Ontmoeten wij jou ook?Zeilweekend Brandaris Race

Boek nú, betaal later

Singlereis Zeilweekend Brandaris Race

Klipper Anna Catharina

Meevaren tijdens de unieke Brandarisrace? Tijdens de Brandarisrace varen ongeveer 80 schepen mee in de grootse zeilrace van Nederland. Een groot spektakel! Kom aan boord en zeil mee op een authentiek zeilschip de "Anna Catharina" op basis van volpension. We starten in Harlingen en zette koers naar Terschelling.

Wat kun je verwachten?

 • Meevaren met de Brandarisrace
 • Inclusief snelcursus zeilen
 • Gezellige groep zeilfanaten
 • Varen op een authentiek zeilschip
 • In eigen land het Wad op
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Nederland - Wadden - Harlingen of Enkhuizen
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 35-65 jaar
Verblijf:
Zeilschip
Verzorging:
Volpension
Vervoer:
Eigen vervoer
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Zeilweekend Brandaris Race

Niet alleen stap je bij ons aan boord voor gezellige zeilreizen over de Waddenzee, voor de sportieve vakantieganger monster je aan bij de Brandarisrace!
Qua deelnemende schepen is dit de grootste zeilrace van Nederland! Je zeilt mee als volwaardig bemanningslid en zeilervaring is niet vereist. De crew legt je namelijk van A tot Z uit hoe zeilen werkt. 

Om stil te staan bij het feit dat vuurtoren Brandaris op Terschelling in 1994 haar 400-jarig jubileum vierde, werd ter afsluiting van het jubileumjaar de eerste editie van de Brandarisrace georganiseerd. De race is uitsluitend voor klippers, tjalken, skûtsjes en zeegaande zeilschepen. De Brandarisrace loopt van Harlingen naar Terschelling. Waar de wedstrijd ooit begon met 50 schepen, verschijnen er nu jaarlijks maar liefst 80 aan de start! 

Het startschot klinkt in Harlingen, daarna zullen de schepen de zeilen hijsen en koers zetten naar Terschelling. Wilt u meevaren op een authentiek zeilschip tijdens de Brandarisrace ? Boek nu en zeil mee met ons en een leuke groep fanatieke zeilfanaten.

Naar activiteiten

Activiteiten

Vrijdag
Om 20:00u wacht jullie in Harlingen een warm onthaal door de schipper. Een welkomstwoord volgt, de hutten worden toegewezen en de avond leent zich voor gezellige gesprekken in het verwarmde dagverblijf óf lekker in de frisse buitenlucht aan dek.

Zaterdag
Zaterdagochtend staat er in alle vroegte al een stevig ontbijt voor jullie op tafel, met daarnaast natuurlijk een pot verse koffie en thee. Vervolgens zetten we koers naar de start en sluiten we aan bij de wedstrijdvloot. Het startschot klinkt en we gaan los! Tijdens de race zal de enthousiaste crew jullie uitgebreide instructies geven en begeleiden, we moeten immers samenwerken om als eerste over de finish te zeilen! Na de prijsuitreiking proosten we met z’n allen op de winnaar en vieren we natuurlijk dik feest op Terschelling.

Zondag
’s Ochtends schuiven jullie wederom aan bij een heerlijk ontbijt en na de lunch beginnen we aan de terugreis. We genieten nog even met volle teugen van de prachtige zeiltocht naar Harlingen, waar we rond 16:00u in de middag arriveren.

Naar verblijf
Nederland , Wadden , ...
Naam verblijf
Klipper Anna Catharina
Type verblijf
Zeilschip

Verblijf Klipper Anna Catharina

Beschrijving

Het schip kenmerkt zich door een ruime kuip en veel dekruimte. Hier kun je heerlijk de benen strekken en al mijmerend over de glinsterende zee uitkijken.

Na een mooie dag op het water zak je in het knusse dagverblijf heerlijk onderuit op de comfortabele banken en kunt u voor dat extra beetje sfeer gebruik maken van een stereo en een cd-speler.
Bijzonder is de authentieke houtkachel benedeneks, wat betekent dat er ook tijdens de koudere maanden prima met de Anna Catharina kan worden gevaren.

Hut
Tijdens deze reis word er verbleven in een gedeelde hut. Je deelt de hut met een medereiziger van hetzelfde geslacht.

Verzorging
Tijdens deze reis verblijf je op basis van volpension. Het ontbijt, lunch en diner is inbegrepen. Ook is er onbeperkt koffie en thee inbegrepen. Bier, wijn en fris is aan boord verkrijgbaar.
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona garantie

Boek deze reis nu met corona-garantie! Mocht de reis niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan krijg je de volledige reissom terug. (exclusief administratie- en boekingskosten)

Administratie- en boekingskosten

Deze reis is exclusief administratie- en boekingskosten van €7,50.

Verzekeringen

Deze reis is exclusief verzekeringen. Een kortlopende annuleringsverzekering kun je direct bij ons afsluiten, voor een reisverzekering kun je ook bij ons terrecht. 

Vertrekgarantie

Elke reis met vertrekgarantie vertrekt bij ons ook écht gegarandeerd. Dit is ongeacht het aantal aanmeldingen. Nog geen vertrekgarantie? Wanneer er voor een reis onvoeldoende aanmelingen zijn, zullen wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek bekend maken. 

Betalingsvoorwaarden

Wij vragen, na ontvangst van de definitieve boekingsbevestiging / factuur, een directe aanbetaling van €300,- euro. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek worden voldaan. Vertrek je binnen 6 weken? Dan vragen wij je de reissom in een keer te voldoen.  

1-persoonskamer

Een 1-persoonskamer is mogelijk op aanvraag. 

Wijzigingen door weer en/of getij

Het reisprogramma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Door het weer en getij is het mogelijk dat we meer of minder eilanden aandoen dan vooraf gepland. In dat geval zorgen wij voor een leuk alternatief op het IJsselmeer.

Naar vervoer

Vervoer

Met eigen vervoer

Deze reis is op basis van eigen vervoer. In de omgeving van de haven is voldoende parkeergelegenheid. 

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

 • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 1 reviews
10.0
Singlereizen
49 jaar
10

Een geweldig actief zeilavontuur

Het was een geweldig zeilavontuur! Actief deelnemen aan het zeilen, ontspanning, gezelligheid en heerlijk eten! Mijn complimenten aan de kok! Aan te raden voor iedereen die van zeilen houdt of een nieuwe sportieve ervaring zoekt!

Mijn tips

Aan wal: Wandeling door de duinen bij het Groene strand. Koffie of borrel bij de Walvis. Bezoek aan de Brandaris

Reisperiode: 14-10-2022 ~ 16-10-2022 / Klipper Anna Catharina

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen