Ontmoeten wij jou ook?HBO+ Rondreis langs de Mayasteden

Boek nú, betaal later

Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden

Verschillende hotels

Ga met ons mee op rondreis door Mexico, Belize en Guatemala. We bezoeken eeuwenoude tempelcomplexen, ongerepte jungles, vulkanen, sfeervolle koloniale steden en verschillende indianendorpen. Tijdens deze singlereis stapelen de hoogtepunten zich op! Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour.

Wat kun je verwachten?

 • Op rondreis met een grote groep singles
 • Ontdek Mexico, Belize en Guatemala
 • Ontdek de grootste Mayasteden
 • Maak een boottocht op het meer van Atitlan
 • Reisleiding staat 24/7 voor je klaar!
Binnenkort beschikbaar
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden
Mexico - Yucatan - Cancun
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 25-50 jaar
Verblijf:
Hotel
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis HBO+ Rondreis langs de Mayasteden

Tijdens deze rondreis bezoeken we de drie mooiste landen van Midden-Amerika en zullen we genieten van bijzondere culturele schatten en prachtige natuurwonderen. De reis begint in het prachtige en veelzijdige Mexico. We kennen Mexico van de taco’s, tequila en prachtige stranden, maar ook van de eeuwenoude Mayacultuur. Tulum is één van de meest mooiste archeologische zones van dit land, mede omdat de goed bewaarde ruïnes van de eeuwenoude tempels vlakbij de azuurblauwe zee liggen. Deze compositie zal je versteld doen staan! Verder is de lokale bevolking super vriendelijk en mogen we tijdens onze reis een kijkje nemen bij een familie in het dorpje Zinacantan. Ook brengen we een bezoek aan de koloniale stad Mérida en Chichén Itzá. Deze bijzondere Mayastad is in 2007 uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen en dat vinden wij geen verassing!

Belize is het tropische paradijs van Amerika! Je vindt er uitgestrekte oerwouden, hagelwitte zandstranden, berggebieden en een hoop exotische dieren. Geniet van de gastvrijheid van de lokale bevolking, die oprecht geïnteresseerd is in je en die je zal verwelkomen met een grote glimlach. In Xunantunich vind je één van de mooiste ruïnes uit de tijd van de Maya’s en deze is nog niet overspoeld door toeristen! Geniet tijdens je bezoek van het prachtige uitzicht met op de achtergrond het gebrul van de brulapen.

Na Belize brengen we een bezoek aan het authentieke Guatemala. De eeuwenoude cultuur is hier nog niet verdwenen omdat veel locals afstammen van de Maya’s en hun eeuwenoude tradities in ere houden. We bezoeken het beroemde Tikal, één van de grootste Mayasteden! Deze stad ligt verborgen in een indrukwekkende jungle vol toekans, apen en paradijsvogels. Durf jij een tempel te beklimmen? Eenmaal boven aangekomen, zul je genieten van een adembenemend uitzicht over het natuurreservaat. We maken een boottocht op het schitterende meer van Atitlan, dat omringd is door vulkanen en Mayadorpen. Stap uit bij Zutujil voor de grootste marktplaats vol met bonte kleding en Mayasouvenirs. In Panajachel proef je de beste rum van Guatemala en krijg je de kans om typische snacks uit buurland El Salvador te proeven.

We sluiten deze singlereis af in Mexico op de prachtige stranden van Playa del Carmen. Kom hier nog even heerlijk tot rust; neem een duik in de warme Caribische zee en relax onder een palmboom met een kokosnoot in je hand. Laat alle indrukken van deze fantastische landen de revue passeren!

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1: Amsterdam - Cancún
Jouw singlevakantie gaat beginnen: in de ochtend vliegen we van Amsterdam naar Cancún. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel.

Dag 2: Tulum
We brengen een bezoek aan één van de meest fotogenieke plaatsen van Mexico, de archeologische zone van Tulum. De ruïnes van de tempels die we er vinden, vormen een beeldschoon contrast met de azuurblauwe wateren van de Caribische Zee. Tulum werd in het jaar 1000 door de Maya’s gesticht. Het is de enige Mayastad aan zee. Naast de ruïnes zijn ook de vele leguanen een bezienswaardigheid. We hebben hier ook tijd om te zwemmen in de azuurblauwe zee met op de achtergrond de oude Mayastad. Een mooi begin van onze rondreis! Vervolgens rijden we naar het aan Belize grenzende Chetumal of Bacalar voor de overnachting. De reisafstand is ca. 384 km/ reisduur ca. 5,5 uur.

Dag 3: Xunantunich
We verlaten Mexico en rijden Belize in. We brengen een bezoek aan Xunantunich, het complex van prachtige Mayaruïnes met 25 tempels en 6 pleinen. Vanaf de 45 meter hoge Akropolis hebben we een indrukwekkend uitzicht op de Mayastad en het omliggende oerwoud met luidruchtige brulapen. Hierna vervolgen we onze route naar het prachtige Guatemala, de bakermat van de Mayacultuur. Maak kennis met kleurrijke klederdracht, inheemse dorpen, actieve vulkanen, ongerepte jungle, meren en berggebieden. Guatemala is het meest authentieke land dat we bezoeken. De komende twee nachten brengen we in het kleurrijke Flores door. De reisafstand is ca. 351 km/ reisduur ca. 6,5 uur.

Dag 4: Tikal - vrije middag in Flores
Vroeg uit de veren voor een dagexcursies naar Tikal, de belangrijkste archeologische zone van de Mayacultuur in Guatemala. De wereldberoemde ruïnes, gelegen in een indrukwekkende jungle met vele brulapen, spinapen, toekans en kleurrijke paradijsvogels, brengen ons zo’n 2000 jaar terug in de tijd. Bijzonder fraai is de Grand Plaza met haar diverse bijzondere tempels, het Tweelingscomplex Q, tempels nummer 4 en 5 en de Verloren Wereld. Tempel nummer 4 is maar liefst 70 meter hoog en die gaan we beklimmen! Op de top aangekomen, kan je genieten van een geweldig mooi uitzicht over het op één na grootste natuurreservaat van het continent Amerika. Qua oppervlakte is het zelfs groter dan België! In de namiddag heb je nog wat vrije tijd in het kleurrijke eilanddorpje Flores met haar vele gezellige restaurantjes. Dwaal hier lekker rond, tenzij je liever een boottocht over het meer maakt! Zwemmen of kajakken behoren ook tot de opties. De reisafstand is ca. 64 km/ reisduur ca. 3 uur.

Dag 5: Rio Dulce
Guatemala staat vooral bekend om haar bergen, Mayatempels en kleurrijke markten. Minder bekend is het oostelijke gebied waar we vandaag heen gaan. We rijden naar het grootste meer in Guatemala, het meer van Izabal. Hier maken we een fotostop bij het fort van San Felipe. Vervolgens heb je de gelegenheid om optioneel een boottocht te maken over de Rio Dulce (ca. $ 25 p.p.) Hier zie je o.a. paalwoningen van de Kekchi Maya’s en prachtige tropische vegetatie op de oevers. Je vaart richting de Caribische kust door het gebied van de allereerste Tarzan film. Bij de riviermonding aan de Caribische zee kan je in het plaatsje Livingston het echte Jamaica gevoel krijgen: het is hier een echte rastawereld waar je een uur kunt rondwandelen om de sfeer te proeven. Overnachting in Rio Dulce. De reisafstand is ca. 218 km/ reisduur ca. 4 uur.

Dag 6: Antigua
We vertrekken naar Antigua, één van Guatemala’s mooiste koloniale steden! Antigua is gelegen in de koele hooglanden en deze stad was in de tijd van de Spaanse veroveraars de hoofdstad van het groot koloniaal rijk in Midden-Amerika. In de middag heb je tijd om het oude centrum van de stad zelf te verkennen. Alle bezienswaardigheden zijn op korte loopafstand van het hotel. Bewonder mooie binnenplaatsen en fonteinen. Tip: vanaf het dakterras van het hotel heb je uitzicht op één van de actiefste vulkanen van Guatemala. Overnachting in Antigua. De reisafstand is ca. 320 km/ reisduur ca 6 uur.

Dag 7: Antigua
Antigua, een zeer Spaans aandoende stad, is echt een juweeltje. De pleintjes, straatjes met Spaanse gevels, kerken en ruïnes zijn stuk voor stuk prachtig. Hier kunnen we de verscheidenheid aan handgemaakte voorwerpen en textiel die verkocht wordt bewonderen! We maken een stadswandeling door de wijk van San Francisco en bezoeken een 17e-eeuws kliniek. We vervolgen onze weg naar Panajachel aan het meer van Atitlan. Het op ruim 1500 meter hoogte gelegen meer van Atitlan is het mooiste meer van het land. De komende twee nachten brengen we door in Panajachel. De reisafstand is ca. 110 km/ reisduur ca. 3,5 uur.

Dag 8: meer van Atitlan (optioneel) - Panajachel
Optioneel kan je ’s ochtends een boottocht maken op het schitterende meer van Atitlan (ca. $ 25 p.p.) dat omringd is door vulkanen en kleurrijke Mayadorpjes. Je vaart tussen de 3 vulkanen door naar de grootste marktplaats van Zutujil aan de overkant van het meer. Overal zie je bonte kleding met bloemetjes- en vogelmotieven en een bonte verzameling aan Mayasouvenirs. Er wordt ook aandacht besteed aan de Mayaheilige Maximon en de katholieke kerk. Blijf je in Panajachel vergeet dan niet de beste rum van Guatemala te proeven en de typische snacks van buurland El Salvador: de Pupusas (gevulde maistortilla’s).

Dag 9: San Cristóbal de las Casas
We laten het schitterende Guatemala achter ons en vervolgens onze weg terug naar Mexico via de hoogste bergpas van het land (3015 m). Met helder weer heb je hier een geweldig uitzicht over de hele vulkanenrij van het land. Onze volgende stop is San Cristóbal de las Casas. Het centrum is een fraaie combinatie van inheemse en koloniale architectuur. We verblijven hier de komende twee nachten. De reisafstand is ca. 397 km/ reisduur ca. 8 uur.

Dag 10: San Juan Chamula – Zinacantan - vrije middag in San Cristóbal
Vandaag staat er een wandeltocht door de Mayadorpen San Juan Chamula en Zinacantan op het programma. Twee dorpjes met een eigen karakter en een bijzondere geloofscultuur. In San Juan Chamula bezoeken we de kerk van San Juan waar bijzondere Mayarituelen te zien zijn. In Zinacantan nemen we een kijkje bij een lokale familie en zien we de kunst van het textiel weven. Een perfecte gelegenheid voor het kopen van een bijzonder souvenir. De middag is ter vrije besteding in San Cristóbal. Breng je een bezoek aan de kathedraal of de kapel van Guadalupe of geniet je op één van de vele terrasjes van live muziek?

Dag 11: Sumidero kloof (optioneel)
We verlaten het hooggebergte van San Cristóbal en rijden door een zeer mooi natuurgebied, de jungle van Palenque. Onderweg kan je optioneel deelnemen aan een boottocht door de spectaculaire Sumidero kloof (ca. $ 30 p.p.) met rotswanden die tot 1000 meter loodrecht boven je uitsteken. Je ziet hier van dichtbij de Moreletti krokodillen. We verblijven 2 nachten in Palenque. De reisafstand ca. 220 km/ reisduur ca. 7 uur.

Dag 12: Palenque
We brengen een bezoek aan de indrukwekkende archeologische zone van Palenque. Deze oude Mayaruïnestad is zeer fraai gelegen in het tropisch regenwoud. We vinden hier vele paleizen en gebouwen verspreid over een heuvelachtig terrein. De catacombe van het Koninklijk Paleis met schitterende reliëf portretten van het koningshuis is één van de vele hoogtepunten. Maar ook de wereldberoemde Tempel van de Inscripties met het graf van koning Pakal en de Tempel van het Kruis zijn zeer bijzonder.

Dag 13: Campeche
De 'piratenstad' Campeche is omringd door stadsmuren die dienden als bescherming tegen piratenaanvallen in de 16e en 17e eeuw. We verkennen natuurlijk ook het stadscentrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Laat je verrassen door de prachtige koloniale gevels in pasteltinten, de kathedraal en sfeervolle straatjes met vele terrasjes. Overnachting in Campeche. De reisafstand ca. 360 km/ reisduur ca. 5,5 uur.

Dag 14: Uxmal
Op naar de archeologische zone van Uxmal. Hier krijgen we voorbeelden te zien van de Maya-architectuur in de Puucstijl, waaronder de Piramide van de Tovenaar en het Gouverneurspaleis. Twee overnachtingen in Mérida. De reisafstand is ca. 180 km/ reisduur ca. 3 uur.

Dag 15: Mérida - Celestún (optioneel)
Vandaag kan je op eigen gelegenheid het koloniale stadscentrum van Mérida verkennen. In de periode december t/m maart kan je optioneel mee naar het nationale park Celestún (kosten ca. $ 30 p.p.). Gedurende deze maanden kan je hier de ontelbare flamingo's spotten tijdens een boottocht door de lagune. In de overige maanden kan je optioneel mee naar Sotuta de Peon (kosten ca. $ 30 p.p.). Deze hacienda is aan het eind van de 19e eeuw gebouwd en geeft een uitstekend beeld van het leven op de sisal plantage. Sisal is het materiaal dat gebruikt wordt voor sombrero’s en juten zakken. We krijgen een rondleiding over de plantage en gaan de landerijen op begroeid met Agave planten. We bezoeken een Mayahuisje en er is de mogelijkheid te zwemmen in een grot met kraakhelder regenwater (cenote).

Dag 16: Chichén Itzá – Playa del Carmen
Op naar de archeologische zone van het wereldberoemde Chichén Itzá. In deze Mayastad, gelegen aan de heilige cenote, zijn zowel bouwwerken uit de zuivere Mayaperiode te vinden als uit de latere Tolteekse periode. Interessant zijn vooral het observatorium, het balspeelveld en de beroemde Kukulcán piramide, waar zich twee keer per jaar het wonderbaarlijke equinox verschijnsel voordoet. In de loop van de middag rijden we naar Playa del Carmen voor de laatste 2 nachten. De reisafstand is ca. 287 km/ reisduur ca. 6 uur.

Dag 17: Playa del Carmen
Niets is fijner dan een indrukwekkende rondreis afsluiten met een rustdag. Laat Playa del Carmen daar nu net de uitstekende plek voor zijn. Pak een goed boek, neem een duik in het zwembad of maak een heerlijke strandwandeling.

Dag 18: Cancún - Amsterdam
In de middag volgt de transfer naar de luchthaven van Cancún vanwaar we terugvliegen.

Dag 19: Amsterdam
Na een geweldige singlereis komen we weer aan in Nederland.

Let op: alle activiteiten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Naar verblijf
Mexico , Yucatan , Cancun
Naam verblijf
Verschillende hotels
Type verblijf
Hotel

Verblijf Verschillende hotels

Beschrijving

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor de groep reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn.

Je kan kiezen tussen een kamer op indeling of een kamer voor alleengebruik (hiervoor geldt een toeslag). Als je een kamer op indeling neemt kom je samen met iemand van dezelfde leeftijd (en hetzelfde geslacht) op een kamer. Uiteraard kun je ons ook van tevoren laten weten of jij de kamer met iemand wilt delen.

Hotel Margaritas *** of gelijkwaardig - Cancún
Het hotel ligt in het centrum van Cancún op korte afstand van het strand (gratis pendeldienst). De luchthaven van Cancún ligt op ca. 20 minuten rijden. Het kleinschalige hotel beschikt over een receptie, restaurant en wifi. De kleurrijke kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en wifi. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Noor *** of gelijkwaardig - Chetumal
Het hotel heeft een rustige liggen en op 2 km afstand vind je Museo de la Cultura. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, koffiebar/café, buitenzwembad en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

Hotel Santana ***+ of gelijkwaardig – Flores
Het hotel ligt op een eiland in het meer Peten Itza. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, buitenzwembad, openbare wifi en een wasserette. De kamers zijn voorzien van airconditioning, kluis en telefoon. Er is een badkamer met douche en toilet.

Hotel Hacienda Tijax of gelijkwaardig - Rio Dulce
Het Hotel Hacienda Tijax is midden in de groene natuur gelegen en heeft een prachtig uitzicht. Geniet van dit uitzicht met een cocktail aan de rand van het zwembad en tijdens het ontbijt spot je misschien wel wilde dieren! De eenvoudige kamers beschikken over een badkamer met douche.

Hotel Hermano Pedro ** of gelijkwaardig – Antigua
Het hotel ligt in het centrum van Antigua. Het hotel beschikt over een receptie en restaurant. De kamers zijn voorzien van een tv. Er is een badkamer met douche en toilet.

Santa Catarina*** of gelijkwaardig- Santa Cruz
Het hotel ligt in het centrum van Santa Cruz. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, buitenzwembad, lift, kleine supermarkt en gratis parkeergelegenheid. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, internet, koelkastje en balkon. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Arrecife de Coral **** of gelijkwaardig - San Cristóbal de las Casas
Het hotel ligt op ca. 5 minuten lopen van het centrum van San Cristóbal de las Casas. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, wasserij en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een televisie. Er is een badkamer met een bad/douche en toilet.

Hotel Misión Palenque *** of gelijkwaardig – Palenque
Het hotel ligt in het centrum van Palenque en op ca. 5 km afstand van het Palenque Chiapas plein. Het hotel beschikt over een receptie, spa, restaurant en buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en telefoon. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Mision Campeche *** of gelijkwaardig - Campeche
Het hotel ligt in het historische centrum van San Francisco de Campeche. Nabij het hotel vind je de kathedraal van Campeche, La Puerta de Mar en verschillende musea. Het hotel beschikt over een receptie en restaurant. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en telefoon. Er is een badkamer met douche en toilet.

Hotel Residencial **** of gelijkwaardig - Mérida
Het hotel is gevestigd in een 19-eeuws herenhuis, gebouwd in Franse stijl. Het bevindt zich midden in het centrum van Mérida in de traditionele wijk Santiago. Op ca. 1 km ligt de dierentuin en kathedraal van Mérida. Het hotel beschikt over een receptie, klein buitenzwembad en dakterras. De kamers zijn voorzien van airconditioning, wifi, telefoon en televisie. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Hacienda Paradise **** of gelijkwaardig - Playa del Carmen
Het hotel is gelegen in Playa Del Carmen op loopafstand van het strand, boetieks, en vele restaurantjes. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, terras, zwembad, gratis wifi, 24-uursreceptie, en bagageopslag. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, airconditioning, bureau, balkon, minibar, kledingkast en een kluisje. Er is een badkamer met bad/douche en haardroger.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Geld Terug Garantie

Heb jij ook zo'n zin om jouw volgende vakantie te plannen maar ben je bang dat je straks met (nog) een reisvoucher komt te zitten omdat het reisadvies wordt aangepast of omdat er onvoldoende deelnemers zijn? Daar hoef je niet meer bang voor te zijn want wij bieden nu de Geld Terug Garantie aan. Wanneer het reisadvies wijzigt en wij daarom genoodzaakt zijn om jouw reis te annuleren, dan ontvang je direct jouw geld terug. Ook als het minimum aantal deelnemers niet behaald wordt en we daarom jouw reis annuleren, ontvang je je geld terug. Zo kan je met een veilig en gerust gevoel jouw volgende vakantie bij ons boeken!

HBO/WO

De meeste mensen die met deze reis meegaan hebben HBO/WO werk- en/of denkniveau. 

Leeftijd

Voor de ultieme singlereizen ervaring willen we mensen bij elkaar brengen die hetzelfde willen en op dezelfde golflengte zitten. Daarom hebben we per reis een bepaalde leeftijdscategorie gesteld. Ben je 1 of 2 jaar jonger/ouder dan mag je ook mee. Een groter leeftijdsverschil accepteren we niet. Boek je toch voor een andere leeftijdscategorie, dan moeten we helaas je boeking annuleren!

Singles ontmoeten

Onze singlereizen hebben een persoonlijk karakter en daardoor kunnen we het ultieme single reizen gevoel creëren. Deze single reizen zijn dus gericht op het ontmoeten van nieuwe mensen en we organiseren dan ook geen dating reizen. Misschien ontmoet je wel de ware, maar je hebt er in ieder geval een nieuwe groep vrienden bij!

Reisleiding

Tijdens de reizen en weekends staat de professionele reisleiding 24 uur per dag voor je klaar.

Veilig boeken!

Wij zijn aangesloten bij de SGR, VvKR en het Calamiteitenfonds. Je boekt dus gegarandeerd en veilig jouw reis!

Ik heb geboekt: wat nu?

Je krijgt binnen 1 werkdag je factuur. Ongeveer een week voor vertrek krijg je meer info over de reis en de vouchers.

Activiteiten

Alle activiteiten zijn optioneel en niet bij de prijs inbegrepen. Je kan ter plaatse beslissen waar je wel/niet aan mee wil doen. Het programma is onder voorbehoud. Ter plaatse krijg je het actuele programma van ons.

Repatriëring Garantie

Met onze Repatriëring Garantie kun je zorgeloos jouw vakantie boeken! Wanneer het reisadvies tijdens jouw vakantie wijzigt en repatriëring nodig is, dan zullen wij altijd hulp en bijstand bieden. Wij zullen samen met jou en je reisleid(st)er de aanpak bespreken. De stappen die wij ondernemen zijn op basis van de beschikbare informatie en situatie op jouw bestemming. Wij laten onze reizigers niet in de steek en zorgen ervoor dat je veilig thuiskomt!

Informatie rondreis Mexico, Belize en Guatemala

Tijd

In Cancún is het tijdens de zomertijd 7 uur vroeger en tijdens de wintertijd 6 uur vroeger.

Taal

In Mexico en Guatemala is de officiële taal Spaans. Belize is het enige land in Midden-Amerika waar de officiële taal Engels is.

Geld

Mexico: Je betaalt met de Mexicaanse Peso. Een euro is ongeveer 20 Peso's.

Belize: Je betaalt met de Beliziaanse Dollar. Een euro is ongeveer 2,30 Beliziaanse Dollars.

Guatemala: Je betaalt met de Guatemala Quetzal. Een euro is ongeveer 9 Guatemala Quetzal.

In de grote steden is het mogelijk geld te pinnen bij enkele banken, let er wel op dat jouw pinpas het Cirrus-logo of Maestro-logo heeft. Buiten de grote plaatsen en toeristische centra zijn er weinig pin mogelijkheden. Een pinpas wordt bij veel pinautomaten niet geaccepteerd. Met een creditcard is het wel mogelijk om te pinnen bij bijna alle pinautomaten.

Fooien

Het geven van fooien is in Mexico, Belize en Guatemala gebruikelijk. Het is heel normaal om o.a. bedienend personeel, chauffeurs, gidsen en bewakers een fooi te geven en een fooi wordt ook verwacht. Bij groepsreizen is het gebruikelijk aan het begin van de reis een fooienpot te maken. De reisleider zal zorg dragen voor deze fooienpot en zorgen dat de fooien verdeeld worden over de medewerkers in de hotels en restaurants.

Voltage

In Mexico, Belize en Guatemala is het voltage 110 volt. Controleer van te voren of de elektrische apparaten die je mee wilt nemen naar Mexico, ook bruikbaar zijn op 110 volt. Het is van belang dat je een wereldstekker meeneemt.

Water

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Overal is mineraalwater in flessen verkrijgbaar. Drink water alleen uit verzegelde flessen, want het schijnt voor te komen dat flessen opnieuw worden gevuld.

Reisdocumenten

Reizigers dienen in het bezit te zijn van een nationaal paspoort dat tot tenminste 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.

Paspoort en visum

Je paspoort moet minstens nog 6 maanden geldig zijn op de dag dat je vertrekt vanuit Mexico. Naast je paspoort heb je ook een visum nodig. Dit is gratis en krijg je bij aankomst in Cancún.

Voor vertrek dien je het douaneformulier ‘Declaration of Goods’ in te vullen en uitgeprint mee te nemen naar Mexico.

Inentingen

Voor Mexico, Belize en Guatemala heb je de volgende vaccinaties nodig:

DTP (difterie, tetanus en polio): deze vaccinatie geeft 10 jaar bescherming. Het beste is om deze inenting een tot twee weken voor vertrek te halen.

Hepatitis A: deze inenting geeft 1 tot 3 jaar bescherming. Bij herhaling van deze inenting heb je een bescherming van 25 jaar. Deze vaccinatie moet je minimaal 2 weken voor vertrek halen.

We raden je aan om voor vertrek informatie in te winnen bij je huisarts of bijvoorbeeld naar de GGD te gaan. Zij kunnen je het beste informeren welke inentingen jij nodig hebt.

Onvoorziene gebeurtenissen

Wanneer je reist door Midden-Amerika, kan het helaas voorkomen dat er belemmeringen zijn onderweg waardoor de reis niet zoals beschreven kan worden uitgevoerd. Je kunt hierbij denken aan stakingen of wegafsluitingen. Dit kan voor de reisleiding een reden zijn om een ander vervoersmiddel in te schakelen of een extra hotelnacht te regelen. Meerkosten zullen dan ter plaatse aan je worden doorberekend.

Programma

We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren. Tevens behouden wij ons het recht voor om (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties. Voor deze reis is het verstrekken van diverse persoonlijke (paspoort)gegevens noodzakelijk. Wij willen je erop wijzen dat je zelf verantwoordelijk bent voor het correct doorgeven / controleren van deze gegevens. Crusj is niet aansprakelijk voor fouten in de door jouw verstrekte persoonlijke gegevens als naam, geboortedatum, paspoortgegevens etc. Eventuele wijzigings- en/of annuleringskosten die hieruit voortvloeien zijn geheel voor eigen rekening.

Jouw reisleiding

De inhoud van deze reis, inclusief excursies, kan gewijzigd worden. Als de tijd het toelaat dan kan de reisleiding soms andere, of extra excursies ter plaatse voor je regelen waarvan de tarieven niet zijn benoemd in onze reisinformatie. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Covid-19

Uiteraard houden we alle berichtgeving met betrekking tot het Covid-19 nauwlettend in de gaten en gaan we af op het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

PCR test

Voor sommige vakantielanden is het verplicht om voorafgaand aan de vakantie een PCR-test of een Antigeen Sneltest te laten afnemen. De Nederlandse overheid heeft bekendgemaakt dat zij de kosten voor deze testen voor vakanties tijdens het hoogseizoen voor haar rekening neemt. Wanneer je je laat testen tot en met 31 augustus is een PCR-test of antigeentest gratis. Reizigers die getest moeten worden ná 30 september komen niet in aanmerking voor een gratis test. Je kunt dan via ons een test bijboeken voor €40.
Wanneer je in aanmerking komt voor een gratis test, kun je die boeken via de overheidswebsite www.testenvoorjereis.nl.


Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

Voor deze reis worden de vluchten uitgevoerd door luchtvaartmaatschappij TUIfly. Je mag één stuk handbagage van maximaal 10 kg meenemen. Eén stuks ruimbagage van 20 kg kun je bijboeken voor € 50.

Onderstaande vluchttijden zijn onder voorbehoud:
Heenreis
Amsterdam - Cancun
Vertrek: 08:15 uur
Aankomst: 14:35 uur

Terugreis
Cancun - Amsterdam
Vertrek: 16:50 uur
Aankomst: 08:50 uur (+1u)

Let op: op dit moment is het definitieve vluchtschema voor november 2021 nog niet bekend. De vluchttijden zijn gebaseerd op vluchten in oktober 2020. Dit betekend ook dat de exacte vertrekdatum nog niet vastgesteld is. Houd er dus rekening mee dat de vluchtdatum kan wijzigen. Als het vluchtschema bekend is dan zullen wij je hierover informeren. Ook de prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Als de prijs hoger/lager wordt dan nemen wij contact met je op. 

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

 • SGR
 • VvKR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen