Ontmoeten wij jou ook?Zeilvakantie Griekse eilanden

Boek nú, betaal later

Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden

Zeilschip Kos

Een luxe zeiljacht, azuurblauwe zee, pittoreske haventjes en natuurlijk een gezellige groep singles. Wat wil je nog meer? Rondom de Dodekanesos eilanden is er altijd een heerlijk windje dat je verkoeling geeft van de stralende zon, maar een frisse duik nemen kan ook! Ben jij klaar voor deze heerlijke vakantie op zee?

Wat kun je verwachten?

 • 4 tot 6 uur varen per dag
 • Zelf zeilen, leren zeilen of lekker luieren
 • Een écht zeilschip met Nederlandse schipper
 • Diner aan boord en in lokale restaurants
 • Een gezellige en ongedwongen vakantie
vanaf € 999,00
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden
Griekenland - Kos - Kos
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 30 - 49 jaar
Verblijf:
Zeilschip
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Zeilvakantie Griekse eilanden

De omgeving
We varen rond de eilandengroep Dodekanesos: Grieks voor 'twaalf eilanden'. In dit gebied staat meestal een stabiele noordwestenwind, de Meltemi, die in kracht van 4 tot 7 varieert. Het is een lekker windje om in te zeilen, met precies de aangename verkoeling die je hier in de zomer wel kunt gebruiken.


Afhankelijk van de datum waarop je vertrekt varen we vanuit Kos in noordelijke of zuidelijke richting. De routes zien er als volgt uit:

Noordelijke route: Kos – Kalymnos – Baai van Vathi – Leros – Patmos of Lipsi – Baai van Agatonisi – Telendos - Pserimos – Kos. 

Zuidelijke route: Kos – Palamut – Simi - Chalki – Rhodos - Tilos – Nisyros – Kos. 

Een uitgebreidere beschrijving vind je onder programma.

Het schip
We stappen aan boord van ons 15 meter lange zeilschip. Het is een écht zeilschip, dus geen ronkende motor, maar wel van alle gemakken voorzien. Je hebt er een aangenaam zwemplatform, op het ruime dek klinkt een heerlijk muziekje. Hier kun je overdag lekker in de zon liggen en genieten van het uitzicht. Voor de zonovergoten dagen is er een overkapping die voor de nodige schaduw zorgt. Wil jij een nacht onder de sterrenhemel doorbrengen? Dat kan, want er zijn een aantal matjes aan dek waarop je kunt slapen. Een unieke ervaring!

Je hut
Ons schip beschikt over vijf hutten met aparte bedden. Daarnaast zijn er op het dek matjes voor de liefhebbers die onder de sterrenhemel willen slapen. Elke hut heeft een eigen toilet, een wastafel en een douche met warm en koud stromend water. Voor beddengoed en handdoeken wordt gezorgd. Je verblijft in een 2- of 3-persoonshut met maximaal 1 reisgenoot. Er zijn bedden voor 10 passagiers, maar wij varen met maximaal 8 personen, zodat je nét dat beetje extra comfort hebt. Een beddengoedpakket ligt voor je klaar. Deze bestaat uit een matrashoes, kussen, kussensloop en een fleece deken. Je hoeft geen deken mee te nemen, aan een fleece deken heb je meer dan genoeg.

Verzorging
Je verblijft op basis van logies.  Ter plaatse betaal je eenmalig € 200,- voor all inclusive, dus ontbijt, lunch, diner en drankjes (excl. sterke drank) aan boord (verplicht). Voordat we ’s morgens de zeilen hijsen, starten we met een smakelijk ontbijt. ’s Middags wordt er voor de lunch gezorgd en op twee avonden, als het schip voor anker gaat in een baai, dineren we aan boord. De overige avonden eten we in een van de lokale restaurantjes aan land (niet inbegrepen). Aan boord kom je niets te kort. Aan drankjes om de dorst te lessen geen gebrek! 

Ben je vegetarisch?
Geen probleem. Dat is goed mogelijk tijdens deze vakantie. Zowel aan boord als in de restaurants wordt graag vegetarisch voor je gekookt.
Naar activiteiten
 • Vervoer - Vliegtuig
 • 10 kg handbagage (bij vliegreis)
 • Retourvlucht Amsterdam - Kos
 • Alle (brandstof)toeslagen en (luchthaven)belastingen
 • Verblijf
 • Verblijf o.b.v. logies
 • Beddengoedpakket (matrashoes, kussen, kussensloop, fleecedeken)
 • Verblijf in een comfortabele 2-persoonshut met gescheiden bedden
 • Overig
 • Extra belasting op verblijf (geheven door Griekse overheid)
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider / schipper
 • Toeristenbelasting
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Optioneel ruimbagage
 • Vermaak
 • Boordkas à €200 p.p. voor drankjes en maaltijden aan boord (ontbijt, lunch en 2x diner)
 • Naar keus bij te boeken activiteiten
 • Drankjes en diners aan land en overige persoonlijke uitgaven
 • Overig
 • Fonds voor calamiteiten €2,50
 • Reserveringskosten à € 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering

Activiteiten

Programma
Het is niet alleen maar zeilen deze vakantie, je doet veel meer! Snorkelen bijvoorbeeld, af en toe een stukje zwemmen, zonnen op het dek. Bij het aan- en afmeren kun je je energie kwijt: handen uit de mouwen. Prima manier om van onze schipper te leren hoe alles werkt op een zeiljacht. Ervaren zeilers onder de bemanning? Neem gerust even plaats achter het roer, als je zin hebt. 

We zeilen van vrijdag tot en met woensdag. Op de dag van aankomst en vertrek heb je eventueel tijd om Kos te verkennen. Tip: ga in Kos-Stad de overblijfselen van Asklepion bekijken, een voormalig kuuroord uit de 4e eeuw. Ook leuk: het eiland verkennen per scooter. Op vrijdag hijsen we voor het eerst de zeilen. We zetten koers naar een haventje of een baaitje waar je kunt zwemmen en snorkelen in het heldere water. ’s Avonds gooien we het anker uit en dineren we aan boord of in een typisch Griekse taverne aan land. 

Afhankelijk van de aankomstdatum varen we vanaf Kos in noordelijke, zuidelijke of westelijke richting. 

Routes: 
Westelijke route bij vertrek op: 25 juli
Noordelijke route bij vertrek op: 8 augustus
Zuidelijke route bij vertrek op: 22 augustus

Noordelijke route
Vanuit Kos varen we naar Kalymnos, een levendig eiland dat bekend is vanwege de sponsvisserij. We leggen aan in Vathi, een fjordachtige baai met steile kliffen aan beide zijden. Langs de ruige rotskust van dit eiland voert de tocht ons naar Leros, waar we in het baaitje Pandeli voor anker gaan. Een stenen trap leidt naar de top van de heuvel waar nog een middeleeuws kruisvaardersfort te bewonderen is. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de baai. 


Afhankelijk van de wind kiezen we voor het eiland Patmos met zijn rijke begroeiing en het indrukwekkende Byzantijnse klooster of het idyllische kleinere Lipsi. Vervolgens gaat de tocht naar Agatonisi, waar we in een verlaten baai voor anker gaan. In zuidelijke richting zeilen we verder naar het ruige eiland Telendos. De laatste dag varen we met een zwemstop bij Pserimos met een prachtig zandstrand terug naar de haven van Kos.

Zuidelijke route
Vanuit Kos zeilen we de eerste dag onder het vaste land van Turkije naar het pittoreske haventje Palamut aan de Turkse kust. Dan varen we naar het Griekse eiland Simi, een prachtig eiland met een van de mooiste natuurlijke havens van de Middellandse Zee. Simi is een druk stadje met een verrassend uitgaansleven. Je vindt er trouwens mooie Venetiaanse architectuur – niet voor niets staat het op de Werelderfgoedlijst van Unesco.


Na een lange oversteek leggen we aan in Chalki ten zuidoosten van Rhodos. Ook hier is de invloed van de oude Venetiaanse stijl nog goed te zien. Dit plaatsje heeft een uitnodigende boulevard – even de zeebenen strekken – en enkele kleine taveernes, waar je eet wat de Grieken eten. En óf dat lekker is! 

De volgende dag wacht ons een pittige zeiltocht tegen de wind in naar de baai van het kleine eilandje Tilos waar we voor het strand voor anker gaan. Vandaar varen we de volgende dag door naar de rustende vulkaan Nisyros, waar we ‘s middags afmeren. Aanrader: een excursie over dit vruchtbare groene eiland naar de vijf slapende vulkaankraters! De laatste zeildag brengt je weer terug naar thuishaven Kos. Afscheid van een van je mooiste vakanties, reken daar maar op...

Westelijke route
Vanuit Kos zullen we vroeg uit te varen, want we hebben een flinke zeildag voor de boeg. Ons doel is de zuidelijke baai van Leros. Hoog aan de wind, zeilen we eerst langs de Turkse westkust, pal noord, dan cross over naar Leros. We gaan voor anker in de zuidelijke beschutte baai Xerokambos. Hier vieren we onze eerste “Happy Hour” en koken we aan boord. Het baaitje heeft een mooi strandje.


We zeilen door naar het eilandje Levita. Het eilandje is slechts bewoond door de vuurtorenwachter Giorgos. Vanaf deze plek varen we naar Amorgos. Langs de steile rotsen, die loodrecht uit zee lijken op te rijzen, zeilen we naar het levendige haventje Aiyiali. Vanaf hier kun je met de bus of brommer een uitstapje maken naar de Chora, een dorp dat hoog op de berg ligt. Het visitekaartje van Amorgos is echter het prachtige Hozoviotissa klooster dat ongeveer 300 mtr hoog tegen de rotsen lijkt te zijn geplakt. Je hebt van hier uit een schitterend uitzicht over de omliggende eilanden. De volgende dag varen we naar Astipalia. We zeilen ”voor de wind” naar het gelijknamige stadje. We meren hier aan de kade en lopen zo van de looplank de kroeg in. We eten op het strand, lekker met je voeten in het water. 

Vanaf Astipalia maken we ons op voor een lange zeiltocht naar Kalymnos. Als het meezit hebben we de wind in de rug en kunnen we op tijd afmeren aan de gezellige boulevard van Pothia. Er zijn hier talloze restaurantjes, grand cafés en barretjes waar het tot in de kleine uurtjes gezellig toeven is. De laatste dag zeilen we terug naar Kos. We maken nog een laatste zwemstop in een pittoreske baai van Pseriomos, een klein eilandje op de route naar Kos. We meren weer af op onze vaste stek in Kos Marina en maken ons op voor een laatste avond in deze bruisende uitgaansstad. 

Je gaat met heel veel mooie herinneringen weer naar huis!

De invulling en volgorde van het programma zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Naar verblijf
 • Vervoer - Vliegtuig
 • 10 kg handbagage (bij vliegreis)
 • Retourvlucht Amsterdam - Kos
 • Alle (brandstof)toeslagen en (luchthaven)belastingen
 • Verblijf
 • Verblijf o.b.v. logies
 • Beddengoedpakket (matrashoes, kussen, kussensloop, fleecedeken)
 • Verblijf in een comfortabele 2-persoonshut met gescheiden bedden
 • Overig
 • Extra belasting op verblijf (geheven door Griekse overheid)
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider / schipper
 • Toeristenbelasting
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Optioneel ruimbagage
 • Vermaak
 • Boordkas à €200 p.p. voor drankjes en maaltijden aan boord (ontbijt, lunch en 2x diner)
 • Naar keus bij te boeken activiteiten
 • Drankjes en diners aan land en overige persoonlijke uitgaven
 • Overig
 • Fonds voor calamiteiten €2,50
 • Reserveringskosten à € 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
Griekenland , Kos , Kos
Naam verblijf
Zeilschip Kos
Type verblijf
Zeilschip

Verblijf Zeilschip Kos

Beschrijving

Je scheept in op een zeewaardige zeiljacht van ruim 15 meter lang, voorzien van alle gemakken, 2-persoons hutten met dubbele of enkele kooien en een ruime kombuis. Op het ruime teakhouten dek is volop gelegenheid om in de zon te liggen of ’s nachts een slaapplaats te zoeken. De ruime kuip is voorzien van een biminitop, die beschutting biedt tegen de zon. Er zijn twee zeiljachten. De jachten zijn vrijwel identiek aan elkaar. Tijdens je zeilvakantie verblijf je op één van de twee schepen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek

Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed. 

Wie gaan er mee met deze singlereis?

Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?

Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Naar vervoer
 • Vervoer - Vliegtuig
 • 10 kg handbagage (bij vliegreis)
 • Retourvlucht Amsterdam - Kos
 • Alle (brandstof)toeslagen en (luchthaven)belastingen
 • Verblijf
 • Verblijf o.b.v. logies
 • Beddengoedpakket (matrashoes, kussen, kussensloop, fleecedeken)
 • Verblijf in een comfortabele 2-persoonshut met gescheiden bedden
 • Overig
 • Extra belasting op verblijf (geheven door Griekse overheid)
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider / schipper
 • Toeristenbelasting
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Optioneel ruimbagage
 • Vermaak
 • Boordkas à €200 p.p. voor drankjes en maaltijden aan boord (ontbijt, lunch en 2x diner)
 • Naar keus bij te boeken activiteiten
 • Drankjes en diners aan land en overige persoonlijke uitgaven
 • Overig
 • Fonds voor calamiteiten €2,50
 • Reserveringskosten à € 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering

Vervoer

Met het vliegtuig

Vlucht Amsterdam-Kos
In circa drie en een half uur vlieg je naar Kos-Stad. Vanaf het vliegveld van Kos is er een transfer naar Kos Marina, de haven van Kos-Stad waar ons schip ligt.

Vluchtschema
De vluchttijden met vertrek op 25 juli zijn: 
Amsterdam – Kos, 05.00 uur – 09.50 uur
Kos – Amsterdam, 19.45 uur – 22.50 uur
Deze vlucht wordt uitgevoerd door luchtvaartmaatschappij Tui Fly.

De vluchttijden met vertrek op 8 augustus zijn:
Amsterdam - Kos, 06:50 - 11.20 uur
Kos - Amsterdam, 21.15 - 01.00 uur (aankomst op 16 augustus 2019)
Deze vlucht wordt uitgevoerd door luchtvaartmaatschappij Transavia.

Bagagevoorwaarden
Welke bagage en hoeveel kilo mag je meenemen in het vliegtuig? Bij de vlucht is handbagage inbegrepen. Ruimbagage kun je naar keuze tijdens je reservering bijboeken. Wil je dit later alsnog bijboeken, dan kan dit tot uiterlijk 8 dagen voor vertrek en betaal je hiervoor wijzigingskosten.

*Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Vliegtuig
 • 10 kg handbagage (bij vliegreis)
 • Retourvlucht Amsterdam - Kos
 • Alle (brandstof)toeslagen en (luchthaven)belastingen
 • Verblijf
 • Verblijf o.b.v. logies
 • Beddengoedpakket (matrashoes, kussen, kussensloop, fleecedeken)
 • Verblijf in een comfortabele 2-persoonshut met gescheiden bedden
 • Overig
 • Extra belasting op verblijf (geheven door Griekse overheid)
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider / schipper
 • Toeristenbelasting
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Optioneel ruimbagage
 • Vermaak
 • Boordkas à €200 p.p. voor drankjes en maaltijden aan boord (ontbijt, lunch en 2x diner)
 • Naar keus bij te boeken activiteiten
 • Drankjes en diners aan land en overige persoonlijke uitgaven
 • Overig
 • Fonds voor calamiteiten €2,50
 • Reserveringskosten à € 25,-
 • Reis- en annuleringsverzekering

 • SGR
 • SCR
 • ANVR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 3 reviews
10.0
38 jaar
10

Onvergetelijke ervaring!

Onvergetelijke ervaring! Fantastisch om op deze manier andere mensen te leren kennen.

Mijn tips

Zorg dat je goed uitgerust aan het avontuur begint, slapen valt namelijk wat tegen.

Reisperiode: 08-08-2019 ~ 15-08-2019 / Zeilschip Kos

34 jaar
10

Top

Eerste dag was het nog een beetje zoeken en aanpassen, maar ben dan heel makkelijk in het zeilgebeuren gerold....Dankzij de superleuke groep en de relaxte aanpak heb ik enorm genoten.

Mijn tips

Misschien wat spelletjes meenemen

Reisperiode: 23-08-2018 ~ 30-08-2018 / Zeilschip Kos

28 jaar
10

Topvakantie met veel gezelligheid en mooie locaties

De vakantie was super. De reis was goed geregeld en verzorgt. De groep had een goede klik.

Mijn tips

Bestel bij restaurants verschillende voor- en hoofdgerechten, waardoor je als groep van veel lokale gerechten kan genieten.

Reisperiode: 16-08-2018 ~ 23-08-2018 / Zeilschip Kos

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen