12-14 kilo weegt. Daar komt dan nog zo’n 3 kilo van ons materiaal bij.
 • Verblijf
 • Etenspot (+- €75,-)
 • Overig
 • Annuleringsverzekering
 • Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 7 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers
 • Reisverzekering

Activiteiten

Dag 1 - Velkommen til Norge

Het is zover, we gaan naar Noorwegen! Met onze rugzak kom we aan op de luchthaven van Brussel, waar onze reisbegeleider en andere reisgenoten reeds zitten te wachten bij een kopje koffie. We hebben onze rugzak niet al te vol geladen, want straks hebben we nog wat kampeerspullen, kookgerei en eten te verdelen over onze rugzakken. En we willen natuurlijk ook niet té zwaar geladen zijn.

Eens aangekomen in Oslo nemen we de trein naar Geilo, ons startpunt van een van de mooiste trekkingen die Europa te bieden heeft. De treinreis was al adembenemend, hoe kan dit nog beter?

In Geilo doen we nog de inkopen voor de komende dagen en verdelen we die over onze rugzakken. “Wie heeft er nog plaats voor een pak Pasta?”

Nadat de laatste pasta een plekje heeft gevonden nemen we onze rugzak op de schouders en maken  we onze eerste kilometers. Na een tweetal uur stappen kiezen we een Waauw!-locatie en zetten we voor de eerste keer ons tentje op.

Afstand: +/- 2 uur 

Dag 2 - Ustetind

Na ons idyllisch ontbijt ruimen we onze tenten op en gaan we weer wandelen. We stappen richting de Hakkeset HyttaHytta betekent berghut in het Noors. Je kent ze wel, die typische roodkleurige houten hutten waar veel gelijkgezinde avonturiers samenkomen voor een koffie of een maaltijd. Ook wij stoppen voor een koffie, want daar hebben we wel zin in!

Na de koffie nemen we de westelijke route over de Gronebakken naar de Ustetind, een berg van ruim 1300m hoog in het noordoosten van het Hardangervidda Nationale Park.

Op de kale hoogvlakte (=Vidda) slaan we opnieuw ons tentje op, koken we ons potje en genieten we van het fantastische uitzicht.

Afstand: +/- 15 km, 4-5 uur

Dag 3 - …en we bouwen op!

Vandaag bouwen we onze kilometers nog wat op. Maar niet vooraleer we een stop maken bij de Tuva Hytta. Hier serveren ze naast koffie ook heerlijke wafels. Die kunnen we toch niet links laten liggen?

De wafels geven ons een energieboost en even later stappen we alweer doorheen een prachtig stukje Noorwegen met zijn beroemde meren en eindeloze bloemenvelden. Onderweg spotten we ook hier een daar een lemming, die druk bezig is om zijn wintervoorraad in te slaan.

Na een uur of 4 duikt de Heinsaeter Hytte op en we besluiten in de buurt van de hut te overnachten. Onze beentjes zijn toe aan een welverdiende rust.

Afstand: +/- 20 km, 5-6 uur

Dag 4 - Overnachten in een hut

We zijn vandaag vroeg uit de veren en de Heinsaeter Hytte verdwijnt al uit het zicht. We hebben vandaag een van de langste afstanden voor de boeg, want we trekken richting de Stigstuv Hytta, waar we vanavond kunnen genieten van een douche en gezellig onze beentjes onder tafel steken.

Na dik 3u wandelen komt de Rauhellern Hytta in zicht. Met uitzicht op een meer en de top van de Store Skrekken is dit ideale plek voor onze lunch. Na onze pauze stappen we nog zo’n 4u doorheen het hart van de Hardangervidda richting ons doel, de Stigstuv Hytta, waar de heerlijke ervaring van een trekkershut op ons wacht.

Afstand: +/- 25 km, 7-8 uur

Dag 5 - Gletsjers

Na een heerlijk ontbijt in de Stigstuv Hytta trekken we via een oude handelsroute genaamd Store Nordmannslepa noordwaarts richting Dyranut. Des te verder we stappen, des te ruiger het gebied wordt. De bergtoppen worden hoger en gletsjers eisen nu ook hun plaatsje in het landschap op. Gelukkig hebben we gisteren de batterijen van onze fototoestellen kunnen opladen!

De Hardangervidda heeft heel wat moois te bieden, en dat merken we nog eens wanneer we in Dyranut aankomen. Hier kunnen we genieten van de imposante vergezichten rondom ons en de diversiteit van de hoogvlakte.

We stappen een uurtje door en besluiten dan onze tent op te zetten. We kunnen de nachtrust wel gebruiken, want we hebben ongelofelijke indrukken te verwerken.

Afstand: +/- 25 km, 7-8 uur

Dag 6 - Kjeldebu

Intussen stappen we reeds 3u wanneer we aankomen in de Kjeldebu Hytta. Tijdens onze lunch hier kijken we of we nog enkele inkopen moeten doen voor onze laatste dagen.

Met onze rugzak opnieuw een kilo zwaarder, trekken we via de Handangerjokolen richting Finse. De tocht wordt gedomineerd door een enorme gletsjer en we zetten ’s avonds dan ook ons tentje met zicht op de Gletsjer. Tijdens ons zelfgemaakt diner bewonderen we het onvergetelijke schouwspel van kleuren in de ondergaande zon.

Afstand: +/- 22 km, 6-7 uur

Dag 7 - Andermaal genieten!

Vanmorgen liep onze wekker al vroeg af, want we wilden het spektakel van de opkomende zon op de gletsjer niet missen. En dat was zeker de moeite waard! We deden dat vanuit onze slaapzak waardoor het beeld nog een extra dimensie kreeg. Een beeld om nooit te vergeten!

Na het ontbijt, waarbij we nog nagenoten van het ochtendlijke schouwspel, beginnen we aan onze laatste etappe. Met de gletsjer in onze zog wandelen we richting Finse, een klein dorpje op een idyllische locatie dat de eindhalte is van ons wonderlijk avontuur en waar we onze laatste avond zullen vieren.

Afstand: +/- 20 km, 5-6 uur

Dag 8 - Afscheid

Het zit er helaas alweer op. Met de trein sporen we richting de luchthaven van Oslo en genieten we een laatste maal van de overweldigende Noorse landschappen. We delen onze foto’s, praten na over onze indrukken en spreken af wanneer we elkaar opnieuw kunnen ontmoeten.

Vanuit het vliegtuigraam werpen we een laatste blik over Noorwegen. Het was een belevenis om nooit te vergeten…en wie weet…misschien doen we het volgend jaar gewoon opnieuw!

Naar verblijf
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht Brussel – Oslo incl. 20 kg ruimbagage Eventueel ook mogelijk vanaf Amsterdam
 • Vervoer - Trein
 • Retour treinreis; Oslo S – Geilo en Finse – Oslo S
 • Retour treinreis; Oslo – Oslo S en Oslo S – Oslo
 • Verblijf
 • 1 overnachting in een berghut met diner en ontbijt
 • Adventure Food (2x ontbijt, 2x lunch, 4x diner en 2 desserts per persoon) ter aanvulling op de maaltijden
 • Je eigen ultralichte tent
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat, slaapzak)
 • Overig
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Compensatie van CO2-voetafdruk i.s.m. Greentripper
 • Enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Houd er rekening mee dat je van Mr. Yeti maximaal 3kg mee aan tent en kookmaterialen krijgt. Wij adviseren dat jouw rugzak bij vertrek maximaal 12-14 kilo weegt. Daar komt dan nog zo’n 3 kilo van ons materiaal bij.
 • Verblijf
 • Etenspot (+- €75,-)
 • Overig
 • Annuleringsverzekering
 • Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 7 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers
 • Reisverzekering
Noorwegen , Telemark , Hardangervidda
Naam verblijf
Wildkamperen Hardangervidda
Type verblijf
Huurtent

Verblijf Wildkamperen Hardangervidda

Beschrijving

Tijdens deze wandeltrekking gaan we 6 van de 7 nachten wildkamperen. Je krijgt een ultralight tentje van ons te leen. Deze weegt ongeveer 1 kg en hoef je niet te delen met je medereiziger.

We gaan 1 nacht overnachten in een echte Noorse berghut. De ideale beleving van een wandeltrekking door de Hardangervidda. Hier zit ook het diner en ontbijt bij inbegrepen

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annuleren bij te weinig deelnemers

Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden

De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Naar vervoer
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht Brussel – Oslo incl. 20 kg ruimbagage Eventueel ook mogelijk vanaf Amsterdam
 • Vervoer - Trein
 • Retour treinreis; Oslo S – Geilo en Finse – Oslo S
 • Retour treinreis; Oslo – Oslo S en Oslo S – Oslo
 • Verblijf
 • 1 overnachting in een berghut met diner en ontbijt
 • Adventure Food (2x ontbijt, 2x lunch, 4x diner en 2 desserts per persoon) ter aanvulling op de maaltijden
 • Je eigen ultralichte tent
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat, slaapzak)
 • Overig
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Compensatie van CO2-voetafdruk i.s.m. Greentripper
 • Enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Houd er rekening mee dat je van Mr. Yeti maximaal 3kg mee aan tent en kookmaterialen krijgt. Wij adviseren dat jouw rugzak bij vertrek maximaal 12-14 kilo weegt. Daar komt dan nog zo’n 3 kilo van ons materiaal bij.
 • Verblijf
 • Etenspot (+- €75,-)
 • Overig
 • Annuleringsverzekering
 • Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 7 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers
 • Reisverzekering

Vervoer

Met het vliegtuig

We vliegen vanaf Brussels Airport op Oslo Gardermoen (ook mogelijk vanaf Amsterdam). Vanaf de luchthaven in Oslo nemen we de trein naar Oslo Centraal, om vervolgens de trein richting Geilo te nemen.

De terugreis vertrekken we vanaf Finse me de trein naar Oslo Centraal. Vanaf hier nemen we de trein naar de luchthaven van Oslo Gardermoen.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht Brussel – Oslo incl. 20 kg ruimbagage Eventueel ook mogelijk vanaf Amsterdam
 • Vervoer - Trein
 • Retour treinreis; Oslo S – Geilo en Finse – Oslo S
 • Retour treinreis; Oslo – Oslo S en Oslo S – Oslo
 • Verblijf
 • 1 overnachting in een berghut met diner en ontbijt
 • Adventure Food (2x ontbijt, 2x lunch, 4x diner en 2 desserts per persoon) ter aanvulling op de maaltijden
 • Je eigen ultralichte tent
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat, slaapzak)
 • Overig
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Compensatie van CO2-voetafdruk i.s.m. Greentripper
 • Enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Houd er rekening mee dat je van Mr. Yeti maximaal 3kg mee aan tent en kookmaterialen krijgt. Wij adviseren dat jouw rugzak bij vertrek maximaal 12-14 kilo weegt. Daar komt dan nog zo’n 3 kilo van ons materiaal bij.
 • Verblijf
 • Etenspot (+- €75,-)
 • Overig
 • Annuleringsverzekering
 • Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 7 kalenderdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers
 • Reisverzekering

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen