Singlereizen.nl

Singlereis in België Er even tussenuit

Midden in de bossen vind je Domein Den Rooy, jouw verblijf voor deze break. Een privé accommodatie met landhuis, grote tuin en een heerlijk terras in een natuurgebied van maar liefst 69 hectare groot. Ontdek de omgeving vol gezellige dorpjes en steden, neem deel aan leuke activiteiten en excursies en/of kom helemaal tot rust. 

Samen ontdekken we de omgeving, het prachtige natuurschoon en de bijzondere bezienswaardigheden. De Kempenaren zijn rasechte Bourgondiërs; onderweg vind je dan ook vele gelegenheden om de smaakpapillen te prikkelen. Denk aan een heerlijke lunch bij een aardbeien- of aspergeboerderij of 'een streekpilske happen' in een ambachtelijke bierbrouwerij of gezellig café? Het kan allemaal…

Buiten de wandel- en fietsroutes zijn er tal van leuke activiteiten te ondernemen in deze omgeving. Een potje boerengolf, een solexrit, een boottocht in Breda, een high tea of een bezoek aan een wijngaard zijn zomaar wat mogelijkheden. Ook Baarle –Nassau ligt om de hoek om even lekker een terrasje te pakken of om een museum te bezoeken. Kijk in het programma naar meer mogelijkheden!

Wil jij liever een dagje relaxen? Dat kan natuurlijk ook, want het is een vakantie waarin alles mag en niets moet. Gewoon even op jezelf zijn met een goed boek? Het landgoed heeft een heerlijk zonneterras waar je lekker onderuit kunt zakken onder het genot van een wijntje. Tot slot is er een geweldige crew en een reisleid(st)er die er voor zullen zorgen dat het jou aan niets zal ontbreken, zodat jij kunt gaan genieten van een fantastische break!

Singlereis in België Er even tussenuit
Singlereis in België Er even tussenuit

Activiteiten

Optioneel

Tijdens deze reis zijn er diverse optionele excursies bij te boeken. Zo kun je zelf jouw vakantie-programma beslissen. De volgende excursies worden ter plaatse aangeboden:

Wandelen en fietsen
Early Bird wandeling (gratis)
Iedere ochtend tussen 07:00 en 08:00 uur maakt de reisleiding/gastheer met de liefhebbers een ochtendwandeling door het bos. Zie de natuur ontwaken, voordat je aanschuift bij het ontbijt.

Overige wandelingen
De omgeving van Meerle is ideaal voor het maken van mooie wandelingen. De reisleiding kan je tips geven over de mooiste routes!

Fietsverhuur:
Standaard fiets €10 per dag
Elektrische fiets €22,50 per dag  |  Het is raadzaam enkel een elektrische fiets te huren, wanneer je hier bekend mee bent.
Je kunt uiteraard ook je eigen fiets meenemen. Stalling en opladen van fietsen kan kosteloos bij de accommodatie.

Natuurpark de Roovertsche Leij
Het ideale startpunt om de prachtige omliggende natuur te ontdekken van het Brabantse landschap met uitgebreide fiets- en wandelroutes door het bos, langs heidevelden, weilanden en natte natuur, zoals vennetjes en beekjes. Bij eetgelegenheid De Roovertsche Leij kun je heerlijk lunchen met verse streekgerechten uit het Kempische Landschap. Vanaf Meerle is het ca. 20 km fietsen. Je kunt ook met de auto en dan ter plaatse een fiets huren: dit dien je van te voren te reserveren. Voor elektrische fietsen geldt een meerprijs.
Optioneel: fietshuur €10 op locatie

Fietstocht naar Breda
Bij droog weer vertrekken we in de loop van de morgen op de fiets (ca. 1,5 uur fietsen) richting de gezellige stad Breda. “De Oranjestad” heeft vele leuke en mooie bezienswaardigheden. Breng een bezoek de 800 jaar oude kathedraal, het Begijnhof, het Kasteel van Breda of de gezellige haven. Uiteraard kun je ook gaan shoppen, een terrasje pakken, of een combinatie maken met een boottocht over de singel.

Boottocht in Breda
Vaar over de singles van Breda en ontdek alle highlights van deze mooie en gezellige stad. We maken een rondvaart van ca. 2 uur, onder leiding van een gids die ons de leuke details en informatie vertelt. Warme choco met slagroom en een dekentje erbij...
Prijs afhankelijk van aantal deelnemers en arrangement (warme drankjes / wijn / lunch.

Natuurgebied 'De Pannenhoef' 
In het Brabantse landschap de Pannenhoef word je vertroeteld met vele recreatieve fiets en wandelroutes.  De Pannenhoef” met de mooie van Gogh wandelroute (ca. 4,5 km), is zeker de moeite waard en ervaar waar Vincent van Gogh zijn inspiratie vandaan haalde bij het schilderen van enkele van zijn wereldberoemde kunstwerken.

Asperge- en Wijnboerderij de Santspuy
Bezoek de Santspuy met de fiets of o.b.v. eigen vervoer. De route is ca. 16,5 km. Je kunt hier genieten van een kopje koffie/thee met huisgemaakte appelcake, een kleine wijn- en likeurproeverij, een rondleiding door het bedrijf, of maak een wandeling langs de aspergevelden  en wijngaard.
Richtprijs: € 11,95 p.p.

Nostalgische rit met huifkar 
We ontdekken het schitterende natuurgebied Kogelvanger of Vloeiwijde per huifkar.
Richtprijs: € 15,- p.p.

Bierbrouwerij Nicolaas
Onder deskundige leiding krijg je een rondleiding en uitleg over het brouwproces. Nadien kun je genieten van een kleine proeverij met twee biertjes en hapjes.
Richtprijs: € 12,50 p.p.

Brouwerij Dochter van de Korenaar
Deze brouwerij is beperkt geopend voor bezoek, info bij jouw reisleider)
Na een hartelijk ontvangst door de brouwer en zijn familie wordt er uitleg gegeven over het brouwproces. Hierna wordt er met trots zijn bieren ‘Noblesse’, ‘Bravoure’ & ‘Embrasse’ gepresenteerd. Na afloop kan er geproefd worden. De rondleiding duurt ca. 1,5 uur.
Richtprijs: vanaf € 9,50 p.p.

High Tea 
Een heerlijke high tea is altijd een goed idee! Bij Den Engel in Baarle-Nassau kun je met elkaar genieten van lekkere hartige en zoete hapjes eten met onbeperkt thee.
Richtprijs: € 19,50 p.p.

Overige excursies
Dagje Breda of Antwerpen
Deze steden zijn een bezoek zeker waard.  Wandel of fiets met een gids door de steden, pak een rustmomentje op een van de vele gezellige terrasjes of shop till you drop...
Je kunt met openbaar vervoer of met eigen vervoer.

Solex rijden
Tijdens deze tocht rijden we door de groene, bosrijke Kempen in het grensgebied van Nederland met België waar je zult genieten van de mooie omgeving. Onderweg zullen we een stop maken bij een terras. Een volgwagen rijdt achter de groep aan wat een veilig gevoel geeft.
Richtprijs: €30 p.p. / 3 uur

Bosgolf
De leukere variant van het boerengolf. Bij bosgolf worden de deelnemers uitgerust met een stok met hieraan een klomp bevestigd en worden ze het bos ingestuurd… De bedoeling is om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te slaan. Test je golf-skills en geniet van een lekker dagje uit in het. Hilariteit alom!
Richtprijs: vanaf € 5 p.p. / 1 uur

Gevangenismuseum 
Het gevangenismuseum vertelt de geschiedenis van het Belgische gevangeniswezen. Je krijgt een goed beeld van het leven achter tralies; van zowel vroeger als nu. De rondleiding duurt ca. 1,5 uur.
Richtprijs: € 5 p.p.

Winkelen
Zin om even lekker te shoppen? In Baarle-Nassau en Hoogstraten ben je aan het goede adres! De leuke winkeltjes en gezellige terrasjes van beide steden liggen op ca. 10 km van de accommodatie.

Avondentertainment
De avonden zullen gezellig worden ingevuld. Je kunt als je zin hebt aanhaken voor een Sjoelavond– pub quiz in de bar- boswandeling richting een gezellig cafeetje - of gewoon lekker bijkletsen in de bar.
Ook als het weer even niet mee zit zijn er genoeg activiteiten en maken we er altijd wat gezelligs van.

Singlereis in België Er even tussenuit
Singlereis in België Er even tussenuit

Verblijf

Verblijf Domein Den Rooy

Beschrijving

Domein Den Rooy ligt verscholen midden in de bossen van het 69 hectare grote natuurgebied van Meerle. Het 19de eeuwse manoir bevindt zich net over de grens met België, op 15 minuten afstand van de stad Breda. Naast de adembenemende omgeving zorgt de accommodatie ervoor dat je optimaal kan genieten.

Faciliteiten
Domein Den Rooy beschikt over een prachtige tuin met vijver en (verwarmd) terras waar je heerlijk kunt chillen of ontbijten. De tuin grenst aan het privé bos waar je prachtige wandelingen kunt maken. Op het landgoed kun je kosteloos gebruik maken van de Wi-Fi verbinding. Tegen een kleine vergoeding kun je gebruik maken van de wasserij-, stomerij- en strijkservice.

Bij de locatie is er mogelijkheid om gratis te parkeren en is er een afgesloten fietsenstalling en oplaadpunt voor elektrische fietsen. Als je je eigen fiets mee wilt nemen dan is dit ook mogelijk.

Kamers
Alle kamers bevinden zich in een bijgebouw van het naastgelegen landhuis. Alle ruime kamers beschikken over een TV en koelkastje. Ook zijn er kluisjes aanwezig. De kamers hebben een eigen badkamer met douche of bad, toilet en haardroger.

Kamertype
Bij deze reis heb je de beschikking over een eigen kamer met privé badkamer.

Verzorging
We verblijven dit weekend op basis van Halfpension. Iedere morgen staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor ons klaar met broodjes, eitjes, fruit, diverse soorten beleg en sapjes. Op de eerste avond genieten we van een winter-barbecue op het verwarmde terras. De tweede avond wordt er een 3-gangen diner geserveerd, inclusief 3 amuses en een drankje

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Domein Den Rooy
Domein Den Rooy

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten België
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie. Let op! Een Nederlands rijbewijs wordt niet gezien als geldig legitimatiebewijs.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleid(st)er
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Hij /zij organiseert de leukste activiteiten en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep.  Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis in België Er even tussenuit
Singlereis in België Er even tussenuit

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer