Ontmoeten wij jou ook?Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog

Boek nú, betaal later

Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog

Campings 45+ singles

Met een gezellige groep singles bezoeken we alle Waddeneilanden van Nederland. We starten op Texel en eindigen op Schiermonnikoog. Maak kennis met dit bijzondere stukje Nederland. Je beleeft de Wadden als nooit te voren. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour.

Wat kun je verwachten?

 • Op avontuur met gelijkgestemde reisgenoten
 • Van eiland naar eiland; je beleeft ze allemaal!
 • Overnachten op campings
 • Verplaatsen per zeilboot, fiets en rib
 • Lokale cultuur ontdekken & wadlopen
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog
Nederland - Wadden - Eilanden
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 45-75 jaar
Verblijf:
Huurtent
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Eigen vervoer
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Eilandhoppen Van Texel naar Schiermonnikoog

Er komen voor deze reis geen nieuwe vertrekdata in 2022. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

Ontdek het Wad opnieuw!
Waarschijnlijk heb je één of meerdere Waddeneilanden bezocht, waarbij je met de veerboot van de vaste wal door de vaargeul naar een eiland bent gevaren. Het unieke van de Waddenzee beleef je intenser wanneer je gaat eilandhoppen in Nederland. Ons reisritme wordt afgestemd op het getij. Bij vloed stappen we op een boot naar het volgende eiland. Je zult merken dat elk eiland weer een heel ander karakter heeft. Verdiep je in de lokale cultuur en geniet van de overweldigende natuur. Open je ogen en geniet! Ultiem genieten is de overtocht van Ameland naar Terschelling per historische zeilboot, waarbij we onderweg bij eb droogvallen op het wad.

Waddenzee Werelderfgoed
Bij Nederlanders zit reizen in het bloed. Het liefste reizen we de hele wereld over, maar de schoonheid dichterbij zien we over het hoofd. Wist je dat Nederland een voor de wereld uniek natuurgebied heeft? De Waddenzee staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De natuurlijke kracht en dynamiek van eb en vloed maakt de Wadden bijzonder. Planten en dieren moeten zich in het waddengebied voortdurend aanpassen aan weer, wind en het getij. Alleen de slimste en sterkste soorten overleven in het waddengebied.

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1 - Aankomst op Texel
Het avontuur begint op Texel. Het handigste is om met het openbaar vervoer naar Den Helder te reizen om daar op de boot naar Texel te stappen. Het verblijf is in tenten op een kleine camping of bij een groepsaccommodatie. Bij aankomst staat alles al voor je klaar. Nadat we met elkaar kennis hebben gemaakt kunnen we het eiland gaan verkennen. Ga je mee op een wandeling door het nationale park ‘Duinen van Texel’? ’s Avonds kunnen we onder genot van een Texel’s Schuumkoppe genieten van de zonsondergang op het strand. De sfeer komt er meteen goed in!

Dag 2 - Texel
Je hebt de hele dag de tijd om Texel te verkennen. Er is hier genoeg te doen. Huur en fiets (niet inbegrepen) en ga naar de Slufter, een uniek kwelderlandschap in het noorden van het eiland. Neem dan ook meteen een kijkje bij de vuurtoren. Vanaf daar zie je Vlieland al liggen. Ben je een paardenliefhebber? Als je een ervaren ruiter bent kun je mee met een bos of strandrit. Heb je even genoeg van alle actie? Ontspanning is overal te vinden op Texel; in de dorpen of op het strand!

Bij te boeken:

 • Fietshuur Texel ca. €15 per dag
 • Paardrijden vanaf ca. €19 per uur

Dag 3 - Texel – Vlieland
Het is alweer tijd om het eerste Waddeneiland te verlaten. Op naar Vlieland! Er staat een spectaculaire overtocht gepland. Bij De Cocksdorp stappen we aan boord van een voormalig vissersschip. Die brengt ons naar het meest westelijke punt van Vlieland. Je ziet het al meteen liggen. Kijk goed om je heen, want de kans is best groot dat je een zeehond spot. Wanneer we aanmeren staat er een stoere gele truck klaar voor een tocht door 'de Sahara van het Noorden'. Het westen van Vlieland bestaat namelijk alleen maar uit zand en voelt aan als een woestijn. Dit gebied is militair oefenterrein en alleen toegankelijk met de Vliehors Express. Hiermee reizen we naar het Posthuys in de bewoonde wereld. Hier staat je huurfiets al klaar, waarmee we door de duinen naar Kampeerterrein Stortemelk fietsen. Bagage wordt naar de camping gebracht. Je hoeft slechts één duin over om een duik in zee te kunnen nemen. Ideaal! We verblijven twee nachten op Stortemelk. Zullen we ’s avonds een kampvuurtje op het strand maken? Wie heeft er een sterk verhaal?

Dag 4 - Vlieland
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om te genieten van het meest avontuurlijke Waddeneiland. Neem een frisse ochtendduik in de Noordzee en stap op de fiets om het eiland verder te verkennen. In Oost-Vlieland, het enige dorp van Vlieland, kun je slenteren door de Dorpsstraat en eindigen bij de  Vuurboetsduin. Bovenop deze duin bevindt zich de vuurtoren van Vlieland. Liefkozend de ‘Kabouter’ genoemd. Een vuurtoren hoeft niet hoog te zijn als hij op de hoogste duin van het eiland staat. Beklim deze duin maar eens en kijk uit over Oost Vlieland en de Waddenzee. Fiets vervolgens verder richting het Badhuys en proef onderweg een zeewierloempia. Vlakbij het Badhuys kun je diverse (optionele) activiteiten ondernemen, zoals blokarten, brandingkayakken of surfen.

Bij te boeken:

 • Vliehors Express ca. €24,50 p.p. voor dagexcursie en ca. €29,50 voor nachtexcursie.

Dag 5 - Vlieland – Terschelling
Vanaf Vlieland heb je het volgende eiland al zien liggen; Terschelling. Vanmorgen maken we met snelle ribs in 20 minuten de overtocht naar Terschelling. Aankomen in de haven van West Terschelling is een plaatje. Langzamerhand zie je de Brandaris al dichterbij komen. Na aankomst fietsen we naar de camping in de bossen net buiten West Terschelling. Terschelling kun je het best op de fiets verkennen. Letterlijk tot ’Oosterend’ waar je op de Boschplaat kunt rondzwerven of naar het drenkelingenhuisje kunt wandelen. Hier heeft de natuur de vrije loop.

Dag 6 - Terschelling
Uniek op Terschelling is wadkanoën (optioneel) naar een zeehondenbank. Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano! Bij zonsondergang kunnen we hiken naar “de Hoge duin” om na een mooie steile klim te genieten van een kleurenspektakel, terwijl we uitkijken over het westen van Terschelling en Vlieland. Bij helder weer kun je zelfs de vuurtoren van Ameland zien, onze volgende bestemming!

Bij te boeken:

 •  Wadkanoën (3 uur) ca. €49 p.p.

Dag 7 - Terschelling – Ameland
We verlaten Terschelling per historische zeiljacht. De hele dag zullen we onderweg zijn naar het volgende eiland; Ameland. We vertrekken bij vloed en zeilen zover we kunnen. Langzaam trekt het water weg en bij wantij kunnen we niet anders dan droogvallen op het wad. Als we geluk hebben, kunnen we van boord om een stukje over het drooggevallen wad te lopen. Wanneer het water weer de Waddenzee binnen komt en de zeiljacht weer loskomt varen we verder in de richting van de haven van Nes op Ameland. Vannacht verblijven we aan boord van de historische zeiljacht in stapelbedden. 

Dag 8 - Ameland
Per fiets gaan we naar de duincamping waar onze tenten al klaar staan. Hier verblijven we 2 nachten. Nadat we geïnstalleerd zijn, wordt het tijd om Ameland te verkennen. Ooit in je leven wil je lopen op de bodem van de Waddenzee. Dit is iets unieks voor Nederland en kan alleen bij eb op bepaalde plekken bij de Waddenzee. Tussen Hollum en Ballum neemt een lokale Amelander ons mee het Wad op (inbegrepen). Ruik, voel en proef de levendige Waddenzee en ervaar de snelheid waarmee het water wegvloeit en binnenkomt. De karakteristieke eilander zit vol verhalen, waar we zeker aandachtig naar zullen luisteren.

Dag 9 - Ameland
Je hebt de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Vanaf de vuurtoren loopt een fietspad door de duinen helemaal naar de andere kant van het eiland, waar je uitkomt bij de kwelders van ’t Oerd. Op de terugweg kun je stops maken in het gezellige Nes en afsluiten met een Nobeltje (het lokale likeurtje) in Ballum.

Bij te boeken:

 • Golfsurfen (1,5 uur) ca. €30 p.p.
 • Paardrijden (1 uur) ca. €26,50 p.p.
 • Blokarten (1 uur) ca. €27,50 p.p.

Dag 10 - Ameland – Schiermonnikoog
Tijd om naar het laatste eiland te gaan. Schiermonnikoog wacht op je! Vanmorgen stappen we aan boord van de veerboot naar Holwerd en vervolgens reizen we per taxibusjes richting Lauwersoog. Hier ligt de oude Vriendschap met de enthousiaste schipper Jacob klaar om ons mee te nemen op een mooi avontuur. Allereerst varen we naar een zandbank waar zeehonden liggen te zonnen. Je krijgt de tijd om de nieuwsgierige zeehonden van dichtbij te zien. Vervolgens varen we richting de zuidkant van Schiermonnikoog, waar we stranden op een zandplaat. Indien de omstandigheden het toelaten kun je via een trap het wad op (trek wadloopschoenen aan). Een waddengids neemt je mee en legt uit over van alles wat leeft en beweegt. Lopend zetten we voet aan wal op Schiermonnikoog. Heb jij nu de TVTAS afgevinkt?

Dag 11 - Schiermonnikoog
Vandaag heb je de hele dag de tijd om de schoonheid van Schiermonnikoog te verkennen. Schier is één en al natuur en in zijn geheel een nationaal park. Stap op de fiets of maak een mooie wandeling. Wanneer je oostwaarts gaat kom je al snel in ongerepte natuur, waar bijna geen mens te bekennen is. Wil je het avontuur een beetje actief beginnen? Het activiteitenstrand aan de noordkant is de perfecte plek voor blokarten en powerkiten (optioneel).

Dag 12 - Schiermonnikoog – einde reis
We zijn alweer aan het einde van ons avontuur. Wad hebben we genoten! Je kunt vandaag kiezen welke boot je naar de vaste wal neemt. Ongeveer elke 3 uur vertrekt er een veerboot naar Lauwersoog. Vanaf daar kun je met het openbaar vervoer terug naar huis reizen.

Bij te boeken:

 • Blokarten en powerkiten (2 uur) ca. €35 p.p.

Onvoorziene (weers)omstandigheden
In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. De reisleiding bekijkt de mogelijke oplossingen, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Naar verblijf
Nederland , Wadden , ...
Naam verblijf
Campings 45+ singles
Type verblijf
Huurtent

Verblijf Campings 45+ singles

Beschrijving

Tijdens het eilandhoppen op de Wadden verblijven we op verschillende campings. Elke 2 á 3 nachten verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen) op de volgende campings: 

 • Tesselse Camping op Texel (2 nachten)
 • Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland (2 nachten)
 • Groepskampeerterrein Staatbosbeheer op Terschelling (2 nachten)
 • Historische zeiljacht Willem Jacob in stapelbedden (1 nacht)
 • Camping Klein Vaarwater op Ameland (2 nachten)
 • Mini Camping de Duinhoeve of Springfield op Schiermonnikoog (2 nachten)

Je zult merken dat de sfeer overal weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten
Kies je ervoor om samen met een reisgenoot een tent te delen of heb je liever je eigen tent? We hebben diverse soorten tenten, variërend van basic tot luxe. Voor ieder wat wils! 

De Waard (inbegrepen)
Je verblijft standaard in een tent van het tentype De Waard. Op elk eiland hebben we windbestendige tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten met luchtbedden. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto) met twee comfortabele campingbedden. Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent. Kussens en dekens zijn aanwezig. Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Boek je samen met iemand, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Het is ook mogelijk om deze tweepersoonstent voor alleengebruik te boeken.

Luxe tent 
Het is ook mogelijk om een luxe tent te boeken. De luxe tent is een ruime, windbestendige tente met twee comfortabele (aero)bedden. Kussens en dekens zijn aanwezig. Deze tent kun je op indeling boeken, samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht of samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen boekt. Boek je alleen en wil je deze tent voor alleengebruik? Dat kan. Hiervoor betaal je een meerprijs. 

Lakenpakket 
Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor €17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

Faciliteiten
Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de Corona maatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiëne voorschriften te houden.

Verzorging
Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan! Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding. 

Verblijven onder voorbehoud
Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze corona tijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Bijzondere coronavoorwaarden

Het kan voorkomen dat het kabinet een nieuwe lockdown afkondigt en deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Coronaprotocol

Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM. De maatregelen veranderen met regelmaat naarmate er nieuwe inzichten komen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. Ook zullen we voor aankomst aan je vragen of je gezondheidsklachten hebt. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften:

 • We houden anderhalve meter afstand
 • We wassen ons handen regelmatig
 • We schudden geen handen
 • Bij verkoudheid of koortsklachten blijf je thuis
 • Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is

 

 

 

 

 

Betalingsvoorwaarden

Na boeking ontvang je een boekingsbevestiging/factuur. De aanbetaling is 25% van de reissom. Het resterende bedrag betaal je 6 weken voor de vertrekdatum.

Annulering door Corona?

Het kan voorkomen dat het kabinet coronamaatregelen afkondigt waardoor deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze binnen 14 dagen retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Groepsgrootte

Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 11 personen.

Naar vervoer

Vervoer

Met eigen vervoer

Naar de eilanden
Het Waddenhop avontuur begint op Texel en eindigt op Schiermonnikoog. Je reist op eigen gelegenheid (Openbaar vervoer) naar het eerste eiland. Deze bootovertocht is niet inbegrepen in de reissom. Vanuit Den Helder vaart er elk half uur een veerboot naar Texel. Vanaf daar kun je op een aansluitende bus stappen of met de Texelhopper mee (vooraf reserveren).

Aan het einde van de reis op Schiermonnikoog kun je zelf bepalen wanneer je met de veerboot naar Lauwersoog reist. Ongeveer elke 3 uur vaart een veerboot je in ca. 50 minuten naar het vaste land. Je kan zonder ticket aan boord stappen. Tussendoor gaan er ook snelboten. Hiervoor geldt een toeslag. Vanaf Lauwersoog kun je met de bus naar Leeuwarden of Groningen, waar regelmatig treinen vertrekken richting het zuiden.

Tussen de eilanden
De overtochten tussen de eilanden zullen elke keer weer anders zijn. We maken de oversteek per oude vissersboot, rib, historische zeilboot en watertaxi. Zo beleef je de Waddenzee op elke mogelijke manier!

De overtochten zullen met de volgende bootsoorten plaatsvinden (onder voorbehoud van wijzigingen):

 • Texel – Vlieland per voormalige vissersboot & Vliehors Express
 • Vlieland – Terschelling per rib of watertaxi 
 • Terschelling – Ameland per historische zeilboot 
 • Ameland – Schiermonnikoog met de oude Vriendschap
Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

 • GGTO

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 2 reviews
8.5
Singlereizen
62 jaar
9

Geweldig!

Een actieve vakantie, met kleine en grote avonturen en verrassende overtochten. Kortom: heel divers!

Mijn tips

Aanrader: bezoek het Schelpenmuseum op Schiermonnikoog

Reisperiode: 28-07-2022 ~ 08-08-2022 / Campings 45+ singles

64 jaar
8

Heerlijk

Een hele leuke manier om alle Nederlandse eilanden te bezoeken. Heerlijk dat alle tenten en bedden klaar staan en ze zijn van goede kwaliteit. Het ontbijt wordt verzorgd de een doet dat beter dan de ander. Alle reistijden en aansluitingen waren kloppend. Super goed georganiseerd. Leuk de verschillende leeftijden in de groep.

Mijn tips

Neem 1 rugzak met bagage mee en een dagrugzak dat is het makkelijkst reizen. Er zijn overal douches en je kunt altijd wel een handwarme doen.

Reisperiode: 14-07-2022 ~ 25-07-2022 / Campings 45+ singles

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen