Ontmoeten wij jou ook?Indonesië 16-daagse rondreis

Boek nú, betaal later

Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis

Accommodatie SOO

In deze bijzondere reis kom je niks te kort wat betreft natuur en cultuur. Beklim bijvoorbeeld de Rinjani vulkaan. Ontmoet de gastvrije bevolking van Bali bij de Tanah Lot tempel en relax aan de azuurblauwe stranden. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour.

Wat kun je verwachten?

 • Het beklimmen van een vulkaan
 • Bewonder de kenmerkende rijstterrassen
 • Relaxen aan een van de prachtige stranden
 • Ga op zoek naar dolfijnen in Lovina
 • Laat je verbazen in de Monkey Forest
vanaf € 1524,00
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis
Indonesië - Bali - Sanur
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-45 jaar
 • 25-35 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Indonesië 16-daagse rondreis

De Gordel van Smaragd is voor velen het mooiste eilandenrijk ter wereld. We bezoeken op deze Indonesië groepsreis het ‘Eiland van Goden en Demonen’, Bali en zijn pittoreske buureiland Lombok. Je geniet van de gastvrije bevolking, het heerlijke eten, de fraaie stranden, torenhoge rijstterrassen, werkende vulkanen, traditionele muziek en dans en tal van culturele bezienswaardigheden. Het reistempo is laag, zodat je optimaal de gelegenheid hebt deze ‘parels’ van de Indonesische archipel goed te leren kennen.

Naar activiteiten
 • Vervoer - Boot
 • Boot transfers
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Internationale vlucht
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • wandeling bij Tetebatu
 • bezoek onderweg aan Bratanmeer / Bedugul / Kintamani / Gunung Kawi / Tirta Empul
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Facultatieve beklimming Rinjani (dag 8-10 / bij boeking opgeven)
 • Overig
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum

Activiteiten

Dag 1 - Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanuit Amsterdam naar het mooie eiland Bali.

Dag 2 - Aankomst Sanur
Vanaf het vliegveld van Denpasar heb je een transfer naar je hotel in het gezellige badplaatsje Sanur. Hier kun je bijkomen van je vlucht en plezier beleven aan zon, zee en strand. Geniet van een zwoele tropennacht en smul van een portie saté.

Dag 3: Sanur / Excursie Tempels en Barong-dans
Vrije dag. Je kunt slenteren op het strand door de kabbelende golfjes, even zwemmen in de verkwikkende zee en genieten van een ontspannende Balinese massage. Het centrum van Sanur telt vele winkels en restaurantjes. In de directe omgeving zijn diverse watersporten te beoefenen zoals surfen, waterskiën, duiken, zeilen en vissen. Je kunt er voor kiezen deel te nemen aan een optionele tempeltour over het eiland. Je dag begint in dat geval met een Barong-dansvoorstelling. Daarna bezoek je de Pura Taman Ayun-tempel in Mengwi en vervolgens de bekende in zee liggende tempel Tanah Lot, waar je ook in de buurt luncht. In de loop van de middag ben je weer terug in je hotel.

Dag 4 - Sanur – Bratanmeer – Bedugul – Lovina
Vandaag volgt een prachtige tocht door het hart van Bali. De tocht voert je naar het op 1240 meter gelegen Bratan-meer. Je kunt de prachtige Ulan Danu-tempel op de oever van het bergmeer en de Git Git-watervallen of de botanische tuinen bij Bedugul bezoeken, waar je heerlijk kunt wandelen. Eventuele entreegelden zijn niet inbegrepen. Je reist verder naar de minder bezochte noordkust van Bali. De komende twee nachten overnacht je in een hotel aan het strand. Het strand van Lovina bestaat uit zwart vulkanisch zand.

Dag 5 - Lovina
Vrije dag. Je kunt heerlijk uitrusten aan het strand, maar ook in de vroege morgen een boottocht maken op zoek naar dolfijnen. Voor de kust ligt een koraalrif, dat je met bootjes kunt bereiken en met je eigen of gehuurde snorkeluitrusting kunt bekijken. Dit kun je desgewenst combineren met de dolfijnentocht. Een echt mooi snorkel- en duikgebied is het schitterende onderwater-natuurreservaat bij het eiland Menjangan, ten noordwesten van Lovina. Je kunt ook met een fiets of een brommertje zelf op pad. Bezoek bijvoorbeeld de vroegere hoofdstad van Bali, Singaraja of de warmwaterbaden bij Banjar en het nabij gelegen boeddhistisch klooster. Lovina heeft een ruime keus aan restaurants waar je onder andere heerlijke verse vis kunt eten. Misschien kan je reisbegeleider een barbecue aan het strand organiseren.

Dag 6 - Lovina – Kintamani – Gunung Kawi – Tirta Empul – Ubud
Via het plaatsje Kintamani, dat bekend is vanwege zijn prachtige uitzichten op de vulkaan Batur (1717 meter) en het gelijknamige meer rijd je door naar Gunung Kawi. Hier vind je de indrukwekkende Koningsgraven daterend uit de 11de eeuw. Een lange trap brengt je naar de kloof waar de uitgehouwen rotsen en een tempelcomplex kunnen worden bewonderd. Vervolgens bezoek je Tirta Empul, de bronnen waar de Balinezen een zuiverend bad nemen en water voor ceremonies wordt gehaald. Aan het eind van de middag kom je in Ubud aan. Eventuele entreegelden zijn niet inbegrepen.

Dag 7 - Ubud / Excursie per fiets
Vrije dag. Je kunt naar eigen wens deze dag indelen. Je reisbegeleider zal behulpzaam zijn met het organiseren van wandelingen en excursies. Een aanrader is een fietstocht in de omgeving van Ubud. Tijdens de optionele fietsexcursie volg je de lokale gids over dorpswegen langs de valleien met rijstvelden en de beboste hellingen rondom Ubud. De gids zal onderweg regelmatig stoppen zodat je het planten en/of oogsten van rijst en tempeltjes onderweg kunt bekijken. Buiten de vakantieperiode kun je ook een schooltje bezoeken. Er gaat een volgauto mee, waar je gebruik van kunt maken als het te zwaar wordt. Ubud is gelegen tegen de berghelling. Er is daarom geen vlakke weg en er zitten een paar pittige klimmetjes in. De auto brengt je aan het eind van de fietsrit weer terug naar het hotel, waar je tegen de middag weer aankomt. Je kunt in Ubud het ‘Monkey Forrest’ bezoeken. Je vindt hier naast de langstaart makaken ook een belangrijke tempel. De brutale apen zijn beruchte rovers dus laat etenswaren, brillen, oorbellen en dergelijke liever thuis!

Dag 8 - Ubud – Padangbai – Sengiggi (Lombok)
Vandaag vervolg je je Indonesië rondreis van Bali naar Lombok. Je rijdt eerst van Ubud naar Padangbai. Vanaf Pandangbai vertrekt de fast boat naar Lombok, een oversteek van ongeveer 2 uur. Je arriveert later op de dag in de kustplaats Sengiggi. Sengiggi kent een aantal verlaten fraaie parelwitte strandjes met kristalhelder water. Het is er heerlijk zwemmen en snorkelen tussen prachtige koraalriffen.

In uitzonderlijke gevallen vaart de 'fast boat' niet. We zijn dan genoodzaakt gebruik te maken van de reguliere ferry van Bali naar Lombok. Uiteraard ben je dan flink langer onderweg.

De liefhebber kan van april t/m half december op dag 8 t/m 10 deelnemen aan een facultatieve en pittige (lees: zeer zware) 3-daagse excursie (met 2-daagse beklimming) van de Rinjani. Het is een zware tocht die niet onderschat mag worden. Je loopt per dag ongeveer 7 tot 8 uur. Je begint in het regenwoud tot je boven de boomgrens komt. Je overnacht in tentjes op de kraterrand. Hier vandaan heb je een schitterend uitzicht op de krater met het meer, vooral als de zon 's ochtends opkomt. Het verblijf en de excursiemogelijkheden in Sengiggi vervallen als je kiest voor deze beklimming! Je voegt je weer bij de groep op de Gili Eilanden. (indien je voor deze tocht kiest, dien je dit bij je boeking op te geven, kosten ca €289).

Dag 9 - Sengiggi / Excursie Tetebatu
Je maakt een excursie naar Tetebatu, schitterend gelegen aan de voet van de Rinjani vulkaan (3726 meter). Je maakt onder leiding van een lokale gids een wandeling van circa 2 à 3 uur door de rijst- en tabaksvelden rondom Tetebatu, over de onderste flanken van de vulkaan. Regelmatig word je enthousiast begroet door vrolijke kinderen, terwijl je balancerend over sawadijkjes je pad vindt. Vervolgens heb je een lunch bij een lokale familie. Na de lunch wandel je naar een waterval. Na deze excursie ga je terug naar Sengiggi. Je kunt hier lekker luieren aan het mooie witte strand.

Dag 10 - Sengiggi – Gili Eilanden
Per bus rijd je naar het inschepingpunt voor de drie Gili Eilanden en vaart dan in één van de lokale bootjes naar de bounty eilandjes voor de kust van Lombok. De drie Gili's zijn Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Hier vind je koraalriffen, witte zandstranden en wuivende palmbomen. Je kunt er prima zwemmen, snorkelen of een duikexcursie maken, waarbij je soms zeeschildpadden kunt zien. Het strand loopt helemaal rond het eiland, dus je kunt hier een echte 'rond' wandeling maken. Ook zijn er leuke barretjes en gezellige restaurantjes; kortom een heerlijk stekje!

Dag 11 - Gili Eilanden / Snorkelexcursie
Vrije dag. Je kunt deelnemen aan de optionele snorkelexcursie. We gaan tijdens deze excursie met een vlerkprauw naar een gebied waar de kans groot is om, al snorkelend, zeeschildpadden te zien zwemmen. Na dit avontuur brengt de prauw je naar een plek waar het mooi snorkelen is, boven een koraaltuin met vele soorten kleurrijke vissen.

Dag 12 - Gili Eilanden
Nog een dagje vrij om het ultieme 'bounty' gevoel te ervaren.

Dag 13 - Gili Eilanden – Seminyak/Tuban/Kuta
Met een snelle boot vaar je terug naar Bali. Je komt aan in het havenplaatsje Padangbai. Met busjes word je naar je hotel in het zuiden van Bali gebracht. De strandplaatsjes Kuta, Legian, Seminyak en Tuban zijn inmiddels aan elkaar vastgegroeid, het is niet duidelijk waar precies de grenzen liggen.

Dag 14 - Seminyak/Tuban/Kuta
Vrije dag. Je kunt van het strand genieten of souvenirs kopen in een van de vele winkeltjes. Je zult geen problemen hebben om je laatste rupiah's uit te geven aan houtsnijwerk, manden, sieraden, ‘antiek’, kleding, batik of schilderijen. Op het strand kun je surfen of ‘boogie boarden’. Het zuiden van Bali heeft een bruisend nachtleven.

Dag 15 - Seminyak/Tuban/Kuta – Denpasar – Amsterdam
Nog enkele laatste uren op het mooie Bali voordat je een transfer hebt naar het internationale vliegveld in Denpasar. Hier stap je op het vliegtuig naar Amsterdam. Hier kom je, vol mooie herinneringen, de volgende dag aan.

Dag 16 - Aankomst Amsterdam
Aankomst, het einde van je Indonesië rondreis.

Voor deze reis heb je ongeveer €200,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.
Naar verblijf
 • Vervoer - Boot
 • Boot transfers
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Internationale vlucht
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • wandeling bij Tetebatu
 • bezoek onderweg aan Bratanmeer / Bedugul / Kintamani / Gunung Kawi / Tirta Empul
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Facultatieve beklimming Rinjani (dag 8-10 / bij boeking opgeven)
 • Overig
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum
Indonesië , ... , ...
Naam verblijf
Accommodatie SOO
Type verblijf
Hotels cf programma
Aan strand

Verblijf Accommodatie SOO

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnacht je in middenklasse hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. De meeste hotels hebben een eigen restaurant, soms met een heerlijke tuin of patio. Je verblijft op basis van logies met ontbijt. De accommodatie op de Gili eilanden is sfeervol, maar eenvoudig van aard.

Bijna alle geplande hotels hebben een zwembad; fijn om de Indonesische warmte van je af te spoelen! Dat geldt alle accommodaties met uitzondering van de Gili Eilanden. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er andere hotels zonder zwembad gebruikt moeten worden. Als dit zich voordoet zullen we proberen een passend alternatief te vinden. Uiteraard zijn er verschillende plekken waar je lekker in zee kunt zwemmen!

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. De meeste hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. Op de Gili Eilanden is geen wifi beschikbaar.

Reizigers die, zoals velen, alleen boeken, delen een tweepersoonskamer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je een kamer voor je alleen willen dan kan dat in principe, mits je het aangeeft bij je boeking. Hiervoor wordt een toeslag in rekening gebracht.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Naar vervoer
 • Vervoer - Boot
 • Boot transfers
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Internationale vlucht
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • wandeling bij Tetebatu
 • bezoek onderweg aan Bratanmeer / Bedugul / Kintamani / Gunung Kawi / Tirta Empul
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Facultatieve beklimming Rinjani (dag 8-10 / bij boeking opgeven)
 • Overig
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum

Vervoer

Met het vliegtuig

Momenteel zijn de vluchtgegevens nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn worden deze hier toegevoegd.

Vliegtijden en vluchtgegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen.  

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Boot
 • Boot transfers
 • Vervoer - Bus
 • Alle transport met AC (mini) bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Internationale vlucht
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Vermaak
 • wandeling bij Tetebatu
 • bezoek onderweg aan Bratanmeer / Bedugul / Kintamani / Gunung Kawi / Tirta Empul
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Optionele excursies
 • Facultatieve beklimming Rinjani (dag 8-10 / bij boeking opgeven)
 • Overig
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum

 • SGR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen