Singlereizen.nl

Groepsreis Zweden en Noorwegen 10-daagse groepsreis

Voor de natuurliefhebbers het ideale uitstapje naar de stilte van de natuur. Uitgestrekte bossen, hoge bergtoppen, glasheldere wateren en traditionele rode huisjes. Maak kennis met de indrukwekkende natuur tijdens een wandeltocht naar de top van Formokampen of ga wildwater raften in het Rondane Nationaal Park. Maar vergeet ook niet de populaire steden Stockholm en Oslo. Proef de levendige sfeer van nu en duik terug in het verleden naar de tijd van de Vikingen.

Groepsreis Zweden en Noorwegen 10-daagse groepsreis
Groepsreis Zweden en Noorwegen 10-daagse groepsreis

Activiteiten

Dag 1 -  Vertrek Amsterdam - Aankomst Stockholm
Je maakt je klaar voor je 10-daagse rondreis door Zweden en Noorwegen. Eenmaal aangekomen in de Zweedse hoofdstad Stockholm kan je reis echt beginnen. Stockholm is niet voor niets een populaire stad voor een stedentrips. In deze levendige stad krijg je geen genoeg van de geschiedenis, de culinaire keuken, culturele uitstapjes en een beetje winkelen op zijn tijd. Vanuit Stockholm zijn er verschillende mogelijkheden om niet alleen de stad zelf, maar ook de ‘achtertuin’ van Stockholm, de archipel, te ontdekken. De archipel is een verzameling aan eilanden ten oosten van de stad Stockholm. De eilandengroep bestaat uit ongeveer 30.000 eilanden, zowel bewoonde als onbewoonde eilanden.

Dag 2 - Stockholm
De ochtend begint met een stadswandeling en bezoek aan het VASA Museum. De lokale gids neemt je mee langs de hoogtepunten van de stad zoals het Gamla Stan. Dit historische gedeelte wordt ook wel het gezelligste stukje van Stockholm genoemd. Tal van winkels, barretjes, restaurants, historische bezienswaardigheden en musea wisselen elkaar af in de wirwar van straten. Stortorget is het belangrijkste plein en het middelpunt van het Gamla Stan. De kleurige gevels laten duidelijk zien waarom deze huizen de meeste gefotografeerde gebouwen in Stockholm zijn. Als laatste stop, stop je bij het VASA Museum dat net buiten de stad ligt. De Vasa is het enige 17-eeuwse schip dat nog volledig intact is. Meer dan 95% van het schip is nog in zijn originele staat en is gedecoreerd met honderden beelden. Na de stadswandeling heb je de middag ter vrije besteding en kun je zelf de stad verder ontdekken.

Dag 3 - Stockholm - Uppsala - Idre
Na het ontbijt reizen we door naar de stad ten noorden van Stockholm, Uppsala. Uppsala is een echte studentenstad en staat bekend om een van de meest bekende universiteiten van het land. Door het grote aantal studenten kent de stad ook veel gezellige restaurants en kleine cafés, perfect voor een korte lunchbreak. Probeer een van de Zweedse culinaire specialiteiten zoals pannenkoeken met jam en slagroom, Zweedse ballen of de kanelbulle, een traditioneel kaneelbroodje. Na de lunch rijden we door naar het plaatsje Idre, gelegen in de regio Dalarna. Idre staat vooral bekend om de typische Zweedse roodgekleurde huisjes en de mogelijkheid tot het spotten van elanden en rendieren in het wild. Ook staat deze regio bekend om het Dalarna paard. Het simpele houten paard is een echte must have. Het is verkrijgbaar in unieke kleurencombinaties en leuk om als souvenir mee te nemen naar huis.

Dag 4 - Idre - wandeltocht Nipfjallet
Dalarna is een regio vol natuur met hoge bergtoppen, uitgestrekte bossen, kristalheldere rivieren en groene landbouwvelden. Het maakt niet uit waar je loopt, overal ben je midden in de natuur. Vandaag ontdek je deze natuurrijke omgeving tijdens een gezamenlijke wandeltocht. Stap naar buiten, adem de frisse lucht in, voel de wind langs je gezicht blazen en luister naar de stilte van de natuur. Afhankelijk van je eigen wensen kun je de geplande wandeltocht wijzigen naar wellicht een meer uitdagende of langere wandeltocht. Op deze manier kan iedereen zijn eigen tempo gemakkelijk aanhouden.

Dag 5 - Idre
Vrije dag. Naast dat de omgeving van Idre zeer geschikt is voor uitgebreid hiken, kent de omgeving ook snelstromende rivieren die zeer bruikbaar zijn voor een dag wildwater raften! Stap in de rubberen boot en trotseer de woeste stroomversnellingen. Een onvergetelijke herinnering en tegelijkertijd ben je lekker actief bezig. Ook kun je er vandaag optioneel voor kiezen om naar een klimpark te gaan of een mountainbike te huren. Er zijn verschillende paden aangelegd voor alle niveaus. Ben je een echte wandelliefhebber dan kun je vandaag uiteraard opnieuw een wandeltocht maken op eigen gelegenheid.

Dag 6 - Idre - Sohlbergplassen - Rondane N.P. (Dombås)
Na een bezoek aan Idre,laten we Zweden achter ons en reizen we door naar de volgende bestemming: Noorwegen. Want niet alleen Zweden, maar ook Noorwegen zit niet verlegen om indrukwekkende natuurgebieden, rijk dierenleven en culturele steden. Onderweg komen we langs de Norwegian Scenic Route Rondanevegen en maken we een stop bij het befaamde uitkijkpunt Sohlbergplassen. Het uitzichtpunt is zo ontworpen door Carl-Viggo Hølmebakk dat er geen bomen gekapt hoefde te worden. Het platform baant zich een weg tussen en langs de bomen, zonder het bos te beschadigen. Vanaf het uitkijkpunt heb je zicht op het Atnasjøen meer dat omringd wordt door de bergen van het Rondane Nationaal Park. Rondane bestaat voornamelijk uit uitgestrekte hoogvlaktes met verbazingwekkende uitzichten. Na aankomst in Dombås heb je de rest van de middag vrij te besteden. Maak alvast een wandeling en neem de prachtige natuur in je op.

Dag 7 - Rondane N.P. (Dombås) - wandeltocht Formokampen
Klaar om de omgeving te ontdekken? Na het ontbijt maak je je klaar voor een hike naar Formokampen. Deze populaire bergtop biedt 360 graden aan schitterend uitzicht en zicht op de hoogste bergen van Noorwegen; Galhøpiggen and Glittertinden. Met behulp van een grote schijf kun je alle omliggende bergen gemakkelijk benoemen. Ook heb je vandaag met een beetje geluk opnieuw de kans om de koning van de bossen te spotten. Rondane is namelijk het enige natuurgebied waar rendierkuddes nog in het wild leven. Onderweg naar de top kom je oude rendiervallen tegen die stammen uit de tijd van de Vikingen.

Ongeacht of het bewolkt of zonnig is, kan de wind tijdens de wandeling richting de top sterk zijn. Vergeet daarom niet om laagjes kleding aan te doen en een winddichte jas mee te nemen. Met slecht weer zal gekeken worden naar een alternatieve wandelroute.

Dag 8 -Rondane N.P. (Dombås) - Lillehammer - Oslo
andaag verlaten we de natuur voor de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Voordat we aankomen in Oslo maken we onderweg een stop in het plaatsje Lillehammer. In 1994 werden in Lillehammer de Olympische Winterspelen gehouden. De twee grote skischansen domineren nog altijd de stad. Van mei tot oktober is het mogelijk om via de trap of lift omhoog te gaan. Zo kun je zelf ervaren hoe hoog zo’n skischans werkelijk is. Na Lillehammer rijden we door naar Oslo. De reisbegeleider neemt je bij aankomst mee voor een stadstour door de groene stad.

Dag 9 - Oslo
Vrije dag. Vandaag heb je de mogelijkheid om op eigengelegenheid de stad te verkennen. In Oslo vind je een overvloed aan musea, moderne architectuur en gezellige restaurants. Breng een bezoek aan het Operahuis, het Astrup Fearnley Museum of Barcode. Deze gebouwen zijn goede herkenningspunten van de stad vanwege hun unieke uitstraling. Proef de aangename sfeer van de Karl Johan vol met leuke bars, cafés en winkels. Als je geïnteresseerd bent in het verleden van de Vikingen of de Noorse poolexpedities, dan zijn het Vikingmuseum en het Frammuseum zeer de moeite waard. Het is in de zomermaanden helaas niet mogelijk om het noorderlicht te spotten, maar het Indoor Northern Light museum heeft daar een oplossing voor gevonden. Door middel van verschillende technieken wordt het noorderlicht nagebootst. Je maakt kennis met het ontstaan van het noorderlicht en eindigt met een merkwaardige show, waarbij je het noorderlicht van dichtbij zult ervaren!

Dag 10 - Vertrek Oslo - Aankomst Amsterdam
Vanuit Oslo vlieg je terug naar huis en neem je afscheid van je rondreis door Zweden en Noorwegen.

Groepsreis Zweden en Noorwegen 10-daagse groepsreis
Groepsreis Zweden en Noorwegen 10-daagse groepsreis

Verblijf

Verblijf Accommodatie SZN

Beschrijving

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Je verblijft tijdens deze reis is op basis van logies.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn:

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodatie SZN
Accommodatie SZN

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Zweden en Noorwegen 10-daagse groepsreis
Groepsreis Zweden en Noorwegen 10-daagse groepsreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer