Ontmoeten wij jou ook?Weekend weg Op Vlieland

Boek nú, betaal later

Singlereis Weekend weg Op Vlieland

7.1
Kampeerterrein Stortemelk

Verblijf 3 nachten op de mooiste camping van de Wadden. Slechts 1 duin van zee. Ontmoet nieuwe mensen op Vlieland en ontdek het meest avontuurlijke eiland. Incl. fietshuur gedurende het weekend en wandeling met een Vlielander. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour

Wat kun je verwachten?

 • Verblijf op Kampeerterrein Stortemelk
 • 3 nachten genieten van Vlieland
 • Ontmoet gelijkgestemde reisgenoten
 • Verken Vlieland met je eigen fiets
 • Wandelen met een authentieke Vlielander
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Singlereis Weekend weg Op Vlieland
Nederland - Vlieland - Oost-Vlieland
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 25-49 jaar
 • 45-75 jaar
Verblijf:
Huurtent
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Eigen vervoer
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Weekend weg Op Vlieland

Er komen voor deze reis geen nieuwe vertrekdata in 2022. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

Een weekendje weg en nieuwe mensen leren kennen? Ga naar Vlieland! Je verblijft 3 nachten op de gezellige camping Stortemelk. Ontdek Vlieland samen met reisgenoten. Fietshuur is inbegrepen, zodat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Lekker een dagje naar het strand of ga je de uitgestrekte duingebieden ontdekken? Gedurende het weekend kun je diverse optionele activiteiten ondernemen, maar natuurlijk is er ook genoeg tijd om te genieten van de uitgestrekte stranden en de gezellige strandbarretjes. Een wandeling met een lokale Vlielander is al inbegrepen in de reissom.

Het oosten van Vlieland is bewoond, het westen bestaat voornamelijk uit een grote zandvlakte. De Vliehors wordt ook wel de ‘Sahara van het Noorden’ genoemd. De enige manier om dit deel van het eiland te verkennen is met de Vliehors Express, een grote gele truck die je naar het drenkelingenhuisje brengt. Optioneel kun je mee met een middagtocht met de Vliehors Express.

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1 - Harlingen – Vlieland
Op vrijdag kun je zelf bepalen welke veerboot je van Harlingen naar Vlieland neemt (bootovertocht is niet inbegrepen). De regulieren overtochten vertrekken om 09:05u, 14:05u of 19:05u. Tussendoor vertrekken er snelboten (09:35u, 11:50u en 14:30u). Na aankomst in de veerhaven van Oost-Vlieland staat je fiets voor je klaar. Deze fiets is je vrijheid voor het hele weekend! Je bagage gaat direct naar de camping. Op je fiets ben je binnen 10 minuten op de camping. Hier ontmoet je andere weekendgasten. ’s Avonds kunnen we op het strand met elkaar een kampvuurtje maken en een drankje drinken om kennis te maken.

Dag 2 t/m 3 - Vlieland
Vlieland is één en al natuur. Je vindt hier uitgestrekte duingebieden en langgerekte stranden. Je hoeft maar even de camping af te fietsen en je bevindt je al middenin de duinen en bossen. Er is op het eiland veel te beleven. Breng een bezoek aan de lokale brouwerij Fortuna Vlieland of geniet van een cultureel optreden in de Bolder (theater/bar op de camping). Je reisleider weet allerlei leuke plekjes die je kunt gaan bezoeken. Je fiets geeft je de vrijheid om daarheen te gaan waar jij wilt. Natuurlijk is het gezellig om samen met meerdere reisgenoten op ontdekking te gaan, maar niks hoeft. Het is vakantie!

Dag 4 - Vlieland – Harlingen
Je weekend Vlieland zit er alweer op! Tijd om je tas in te pakken en weer op de veerboot te stappen naar Harlingen. Hopelijk heb je genoten! Je kunt kiezen welke boot je terug neemt. De eerste boot vertrekt om 06:50u, de laatste om 19:10u. We vragen je wel na het ontbijt uit te checken.


Om jou het beste van Vlieland te bieden zijn er vast een paar activiteiten aan te raden!

Wandeltocht met Vlielander (inbegrepen)
Als je het echte Vlieland wilt ontdekken en geïnteresseerd bent in mooie eilandverhalen ga je mee wandelen met een echte local. We hebben een doorgewinterde eilander gevonden die je graag de pareltjes van het eiland wil laten zien. Vlieland is continu in beweging en zo ook de rijke biodiversiteit op het eiland. Ben je benieuwd naar die ene vreemde vogel? Laten we hem zoeken! Onderweg staat je nog een aangename verrassing te wachten!

Vliehors Express (optioneel)
Wanneer je een week op Vlieland bent mag je een excursie met de Vliehors Express niet missen. Alleen met de grote gele trucks kun je de immense zandplaat aan de westkant van het eiland verkennen. Dit beschermde natuurgebied wordt door defensie ook als oefenterrein gebruikt. De Vliehors Express laat z’n sporen na in het zand (probeer maar te lezen). Wanneer we bij het drenkelingenhuisje aankomen kunnen we zwaaien naar Texel en als we geluk hebben zonnende zeehonden spotten.

Optionele activiteiten
Gedurende de week zijn er diverse mogelijkheden voor optionele activiteiten, waaronder:

 • Blokarten
 • Golfsurfen
 • Zeekayakken
 • Suppen
 • Bezoek aan brouwerij Fortuna Vlieland
 • Zeehonden spotten
 
Naar verblijf
Nederland , Vlieland , Oost-Vlieland
Naam verblijf
Kampeerterrein Stortemelk
Type verblijf
Huurtent
Zoover score:
7.1
100 meter
2 km

Verblijf Kampeerterrein Stortemelk

Beschrijving

Tijdens het singleweekend Vlieland verblijven we 3 nachten op Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland. Dit is de gezelligste camping van de Wadden met de Bolder als centrale punt. Hier kan het er uitbundig aan toegaan. Regelmatig zijn hier optredens van bekende en minder bekende artiesten. Stortemelk is een duincamping, waar kamperen nog echt kamperen is. Caravans zul je hier niet tegenkomen. Wij verblijven op veld oranje, niet ver van de Bolder. Het sanitair ligt op ca. 100 meter en wordt goed onderhouden. Hou er rekening mee dat we geen elektriciteit op onze plek hebben. Telefoons kun je opladen in de Bolder of met je powerbank.

Je verblijft in een basic tent voor alleengebruik of deelt deze met een reisgenoot. Wil je iets meer luxe? Boek dan een van de andere tenten bij als bijboekoptie.  

Tenten
Kies je ervoor om samen met een reisgenoot een tent te delen of heb je liever je eigen tent? We hebben diverse soorten tenten, variërend van basic tot luxe. Voor ieder wat wils!

2-persoonstent De Waard
Op elk eiland hebben we windbestendige tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten met luchtbedden. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto) met twee comfortabele campingbedden. Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent. Kussens en dekens zijn aanwezig. Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig. Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in deze 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent De Waard, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Het is ook mogelijk om deze tweepersoonstent voor alleengebruik te boeken.

Luxe tent voor 2 personen op indeling of alleengebruik
Verblijf in een ruime windbestendige tent met twee comfortabele (aero)bedden. Kussens en dekens zijn aanwezig. We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastje en verlichting.

Wanneer je alleen boekt kun je deze tent op indeling boeken. Je deelt deze tent dan met een reisgenoot van je eigen geslacht. Het kan voorkomen dat je de tent deelt met 2 andere reizigers van het eigen geslacht. Heb je liever deze luxe tent voor alleengebruik? Dit is mogelijk. Klik op boek nu om de prijs te berekenen.

1- of 2-persoonstent Basic
Dit is een popup tent voor 1 of 2 personen. Slaap je In een 1-persoonstent basic, dan heb je de privacy van een eigen tent. Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in een 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent basic, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. De tent heeft 1 of 2 luchtbedden/matjes en beschikt over campingstoelen en een lampje. Er is geen elektriciteit in de tent. Neem je eigen slaapzak en (opblaas)kussen mee.

Beddengoed (voor 2-persoonstent De Waard en Luxe tent)
Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

Dagelijks ontbijt inbegrepen
Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners
Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Faciliteiten
Er is geen electriciteit op onze kampeerplek. Het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. Je powerbank kun je een speciale plek opladen. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes en worden regelmatig schoongemaakt. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de Corona maatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiëne voorschriften te houden. 
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Bijzondere coronavoorwaarden

Het kan voorkomen dat het kabinet een nieuwe lockdown afkondigt en deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Coronaprotocol

Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM. De maatregelen veranderen met regelmaat naarmate er nieuwe inzichten komen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. Ook zullen we voor aankomst aan je vragen of je gezondheidsklachten hebt. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften:

 • We houden anderhalve meter afstand
 • We wassen ons handen regelmatig
 • We schudden geen handen
 • Bij verkoudheid of koortsklachten blijf je thuis
 • Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is

 

 

 

 

 

Annulering door Corona?

Het kan voorkomen dat het kabinet coronamaatregelen afkondigt waardoor deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze binnen 14 dagen retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Naar vervoer

Vervoer

Met eigen vervoer

Met de boot naar Vlieland
De bootovertocht is niet inbegrepen in de reissom. Deze kun je zelf boeken via Rederij Doeksen.

De mogelijke boottijden zijn:

Harlingen – Vlieland

 • 09:05u (regulier)
 • 09:35u (sneldienst)
 • 11:50u (sneldienst)
 • 14:05u (regulier)
 • 14:30u (sneldienst)
 • 19:05u (regulier)

Vlieland – Harlingen

 • 06:50 (regulier)
 • 11:50 (regulier)
 • 12:25 (sneldienst)
 • 14:30 (sneldienst)
 • 16:50 (regulier)
 • 19:10 (sneldienst)

Tijden zijn onder voorbehoud. Op de website van Rederij Doeksen vind je de actuele vertrektijden en prijzen.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

 • GGTO

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen