Ontmoeten wij jou ook?Actief op de Veluwe

Boek nú, betaal later

Singlereis Actief op de Veluwe

8.3
Boutique Hotel Hoog Soeren

De Veluwe is één van de mooiste wandel- en fiets gebieden van Nederland. We gaan lekker actief de omgeving per fiets verkennen en zullen een mooie wandeling maken door de bossen van Het Loo. Geniet van een heerlijke lunch aan het Uddelermeer. *Boek en annuleer bijna kosteloos tot 6 weken voor vertrek. Zie Belangrijk*.

Wat kun je verwachten?

 • Spot de Veluwse big five 
 • Ontdek de zuidelijke Kroondomeinen in volle glorie
 • Ervaar het luxeleven van vroeger in Paleis het Loo
 • De ‘lekkerste fietstocht van Nederland’
 • Beklim de 102m hoge Aardmansberg
Veilig op vakantie
vanaf € 529,00
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Singlereis Actief op de Veluwe
Nederland - Gelderland - Apeldoorn
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 35-55 jaar
 • 40-59 jaar
Verblijf:
Hotel
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Actief op de Veluwe

“Volgens mij hoorde ik net iets”, fluister je tegen je groepsgenoten terwijl jullie stokstijf stilstaan in een bosrand. Iedereen is gefocust, maar muisstil. Datzelfde geritsel, zo’n tien meter bij jullie vandaan. In de struiken bewegen een paar bladeren en er verschijnt een enorm gewei. Je staat oog in oog met een edelhert en voelt je hart in je keel bonzen. Niemand verroert een vin. Met z’n kop omhoog slaakt hij een galmend oergeluid. En hij sprint weg. Iedereen blijft nog twee minuten stilstaan, waarna iemand vraagt: “gebeurde dit net echt? ”

Het kleine plaatsje Hoog Soeren op de Veluwe kent weinig straten, zodat er meer ruimte is voor natuur. En wat is er veel te beleven. Als je ontwaakt in je éénpersoons-privékamer, spoel je de geur van het bos van je af onder de douche en stap je zo de ontbijtzaal in. Wanneer je je buik vol hebt gegeten, wandel je met je groepsgenoten naar buiten om de ochtend te beleven.

Een betoverend tweeluik van natuur en oneindige luchten. Wat je op de Veluwe ziet is puur natuur, bijna niet te beschrijven. Maar we proberen het toch: magische heidevelden alsof Van Gogh zijn penseel de vrije loop liet, met daarachter diepgroene bossen met toppen die de wolken bijna raken. Ga je dit prachtige landschap te voet of per fiets ontdekken, dat is de vraag. Allebei natuurlijk, dat is het antwoord.

De omgeving
Hoog Soeren telt drie straten. Ze wilden eerst vier, maar dan was er minder ruimte voor de natuur, dus werden het drie. Maar ook al is de vierde nu puur natuur, we weten zeker dat het precies in jouw straatje past. Hier in Hoog Soeren ben je namelijk geen toeschouwer van de natuur, maar een onderdeel. De geluiden van de natuur vertellen je waar je naartoe moet. Zoek de Veluwse big five, terwijl je door het Kroondomein naar het Aardhuis wandelt. Misschien spot je een edelhert, of loop je een bokbiertje tegen het lijf bij een onverwachts café. Achter iedere muur van bomen of heide schuilt een verrassing!

Apeldoorn ligt om de hoek
Toe aan een momentje in de stad? Met Apeldoorn op zo’n 8 kilometer afstand is het bruisende stadsleven om de hoek. De sfeervolle binnenstad heet je van harte welkom voor een hapje, drankje of iets anders gezelligs dat je in een stad kunt doen. “Wat een leuke stad!” roepen, bijvoorbeeld.

Veel om mee te maken
In de omgeving van Hoog Soeren is er veel te bekijken. We proberen het in één adem op te schrijven, dus als je je adem inhoudt kun je kijken of je het volhoudt tot het einde van de opsomming. Je kunt het Aardhuis bekijken, de Aardmansberg beklimmen, fietsen of wandelen over de Veluwe, de Veluwse golfclub ervaren, de houten toren bij Berg & Bos beklimmen, wilde dieren spotten bij de Pomphulweg, Paleis het Loo bezichtigen, Kasteel Cannenburch beleven, in het Uddelermeer zwemmen, de stad Apeldoorn bezoeken, inspiratie zoeken in het Kröller-Müller Museum of langsgaan bij Radio Kootwijk. Je kunt ook gewoon kijken waar je zin in hebt, natuurlijk.
Naar activiteiten
 • Verblijf
 • Entree Park de Hoge Veluwe
 • Iedere ochtend ontbijt en één avond diner
 • Verblijf in eenpersoonskamer
 • Welkomstdrankje
 • Vermaak
 • Wandeling en 2 fietstochten
 • Overig
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider
 • Toeristenbelasting
 • Verblijf
 • Overige diners, lunch en drankjes
 • Vermaak
 • Fiets (kun je bij boeken, of zelf meenemen)
 • Overig
 • Reserveringskosten à € 25,-

Activiteiten

Dag van aankomst
Na je (waarschijnlijk al prachtige) reis richting de Veluwe, is het tijd om je groepsgenoten te leren kennen. De beste manier om te kijken of het loopt? Wandelen natuurlijk. En een welkomstborrel. Daarom starten we deze vierdaagse groepsreis met een 6 kilometer lange wandeling, indien gewenst met een neutje voor de warmte. Deze expeditie introduceert de uitgestrekte groene bossen van de Koninklijke Houtvesterij het Loo, rondom het pittoreske Hoog Soeren.

Vanaf ons hotel wandelen we naar restaurant De Echoput – echoot een put niet altijd? – en duiken vervolgens direct de bossen in. Wilde je altijd al boomspotten, dan is dit je kans. Waar je het ene moment een staredown met een groepje wilde beuken houdt, ben je het volgende moment omringd door eikenbossen, bosbessenstruiken of ander groen gewas. Via de wildrasters, slingerpaadjes en zandwegen struinen we door het woud en duiken we het wildgebied in wanneer we willen. Op de Veluwe is de afstand tussen ons en ongerepte natuur slechts een wildrooster.

Als we (hopelijk) een aantal exemplaren van de Veluwse big five hebben weggestreept van onze big-five-bingokaart (zelf meenemen), zoeken we een plekje waar we onze suikerspiegel kunnen opkrikken zodat we ook de avond nog energiek kunnen zijn. Eenmaal terug in het hotel schuiven we aan voor het diner, waarna je zelf bepaalt wat je de rest van de avond doet!


Dag 2 – Happen en Trappen, de Veluwe per fiets (45 km)

Heb je lekker geslapen? Mooi, dan mag je lekker gaan ontbijten, is gewoon inclusief. Heb je je ontbijt achter de kiezen, jezelf opgefrist en loopt alles op rolletjes? Dan is het tijd om te fietsen. We gaan vandaag ‘Happen en Trappen’. Dat is geen nieuw kookprogramma van Tom Dumoulin, maar de naam van de ‘lekkerste fietstocht van Nederland’.

We fietsen over bospaadjes, schelpenpaadjes, landweggetjes en andere autoloze stukken en ontdekken stukken Veluwe waarover nooit werd geschreven. We kunnen dan ook niet precies vertellen hoe dat eruit komt te zien, omdat je het echt zelf moet zien. We verklappen alvast dat er veel flora en fauna bij komt kijken. Maar natuur is niet het enige wat de klok slaat op deze fietsdag, want we ontdekken ook menselijke invloed in Nederland.

Beeld je het eens in: je arriveert bij je kasteel met paard en wagen, de royal winst die je maakte op de markt wordt uitgeladen en ergens in de verte ruik je vlees. Je tuurt over je enorme landgoed en denkt: het is goed om een kasteelheer te zijn. Alleen jammer dat je altijd moest waken voor plunderaars. Dat klopt, onze eerste koffiestop is bij Kasteel Cannenburch, een van oorsprong middeleeuws kasteel dat verstopt ligt in een oud parkbos met omringd door weilanden en vijvers. Dat wil je meemaken.

Via Kasteel Cannenburch fietsen we door naar het Uddelermeer, waar het tijd is voor een lekkere lunch. Het Uddelermeer is geen gewoon meer maar een geologisch overblijfsel uit de laatste ijstijd. Het meer ligt 24 meter boven zeeniveau en dat is voor een natuurlijk meer in Nederland erg hoog. Proef het Veluwse wild, neem een broodje met Veluwse bosbessenjam of zoek iets uit wat je niet kent. Uitgegeten? Dan zoeken we het hogerop; we beklimmen de Aardmansberg – 102 meter hoogte – en drinken een borrel in het Aardhuis, het voormalig jachthuis van o.a. Koning Willem III.

Voor iedereen die het leuk vindt: in de avond eten we in Apeldoorn en verkennen we al het moois dat deze stad ons te bieden heeft.


Dag 3 – Fietstocht van 50 km

Op de derde dag hebben we weer vier toffe expedities op de planning. Eigenlijk is het één expeditie met vier tussenstops. Maakt ook niet uit. We gaan in ieder geval weer fietsen. Via weggetjes die we nog niet eerder ontdekten, fietsen we richting Hoenderloo. Hier houden we een korte koffiestop, komen we bij en bespreken we hoe we richting het Kröller-Müller Museum fietsen. In dit museum vind je kunst van Van Gogh, impressionisten, futuristen, kubisten, symbolisten en zelfs de Gouden Eeuw. En natuurlijk de bekende eigentijdse sculpturen.

Na het bezoek aan het museum, fietsen we naar ‘het bruisende hart van de Veluwe’ Otterlo. Tijd voor een welverdiende lunch, waarna we onze weg vervolgen naar Radio Kootwijk. Hier maken de bomen van Neêrlandsch grootste bosgebied plots plaats voor een groot open gebied dat bestaat uit heidevelden en zandverstuivingen. Imposant. Maar dat is nog niet alles, want via een aantal prachtige paden komen we bij het monumentale zendstation Radio Kootwijk. Tijd voor een foto! Dit gebouw – dat een beetje lijkt op een kind van een tempel, sfinx en de cover van Pink Floyds ‘The Division Bell’ – werd in de jaren twintig gebruikt voor radio-telegrafisch contact met Nederlands-Indië. Bijzijn is meemaken.

In de avond bekijken we waar we willen eten, blijven we lekker in het hotel of zoeken we weer een leuke plek in Apeldoorn? Is er nog wild dat je nog niet hebt geproefd? Doe het nu, want morgen is het helaas tijd om de koffers te pakken!


Vertrekdag

Dag 4, tijd om te vertrekken. Of toch nog even blijven? Jij bepaalt of je meteen huiswaarts keert of nog even op de Veluwe blijft. Misschien vind je wel een paar groepsgenoten die nog niet klaar met ontdekken zijn, er is immers nog veel meer te doen. Zo zou je 1 van de Hanzesteden kunnen bezoeken, zoals Deventer, Hattem of Zuthpen. Of ga je toch voor het koninklijke gevoel en bezoek je de barokke tuinen en stallen van Paleis ’t Loo? Liever iets meer beestachtigs? De Apenheul ligt ook om de hoek.

Fietsen huren of meenemen?
Wat is een fietstocht zonder fiets? Exact, geen fietstocht. Vandaar dat het met deze reis wel handig is om een fiets te hebben. Je kan er zelf een meenemen. Bij het hotel zit een ruimte waar je je fiets achter slot en grendel kan zetten. Liever een fiets huren? Ook geen probleem! Je hebt de keuze uit een gewone of een elektrische fiets. Voor een normale fiets betaal je € 20,- en voor een elektrische fiets € 50,- voor 2 dagen. Deze kun je bij reservering in stap 3 bij boeken.

Naar verblijf
 • Verblijf
 • Entree Park de Hoge Veluwe
 • Iedere ochtend ontbijt en één avond diner
 • Verblijf in eenpersoonskamer
 • Welkomstdrankje
 • Vermaak
 • Wandeling en 2 fietstochten
 • Overig
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider
 • Toeristenbelasting
 • Verblijf
 • Overige diners, lunch en drankjes
 • Vermaak
 • Fiets (kun je bij boeken, of zelf meenemen)
 • Overig
 • Reserveringskosten à € 25,-
Nederland , Gelderland , Apeldoorn
Naam verblijf
Boutique Hotel Hoog Soeren
Type verblijf
Hotel
Zoover score:
8.3
6 km

Verblijf Boutique Hotel Hoog Soeren

Beschrijving

Waarom we in Boutique Hotel Hoog Soeren verblijven
Boutique Hotel Hoog Soeren, middenin de natuur, werd in 1966 opgezet door Randstedelijke ondernemers Leo en Corrie Piek. Na het overlijden van Leo in 1998, kwamen dochter Lea en haar man Jesse helpen. Nadat Corrie er een aantal jaar later uitstapte, werd zij vervangen door andere dochter Ylvia. Zo is dit prachtige hotel al sinds 1966 een familiebedrijf en hoorden we in de wandelgangen dat wanneer je hier als groep vreemden arriveert, je als familie weer vertrekt.

Het hotel is de afgelopen jaren flink opgeknapt en de kamers zijn omgetoverd tot 12 ruimere, sfeervolle kamers met zijdezachte bedden en stuk voor stuk een privébadkamer. Beeld het jezelf eens in: je trotseerde net kilometers aan bos, heide en water tijdens je wandeltocht over het glooiende landschap van de Veluwe. Je plukt de laatste bladeren uit je haar, kijkt je voeten op blaren na en duikt daarna in je badkamer die oogt als een spa. Oh, je hebt al geboekt?


Je kamer

Je verblijft in een sfeervolle, standaard eenpersoonskamer (ca. 15m2), inclusief privébadkamer met toilet, wastafel en douche. Zo’n vakantie in de natuur betekent immers niet dat je er continu naar moet ruiken! Wil je liever net iets meer ruimte dan is een comfort kamer iets voor jou (ca. 20m2). Let op! Een comfort kamer is altijd op aanvraag, voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Eten en drinken
Ontwaken met 50 fietskilometers in de benen maakt hongerig. Snappen we. Daarom ontbijt je iedere ochtend onbeperkt, zodat je je dag start met zoveel mogelijk energie. Ieder hoekje van de Veluwe moet immers worden ontdekt. Ook hoef je de eerste avond niet na te denken over je avondeten; de eerste avond met de hele groep tafelen in het restaurant van het hotel zit gewoon bij de prijs inbegrepen. Het is ook mogelijk ‘wild’ te eten bij het restaurant (nee, we bedoelen niet dat je met eten mag gooien).

Goed om te weten: in verband met het coronavirus, wordt zowel het ontbijt als de lunch en het diner in aangepaste vorm geserveerd. Dit betekent niet dat al het eten rond is, maar dat er op vooraf afgesproken tijden en met gepaste afstand wordt gegeten.

Op de tweede en derde avond ben je vrij om te eten waar je wilt. Over het algemeen merken we dat de groep wél samen gaat eten op deze avond, dus misschien is het leuk om te stemmen!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek

Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?

Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?

Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Naar vervoer
 • Verblijf
 • Entree Park de Hoge Veluwe
 • Iedere ochtend ontbijt en één avond diner
 • Verblijf in eenpersoonskamer
 • Welkomstdrankje
 • Vermaak
 • Wandeling en 2 fietstochten
 • Overig
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider
 • Toeristenbelasting
 • Verblijf
 • Overige diners, lunch en drankjes
 • Vermaak
 • Fiets (kun je bij boeken, of zelf meenemen)
 • Overig
 • Reserveringskosten à € 25,-

Vervoer

Met eigen vervoer

Hoog Soeren ligt op ca. 65 kilometer van Utrecht. Afhankelijk van de drukte op de weg rijd je dit in 50 minuten.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Verblijf
 • Entree Park de Hoge Veluwe
 • Iedere ochtend ontbijt en één avond diner
 • Verblijf in eenpersoonskamer
 • Welkomstdrankje
 • Vermaak
 • Wandeling en 2 fietstochten
 • Overig
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider
 • Toeristenbelasting
 • Verblijf
 • Overige diners, lunch en drankjes
 • Vermaak
 • Fiets (kun je bij boeken, of zelf meenemen)
 • Overig
 • Reserveringskosten à € 25,-

 • SGR
 • SCR
 • ANVR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen