Ontmoeten wij jou ook?Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen

Boek nú, betaal later

Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen

7.7
Copenhagen Star Hotel

In Kopenhagen voel je je snel thuis. Er hangt een winterse, maar vooral een gezellige sfeer. Denen zeggen ‘Hygge’, wij zeggen ‘knus’, dat is wat je gaat ervaren. Maar laten we vooral Oud en Nieuw niet vergeten. Stipt om 00:00 uur maken we een 'spring', dat brengt geluk volgens Deense traditie. De champagne staat klaar!

Wat kun je verwachten?

 • ‘Hygge’ winterse sfeer tijdens kerst of oud&ni
 • Spectaculaire vuurwerkshows
 • Ideaal om per fiets te ontdekken
 • Inclusief diner op oudejaarsavond
 • Hotel ligt 5 minuten van Tivoli-tuinen
vanaf € 739,00
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen
Denemarken - Hovedstadsområdet - Kopenhagen
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 35 - 55 jaar
Verblijf:
Hotel
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Vier Kerst of Oud & Nieuw in Kopenhagen

In Kopenhagen ben je niet gauw single. Er hangt een gezellige winterse sfeer. Eén typisch Deens woord dat je nooit meer zult vergeten is ‘hygge’ (spreek uit als huuge). Wat gezellig en knus bij ons is en gemütlichkeit voor de Duitsers, is hygge voor de Denen. Daarom voel je je er meteen thuis. Ook omdat Kopenhagen net zo’n fietsstad is als onze steden. Overal fietsers, overal brede fietspaden. Dat feels-like-home-gevoel heb je meteen te pakken. Fiets (of wandel) door smalle straatjes met kleine huizen, shop till you drop aan het Deens design en smul van de Deense keuken. Echt, Kopenhagen is perfect als je er een paar dagen uit wilt met een leuke groep singles.

Kerst vieren? Dat doe je met de Denen! Met de feestdagen staat Kopenhagen op zijn kop. Struin van plein naar plein, het ene nog sprookjesachtiger versierd als het andere! Wat wil je, in het land van Hans Christian Andersen… Laat je overwelmen door alle lichtjes, kerstbomen met sneeuwschuim en hopelijk ook échte sneeuw deze kerst. Wat ook zeker is, dit wordt een bourgondische trip! Knoop de letter ø maar goed in je oren, want alle Deense lekkernijen zijn overladen met ø’s. Smørrebrød, pølse, flødeboller, grød… Gøttegøt wat is het smikkelen in Kopenhagen! En wat is deze stad prachtig, denk je als je rondvliegt in de zweefmolen van het oudste pretpark ter wereld: Tivoli. Hebben jullie ook zo’n dorst gekregen? Tijd voor de Deense variant van glühwein! Een verwarmde wijn met rozijnen en amandelen. En je raadt al welke letter in de naam verwerkt is: gløgg. Laten we proosten zoals de Denen proosten: skål!

Oud en nieuw bij de Denen is: feest met al je vrienden in de binnenstad. Ze komen bijeen op tal van plaatsen en in restaurants. Om middernacht telt iedereen net als bij ons af. En een typisch Deens gebruik is om het nieuwe jaar met een sprongetje te beginnen. Houd je van vuurwerk? Kopenhagen is een aanrader. In Tivoli, het amusementspark in het midden van de Deense hoofdstad, vindt tussen 26 en 30 december het vuurwerkfestival plaats. Elke avond is er een professionele vuurwerkshow. De Denen zelf houden op oudejaarsavond genoeg pijlen achter de hand om de hemel boven het land te verlichten.

En als je nog genoeg energie hebt op 1 januari en de Hollandse nieuwjaarsduik niet wilt missen: de Denen nemen ‘m in het openwaterzwembad bij Islandsbrygge.

De omgeving
Kopenhagen is een stad die gemaakt is om te ontdekken op de fiets. Overal zijn prima fietspaden en het is moeilijk echt te verdwalen. De architectuur is fantastisch en er zijn heel veel parken waar je even op adem kunt komen.

Tivoli ken je ongetwijfeld als het bekende amusementspark. Maar je kunt er ook geweldig kerst en oud en nieuw vieren. Alle attracties zijn tot maar liefst 21.30 uur open. Fantastisch om vanuit de achtbaan de feestelijk verlichte stad aan je voorbij te zien trekken! Tivoli is ook de plek voor de bekende jaarlijkse vuurwerkshow, het mooiste vuurwerk dat je in heel Kopenhagen kunt zien.

Misschien goede voornemens gemaakt om het in het nieuwe jaar wat relaxter aan te doen? Dan gaan we samen naar Christiana. Het is een hippiestad, middenin Kopenhagen. Kleine gemeenschappen hebben er een eigen toevluchtsoord gecreëerd, compleet met winkeltjes (die op 1 januari meestal dicht zijn, sorry). Er hangt een plezierige, ongedwongen sfeer. Als je Kopenhagen al kent als een van de meest relaxte hot spots op de aardbol, dan is Christiana nog meer chillen.

Shoppen kan je in Kopenhagen als de beste. De prijzen zijn over het algemeen vergelijkbaar met die in Nederland, soms iets hoger. Maar voor die iets hogere prijzen is de kans wel groter dan je er trendsettend bij loopt: de mode is vernieuwend en is ons land meestal net iets te snel af. Deze straten moet je even aankruisen:

Jaegersborggade
Dit is de hipste straat van Kopenhagen om te shoppen. De straat ligt aan het einde van het kerkhof waar sprookjesschrijver Hans Christian Andersen begraven ligt. Hier vind je talloze cafés, tweedehands winkels en curiosawinkels. Het is ook een leuke straat om mensen te spotten, met een goede kop koffie voor je op tafel.

Strøget
Dit is de langste autovrije winkelstraat van Europa. Bekend van een groot aantal internationale ketens, maar ook veel Deense modehuizen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de stijl die je zoekt kom je er tegen.

Verzorging
Je verblijft in Kopenhagen op basis van logies en ontbijt. Iedere ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar, zodat je de dag vol energie begint. Daarnaast is op oudejaarsavond het diner bij de prijs inbegrepen. De overige avonden bepalen we zelf waar we aanschuiven. Onze reisbegeleider weet natuurlijk de leukste places to be.

Naar activiteiten
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Alle (brandstof)toeslagen en (luchthaven)belastingen
 • Vlucht Eindhoven-Kopenhagen
 • Transfers
 • 10 kg handbagage (bij vliegreis)
 • Verblijf
 • Verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Diner op kerstavond of oudejaarsavond
 • Verblijf in een tweepersoonskamer of eenpersoonskamer met toeslag
 • 4 overnachtingen in Copenhagen Star Hotel
 • Vermaak
 • Fietstocht met Nederlandse gids
 • Entree Tivoli park
 • Fiets voor 1 dag
 • Overig
 • Toeristenbelasting
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Optioneel ruimbagage
 • Verblijf
 • Diner op overige dagen, lunch, drankjes en overige persoonlijke uitgaven
 • Vermaak
 • Naar keus bij te boeken activiteiten
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten à € 25,-
 • Fonds voor Calamiteiten (€ 2,50)

Activiteiten

Dag 1
Welkom in Kopenhagen! Onze reisbegeleider verwelkomt je op de luchthaven. Is de groep compleet? Dan vertrekken we naar ons hotel. Voordat we ons heerlijke bed induiken, proosten we samen op de vakantie die voor ons ligt!

Dag 2 (kerstavond)
Na het ontbijt is het tijd om de stad te gaan verkennen. En wat is er nu een betere manier om zoveel mogelijk van een stad te zien als... fietsend? In rustig tempo gaat het langs alle highlights: Nyhaven, Amalienborg en natuurlijk de kleine zeemeermin. Een Nederlandse gids wijst ons de weg.

In de middag gaan we naar het oudste pretpark van de wereld, De Tivoli Tuinen. Op de laatste dagen van het jaar is het park nog compleet in kerstsfeer. Tip: vanuit de zweefmolen heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. ’s Avonds hebben we sfeervol restaurant voor je uitgezocht waar we gezellig gaan eten.

Dag 3 (1e kerstdag of oudejaarsavond)
Ook deze dag kun je je fiets nog gebruiken. En hoe: Kopenhagen is een heel vriendelijke stad voor fietsers, bijna net zoals Nederland. Kopenhagen heeft brede fietspaden en goede voorzieningen voor fietsers. Doordat de stad veel verschillende wijkjes heeft en sommige delen door bruggen met elkaar zijn verbonden, kun je Kopenhagen prima per fiets ontdekken. 's Avonds hebben wij een leuk restaurant uitgezocht voor een mooie afsluiting van 2019! Om middernacht proosten we met elkaar bij het huis van de koning. Denk eraan dat je om twaalf uur een letterlijke sprong het nieuwe jaar in maakt. Volgens de Denen brengt dat extra geluk!

Dag 4 (nieuwjaarsdag)
Tja, na zo’n geweldige 1e kerstdag of oudejaarsnacht samen is het beste wat je kunt doen rustig wakker worden. Ook overdag mag het tempo iets lager. Slenteren over de kerstmarkten, schaatsen en niet te vergeten lekker eten en drinken: een glaasje Gløgg (Deense glühwein), een warme kanelsnegle (kaneelbroodje) of het ultieme lunchgerecht smørrebrød, rijkelijk belegd roggenbrood. In de foodhal Torvehallerne vind je de lekkerste Deense gerechten, dus neem je op 1 januari alsjeblieft niet voor om te gaan lijnen... Je mag deze dag zelf indelen. Zin om nog wat Deens design te scoren? Een van de vele musea bezoeken? Of samen de hoogste toren van de stad beklimmen, 106 meter hoog? Je wordt beloond met een fabelachtig uitzicht over de stad. En het bijzonderste: je hoeft er geen trappen voor te lopen, op het laatste stukje na dan. Het verhaal achter de toren is dat Koning Christian IV de toren zonder trappen liet bouwen zodat paarden op deze manier makkelijker bouwmaterialen naar boven konden brengen. Natuurlijk sluiten we deze avond af met een gezellig diner (exclusief).

Dag 5
Vandaag is het alweer de laatste dag van de vakantie. We verlaten Kopenhagen en vliegen in de ochtend weer terug naar huis.

Naar verblijf
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Alle (brandstof)toeslagen en (luchthaven)belastingen
 • Vlucht Eindhoven-Kopenhagen
 • Transfers
 • 10 kg handbagage (bij vliegreis)
 • Verblijf
 • Verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Diner op kerstavond of oudejaarsavond
 • Verblijf in een tweepersoonskamer of eenpersoonskamer met toeslag
 • 4 overnachtingen in Copenhagen Star Hotel
 • Vermaak
 • Fietstocht met Nederlandse gids
 • Entree Tivoli park
 • Fiets voor 1 dag
 • Overig
 • Toeristenbelasting
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Optioneel ruimbagage
 • Verblijf
 • Diner op overige dagen, lunch, drankjes en overige persoonlijke uitgaven
 • Vermaak
 • Naar keus bij te boeken activiteiten
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten à € 25,-
 • Fonds voor Calamiteiten (€ 2,50)
Denemarken , Hovedstadsområdet , Kopenhagen
Naam verblijf
Copenhagen Star Hotel
Type verblijf
Hotel
Zoover score:
7.7
800 meter

Verblijf Copenhagen Star Hotel

Beschrijving

Copenhagen Star Hotel ***
We logeren in het Copenhagen Star Hotel, 100 meter van het Centraal Station van Kopenhagen. Het populaire ontbijtbuffet wordt elke ochtend in de lounge geserveerd. Voor de beroemde Tivoli-tuinen hoef je maar 5 minuten te lopen vanaf het hotel. De hoofdstraat van Kopenhagen, Strøget, en het Raadhuisplein vind je 800 meter verderop.

Je kamer
Alle kamers beschikken over een eigen badkamer en een 32-inch led-tv met internationale zenders. Het restaurant van het hotel, Starburger, ligt aan de overkant van de straat. Er is gratis wifi beschikbaar. 

Je kunt ervoor kiezen om een kamer te delen met een reisgenoot of, tegen een kleine toeslag, een tweepersoonskamer voor jezelf te boeken. Deel je de kamer met een reisgenoot, dan beschikt de kamer altijd over twee eenpersoonsbedden.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek

Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed. 

Wie gaan er mee met deze singlereis?

Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?

Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Naar vervoer
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Alle (brandstof)toeslagen en (luchthaven)belastingen
 • Vlucht Eindhoven-Kopenhagen
 • Transfers
 • 10 kg handbagage (bij vliegreis)
 • Verblijf
 • Verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Diner op kerstavond of oudejaarsavond
 • Verblijf in een tweepersoonskamer of eenpersoonskamer met toeslag
 • 4 overnachtingen in Copenhagen Star Hotel
 • Vermaak
 • Fietstocht met Nederlandse gids
 • Entree Tivoli park
 • Fiets voor 1 dag
 • Overig
 • Toeristenbelasting
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Optioneel ruimbagage
 • Verblijf
 • Diner op overige dagen, lunch, drankjes en overige persoonlijke uitgaven
 • Vermaak
 • Naar keus bij te boeken activiteiten
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten à € 25,-
 • Fonds voor Calamiteiten (€ 2,50)

Vervoer

Met het vliegtuig

Vlucht Eindhoven-Kopenhagen
In slechts 1 uur en 20 minuten vlieg je met Transavia van Eindhoven naar Kopenhagen. Op de luchthaven van Kopenhagen word je ontvangen door de reisbegeleider.

Vluchtschema
De vluchttijden zijn als volgt:

Eindhoven – Kopenhagen 19:45 uur – 21:10 uur 
Kopenhagen – Eindhoven 09:10 uur – 10:35 uur

Bagagevoorwaarden
Welke bagage en hoeveel kilo mag je meenemen in het vliegtuig? Bij de vlucht is handbagage inbegrepen. Ruimbagage kun je naar keuze tijdens je reservering bijboeken. Wil je dit later alsnog bijboeken, dan kan dit tot uiterlijk 8 dagen voor vertrek en betaal je hiervoor wijzigingskosten.

*Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Alle (brandstof)toeslagen en (luchthaven)belastingen
 • Vlucht Eindhoven-Kopenhagen
 • Transfers
 • 10 kg handbagage (bij vliegreis)
 • Verblijf
 • Verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Diner op kerstavond of oudejaarsavond
 • Verblijf in een tweepersoonskamer of eenpersoonskamer met toeslag
 • 4 overnachtingen in Copenhagen Star Hotel
 • Vermaak
 • Fietstocht met Nederlandse gids
 • Entree Tivoli park
 • Fiets voor 1 dag
 • Overig
 • Toeristenbelasting
 • Ervaren en enthousiaste Reisbegeleider
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Optioneel ruimbagage
 • Verblijf
 • Diner op overige dagen, lunch, drankjes en overige persoonlijke uitgaven
 • Vermaak
 • Naar keus bij te boeken activiteiten
 • Overig
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten à € 25,-
 • Fonds voor Calamiteiten (€ 2,50)

 • SGR
 • SCR
 • ANVR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 1 reviews
7.5
58 jaar
7.5

Leuk!!

Het was een leuke trip, mooie stad. Jammer dat het zo koud was. Er is genoeg te beleven. Ik denk alleen dat het i.v.m. Oud en nieuw beter is als er meer tijd is vóór oud en nieuw om je groep wat beter te leren kennen zodat er ook wat meer kans is om oud en nieuw met meer te víéren, daar was nu weinig sprake van.

Mijn tips

Alles

Reisperiode: 30-12-2018 ~ 03-01-2019 / Copenhagen Star Hotel

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen