Singlereizen.nl

Singlereis Zuid-India 23-daagse rondreis

Deze India rondreis door de zuidelijke deelstaten combineert de kleurenrijkdom van het hindoeïsme met de zachtaardige, vriendelijke houding van de lokale bevolking en waarlijk tropisch landschap. Verwonder je over de uitbundige tempels en heilige koeien in Tamil Nadu, geniet van de natuurparken en vergane glorie in Kerala, verken de kleurrijke markten en maharadjapaleizen in Karnataka, ontspan op witte zandstranden van Goa en smul van de gevarieerde Indiase keuken. Het zijn allemaal ingrediënten van een avontuurlijke India groepsreis door het exotische zuidelijke deel van het subcontinent.

Singlereis Zuid-India 23-daagse rondreis
Singlereis Zuid-India 23-daagse rondreis

Activiteiten

Dagprogramma

Dag 1 - Chennai – Mamallapuram
Vandaag begint je groepsreis Zuid-India! Je vliegt naar Chennai (Madras). Na aankomst word je naar het hotel in Mamallapuram gebracht.

Dag 2 - Mamallapuram
Vrije dag in Mamallapuram (ook nog wel Mahabalipuram genoemd). Je begint je rondreis door Zuid-India ontspannen in het oer-Indiase stranddorpje Mamallapuram, dat ligt aan de Golf van Bengalen. Neem een duik in het warme zeewater en wandel over de brede zandstranden ten noorden van de resorts en ten zuiden van het romantische kusttempeltje. Dit bouwwerk vertegenwoordigt het hoogtepunt van de Pallava-kunst. Mamallapuram staat bekend om zijn beeldhouwers die onder afdakjes bezig zijn om vorm in brokken steen te hakken en is de belangrijkste producent van tempelbeelden in India.

Dag 3 - Mamallapuram – Auroville – Pondicherry
Je reist met eigen bus langs rijstvelden en palmbossen via Auroville naar Pondicherry, een voormalige Franse enclave die vooral bekend is door de mysticus Sri Aurobindo, wiens volgelingen hier tempels, ayurvedische klinieken en tal van andere zaken hebben gesticht. Pondicherry is een voormalige Franse kolonie aan zee met Franse straatnamen, croissants en Indiase politieagenten in Frans aandoende uniformen. Ten noorden van de stad ligt de door Aurobindo en vooral door zijn volgelingen geplande ideale stad Auroville. Deze stad had een model van de ideale samenleving van de toekomst moeten worden en toen men met de aanleg begon is er aarde uit 121 landen bijeen gebracht in een grote urn, een daad waarmee de eenheid van de mensheid werd benadrukt.

Dag 4 - Pondicherry – Thanjavur – Tiruchirappalli
Je bezoekt vandaag eerst Thanjavur. Deze plaats was lange tijd de hoofdstad van de Chola keizers, die regeerden tot in Zuidoost-Azië en Indonesië. De stad en de omliggende landerijen liggen in het vruchtbare stroomgebied van de Kauvery. Deze rivier wordt door de Tamils beschouwd als de zuidelijke Ganges, hun heilige rivier. De grote Shiva tempel werd gebouwd in de 10de eeuw door keizer Rajaraja I. Het behoort tot de mooiste gebouwen ter wereld. De groepsreis gaat door naar Tiruchirappalli (Trichy), een chaotische stad op een eiland in de Kauvery-rivier. Hier vind je het grootste tempelcomplex van India, de Srirangam. Door de meer dan negentig meter hoge toegangspoort wandel je het doolhof binnen. Er wonen en werken hier 20.000 mensen en Srirangam wordt ook druk bezocht door pelgrims. Binnen de muren zijn allerlei winkeltjes te vinden, als ook de huizen van brahmanen en ander tempelvolk. Binnen de vierde muur begint het complex pas op een tempel te lijken, daarbuiten heeft het meer iets van een stad.

Dag 5 - Tiruchirappalli – Madurai
Je vervolgt je Zuid-India groepsreis naar Madurai, de oudste stad van Zuid-India. De naam Madurai dankt de stad aan de legende dat hier een druppel zoete nectar uit het haar van de god Shiva op de aarde viel. 'Madhura' betekent in het Sanskriet 'zoet'. Er zijn aanwijzingen dat op deze plaats drieduizend jaar geleden al een flinke nederzetting bestond. De Romeinse keizers schijnen hier zelfs een ambassadeur gehad te hebben. Nog steeds is Madurai een bruisende stad, die vooral reizigers trekt om de befaamde Sri Meenakshi-tempel. Misschien kun je vanavond nog een preek of concert ter eren van de goden bijwonen in de tempel. Mis ook de avondceremonie niet, waarbij de god Shiva met veel toeters en bellen naar de slaapkamer van Parvati wordt geleid.

Dag 6 - Madurai
Vrije dag in Madurai. Rondom de Sri Meenakshi-tempel is het een drukte van jewelste. Priesters aanbidden Parvati, gelovigen kopen op de markt allerlei religieuze snuisterijen en parkieten voorspellen fluitend de toekomst door tarotkaarten uit een stapel te halen. De tempel zelf is een prachtig voorbeeld van de Dravidische architectuur. De tempel heeft ook een museum waarin bronzen beelden staan. Buiten de oostelijke poort van het complex bevindt zich de Pudhu Mandapam. Vroeger hoorde deze overdekte zuilengalerij bij de tempel, maar tegenwoordig hebben honderden handwerkers er hun werkplaats, met name kleermakers, metaalbewerkers en kleinhandelaren.

Dag 7 - Madurai – Periyar Nationaal Park
De volgende bestemming die je aan zult doen tijdens je rondreis door Zuid-India is Periyar Nationaal Park. Dit natuurreservaat bestaat voor ruim 75% uitregenwoud en is befaamd om zijn wildlife. Zo tref je hier wilde zwijnen, gouden langoerapen, waterschildpadden, bizons en met een beetje geluk ook wilde olifanten. Je slaapt in Thekkady, een dorp net buiten het reservaat.

Dag 8 - Periyar Nationaal Park
Vrije dag. Je kunt optioneel een boottocht maken over het kunstmatig aangelegde meer van het Periyar Nationaal Park. Met enig geluk zie je olifanten die hier aan de oever hun dorst komen lessen! Op houtstronken die uit het water steken, zonnen vaak waterschildpadden. Vanaf de boot heb je een prima positie om de dieren en de groene heuvels met haar vele soorten vegetatie te aanschouwen. Optioneel kun je vandaag een wandeltocht door de jungle maken onder begeleiding van een gids. Ook kan je reisbegeleider een ‘spice tour’ voor je regelen. Per jeep verken je dan de landelijke omgeving van Thekkady en bezoek je één of meer kleine dorpjes.

Dag 9 - Periyar Nationaal Park – Backwaters
Je rijdt vandaag naar de ‘backwaters’, om een prachtige boottocht te maken door het gebied van meren, kreken en kanalen. De bevolking heeft zich volledig aangepast aan het water. Zo kun je ze uren met elkaar zien praten, terwijl ze tot hun nek in het water staan. Men vaart, vist, zwemt en baadt er. Ook doet de lokale bevolking er hun was en afwas. Parelvinkers verzorgen de bevoorrading en het openbaar vervoer gaat over water. Talloze watervogels wachten hun kans af voor het verschalken van een visje. Je overnacht in Kuttanad. In het verleden stond Kuttanad bekend als de rijstschuur van Kerala. In het gebied wonen vooral agrariërs. De landbouwgebieden zijn gelegen onder de zeespiegel. In het gebied komen diverse trekvogels voor.

Dag 10 - Backwaters – Alappuzha – Kochi
's Morgens na het ontbijt rijd je naar Alappuzha, waar je op de boot stapt die voor je klaar ligt. Je maakt een tocht door de ‘Backwaters’, een schitterend gebied vol palmen, rijstvelden en drijvende waterplanten die als smaragdgroene eilandjes de boot omgeven. Je kunt op het dek liggen zonnen of in de beschutting van de kajuit het landschap gade slaan. Deze boottocht is inclusief. Daarna vervolg je je India rondreis naar de oude stad Kochi aan de Arabische Zee. Kochi is het centrum van het beroemde dansdrama van Kerala, de Kathakali. Met grootse gebaren beelden de geschminkte dansers verhalen van Mahabharata en de Ramayana uit. Ook dragen zij kleurige kostuums. Bij iedere voorstelling staat er een olielamp vooraan op de rand van het podium. Deze lamp symboliseert de aanwezigheid van het goddelijke.

Dag 11 - Kochi
Vrije dag in Kochi. Kochi ligt op een aantal eilandjes en schiereilandjes. De eilanden worden verbonden met ferry's en je zult je dan ook per boot vervoeren door de grote lagune die de natuurlijke haven van de stad vormt. De handel in specerijen is nog steeds belangrijk, evenals de scheepsbouw. In 1653 vestigden de Nederlanders zich in Kochi. Ze waren vooral aanwezig voor de handel in peper. Er is een Dutch Palace met mooie muurschilderingen, die verschillende episoden van hindoe mythen uitbeelden en een mooie 16de eeuwse synagoge, gelegen in de enige joodse buurt van India. De joodse gemeenschap bestond hier oorspronkelijk uit witte en zwarte Joden. Op het Nederlands kerkhof en in een tweetal kerken zijn veel grafstenen van Nederlanders te zien. Mooi zijn de tien meter hoge Chinese visnetten waarover Marco Polo al berichtte. In Kerala wordt deze manier van vissen nog steeds toegepast.

Dag 12 - Kochi – Calicut – Wayanad
’s Ochtends reis je per trein van Kochi naar Calicut, waar je aan het begin van de middag arriveert. Hier stap je op de bus naar het ‘hill station’ Wayanad, gelegen temidden van de koffie-, thee- en kruidenplantages in het Westelijke Ghatsgebergte. De omgeving met haar vruchtbare bodem en koele klimaat is ideaal voor kruiden als kardemom en peper. Het belangrijkste gewas is echter koffie. Een mooie omgeving voor een wandeling!

Dag 13 - Wayanad – Mysore
Je reist verder naar Mysore, dat aangenaam op koele hoogte op het Deccanplateau ligt. Ooit waren de Wodeyar Maharadja’s de heersers van deze regio en zij lieten in aangenaam Mysore hun overdadige paleizen bouwen. Je hoeft enkel door de enorme houten deuren van het Amba Vilas paleis te lopen om te zien in wat voor een weelde de Maharadja’s leefden. Hun vertrekken zijn versierd met mozaïek en ook de gigantische zuilen zijn prachtig bewerkt. Mysore staat niet alleen bekend om zijn indrukwekkende paleizen. Het is ook de stad van sandelhout, de basis voor het vervaardigen van wierook, waar het in veel straatjes dan ook naar ruikt. Ook op de Devarajamarkt hangt een zoete geur, die van het fruit dat uitgestald ligt op fotogenieke stapels. Het is heerlijk om over de markt en door de schaduwrijke lanen langs de mooie gebouwen te slenteren.

Dag 14 - Mysore
Vrije dag in Mysore. Maak vandaag bijvoorbeeld een wandeling naar Chamuni Hill, vanaf waar je uitzicht hebt op de stad. Onderweg naar boven kan je het vijf meter hoge beeld van de stier Nandi niet missen. De stier heeft een bloemenkrans om zijn nek en vaak tref je rond het beeld ook pelgrims die hier ‘prasad’- gepofte rijstkorrels- aan de priester aanbieden. Optioneel kun je ook een excursie maken naar Somnathpur, waar de Keshava-tempel aan de rand van het dorp staat. Dit indrukwekkende bouwwerk werd in de hoogtijdagen van de Hoysala’s gebouwd, in 1268. Vooral de sculpturen die taferelen uit de Ramayana, Mahabharata en Bhagavad Gita uitbeelden zijn adembenemend. De plafonds hebben zeer ingewikkelde patronen en in de prachtige beelden van de vele verschillende Goden en Godinnen van het hindoeïsme zie je het vakmanschap van de kunstenaars.

Dag 15 - Mysore – Sravanabelagola – Halebid – Hassan
Het eindpunt van vandaag is de plaats Hassan, maar voor je daar bent staat er eerst nog een ander hoogtepunt op het programma: Sravanabelagola, één van de oudste en meest belangrijke pelgrimsoorden voor jaïns in India. Hoog boven het dorp, gelegen op een heuvel, steekt het 17 meter hoge naakte serene beeld uit van Lord Gomateshvara (Bahubali), één van de heilige jaïnmeesters. Op blote voeten kun je - net als de pelgrims - de trappen naar boven beklimmen. De rit gaat verder naar Hassan, het startpunt voor een bezoek aan de prachtige Hoysala-tempels van Belur en Halebid. De tempels stammen uit de periode 1073-1327. Het zijn ‘toppers’ uit de Indiase architectuur met ingewikkeld en gedetailleerd beeldhouwwerk, dat in overdaad te bewonderen is. De sculpturen van Halebid zijn nog verfijnder dan die van Belur. De bekendste en meest indrukwekkende tempels van Halebid zijn de Hoysaleshvara en de Kedareshvara tempel. Je overnacht in Hassan.

Dag 16 - Hassan – Hospet/Hampi
Na het ontbijt vervolg je de Zuid-India groepsreis naar Hospet. Hier zul je vanavond slapen omdat het vlakbij Hampi ligt en er in Hampi zelf geen goede onderkomens zijn. Tot het jaar van haar vernietiging was Hampi – of Vijayanagar – een prachtige bruisende stad en nog steeds proef je de rijkdom waar de stad ooit bekend om stond. De stad ligt in een surrealistisch landschap van enorme rotsblokken van graniet en bananenplantages. Hampi beleefde zijn hoogtijdagen tijdens het leiderschap van Koning Krishnadeva Raya (1509-1529 na Chr.). Het Hindoeïstische Vijayanagar rijk wist zich erg lang te verzetten tegen de Moslims, maar in 1565 werd dan ook Hampi verwoest. Nog steeds wordt de ruïnestad druk bezocht door reizigers, archeologen en hindoeïstische pelgrims. Hen kom je tegen bij de absoluut onmisbare Virupaksha tempel, de eyecatcher van de Hampi Bazaar, de hoofdstraat van het oude handelscentrum.

Dag 17 - Hospet/Hampi
Vrije dag in Hampi. Vroeg in de morgen brengt de chauffeur je naar Hampi. De eerste rode stralen van de zon zien neerdalen op de granieten rotsen is een onvergetelijke ervaring. Loop de hoofdstraat door, volg het pad dat leidt naar de Vitthala-tempel, die in de 16de eeuw uit één stuk steen werd gehouwen en gewijd is aan Vishu. Ook de Vithoba-tempel, de Lotus Mahal en de Olifantenstallen zijn het bezichtigen waard!

Dag 18 - Hospet/Hampi – Goa
Je rondreis door Zuid-India vervolgt zich naar Goa, de kleinste deelstaat van India, die vooral bekend staat om zijn oneindige stranden. Maar wat vaak vergeten wordt is dat deze voormalige Portugese kolonie in velerlei aspecten interessante verschillen vertoont met de rest van India. Het binnenland kent een zeer afwisselend landschap en overal vind je herinneringen aan de Portugese overheersing. Er heerst een tropische gemoedelijkheid en veel markten en winkels houden tijdens de hete middaguren de siësta in ere. Naast denationale hindoeïstische festivals vormen in Goa de vele katholieke feesten en festiviteiten altijd weer kleurrijke hoogtepunten van het jaar.

Dag 19 - Goa
Vrije dag. Wie het wil, kan een uitstapje maken. De stad Panaji is een schilderachtig stadje met een duidelijk mediterrane sfeer. Slenterend door de smalle steegjes met overhangende balkonnetjes en vele kerkjes, waan je je eerder in Portugal dan in India. Een paar kilometer ten oosten van Panaji ligt de voormalige hoofdstad Oud Goa - ooit Lissabon’s oosterse rivaal - waar nog altijd een aantal imposante kerken en kathedralen te bewonderen zijn. De architectuur van beide plaatsen roept herinneringen op aan een rijk verleden.

Dag 20 - Goa – Mumbai
Nog een vrije dag in Goa om frisse zeelucht en cultuur te snuiven. Aan het eind van de dag heb je een transfer naar het treinstation waar je op de nachttrein naar Mumbai stapt.

Dag 21 - Mumbai
Na aankomst op het immense Victoria Station in Mumbai, is het nog een enerverend ritje met de taxi naar ons hotel. Welkom in de snelst groeiende stad van India en tevens ook een stad vol tegenstrijdigheden. Je merkt hier meteen dat arm en rijk naast elkaar leeft als je wandelt langs enorme koloniale gebouwen en krottenwijken. Bekijk de wijk Colaba, waar de Engelse invloeden duidelijk merkbaar zijn. Hier staat ook de ‘Gateway of India’, een triomfboog die aangeeft waar de Engelsen hun eerste voet aan wal zetten.

Dag 22 - Terug naar huis
Vrije dag. Het is leuk om een boottochtje te maken naar het eiland Elephanta, vanwaar je uitzicht hebt op de skyline van Mumbai. Mahalaxmi is een openlucht wasserette. Zo’n 5000 mannen zijn hier in de weer met de was van de hele stad! ‘s Avonds sluit je je rondreis door Zuid-India af in een gezellig restaurant en later in de avond vertrek je richting het vliegveld.

Dag 23 - Thuiskomst 
Hier eindigt je Zuid-India groepsreis.

Zakgeld
Voor deze reis heb je ongeveer €225,- p.p. per week aan zakgeld nodig, dit is voor overige maaltijden, optionele excursies, entreegelden en fooien.

Reisintensiteit
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. Deze reis is voor ieder fit persoon te maken. Wel moet er rekening gehouden worden met de lange reisafstanden en andere levensstandaard dan dat wij deze kennen. Een flexibele en positieve instelling is belangrijker dan lichamelijke fitheid. 


Reisafstanden
Vliegveld Chennai naar Mammalapuram: 55 km (1½ uur)
Mammalapuram naar Pondicherry: 100 km (2 uur)
Pondicherry via Thanjavur naar Tiruchirapalli: 275 km (6 uur)
Tiruchirapalli naar Madurai: 140 km (3 à 4 uur)
Madurai naar Thekkady: 160 km (4½ uur)
Thekkady naar Alleppey: 165 km (5 uur)
Alleppey naar Kochi: 65 km (1½ uur)
Kochi naar Calicut: per dagtrein (geplande treintijd onder voorbehoud 09:20u -13:00u)
Calicut naar Wayanad: 90 km (2 uur)
Wyanad naar Mysore: 140 km (4 uur)
Mysore via Sravanabelagola naar Hassan: 195 km (reistijd 5 uur)
Hassan naar Hampi/Hospet: 360 km (9 uur)
Hampi/Hospet naar Goa: per dagtrein; geplande treintijd onder voorbehoud (06:30u - 13:55u)
Goa naar Mumbai: per nachttrein (geplande treintijd onder voorbehoud 19:15u – 06:35u, volgende ochtend)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Singlereis Zuid-India 23-daagse rondreis
Singlereis Zuid-India 23-daagse rondreis

Verblijf

Verblijf Accommodaties Zuid-India

Beschrijving

Tijdens de rondreis overnachten we in eenvoudige, maar comfortabele middenklasse hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Doorgaans is er airconditioning op de kamers aanwezig. In een enkel geval is er koeling door middel van een fan of een coolersysteem. De meeste hotels hebben een eigen restaurant en meestal een tuin of een terras. Je verblijft op basis van logies. In alle hotels zijn handdoeken beschikbaar. Je hoeft deze dus niet zelf mee te nemen.

De hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal uiteraard een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd. 

Enkele van de geplande hotels hebben een zwembad; dat geldt voor de accommodaties in Mamallapuram en Goa. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er andere hotels zonder zwembad gebruikt moeten worden. Als dit zich voordoet zullen we proberen een passend alternatief te vinden.

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Bijna alle geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. In de accommodatie in Wayanad is geen wifi beschikbaar.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Accommodaties Zuid-India
Accommodaties Zuid-India

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement
Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'
Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling
De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Moeilijkheidsgraad Zuid-India reis
Vaak krijgen we de vraag of een reis ‘zwaar’ is. Dit vinden we een moeilijke vraag omdat de beleving van de zwaarte van een reis erg persoonsgebonden is. Om je toch een idee te geven van de zwaarte van een reis hebben we het volgende puntensysteem ontwikkeld: Categorie A: Lichte reis, voor iedereen goed te doen. Korte reisafstanden, goede hotels, reis met een laag tempo.Categorie B: Voor iedereen goed te doen. Soms wat langere reisafstanden. Goede hotels of kampeergelegenheid, soms avontuurlijke overnachting, reis in een gewoon tempo.Categorie C: Goed te doen voor iedereen die zich voorbereidt en zich flexibel opstelt. Er zitten zwaardere trajecten in de reis, zoals langere afstanden of looptochten. Meerdere overnachtingen in eenvoudige accommodatie.Categorie D: Redelijk zware reis door lange reisafstanden, meestal primitieve accommodatie of tenten en fikse looptochten.Deze Zuid-India reis valt in de categorie B. Deze reis is voor ieder fit persoon te maken. Je moet rekening houden met enkele lange ritten. Weliswaar overnachten we in (eenvoudige) middenklasse hotels, maar houd er rekening mee dat je door een ontwikkelingsland reist, waar een veel lagere levensstandaard geldt dan wat je thuis gewend bent. Verder komt het voor dat door regenval (in de moesson) of slecht onderhoud wegen of spoorwegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en er derhalve afgeweken moet worden van de route. Een flexibele en positieve instelling is dan ook belangrijker dan lichamelijke fitheid. Ga vooral uitgerust op reis.

Benodigde reisdocumenten India
Internationaal paspoort:Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Je paspoort moet ook beschikken over tenminste 2 lege visumpagina's tegenover elkaar.Visum:Voor India is een visum benodigd. Het visum is op twee manieren te verkrijgen, regulier visum of e-visum. 1. E-visumVanaf heden is het mogelijk om een e-visum voor India aan te schaffen, indien je beschikt over de Nederlandse/ Belgische nationaliteit. Let op: aan het e-visum zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Het e-visum is een double entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen bij aankomst in India. Het e-visum kun je op zijn vroegst 30 dagen tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek aanvragen (controleer voor de actuele informatie de website). Zorg dat je je visum tijdig aanvraagt. Wanneer je een visum nodig hebt, langer dan 60 dagen of naar een gebied reist waar aparte permits benodigd zijn is het niet mogelijk om een e-visum aan te vragen. In dit geval dien je de visumaanvraag in te dienen bij BLS International. 2. VFS GlobalHet is voor ons niet langer mogelijk te assisteren bij de visumafhandeling. Iedereen die een visum voor India aanvraagt, moet de aanvraag persoonlijk indienen. Deze regel is niet van kracht voor kinderen onder de leeftijd van 12 jaar en volwassenen boven de leeftijd van 70 jaar. Voor informatie over de benodigdheden en het visum zelf kun je terecht bij VFS Global, het servicecentrum van de Indiase ambassade, met vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Informatie over exacte adressen, openingstijden en visumbenodigdheden vind je op de website van VFS Global. Voor een bezoek aan VFS Global kun je via hun website een afspraak maken.

Wel inbegrepen

  • Hotelovernachtingen op basis van logies
  • Engelstalige reisbegeleiding
  • vergroeningsproject Justdiggit
  • Brandstofheffing
  • Handbagage
  • Internationale vlucht
  • Luchthavenbelastingen
  • Ruimbagage
  • Alle transport met AC (mini) bus
  • Boottrip Backwaters
  • Nachttrein Goa-Mumbai
  • Treinreizen Kochi-Calicut en Hospet-Goa

Niet inbegrepen

  • Maaltijden (onbijt, lunch, diner en dranken)
  • Alle entreegelden
  • Optionele excursies
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €27,50
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Visum
Singlereis Zuid-India 23-daagse rondreis
Singlereis Zuid-India 23-daagse rondreis

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
18-10-2024 09-11-2024 23 € 1927,00 25-35 jaar
18-10-2024 09-11-2024 23 € 2376,00 25-35 jaar
01-11-2024 23-11-2024 23 € 1851,00 18-65 jaar
01-11-2024 23-11-2024 23 € 2300,00 18-65 jaar
08-11-2024 30-11-2024 23 € 1819,00 18-45 jaar
08-11-2024 30-11-2024 23 € 2268,00 18-45 jaar
13-12-2024 04-01-2025 23 € 2763,00 25-35 jaar
13-12-2024 04-01-2025 23 € 3212,00 25-35 jaar