Ontmoeten wij jou ook?Duikvakantie op Bali en Gili Air

Boek nú, betaal later

Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air

8.3
Alibaba Bungalows

Bali en Gili Air, wat wil je nog meer? De perfecte locaties voor een duikvakantie, de onderwaterwereld bruist van leven en kleur, je kijkt je ogen uit. Levendigheid, gezelligheid en warmtevolle rust. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour.

Wat kun je verwachten?

 • Duiken voor beginners en gevorderden
 • Scootertocht door de rijstvelden
 • Raften op de Telaga Waja River
 • Dansvoorstelling in Ubud
 • Snorkelen, vissen en nog veel meer
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air
Indonesië - Bali - Amed
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 20-59 jaar
Verblijf:
Vakantiehuis
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Duikvakantie op Bali en Gili Air

Droom je er al jaren van om te leren duiken? Of heb je ooit gedoken en gaat je hartje steeds sneller slaan bij het idee om het opnieuw te doen… en dit in de wonderbaarlijke onderwaterwereld die een land als Indonesië te bieden heeft? Kijk je er ook naar uit om dan na het duiken, tijdens een prachtige zonsondergang, met een heerlijke cocktail in de hand en je blote teentjes in het parelwitte zand, na te genieten samen met je collega duikers? Dan zit je goed bij deze duikvakantie! Want deze reis is bestemd voor elk niveau en biedt je een fantastische duikervaring aan die je niet snel zal vergeten! Boek nu de duikvakantie op Bali en Gili Air

Met deze duikvakantie nemen wij je mee naar het idyllische Gili Air, een piepklein eilandje gelegen tussen het spraakmakende Bali en het minder bekende Lombok. Eens aangekomen op Gili Air checken we in, in één van onze privé bungalows om vervolgens kennis te maken met de duikclub, de instructeurs en het programma van je opleiding. Dat programma is volledig aangepast op jouw niveau! Dus maak je geen zorgen dat je een beginner bent in een groep van gevorderden. Bovendien gebeuren de diverse opleidingen grotendeels gelijklopend en duiken we samen het zwembad en het heerlijke water in, zodat iedereen zijn unieke ervaring kan beleven maar meteen ook kan delen met de rest van de groep. Bereid je maar voor op een ontmoeting met een relaxte zeeschildpad, de altijd bedrijvige anemoonvissen (beter bekend als Nemo), een curieuze trekkersvis en een weelderig kleurenpallet aan baniervissen, doktersvissen, maanvissen, koffervissen en murenes. Misschien komen we wel een zeepaardje, een octopus of een rog tegen…of met heel veel geluk zelfs de bijzondere walvishaai! Ben jij al klaar voor de duikvakantie op Bali en Gili Air?

En ontdek je onderweg dat duiken toch niks voor jou is? Geen probleem, je hebt het toch geprobeerd! En het resterende bedrag van jouw opleiding word je terugbetaald. Onze Nederlandstalige reisbegeleider zoekt graag met je uit hoe je het vervolg van je reis zelf kan invullen terwijl de anderen hun opleiding verder zetten, mogelijkheden genoeg om je te amuseren op Gili Air.

Het wordt in ieder geval een geweldige belevenis waar je nog vol adrenaline over zal napraten. Beginnende al ’s avonds, tijdens een heerlijk diner op het parelwitte strand, genieten van een welverdiend drankje en een wondermooie zonsondergang.

In je vrije tijd op het eiland kan je genieten van een deugddoende wandeling rondom het eiland, een ruim aanbod aan eet- en drinkgelegenheden op slenterafstand of een wiegende hangmat. De Nederlandstalige reisbegeleider helpt je daarnaast graag met het boeken van snorkelmateriaal, een SUP-board of een heerlijke traditionele massage.

Om af te sluiten bezoek je nog enkele dagen Ubud op Bali, waar je ondergedompeld wordt in de artistieke sfeer van het stadje. Hier kan je genieten van de uitstekende Indonesische keuken, een traditionele dans of een bezoekje aan de rijstvelden, het ‘Monkey Forest’ of een traditionele markt. Dit is ook hét moment om te gaan shoppen naar een souvenir of leuke kledij in een van de gezellige winkeltjes.

Duikbril op, zwemvliezen aan, gasflessen open, 3…2…1… Ben jij ook klaar om een duik te nemen in al het moois wat Indonesië te bieden heeft? Boek dan vandaag nog jouw duikreis in Indonesië. Check het volledige reisprogramma en zet de data in je agenda!

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1 - Rugzak of koffer gepakt…
Paspoort bij de hand en goedgehumeurd spreken we af op de luchthaven van Amsterdam, waar we reeds kennis kunnen maken met onze mede-avonturiers. Het is eindelijk zo ver! Na een heerlijke kop koffie en een fijne babbel zijn we helemaal klaar om onze nachtvlucht te nemen richting Bali, Indonesië. Zeeschildpadden…here we come! 

Dag 2- Bali!
Na onze nachtvlucht komen we aan op onze eerste bestemming, Denpasar, Bali. Meteen zetten we de wijzers van onze klok 6u vooruit en hebben we het gevoel in een totaal andere wereld te zijn beland. We checken in op onze kamer in de buurt van de luchthaven, genieten van een heerlijke douche, verkennen we onze nieuwe omgeving en gaan we iets eten. We kruipen niet te laat onder de dekens, want morgen is het alweer vroeg dag.

Dag 3 - Selamat Pagi Bali
Oftewel, “Goedemorgen Bali!”. En ja hoor, het is werkelijkheid, we zijn op Bali. Na ons ontbijt worden we opgepikt door een minibusje dat ons naar de haven van Padangbai brengt. Daar wacht de boot die ons naar het paradijselijk Gili Air vaart. Eens aangekomen op Gili Air stappen we een halfuurtje door het witte zand richting onze bungalow, waar we de komende nachten zullen verblijven. Mijn trolleykoffer rolt toch niet zo goed door dat zand…had ik toch maar een rugzak meegenomen! Na het inchecken gaan we al even kennismaken met de duikclub, het programma en onze instructeurs voor de opleiding. Van spanning en enthousiasme kunnen we bijna niet wachten tot het morgen is! Tot dan verkennen we de vele gezellige barretjes die het eiland rijk is en genieten we van een heerlijk diner bij een adembenemende zonsondergang, terwijl onze teentjes spelen met het parelwitte zand.

Dag 4 - Hello Nemo!
Het is eindelijk zover! We kunnen het water in! We worden ingedeeld in kleine groepjes naargelang het programma/niveau, met voor elk groepje zijn eigen instructeur. Zo is de beleving heel persoonlijk en is er voldoende tijd om vragen te stellen. Na een grondige introductie over het duiken, materiaal, veiligheid en afspraken, zetten we onze duikbril op, trekken we onze vinnen aan en plonzen de beginners het zwembad in voor een eerste kennismaking met het ademen onder water, de zogenaamde DSD (Discover Scuba Diving). Nervositeit maakt plaats voor adrenaline en plezier. Onze gevorderde groepsgenoten doen intussen een verplichte heropfrissingscursus. Tijdens onze lunch in een heerlijk zonnetje delen we onze ervaringen en straks duiken we met z’n allen voor het eerst het tropische turquoise blauwe water in. Wauw! Die eerste duik…we kunnen er niet over zwijgen! Man, wat waren we nerveus…maar toen we die eerste zeeschildpad zagen…zag jij die anemoonvissen in het koraal ook?... Ik kan niet wachten tot morgen!

Dag 5 - Oefening baart kunst
Terwijl de gevorderden meteen het open water opzoeken voor hun eerste duik van de dag, springen wij, beginners, opnieuw het zwembad in om onze techniek bij te schaven. Het gaat meteen al beter dan gisteren. Na een verkwikkende lunch duiken we weer met z’n allen het grote zwemparadijs voor onze deur in. Al gauw zien we opnieuw een zeeschildpad. Deze wordt vergezeld door een heuse ploeg van poetsvissen. En kijk daar een octopus…en daar die murene in de rots… Moe, voldaan en vol nieuwe indrukken kruipen we ’s avonds ons zachte bedje in. Terwijl we vissen tellen in plaats van schapen, vallen we onder het lichte geruis van de golven in een diepe slaap.

Dag 6 - Examens
Derde en laatste dag van onze opleiding. Geen zwembad meer vandaag. ’s Morgens springen we met z’n allen vanaf de boot de diepe blauwe oceaan in. Terwijl de beginners nog maar steeds tot 18m mogen duiken, hebben de gevorderden reeds hun brevet voor 30m behaald. Het wordt weer een geweldige duik, we krijgen er niet genoeg van. Na onze tweede duik van de dag, de namiddagduik, is het menens. Examens voor de beginners! Wat hebben we geleerd van onze duiken en uit de instructiefilmpjes die we moesten bekijken. Welke herkenningspunten heb je onder water alweer? En wat was het handsignaal voor ‘ik heb nog 30bar zuurstof, tijd om af te ronden’? Woohoo! Geslaagd! Daar drinken we op!! Maar niet te veel, want onze gevorderden hebben nog 1 duik af te werken voor hun ‘Advanced’-diploma. Een nachtduik…misschien kan ik wel mee. Want nu kan dat, nu ik officieel mijn ‘Open Water’-brevet heb.

Dag 7 - Snorkelen
Vandaag gaan we wat meer verkennen rondom Gili Air. We nemen ons snorkelgerief mee en verkennen we per boot nog enkele locaties rondom het eiland. We zijn de hele dag weg en ’s middags lunchen we in een gezellig restaurantje op het naburige eiland Gili Meno.

Dag 8 - Relax, It’s Gili Time!
Een dagje vrij. Ideaal om even in de hangmat te hangen en onze indrukken neer te pennen. Of gaan we voor die traditionele massage die al een tijdje op de Bucketlist staat? Misschien gaan we nog eens het water in voor één of twee ‘Fun Dives’. It’s up to you!
Gili Air heeft wel wat mogelijkheden om je dag te vullen, zoals massages, SUPPEN, snorkelen, winkelen, kookcursussen, rond het eiland wandelen in 1,5 uur …maar er is ook niks mis met eens goed uitslapen. De opties kunnen met de Nederlandstalige reisbegeleider besproken worden.

Dag 9 - Amed
Vandaag nemen we helaas afscheid van het mooie Gili Air. We verzamelen in de kleine haven en stappen opnieuw de boot op. Deze brengt ons naar Amed, een gezellig en charmant dorpje aan de oostkust van Bali. We zien de vulkaan Agung al tegen de horizon in de verte opsteken. In Amed ruilen we het witte strand in voor zwart vulkanisch zand. Het lijkt alsof we op een tropische versie van IJsland zijn terecht gekomen. Na onze heerlijke lunch in een leuk restaurantje, waar we ook de opties voor de komende dagen doornemen, gaan we de buurt verkennen. Het bijzondere zwarte strand ligt vol met traditionele witte vissersbootjes, waarmee de lokale bevolking elke avond de golven trotseert om een verse vangst binnen te halen. Wat een prachtig schouwspel.

Dag 10 - Rijstvelden en Tempels
Onze scooters staan klaar! En zij die niet zelf willen rijden springen gewoon gezellig achterop. We gaan een stukje binnenland verkennen. We cruisen door een prachtig landschap met zijn typische rijstvelden, genieten onder een palmboom van een verse kokosnoot, lunchen in een lokaal restaurantje en bezoeken enkele traditionele tempels. In ware Columbusstijl laten we ons voeren waar de wind, in dit geval onze scooter, ons heen brengt en ontdekken we wat er op onze weg komt. Na een mooie dag zal deze avonturier goed slapen!

Dag 11 - USS Liberty
We gaan nog een laatste maal het water in. Deze keer doen we een eerste klas wrakduik. De USS Liberty is een Amerikaans bevoorradingsschip dat dateert uit 1918, waar het tijdens WOI nog deel uitmaakte van de Amerikaanse vloot aan de Franse kust. In januari 1942, tijdens WOII, werd het schip door Japan getorpedeerd vlak voor de kust Tulamben, iets ten Noorden van Amed. Het wrak van 120m lang is hevig begroeid met koraal en is een populaire spot voor felgekleurde vissen. Dit en zijn ligging is dan ook ideaal om te snorkelen en/of te duiken. Na deze bijzondere ervaring hebben sommigen onder ons nog wel zin in 1 of 2 duiken. Anderen kiezen dan weer voor een ontspannende massage, een boekje te lezen met een heerlijke verse vruchtensap of een fietstocht in de buurt.

Dag 12 - Rafting
Ondanks dat we vandaag niet duiken, gaan we toch weer nat worden. Een busje pikt ons op bij het hotel op en brengt ons naar het beginpunt van ons rafting avontuur op de Telaga Waja River. Een tocht van 16 km in 2,5 uur, onder begeleiding van een ervaren gids, staat op het programma. Het snelstromende water brengt ons door de prachtige natuur die Bali te bieden heeft. Jungle, watervallen, rijstvelden en dan nog eens de imposante vulkaan Agung op de achtergrond. Weer terug droog en na een welverdiende thee of kop koffie brengt het busje ons naar het culturele hart van Bali, Ubud. In Ubud heerst een gezellige, artistieke sfeer met leuke winkeltjes, een uitstekende keuken, kleine kunstgalerijen, traditionele dans, yoga, wellness en allerhande leuke sportieve activiteiten om ons uit te leven. Het is er wel wat drukker dan we laatste dagen gewend waren, maar zonder de massa. We zitten samen om te bespreken wat we gaan doen de komende dagen. Misschien kunnen we wel gaan mountainbiken…of volgen we een kookcursus. We kunnen ook naar de lokale ochtendmarkt en vervolgens gaan stappen in het Sacred Monkey Forest Sactuary, een stukje beschermd natuurgebied waar apen vrij en ook wel brutaal rondlopen. Voor elk wat wils. Onze reisleider gaat alvast even checken of we deze avond al zo’n traditionele dansvoorstelling kunnen meepikken.

Dag 13 - Vrije dag in Ubud
Vandaag is het volledig aan jou! Of je nu gaat fietsen, shoppen of wellnessen…de reisbegeleider helpt je graag op weg.

Dag 14 - Bali, Sampai Jumpa (tot weerziens)
Het zit er alweer bijna op, vanavond vliegen we terug richting Amsterdam. Maar eerst genieten we nog van een uitgebreide laatste voormiddag in Ubud. Nog snel enkele kleurrijke foto’s nemen op de ochtendmarkt of op zoek naar een souvenir. ’s Middags genieten we ook nog van die héérlijke Balinese keuken. In de namiddag rijden we met een busje richting de luchthaven van Denpasar, waar een nieuwe nachtvlucht op ons wacht. We kijken er naar uit om onze vrienden en familie terug te zien om over onze belevenissen te vertellen. En natuurlijk ook naar de reünie, om nog eens samen de herinneringen aan deze fantastisch reis op te halen.

Naar verblijf
Indonesië , Bali , ...
Naam verblijf
Alibaba Bungalows
Type verblijf
Vakantiehuis
Zoover score:
8.3
Aan strand

Tijdens deze rondreis verblijf je in verschillende hotelkamers met vaak een traditionele vibe. Het grootste gedeelte van de reis heb je een kamer voor jou alleen. We hebben gezellige en toffe accommodaties in Denpasar, Gili Air, Amed en Ubud voor jullie geselecteerd! Het ontbijt is telkens inbegrepen.

Accommodatie 1 – Denpasar
Waka Waka
1 nacht – ieder zijn eigen kamer

Accommodatie 2 – Gili Air
Alibaba Bungalows
6 nachten – mogelijk dat je een kamer moet delen met iemand

Accommodatie 3 – Amed
Kura Kura Diving Resort
3 nachten – ieder zijn eigen kamer

Accommodatie 4 – Ubud
Dewa Bungalow
2 nachten – ieder zijn eigen kamer

Verblijf Alibaba Bungalows

Beschrijving

In deze accommodatie verblijven wij 6 nachten. Het is hier goed vertoeven met iedere dag een heerlijk ontbijt en allemaal onze eigen bungalow.

De handdoeken en het beddengoed zijn inbegrepen, dus we kunnen zo neerploffen. Wat nog luxer is... de accommodatie ligt aan het strand. Heerlijk wakker worden met het geluid van de golven.

Wil je een foto sturen naar je thuisfront? Dat kan, de wifi is gratis.  

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.


Indonesië , Bali , Ubud
Naam verblijf
Dewa Bungalow
Type verblijf
Vakantiehuis
Zoover score:
8.2

Verblijf Dewa Bungalow

Beschrijving

Deze accommodatie is maar voor eventjes. We verblijven hier maar 2 nachten, gelukkig wel met een heerlijk ontbijt erbij. Ook hier hebben wij allemaal een eigen kamer inclusief handdoeken en beddengoed. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.


Indonesië , Bali , Amed
Naam verblijf
Kura Kura Diving Resort
Type verblijf
Hotel
Zoover score:
NVT
Aan strand

Verblijf Kura Kura Diving Resort

Beschrijving

Strand en zwembad zijn binnen handbereik, heerlijk voor de komende 3 nachten. Het onbijt is inbegrepen, net als de handdoeken en het beddengoed. Wat willen we nog meer? 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona

Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers

Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden

De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Technische informatie Duiken

Duiken

Waar ook ter wereld dat je wenst te duiken wordt een erkende opleiding vereist. Dus je moet steeds een bewijs daarvan kunnen voorleggen, of je kan een opleiding volgen bij een van de lokale duikcentra dat erkend is door een overkoepelende duikorganisatie zoals PADI en/of SSI. 
Blue Marine Dive: op Gili Air is een door PADI erkende duikvereniging, met gecertificeerde Engelstalige duikinstructeurs en kwalitatief duikmateriaal. Ze beschikken over ruime ervaring en een uitstekende reputatie. Net als bij ons, ligt de focus op kleine groepen en een persoonlijke beleving. 
PADI: (Professional Association of Diving Instructors) behoort tot de meest gereputeerde aanbieders van duikopleidingen, -brevetteringen, educatieve middelen voor duikers, duikinstructeurs, Dive Centers en Resorts in de hele wereld. 
Duikinstructeurs De duikinstructeurs ter plaatse hebben van een volwaardige opleiding hiertoe genoten, beschikken over ruime ervaring en zijn uiterst betrouwbaar. Alle instructeurs zijn minstens Engelstalig, maar onze Nederlandstalige reisbegeleider kan assisteren bij vertalingen indien nodig. 
Duiklocaties: De duiklocaties liggen rondom Gili Air en worden gekozen door het duikcentrum zelf. Deze keuze wordt meestal gemaakt op basis van ervaring, soort opleiding, weersomstandigheden en stromingen. Verwacht jullie aan plaatsnamen zoals Meno SlopeTurtle Heaven en Seahorse Bay
Duikkledij & accessoires: Alle standaard duikgerief (pak, bril, gordel, zwemvliezen, fles, …) worden aangeboden door het duikcentrum en zijn inclusief de prijs van de opleiding. Wil jij je eigen supercoole wetsuit met bijpassende duikbril meenemen? Dat kan, maar wij staan niet garant voor het eigen duikgerief die de deelnemers meebrengen. De betreffende deelnemer staat ook in voor de kost van de extra bagage bij transport. 
Handige eigen accessoires: Naast het aangeboden professionele materiaal, zijn er een aantal dingen die interessant zijn om jezelf in te voorzien.

 • Eigen zwemkledij: Handig om onder jouw wetsuit aan te trekken. Maar ook om eventueel te gaan sorkelen.
 • Thermische Neopreen T-shirt: Niet dat je koud zal hebben, wat de temperatuur van het water schommelt tussen een heerlijk 26-29°C, maar het beschermt je vooral tegen de zon als je op de boot zit of aan het snorkelen bent. In tegenstelling tot een katoenen t-shirt, blijft het mooi zitten en absorbeert het niet zoveel water. Deze T-shirts zijn goedkoop te verkrijgen in je standaard sportwinkel
 • Waterschoenen: Door de speling van eb en vloed gebeurt het wel vaker dat we een stukje doorheen laag water moeten stappen. Dan zijn waterschoenen handig zodat je je niet kwetst aan zee-egels of scherpe stukken afgestorven koralen. Ook deze zijn goedkoop te verkrijgen in je standaard sportwinkel.
 • Kleine drybag: Geen must, maar wel handig om enkele spullen droog te houden op de boot. Op de boot zijn overigens ook afgesloten tonnen voorzien waarin je je spullen kunt opbergen, alsook een kastje met sleutel op de duikclub zelf.
 • Zonnebril, zonnecrème, pet, handdoek: Om de duidelijke redenen.

Duikopleiding: Als duiker kan je jezelf steeds verbeteren en vervolg- of specificatieopleidingen volgen, zoals onderwaterfotograaf, redder of instructeur. Maar alles begint natuurlijk bij het begin…een eerste kennismaking met je toekomstige nieuwe hobby. Bij ons hoef je geen schrik te hebben om uit de boot te vallen omdat je nog nooit gedoken hebt. Nou, uit de boot vallen zal uiteindelijk wel moeten gebeuren. Maar bij ons krijgt iedereen die het wil leren de kans, ongeacht je ervaring. BELANGRIJK!! Indien je na je DSD ontdekt dat het duiken toch niks voor jou is, of je valt uit omwille van medische redenen, geen zorgen!! De duikvereniging zorgt voor een gedeeltelijke terugbetaling van je opleiding, zodat je een eerlijke prijs betaald hebt voor het aantal duiken die je gedaan hebt. Dit geldt uiteraard NIET voor de overige reiskosten. Afwijken op een gekozen opleiding valt onder eigen risico en eventuele kosten. Tevens ben je hierna zelf verantwoordelijk voor de verdere invulling van je programma. Maar onze reisbegeleider helpt je graag bij het bekijken van de mogelijkheden. Wij geven hieronder een handig overzicht van de volgorde en mogelijkheden van opleidingen.

 • DSD (Discover Scuba Diving)

Jouw eerste kennismaking met het duiken. Je krijgt een inleiding door een Engeltalige instructeur. Vervolgens krijg je een introductie tot het benodigde materiaal en neem je de handsignalen, veiligheidsvoorschriften en het vervolg van je opleiding door. Zodra je de duikbril op je neus hebt, ga je eerst het zwembad in om te leren ademen onder water. Dat klinkt in het begin heel benauwend, maar geen zorgen, je instructeur is steeds bij je. Wanneer je comfortabel bent onderwater ga je over tot enkele handelingen onderwater, zoals balanceren, zwemtechnieken, de geoefende handsignalen en het klaren van je bril. Dit zal een volledige middag in beslag nemen. Hierna ben je klaar voor je eerst duik in het open water in de namiddag! Je krijgt tevens je cursus en de DSD geldt als de eerste stap van je Open water-certificaat.

 • Open Water Diver

De eerste opleiding dat iedereen dient te volgen. Zonder mag je in principe nergens duiken. Jouw DSD telt hier als eerste deel van de opleiding. Deze opleiding bestaat, naast de DSD, uit een extra zwembadsessie en 3 extra duiken onder begeleiding van jouw Engelstalige duikinstructeur. Aan het einde dien je ook een theoretisch examen af te leggen. Hiervoor krijg je ter plaatse een handboek ter beschikking en dien je enkele filmfragmenten te bekijken op de duikclub. Eens geslaagd moet je nog even lachen voor de foto en krijg je je persoonlijke duikregistratieboekje en een coole Open Water-pasje thuis opgestuurd.  

 • Reactivate

Een opleiding van 1 dag voor gebrevetteerde duikers, verplicht voor wie het langer dan een jaar geleden is dat ze nog gedoken hebben. Deze opleiding bestaat uit een herintroductie tot het materiaal, een zwembadsessie en een duik.

 • Advanced Open Water Diver

Deze opleiding kan je volgen als je reeds in bezit bent een Open Water-certificaat. Indien het langer dan een jaar geleden dat je nog gedoken hebt, ben je wel verplicht een Reactivate-cursus te volgen. De cursus dient om je vaardigheden te verbeteren aan de hand van 5 specialisatieduiken. Er is een uitgebreide keuzemogelijk aan specialisaties waaruit je kan kiezen, maar de mogelijkheden van je uiteindelijke keuze wordt ter plaatse besproken met de duikclub. Niet alle specialisaties zijn op elke bestemming mogelijk omwille van de omgeving of het niet aanwezig zijn van een specifiek gespecialiseerde instructeur. Zo ligt voor de hand dat ijsduiken onmogelijk is in het heerlijk warme Indonesische water. Ook hier dien je enkele theoretische proeven af te leggen aan de hand van een handboek.

 • Verdere vervolgopleidingen

Wens je een van de vele verdere opleidingen te volgen, zoals DivemasterRescue Diver of Instructeur. Neem dan gerust contact op met ons kantoor en dan kunnen we samen de mogelijkheden bespreken en hoe dit in het programma past.
Weigeringen, Annulaties & Medisch: Duikcentra hebben het recht om deelnemers te weigeren om diverse redenen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor een weigering door een duikcentrum.

 • NIET VERZEKERD = NIET DUIKEN !!!

Je dient over een aparte duikverzekering te beschikken of duiken moet opgenomen zijn in je reisverzekering.

 • Annulatie van het uitvaren van de boot
 • De deelnemer is een veiligheidsrisico voor zichzelf of voor de groep
 • Medische redenen:
  • Je zal een verplichte medische vragenlijst moeten invullen. Je zal geweigerd worden bij een afwijkend antwoord, tenzij je hiervoor een dokters toestemming in het Engels kan voorleggen. Deze krijg je bij de laatste vertrekinformatie.
 • Ziek geworden. Een verkoudheid kan bijvoorbeeld problemen geven met het klaren van de oren, wat het duiken onmogelijk maakt. Zorg daarom voor voldoende rust voor vertrek en vermijd Airco.

Persoonlijk materiaal: Je persoonlijk materiaal kan je steeds kwijt in je kamer of in een afgesloten ‘locker’ in het duikcentrum. Wij, de touroperator, noch jouw reisbegeleider is verantwoordelijk voor verlies van je persoonlijke spullen.
Duurzaamheid, ecologie & impact: De prachtige onderwaterwereld is ook een fragiele wereld. We proberen dan ook onze voetafdruk er zo klein mogelijk te houden. Daarom:

 • Gooi geen afval over boord.
 • Breek geen koralen af.
 • Raap geen schelpen. Heel veel schelpensoorten mag je niet exporteren. Wij zijn niet verantwoordelijk indien je hiervoor aangehouden wordt.
 • Neem zwerfvuil in zee aan boord.
 • Vissen worden niet gelokt door ze te voeren. Het spotten ervan gaat puur op geluk.

Communicatie: Praten onder water is nogal moeilijk, toch is communicatie er belangrijk voor verschillende redenen. Prioritair voor de veiligheid, maar een goede buddy geeft ook aan wanneer hij iets interessants ziet.

 • De duikcentra zal je natuurlijk alle essentiële handsignalen aanleren.
 • Zie de basis handsignalen in bijlage hoe je bv een schildpad, haai of manta ray uitbeeld.

Biodiversiteit: De wateren rondom de Indonesische eilanden worden aanschouwd als die met ’s werelds grootste diversiteit aan leven.

 • Ruim 600 soorten koraal.
 • Meer dan 3000 verschillende soorten zeewezens, waaronder iconische dieren als schildpadden, haaien, garnalen, reuze manta rays en natuurlijk ook Nemo’s.
 • Maar ook wrakken uit WO II, diepe kloven en vulkanische onderwateractiviteit.

Kosten: De kosten van een duikopleiding verschillen van opleiding tot opleiding en worden lokaal bepaald. Daarom kiezen wij er dan ook voor om de deelnemers hun opleiding ter plaatse te laten betalen. Betalen kan met VISA of MasterCard in de duikclub, of cash afhalen. Let op, je bankpas moet op wereldwijd staan. 
Prijzen 2020: (binnenkort worden de prijzen voor 2021 gepubliceerd) Alle prijzen zijn incl. standaard duikmateriaal (pak, bril, gordel, zwemvliezen, fles, …), Engelstalige duikinstructeur en de boot. De betaling ter plaatse zal in Indonesian Rupiah (IDR) gebeuren. De verrekening in € is een indicatie, wisselkoers kan dan weer anders zijn:

 • DSD (Discover Scuba Dive) IDR 855.000 – € 52,00
 • Open Water Diver IDR 5.310.000 – € 325,00
 • Reactivate IDR 765.000 – € 47,00
 • Advanced Open Water Diver IDR 4.410.000 – € 270,00
 • Fun Dives IDR 486.000 – € 30,00

Neem gerust contact op met ons voor een recente prijszetting voor andere vervolgopleidingen.

Bijboekingen:
De deelnemers kunnen op vrije dagen steeds duiken bijboeken. Deze zijn facultatief en lokaal te regelen.

Vliegen:
Er wordt algemeen aanbevolen niet meer te duiken 24u voor vertrek vlucht.

Vissen:
De vissen die we tijdens het duiken kunnen zien zijn o.a.:
– Keizersvis
– Annemoonvis (aka Nemo)
– Zeepaardjes
– Koraalduivel
– Blauwgespikkelde pijlstaartrog
– Zeeschildpad
– Banier- en maanvissen
– Doktersvis
– Clown Trekkersvis
– Manta Ray  


Programma

Programma is altijd onder voorbehoud i.v.m. het weer. Hierdoor vindt het programma waarschijnlijk niet in deze volgorde plaats.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.


Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

Onze vlucht is vanaf Amsterdam richting Denpasar (met overstap). Aangekomen op de luchthaven in Denpasar worden we opgehaald door taxi's die ons naar de eerste accommodatie in Denpasar brengen. De volgende morgen worden we opgehaald en rijden we richting de boot, die ons naar Gili Air brengt. Aangekomen op Gili Air stappen we richting onze accommodatie. De boot brengt ons na 6 nachten weer terug naar Bali, waarna we met een taxi worden gebracht naar Amed en 3 nachten later naar Ubud. De laatste dag worden we weer opgehaald met een taxi om terug te rijden naar de luchthaven van Denpasar.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen