Ontmoeten wij jou ook?Jouw zeilvakantie Santorini

Boek nú, betaal later

Singlereis Jouw zeilvakantie Santorini

de Omiros en Osiros

Geniet van een actieve en ontspannen zeilvakantie! We zeilen richting Santorini en onderweg varen we langs de eilanden Kalymnos, Levita, Amorgos, Iraklia, Ios, Anafi, Astypalaia en Nisyros. Tijdens deze zeiltocht leggen we ook aan in prachtige baaitjes. Ben jij erbij?

Wat kun je verwachten?

  • Gezelligheid met gelijkgestemden
  • Ontdek de Cycladen en Dodekanesos
  • Een actieve en ontspannen reis
  • Begeleiding van ervaren schippers
  • Bezoek het bijzondere Hozoviotissa klooster
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Singlereis Jouw zeilvakantie  Santorini
Griekenland - Kos - Kos city
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 25-65 jaar
Verblijf:
Zeilschip
Verzorging:
Maaltijdenpot
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Singlereis Jouw zeilvakantie Santorini

Tijdens onze tweeweekse zeilvakantie naar Santorini varen wij langs de eilanden Kalymnos, Levita, Amorgos, Iraklia, Ios, Anafi, Astypalaia en Nisyros. Onderweg naar Santorini leggen wij de zeilboot aan in prachtige baaitjes om te relaxen, te snorkelen of een stadje te ontdekken. Op Amorgos nemen wij de tijd om het wereldberoemde Hozoviotissa klooster te bezoeken. Tijdens ons bezoek aan Santorini hebben we twee dagen de tijd om per huurauto het eiland te verkennen. Santorini is een ontzettend bijzonder eiland met een indrukwekkende geschiedenis. Het eiland staat vooral bekend om de witte huisjes hoog op de rotsen en één van de mooiste zonsondergangen ter wereld. 

Deze singlereis organiseren wij in samenwerking met Blue Water Sailing, een gerenommeerde organisatie met al vele jaren ervaring. De sfeer op de zeilboot is relaxed en ongedwongen. Heb jij nog nooit gezeild? Geen zorgen! Onze comfortabele zeiljachten worden bemand door ervaren schippers, die het vaargebied als geen ander kennen en je graag alles vertellen over het reilen en zeilen aan boord. Als de boot in één van de prachtige baaitjes aangemeerd is, kun jij heerlijk zwemmen en snorkelen in het kristalheldere zeewater of relaxen op het ruime dek met een heerlijk glas witte wijn. Dit is de ideale manier om de Griekse eilanden te bewonderen en nieuwe vriendschappen te creëren!

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1 (aankomstdag)
Welkom op het Griekse eiland Kos! Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutjes in en krijg je de eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. Daarna is er tijd om het sfeervolle Kos-stad te verkennen.

Dag 2
We varen vroeg uit en je ontvangt de eerste zeilinstructies. We leggen aan in de baai van Palionnisos op het eiland Kalymnos. We worden met een bootje opgehaald voor een korte wandeling naar een taverna hoog op de rotsen met een prachtig uitzicht over de baai.

Dag 3
Een spectaculaire zeildag naar het onbewoonde eilandje Levita. Het anker gaat uit pal voor het strandje in de baai. Het eilandje is slechts bewoond door de vuurtorenwachter Giorgos. Als de wind meezit komen we redelijk op tijd aan en is er genoeg tijd om te zwemmen en te snorkelen in het heldere diepblauwe water.

Dag 4
Vandaag zal je genieten van een prachtige zeiltocht langs de steile rotsen die loodrecht uit zee lijken te rijzen. We varen naar het levendige haventje Aiyiali op Amorgos. Vanaf hier kunnen we met de bus of brommer een uitstapje maken naar Chora, een dorpje bovenop de berg met een fantastisch uitzicht.

Dag 5
Vandaag is het een rustige en relaxte dag. We zeilen slechts 18 mijl naar Katapola op Amorgos vanwaar we een adembenemende tocht met de brommer naar het beroemde Hozoviotissa klooster maken.

Dag 6
Met halve wind zeilen wij naar Iraklia waar we voor anker gaan in de zuidelijke baai Alimia. We koken aan boord en genieten van een heerlijke avond onder de prachtige sterrenhemel.

Dag 7
Vandaag zeilen wij naar Ios, bekend om zijn prachtige stranden en wereldberoemd nachtleven. We meren aan in het plaatsje Mylopotas, waar we één van de mooiste stranden van dit eiland vinden.

Dag 8
Vandaag staat de lange zeiltocht naar Santorini voor de boeg. We varen dwars door het peilloos diepe kratermeer naar de zuidkant van het eiland waar we afmeren in de marina van Vlichada.

Dag 9/10
We maken een dag trip over het beroemde eiland met een huurauto en genieten van één van de mooiste zonsondergangen ter wereld.

Dag 11
Met de wind in de rug zeilen we heerlijk naar Astypalaia, maar onderweg maken we nog een mooie zwemstop op het vrijwel verlate eilandje Anafi. Sofi staat ons al op het strand op te wachten. Zij runt hier een kleine taverna op het strand.

Dag 12
Indien wij de nacht op Anafi hebben doorgebracht – varen wij vandaag naar Astipalia. Mochten wij al op Astipalia zijn, dan maken wij ons vandaag op richting Nysiros of Kalymnos.

Dag 13
Vandaag hebben we dus meerder opties. Mochten wij in Astipalia zijn vandaag – dan varen wij of na Kalymnos (Pothia) of Nysiros. Allemaal geheel afhankelijk van het weer. Maar beide keuzes zijn best lange zeildagen – dus we vertrekken vroeg. Indien we al richting Kalymnos zijn gevaren, zullen wij vandaag een ander baaitje op Kalymnos aandoen. Indien we koers hebben gezet naar Nysiros, hebben wij vandaag een heel relaxte dag en hebben we de hele ochtend tijd om het vulkaan eiland te verkennen. Na de lunch vertrekken wij dan richting Giali of Mercincek, waar wij de nacht in een baai doorbrengen en BBQen.

Dag 14
Van Nisyros zetten we weer koers richting Kos We meren weer af op onze vaste stek in de Kos Marina. We maken ons op voor een laatste avond en ontdekken het bruisende nachtleven van Kos. Tot in de kleine uurtjes kunnen we hier terecht in de vele bars en disco’s die allemaal rond de even beroemde als beruchte barstreet zijn gevestigd.

Dag 15 (vertrekdag)
Vandaag komt een einde aan deze prachtige singlereis. Na een geweldige zeilvakantie vlieg je weer terug naar Nederland met bijzondere herinneringen en nieuwe vriendschappen!

Let op: Alle excursies en auto/scooter huur zijn optioneel en voor eigen kosten.

Naar verblijf
Griekenland , Kos , Kos city
Naam verblijf
de Omiros en Osiros
Type verblijf
Zeilschip

Verblijf de Omiros en Osiros

Beschrijving

De zeiljachten zijn van het type Jeanneau Sun Odyssey en ruim 15 meter lang. De Omiros en Osiros zijn compleet uitgerust en van alle gemakken voorzien. We varen uitsluitend met deze twee schepen en opereren dus niet als flottielje moederschip. Dit betekent dat de route en mogelijkheden door onze schippers worden bepaald en niet beperkt worden door meevarende jachten. Per dag zijn we gemiddeld zo’n vijf tot zes uur aan het zeilen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de wind.

De schepen beschikken over 2 tweepersoonshutten achterin en 2 tweepersoonshutten voorin. Elke hut beschikt over een eigen badkamer met een toilet met pomp, een wastafel en een douche. Er is in principe voldoende water in de tanks wanneer iedereen bewust met het water omgaat! De boten worden op leeftijd ingedeeld.

Je verblijft samen met iemand van ongeveer dezelfde leeftijd (en hetzelfde geslacht) in een hut op indeling. Uiteraard kun je ons ook van tevoren laten weten of jij de kamer met iemand wilt delen. Het is helaas niet mogelijk om een hut voor alleengebruik te boeken.

Aan dek slapen is ook mogelijk! Voor deze bijzondere ervaring zijn er meerdere slaapplaatsen (met extra matrassen en fleece dekens) beschikbaar. Je dient zelf wel een laken en/of slaapzak mee te nemen mocht je aan dek willen slapen. Er zijn snorkelspullen en een SUP aan boord! Voor de fanatieke snorkelaar kan het handig zijn om eigen materiaal mee te nemen.

Aan boord leg je € 200 (per week) in voor de boordkas. Hiervan wordt het ontbijt en lunch voor alle vaardagen, snacks, een aantal diners aan boord, lokale kosten (zoals havengeld, water, diesel, toeristenbelasting) en frisdrank, bier en wijn aan boord van betaald. Niet inbegrepen zijn sterke drank (mag wel zelf worden meegenomen) en de diners en drankjes aan land. Onze ervaring leert dat een diner aan land nooit meer dan € 20 kost. Dit is echter wel een gemiddelde dus het zou iets hoger kunnen uitvallen.

Het is gebruikelijk om mee te helpen met het bereiden van ontbijt/lunch/diner aan boord. Het kan ook zijn dat je af en toe gevraagd wordt de tafel te dekken, af te ruimen of de afwas te doen.

Let op: neem geen koffers mee, dit is aan boord zeer onhandig. Pak je bagage in een plunjezak of sporttas in, die zijn uitgepakt veel makkelijker weg te bergen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Geld Terug Garantie

Heb jij ook zo'n zin om jouw volgende vakantie te plannen maar ben je bang dat je straks met (nog) een reisvoucher komt te zitten omdat het reisadvies wordt aangepast of omdat er onvoldoende deelnemers zijn? Daar hoef je niet meer bang voor te zijn want wij bieden nu de Geld Terug Garantie aan. Wanneer het reisadvies wijzigt en wij daarom genoodzaakt zijn om jouw reis te annuleren, dan ontvang je direct jouw geld terug. Ook als het minimum aantal deelnemers niet behaald wordt en we daarom jouw reis annuleren, ontvang je je geld terug. Zo kan je met een veilig en gerust gevoel jouw volgende vakantie bij ons boeken!

HBO/WO

De meeste mensen die met deze reis meegaan hebben HBO/WO werk- en/of denkniveau. 

Leeftijd

Voor de ultieme singlereizen ervaring willen we mensen bij elkaar brengen die hetzelfde willen en op dezelfde golflengte zitten. Daarom hebben we per reis een bepaalde leeftijdscategorie gesteld. Ben je 1 of 2 jaar jonger/ouder dan mag je ook mee. Een groter leeftijdsverschil accepteren we niet. Boek je toch voor een andere leeftijdscategorie, dan moeten we helaas je boeking annuleren!

Singles ontmoeten

Onze singlereizen hebben een persoonlijk karakter en daardoor kunnen we het ultieme single reizen gevoel creëren. Deze single reizen zijn dus gericht op het ontmoeten van nieuwe mensen en we organiseren dan ook geen dating reizen. Misschien ontmoet je wel de ware, maar je hebt er in ieder geval een nieuwe groep vrienden bij!

Reisleiding

Tijdens de reizen en weekends staat de professionele reisleiding 24 uur per dag voor je klaar.

Veilig boeken!

Wij zijn aangesloten bij de SGR, VvKR en het Calamiteitenfonds. Je boekt dus gegarandeerd en veilig jouw reis!

Ik heb geboekt: wat nu?

Je krijgt binnen 1 werkdag je factuur. Ongeveer een week voor vertrek krijg je meer info over de reis en de vouchers.

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

Beide vluchten worden uitgevoerd door Corendon Airlines. Ruimbagage kun je apart bijboeken en kost €46 voor 20 kilo. Als je geen bagage bijboekt, mag je alleen met 8 kilo handbagage reizen. Je kan in het boekingsformulier aangeven of je wel/geen bagage wilt bijboeken.

Transfer 

De retourtransfer van de luchthaven naar de marina is exclusief. 

Vluchtschema 

Vluchttijden voor vertrek op 13 juli   
Heenvlucht Amsterdam - Kos 
17:15u - 22:10u  
Terugvlucht Kos - Amsterdam
22:50u - 01:55u 


Vluchten zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

Met eigen vervoer

Wil jij zelf jouw vlucht boeken? Dan kun je deze reis zonder retourvlucht boeken. Als je voor deze optie kiest dan is de transfer niet inbegrepen. Een retour transfer kun je van te voren bijboeken. De kosten hiervan zijn €30. Transfers van en naar de luchthaven van Kos worden alleen uitgevoerd op de donderdag en gelden alleen voor de reguliere vluchten uit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven. Geef in het opmerkingenveld aan wanneer je hier gebruik van wilt maken.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • SGR
  • VvKR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen