Ontmoeten wij jou ook?Armenië 10-daagse rondreis

Boek nú, betaal later

Singlereis Armenië 10-daagse rondreis

Accommodatie SAR

Bezoek nu het nog onbekende Armenië! Met deze groepsreis maak je kennis met de natuur en cultuur van Armenië. Bezoek de heilig berg Ararat, diverse kloosters en de stad Yerevan. De activiteiten maken deze reis perfect voor de actieve reiziger. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour.

Wat kun je verwachten?

 • Bezoek het levendige plein 'Republic Square'
 • Ontdek de 'Stonehenge van Armenië'
 • Bewonder Devil's Bridge
 • Maak kennis met de gastvrijheid van Armenië
 • Geniet van de Ararat berg
vanaf € 1274,00
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Singlereis Armenië 10-daagse rondreis
Armenie - Jerevan - Jerevan city
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-45 jaar
 • 25-35 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Singlereis Armenië 10-daagse rondreis

Ontdek het nog onbekende maar fascinerende Armenië. Van diepe kloven tot besneeuwde bergtoppen en van watervallen tot bossen. Tijdens deze reis doorkruis je het land en zie je de verscheidenheid in natuur. De diversiteit in landschap levert indrukwekkende plaatjes op. De perfecte reis voor de actieve en avontuurlijke reiziger die houdt van wandelen en kennis wil maken met de natuur en cultuur van Armenië.
Naar activiteiten
 • Vervoer - Bus
 • alle transport met (mini)bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • overnachting in guesthouse in Dilijan met gedeelde faciliteiten, op basis van logies en ontbijt
 • diner op dag 6 en dag 7 in Dilijan
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeristenbelasting

Activiteiten

Dag 1 - Vertrek Amsterdam - Aankomst Yerevan
Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Yerevan, waar jouw groepsreis naar Armenië gaat beginnen! Op de luchthaven staat een transfer voor je klaar die je naar het eerste hotel brengt. Ondanks dat ruim een derde van de bevolking van Armenië in Yerevan woont zal je op straat niet de indruk krijgen dat Yerevan een miljoenenstad is.

Dag 2 - Yerevan
Vrije dag. Vandaag kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen of als optionele excursie kiezen voor een stadstour. Tijdens de tour verken je samen met een lokale gids de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Yerevan is een namelijk een stad met een geschiedenis van bijna 3000 jaar oud. In het centrum van de stad zijn de meeste gebouwen gebouwd in de Armeense stijl van het neoclassicisme, wat Yerevan uniek maakt ten opzichte van andere hoofdsteden.

Tijdens de wandeling door de stad breng je een bezoek aan onder andere het Genocide Museum, de lokale markt, Plein van de Republiek en de brandy fabriek. Vergeet daarnaast ook niet de Cascade te bezichtigen, een van de populairste bezienswaardigheden en prachtig trappencomplex gesierd door fonteinen en bloemen. Bovenaan de Cascade heb je bij helder weer ook een spectaculair uitzicht over de stad en de berg Ararat.


Dag 3 - Yerevan - Khor Virap - Areni - Shake waterval - Goris
Vandaag heb je een lange dag voor de boeg. Vanaf Yerevan brengt de weg je naar de vlaktes van de berg Ararat. Volgens de Bijbel is Ararat de berg waar de Ark van Noah gestrand is. Ondanks dat de Ararat tegenwoordig officieel binnen de grenzen van Turkije ligt, is het voor de Armenen een heilige berg.

Onderweg maak je een stop bij het Khor Virap Klooster. Zonder laaghangende bewolking is het werkelijk een prachtig plaatje en een van de meest gefotografeerde plekken van Armenië. Na de korte stop vervolg je de weg naar de provincie Vayots dzor. Een landschap dat zich kenmerkt door indrukwekkende watervallen, grotten en besneeuwde bergtoppen. Ook maak je nog een stop bij het dorpje Areni om de bekende droge rode wijn te proeven. Als laatste stop voor Goris bezoek je de Shake waterval, een van de natuurfenomenen van de Syunik regio.


Dag 4 - Goris
Vrije dag. Na de indrukwekkende dag van gisteren heb je vandaag de mogelijkheid om zelf of met de groep op pad te gaan. In de ochtend kun je (optionele excursie) naar het Tatev Klooster te gaan.  Op bepaalde dagen en met goed weer kan je ’s werelds langste kabelbaan nemen naar het Tatev klooster. Het klooster is gelegen op de rand van de diepste Canyon van Armenië, de Vorotan Canyon. Vanaf het klooster wandel je in ongeveer 2,5 uur naar de bodem van de kloof. In de kloof ligt de Devil’s Bridge, een van de natuurwonderen van Armenië. Als het weer mee zit kan je neerdalen onder de brug om in het water te zwemmen.
Aansluitend op het ochtendprogramma kun je nog een bezoek brengen aan het grottendorp Khndzoresk.

Dag 5 - Goris - Ukhtasar - Karahunj - Hermon
Na het ontbijt rijden we in ongeveer 40 minuten naar Sisian. Vanaf Sisian stappen we over op lokale 4x4 voertuigen die je naar het startpunt van de wandeling brengen ter hoogte van 3050 meter. Vanaf 3050 meter loop je in 2 uur tot 3300 meter de berg Ukhtasar op naar een klein bergmeer. Vlakbij het meer zijn oude rotstekeningen te zien van ruim 5000 jaar oud. Na de wandeling brengen de 4x4 voertuigen je weer terug naar beneden. Op weg naar Hermon breng je nog een bezoek aan de Karahunj. De Karahunj mag namelijk niet ontbreken tijdens de reis en wordt ook wel de Armeense Stonehenge genoemd.

Mocht het weer het niet toelaten (bijvoorbeeld door sneeuwval), dan bezoek je het Vorotnavank-klooster in plaats van Ukhtasar.


Dag 6 - Hermon - Smbataberd - Selim Caravanserai - Dilijan
Vandaag staat er weer een gevarieerde dag op de planning. In de ochtend word je gebracht naar het dorpje Yeghegis. Vanaf hier begint de wandeling naar het fort van Smbataberd. Het fort bevindt zich op de top van de heuvel tussen Artabuynk and Yeghegis. Na een stop bij het fort loop je verder door het prachtige landschap naar Artabuynk. Het voordeel van wandelen in dit gebied is dat je onderweg kloosters tegen zal komen die alleen te voet te bereiken zijn. Eenmaal aangekomen in Artabuynk staat de bus je op te wachten en rijdt via de Selim Pas naar Dilijan. Onderweg bezoek je Selim Caravanserai, een goed onderhouden monument uit de 14e eeuw met uitzicht op het meer van Sevan, ‘het blauwe oog van Armenië’. Gedurende de dag lijkt het zelfs of de kleuren van het meer veranderen door het zonlicht en de schaduw.

Dag 7 - Dilijan
Vrije dag. Vandaag heb je de mogelijkheid om een optionele wandeling van 3 uur te maken door de omgeving van Dilijan. De bus brengt je naar het dorp Shamakhyan, startpunt van de wandeling. De wandeling begint in de zomerweiden waarbij je langzaam om hoog loopt naar, het in de bossen verbogen, Jukhtak klooster. Na de wandeling brengt een lokale bus je naar het meer van Parz, een klein maar prachtig meer waar je kunt genieten van de vrijheid in de natuur. Bij het meer kun je er ook voor kiezen om per waterfiets of zipline het meer te verkennen.

Dag 8 - Dilijan - Aragats village
Hou je wel van een beetje spanning? Dan bestaat vandaag de mogelijkheid om optioneel te gaan raften op de Debed rivier. Na deze adrenaline kick breng je een bezoek aan de ruïnes van het Kobayr klooster. Dit klooster stamt uit de 12e eeuw. Een gedeelte van het klooster is in het naastgelegen ravijn gevallen, maar dat maakt wat is overgebleven niet minder spectaculair. In het klooster zie je nog veel fresco’s. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de reisbegeleider besluiten om het programma van dag 7 en dag 8 om te wisselen.

Het klooster is niet geschikt om te bezoeken voor reizigers die slecht ter been zijn vanwege de lastig te betreden treden.


Dag 9 - Aragats - Kari - Yerevan
De laatste dag in Armenië brengt je naar de zuidelijke top van de Aragats berg. Na een uur rijden kom je aan bij het meer van Kari. Het meer is gelegen op 3185 meter aan de pistes van de Aragats berg. De Aragats is de hoogste berg van Armenië en het grootste gedeelte van het jaar bedekt met sneeuw. Vanaf het meer beklim je in circa 5 uur de zuidelijke top van de berg. Vergeet niet om tijdens de picknick op de top te genieten van het schitterende uitzicht op berg Ararat, de Ararat vallei en de krater van Aragats. Na de lunch daal je af terug naar het meer waar de bus je opwacht en terugbrengt naar Yerevan. 

In de avond neem je afscheid van de reisbegeleider en je medereizigers. Afhankelijk van je vluchtschema vertrek je in de nacht naar de luchthaven voor je vlucht terug naar Nederland.


Dag 10 - Vertrek Yerevan - Aankomst Amsterdam
Na een prachtige en intensieve groepsreis door het bergachtige Armenië kom je vandaag weer aan in Nederland. Het nagenieten kan beginnen!

Optionele activiteiten:
Yerevan - Stadswandeling
€12
Tijdens de stadswandeling maak je kennis met de hoofdstad van Armenië - Yerevan. Je ziet alle belangrijke bezienswaardigheden van de hoofdstad, waaronder het Plein van de Republiek, de Cascade met het beeldhouwwerk van de wereldberoemde beeldhouwer Fernando Botero en de voedselmarkt met zijn verbazingwekkende verscheidenheid aan vers en gedroogd fruit. Daarnaast breng je een bezoek aan Matenadaran, met de oudste en rijkste manuscripten ter wereld en je gaat naar de Brandy fabriek.


Goris - Tatev klooster en Vorotan kloof
€16
Vandaag ga je naar het dorp Halidzor. Via de langste Tatever-kabelbaan (5,7km!) ter wereld ga je naar het Tatev klooster. Na een bezoek aan het klooster brengt een kronkelige weg je naar het Tatev Anapat klooster, gelegen aan de rand van de Vorotan kloof, de diepste kloof in Armenië. Vanaf hier ga je een wandeling maken naar de bodem van de vallei en genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving. We stoppen aan de voet van de kloof om de Devil's Bridge te zien - een verbazingwekkend geologisch monument in de buurt met een klein zwembad met mineraalwater. Bij goed weer kun je afdalen tot onder de brug en een verfrissende duik nemen. Optioneel kun je in het tweede gedeelte van de dag het grottendorp Khndzoresk bezoeken.

Dilijan - Schamakhyan, Jukhtak klooster en Lake Parz €16
's Morgens ga je met de bus naar het dorp Shamakhyan. Je begint vandaag met een wandeling vanuit het dorp Shamakhyan naar het Jukhtak klooster, verborgen in het bos van Dilijan. Vanaf hier ga je met een lokale bus naar Lake Parz, waar je kunt genieten van wat vrije tijd in de natuur. Hier heb je de mogelijkheid om te gaan waterfietsen of een zip-line te nemen, maar je kan ook gewoon genieten van het uitzicht op het meer en genieten van een lekkere maaltijd daar.

De afstand van de wandeling is 9 km. De duur van de wandeling is ca. 3 uur. Hoogteverandering is + 100 en - 250m.

Zakgeld:
Voor deze reis heb je ongeveer €200,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Naar verblijf
 • Vervoer - Bus
 • alle transport met (mini)bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • overnachting in guesthouse in Dilijan met gedeelde faciliteiten, op basis van logies en ontbijt
 • diner op dag 6 en dag 7 in Dilijan
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeristenbelasting
Armenie , Jerevan , Jerevan city
Naam verblijf
Accommodatie SAR
Type verblijf
Hotels cf programma

Verblijf Accommodatie SAR

Beschrijving

Bij de selectie van onze hotels en guesthouses hebben we vooral gelet op locatie, hygiëne en sfeer. Je slaapt in hotels, met eigen badkamer, op basis van logies met ontbijt. In Dilijan slaap je in een guesthouse waarbij het ontbijt en een ‘home made’ diner is inbegrepen.

De geplande hotels in Yerevan en Hermon beschikken over een zwembad, waar het met name in de zomermaanden aangenaam verpozen is. In uitzonderlijke gevallen zal uitgeweken worden naar een hotel zonder zwembad.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Veel hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten. In de afgelegen, minder toeristische plaatsen is geen wifi beschikbaar.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om, daar waar aanwezig, een eenpersoonskamer aan te vragen. In het guesthouse kunnen we geen eenpersoonskamer garanderen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Naar vervoer
 • Vervoer - Bus
 • alle transport met (mini)bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • overnachting in guesthouse in Dilijan met gedeelde faciliteiten, op basis van logies en ontbijt
 • diner op dag 6 en dag 7 in Dilijan
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeristenbelasting

Vervoer

Met het vliegtuig

Er is op dit moment nog geen vluchtinformatie beschikbaar.

De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugreis een overstap gemaakt moet worden. Het getoonde vluchtschema is daarom een voorbeeld. Ongeveer 10 dagen voor vertrek vind je op de inlogpagina je vertrektijdenbrief met daarin het definitieve vluchtschema.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Bus
 • alle transport met (mini)bus
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Ruimbagage
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstofheffing
 • Compensatie CO2 uitstoot
 • Handbagage
 • Internationale vlucht
 • Overig
 • Engelstalige reisbegeleiding
 • Verblijf
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • overnachting in guesthouse in Dilijan met gedeelde faciliteiten, op basis van logies en ontbijt
 • diner op dag 6 en dag 7 in Dilijan
 • Verblijf
 • Overige maaltijden (lunch, diner, dranken)
 • Vermaak
 • Alle entreegelden
 • Optionele excursies
 • Overig
 • Fooien
 • Boekingskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeristenbelasting

 • SGR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen