Ontmoeten wij jou ook?Zeilen Kos en Griekse Eilanden

Boek nú, betaal later

Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden

Zeilschip Omiros of Osiris

Griekenland heeft prachtige eilanden waar je naar toe kunt varen en aanmeren. Hier kunnen jij en de groep dan genieten van de pittoreske haventjes of de mooie afgelegen baaitjes. Aan dek kun je heerlijk relaxen in het zonnetje of juist actief meezeilen. Tegelijkertijd vertelt de Nederlandse schipper alles over zeilen.

Wat kun je verwachten?

 • Combinatie van relaxen, luieren en meezeilen
 • Unieke zomervakantie op het Griekse water
 • Leuke excursiemogelijkheden
 • Zeilen van eiland naar eiland
 • Verlenging 2e week op aanvraag (andere route)
vanaf € 999,00
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden
Griekenland - Kos - Kos
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 30 - 49 jaar
 • 30 - 55 jaar
 • 30 - 59 jaar
 • 30 - 69 jaar
Verblijf:
Zeilschip
Verzorging:
Vlgs programma
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Zeilen Kos en Griekse Eilanden

De zeiltochten
Het zeilgebied is de Griekse eilandengroep Dodekanesos, wat 12 eilanden betekent. In dit gebied staat meestal een stabiele noordwesten wind, de Meltemi, die in kracht van 4 tot 7 varieert. Deze wind maakt het ook in de warme zomermaanden aangenaam, want zij zorgt voor de nodige verkoeling. Hierdoor is deze streek bij uitstek geschikt voor een actieve zeilvakantie voor singles, waarbij er per dag ongeveer 4 tot 6 uur wordt gevaren.

Zeilervaring is niet nodig, maar als je wilt leren zeilen dan is de schipper graag bereid je wegwijs te maken. Je kunt bijvoorbeeld helpen om alle voorkomende taken uit te voeren, waaronder het trimmen van de zeilen, navigeren en het sturen van de boot onder begeleiding.

De twee zeiljachten varen per week één van de drie zeilroutes. De route in noordelijke richting naar Kalymnos, Leros en Patmos, in zuidelijke richting naar Nysiros, Tilos, Chalki en Rhodos of in westelijke richting naar Astipalea en Amorgos. De zeilroutes bieden een enorme verscheidenheid aan haventjes, verscholen baaitjes met prachtige stranden. Welke route er gevaren zal worden, is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.

We gaan ervan uit dat iedereen helpt bij het aan- en afmeren en sommige dagelijkse van huishuidelijke aard, maar onderweg ben je daarnaast vrij om zo actief te zijn als je wilt. Zo kun je veel leren over zeilen, maar je kunt ook lekker muziek luisteren, een boek lezen of op het dek in de zon liggen.

15 dagen meezeilen?
De reizen worden vanuit het centraal gelegen Kos gemaakt in noordelijke, westelijke of zuidelijke richting. Welke route er precies wordt gevaren is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Wil je een 15-daagse zeilreis? Bij veel data is dit mogelijk! Neem dan even contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

Verzorging 
Tijdens deze zeilvakantie wordt er een maaltijden-pot gemaakt. Bij aankomst aan boord betaal je €200,- per week aan de schipper voor de maaltijden aan boord, drankjes aan boord, haven-, water- en dieselgelden. Voor dit bedrag zijn alle maaltijden die aan boord bereid worden inbegrepen. De bemanning zorgt voor een uitgebreid ontbijt en een lekkere lunch aan boord. Het avondeten wordt afwisselend aan boord of aan wal gegeten. Wanneer we bijvoorbeeld in een baai aangemeerd zijn, wordt er aan boord gekookt.

Doorgaans wordt er twee keer in de week gekookt aan boord. Op de overige dagen zoeken we regelmatig een gezellige taverne op voor een echte Griekse maaltijd (voor eigen rekening). Hoewel de bemanning voor de maaltijden zorgt, wordt er wel van je verwacht dat je meehelpt met het dekken van de tafel of het afwassen. Maar als iedereen even de handen uit de mouwen steekt, dan is dat zo gebeurt en kun je weer genieten van het weer en de wind.

Het gebruik van alcoholische versnaperingen is tijdens het varen niet toegestaan. Dit in verband met de veiligheid van het schip en de opvarende. Wanneer de boot voor anker of in de haven ligt, is het toegestaan om (met mate) te genieten van een alcoholische versnapering. Licht alcoholische drankjes zijn inbegrepen bij de boordkas. Mocht je sterke drank willen aan boord, kun je dit zelf meenemen of aanschaffen.

Naar activiteiten
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Vervoer van/naar luchthaven-haven
 • Chartervlucht
 • Luchthavenbelasting en 1 koffer van 20 kg p.p.
 • Verblijf
 • Verblijf in een gedeelde hut
 • Toeslagen
 • Vermaak
 • Snorkelset aan boord
 • Professionele begeleiding
 • Alle transfers
 • Verblijf
 • Optioneel: Lakenzak/slaapzak
 • Maaltijden en drankpot, incl. diners aan boord, haven-, diesel- en schoonmaakkosten ongeveer € 200,- p.p.p.w.
 • Handdoeken
 • Vermaak
 • Bij te boeken excursies
 • Overig
 • Administratiekosten €20,00
 • Op aanvraag: verlenging 2e week
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Single omboekverzekering
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Activiteiten

Verblijf aan boord
Je scheept in op een zeewaardige zeilboot van ruim 15 meter lang. De boot is voorzien van 2-persoonshutten met gescheiden bedden en een ruime kombuis. Het schip is van alle gemakken voorzien tot en met een MP3/CD speler voor de muzikale begeleiding. Op het ruime dek kun je heerlijk in de zon liggen en eventueel de nacht doorbrengen onder een schitterende sterrenhemel. Aan boord zijn een aantal matrasjes en slaapzakken aanwezig, voor wie aan dek wil slapen.

Aankomst- en vertrek
De haven van aankomst en vertrek is Kos Marina, gelegen op loopafstand van Kos-stad. Hier kun je op de aankomst- en vertrekdag (donderdag) een aantal bezienswaardigheden bekijken, zoals de overblijfselen van Asklepion. In Kos-stad zijn onder andere fietsen en brommers te huur om een verkenningstocht over het eiland te maken. Daarnaast is Kos bekend om de vele gezellige terrassen en bars.

Zeilen
Van vrijdag tot en met woensdag zeilen we van eiland naar eiland. Na een uitgebreid ontbijt aan boord hijsen we de zeilen en zetten we koers naar een gezellig haventje of een afgelegen baai, waar je kunt zwemmen en snorkelen in het heldere water. ’s Avonds gooien we het anker uit in een rustige baai en regelmatig leggen we aan in één van de sfeervolle haventjes om aan te schuiven in een Griekse taverne.

De ene week varen we in noordelijke richting en de andere week in zuidelijke of westelijke richting. Zo is het mogelijk om beide routes te combineren. 

Westelijke route*
De westelijke route geldt als een van de zwaardere routes, maar zeker goed te doen! Op deze route waait er altijd een windje van windkracht 5 a 6. Optimaal zeilen dus! Vanuit Kos varen we via de westkust van Turkije naar Leros, terwijl je onderweg de eerste zeilinstructies krijgt. We gaan voor anker in de beschutte Xerokambos baai. De volgende dag zeilen we naar het onbewoonde eilandje Levita, hier zullen we de komende nacht overnachten. Vanuit Levita varen we vervolgens verder naar Amorgos, langs prachtige steile rotspartijen. Op Amorgos heb je diverse mogelijkheden voor een leuke excursie. De volgende dag staat de parchtige toch naar Astapalea op het programma. De Vathy baai, waar we aan zullen meren, is alleen te bereiken via een zeer smalle entree. De volgende dag varen we weer terug naar de bewoonde wereld en meren we aan bij Kalymnos. Hier stap je eigenlijk direct al uit in het gezellige centrum met vele restaurantjes en barretjes. De laatste dag zetten we weer koers richting Kos, maar niet voordat we een zwemstop hebben gemaakt in de baai van Pseriomos. Aangekomen op Kos maken we ons op voor een spetterende laatste avond!

Noordroute *

Vanuit Kos varen we naar Kalymnos, een levendig eiland dat vanouds bekend is vanwege de sponsvisserij. We leggen aan in Vathi, een fjord-achtige baai met steile kliffen aan beide zijden. Langs de ruige rotskust van dit eiland voert de tocht ons naar Leros, waar we in de baai Pandeli voor anker gaan. Een stenen trap leidt naar de top van de heuvel waar nog een middeleeuws kruisvaarders fort te bewonderen is. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de baai. Afhankelijk van de wind kiezen we voor het eiland Patmos met zijn rijke begroeiing en het indrukwekkende Byzantijnse klooster of het idyllische kleinere Lipsi. Vervolgens gaat de tocht naar Agatonisi, waar we in een verlaten baai voor anker gaan. In zuidelijke richting zeilen we verder naar het ruige eiland Telendos. De laatste dag varen we met een zwemstop bij Pserimos met een prachtig zandstrand terug naar de haven van Kos.

Zuidroute *

Vanuit Kos zeilen we de eerste dag langs de kust van Turkije naar het pittoreske haventje  Palamut aan de Turkse kust. Dan varen we naar het Griekse eiland Simi, een prachtig eiland met een van de mooiste natuurlijke havens van de Middellandse Zee. Simi is een gezellig levendig stadje met een gezellig uitgaansleven. Vanwege zijn bijzondere Venetiaanse architectuur staat Simi op de lijst van wereld erfgoed. Na een lange oversteek leggen we aan in Chalki ten zuidoosten van Rhodos. Ook hier is de invloed van de oude Venetiaanse stijl nog goed te zien. Dit plaatsje heeft een gezellige boulevard en enkele kleine tavernes, waar je de lekkerste gerechten kunt krijgen.
De volgende dag wacht ons een pittige zeiltocht tegen de wind in naar de baai van het kleine eilandje Tilos, waar we voor het strand voor anker gaan. Vanuit hier varen we de volgende dag door naar de rustende vulkaan Nisiros, waar we ‘s middags afmeren. Een excursie over dit vruchtbare groene eiland naar de 5 slapende vulkaan kraters is een echte aanrader.
De laatste zeildag brengt ons veilig en voldaan van vele mooie indrukken terug naar onze thuishaven op Kos.

* De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper. De schipper bepaalt pas definitief op de dag van vertrek welke route er gevaren wordt.

Naar verblijf
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Vervoer van/naar luchthaven-haven
 • Chartervlucht
 • Luchthavenbelasting en 1 koffer van 20 kg p.p.
 • Verblijf
 • Verblijf in een gedeelde hut
 • Toeslagen
 • Vermaak
 • Snorkelset aan boord
 • Professionele begeleiding
 • Alle transfers
 • Verblijf
 • Optioneel: Lakenzak/slaapzak
 • Maaltijden en drankpot, incl. diners aan boord, haven-, diesel- en schoonmaakkosten ongeveer € 200,- p.p.p.w.
 • Handdoeken
 • Vermaak
 • Bij te boeken excursies
 • Overig
 • Administratiekosten €20,00
 • Op aanvraag: verlenging 2e week
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Single omboekverzekering
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
Griekenland , Kos , Kos
Naam verblijf
Zeilschip Omiros of Osiris
Type verblijf
Zeilschip

Verblijf Zeilschip Omiros of Osiris

Beschrijving

De zeiljachten Omiros en Osiris zijn van het type Sun Odyssey 51, een 15,5 meter land zeewaardig zeiljacht dat voorzien in van alle gemakken. Deze jachten worden gebouwd door de beroemde Franse scheepswerf Jeanneau. De schepen hebben vier 2-persoonscabines (voorzien van kussen, deken en lakens) en 2 kooien in de voorpiek voor de bemanning. Elke cabine heeft een eigen afgesloten douche & toilet ruimte. Vergeet niet je eigen handdoeken mee te nemen!

Mocht je een nachtje je bed willen verruilen voor een nacht onder de sterren, dan is dat mogelijk. Ook aan dek zijn meerdere slaapplaatsen. Wil je dit meemaken? Neem dan even een lakenzak mee. Dekmatrasjes, kussens en fleece dekentjes zijn aanwezig!

* Het is niet mogelijk om een koffer mee te nemen aan boord. Graag willen wij je dan ook vragen om een reistas of backpack mee te nemen op vakantie.
* Het is aan boord niet toegestaan schoenen te dragen. Alleen speciale zeilschoenen met een lichte zool zijn geschikt voor op het schip of nieuwe, ongedragen slippers met rubberzool.

De ruime kuip is voorzien van een biminitop die beschutting biedt tegen de zon. Er zijn twee zeilschepen: de Omiros en de Osiris. Zin in een duik? Ook snorkelsets zijn aanwezig op de boten. De comfortabele schepen zijn vrijwel identiek aan elkaar, met beide een ruime kombuis. Tijdens je zeilvakantie verblijf je op één van de twee schepen.

Indeling
In totaal kunnen er 8 reizigers (excl. bemanning) mee per boot. Op diverse data in het hoogseizoen worden er twee boten ingezet. Beide boten zullen dezelfde route varen: de excursies en diners kunnen gezamenlijk worden ondernomen. De indeling van de boten wordt bepaald door de schipper aan de hand van de leeftijden van de reizigers. Mocht je samen met een bepaald iemand op een boot willen, laat dit dan even weten zodat we dit voor jullie kunnen regelen!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Het begin van jouw zeilreis

Je vakantie begint op het afgesproken meeting point waar jij jouw reisgenoten zal ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

Boek jij deze reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander vluchtschema volgt dan de rest van de deelnemers. Mocht er een vluchttoeslag gelden in verband met de late boeking, zullen wij je hierover informeren na het maken van de boeking en kun je nog afzien van de reis.

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten

Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud

Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering

Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, wellicht dat je dan een bijzondere sporten dekking nodig dient te hebben.

Bagage zeilreis

Bij deze reis is minimaal 20kg ruimbagage inbegrepen. Het is niet mogelijk om een koffer mee te nemen aan boord. Graag willen wij je dan ook vragen om een reistas of backpack mee te nemen op vakantie.

Aan boord

Deze reis staat onder leiding van de schipper en matroos. Dit zal bij de meeste reizen een Nederlandse schipper en matroos zijn, maar het kan voorkomen dat er een Engelstalige schipper aanwezig is.

Naar vervoer
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Vervoer van/naar luchthaven-haven
 • Chartervlucht
 • Luchthavenbelasting en 1 koffer van 20 kg p.p.
 • Verblijf
 • Verblijf in een gedeelde hut
 • Toeslagen
 • Vermaak
 • Snorkelset aan boord
 • Professionele begeleiding
 • Alle transfers
 • Verblijf
 • Optioneel: Lakenzak/slaapzak
 • Maaltijden en drankpot, incl. diners aan boord, haven-, diesel- en schoonmaakkosten ongeveer € 200,- p.p.p.w.
 • Handdoeken
 • Vermaak
 • Bij te boeken excursies
 • Overig
 • Administratiekosten €20,00
 • Op aanvraag: verlenging 2e week
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Single omboekverzekering
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Vervoer

Met het vliegtuig

Er wordt gevlogen van Amsterdam naar Kos. Op de luchthaven van Kos staat de transfer voor je klaar om je naar de boot te brengen, die in de haven van Kos ligt.

Zodra het reisschema bekend zal het hier geplaatst worden.

*Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Vervoer van/naar luchthaven-haven
 • Chartervlucht
 • Luchthavenbelasting en 1 koffer van 20 kg p.p.
 • Verblijf
 • Verblijf in een gedeelde hut
 • Toeslagen
 • Vermaak
 • Snorkelset aan boord
 • Professionele begeleiding
 • Alle transfers
 • Verblijf
 • Optioneel: Lakenzak/slaapzak
 • Maaltijden en drankpot, incl. diners aan boord, haven-, diesel- en schoonmaakkosten ongeveer € 200,- p.p.p.w.
 • Handdoeken
 • Vermaak
 • Bij te boeken excursies
 • Overig
 • Administratiekosten €20,00
 • Op aanvraag: verlenging 2e week
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Single omboekverzekering
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 4 reviews
9.4
53 jaar
9

Een superleuke ervaring die me nog heel lang zal bijblijven.

Griekenland is een prachtig land om te zeilen. De hele reis was intens en indrukwekkend. Slapen op de boot in een prachtige baai, dan weer in een leuke haven. Het leek wel of ik weken was weggeweest. Het eten aan boord was fantastisch en af en toe eten in een taveerne aan land is ook leuk. Overdag hebben we ook veel tijd gehad om te zwemmen en snorkelen. Ik geef net geen 10 omdat ik het bed echt waardeloos vond, knetterhard.

Mijn tips

Laat alles vooral over je heen gaan. Je zult je geen moment vervelen.

Reisperiode: 20-09-2018 ~ 27-09-2018 / Zeilschip Omiros of Osiris

57 jaar
9.5

Avontuurlijk, sportief. Leuke medepassagiers

Mooie ervaring. Indrukwekkend,.

Mijn tips

Doen !

Reisperiode: 13-09-2018 ~ 20-09-2018 / Zeilschip Omiros of Osiris

54 jaar
10

Fantastich

Genoten van een super weekje zeilen Kos. We hadden een leuke groep. Alles prima verzorgd. Deze week zou ik een ieder gunnen.

Mijn tips

Vooral GENIETEN van zon zee leuke mensen om je heen......gastvrije Grieken lekker eten en een ouzo.

Reisperiode: 06-09-2018 ~ 13-09-2018 / Zeilschip Omiros of Osiris

56 jaar
9

Een week genieten van zon, wind , water, lekker eten en gezelligheid.

Het was een ontspannen vakantie waarin ik genoten heb van het zeilen op zee, het zwemmen in rustige baaitjes in kraakhelder water, heel veel zon maar niet te heet door veel wind, een schipper met veel ervaring, leuke verhalen en die heerlijk kon koken. Er waren keuzemogelijkheden waar we over mee konden beslissen, zoals de route en wat we gingen eten. Ik had wel de luxe een eigen hut te hebben aan boord, dat was fijn.

Mijn tips

De eerste dag maatregelen nemen om niet zeeziek te worden. Aan dek blijven en eventueel vooraf een pilletje nemen.

Reisperiode: 02-08-2018 ~ 09-08-2018 / Zeilschip Omiros of Osiris

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen