Singlereizen.nl

Singlereis Zuid-IJsland Rondreis in de winter

IJsland is voor veel mensen een bestemming die op de bucketlist staat. Maar wist je dat je de meeste bezienswaardigheden ook gewoon in de winter kan bezoeken? En het grote voordeel, we hebben kans op het Noorderlicht en een winters landschap! Boek nu de winterreis Zuid-IJsland!

Ook de cultuur is een belangrijk onderdeel van IJsland, want de elfen, trollen, geesten en goden hebben zich diep genesteld in de legendes van het IJslandse volk. Als afstammelingen van de Vikingen is dit geen vreemd gegeven. Een uniek stukje geschiedenis tijdens de winterreis in Zuid-IJsland!

Het land van water en vuur, maar in de winter ook sneeuw. We beginnen onze reis met de bekende Golden Cirkel. Waarvan Geysir misschien wel de bekendste is. De geiser is zelf nog amper actief, maar Strokkur – vlak ernaast – spuit vrijwel elke 10 minuten een straal water tot 20 meter hoog in de lucht. Houd je fototoestel bij de hand! Daarna vervolgen we onze reis richting de zuidkust met zijn bekende watervallen, het zwarte strand en Skaftafell nationaal park. Natuurlijk slaan we het bekende gletsjermeer en de hoofdstad Reykjavik niet over. We eindigen de reis met een ontspannende ‘duik’ in de Blue Lagoon.

Overnachten doen we in comfortabele accommodaties. Wel zo fijn in de winter! Tijdens de 8-daagse winterreis in Zuid-IJsland, reizen we met onze eigen minibus. Deze wordt bestuurd door onze reisbegeleider.

Singlereis Zuid-IJsland Rondreis in de winter
Singlereis Zuid-IJsland Rondreis in de winter

Activiteiten

Dag 1 - Brussel – Reykjavik
Het aftellen is voorbij, vandaag begint onze winterreis naar Zuid-IJsland! We verzamelen op de luchthaven van Brussel waar we alvast kennis kunnen maken. Na een paar uur vliegen komen we aan op de luchthaven van Keflavik. Hier haalt onze reisbegeleider de minibus op voor de komende week. Met een klein uurtje komen we vervolgens aan in de hoofdstad van IJsland; Reykjavik! We installeren ons in het guesthouse voor de eerste nacht. Daarna is het tijd om een hapje te eten in de stad. Op een onvergetelijke week; Skál! Vlieg je liever vanaf Amsterdam? Laat het ons in de boeking weten!

Dag 2 - The Golden Cirkel
We starten onze eerste officiële dag op IJsland met een klassieker. De Golden Cirkel die bestaat uit nationaal park Þingvellir, de bekende geiser; Geysir en de imposante waterval Gullfoss. Als extra-tje gaan we ook een kijkje nemen bij het kratermeer Kerið. Na een indrukwekkende dag rijden we door naar onze accommodatie in de buurt van Selfoss. Onze accommodatie vanavond heeft een hottub, misschien krijgen we onze Noorderlicht ervaring!

Dag 3 - De watervallen van het zuiden
Hoe bevallen de eerste dagen op IJsland? Vandaag vervolgen we onze reis langs de zuidkust. De twee schitterende watervallen Seljalandfoss en Skogafoss staan op het programma. De één kan je achterlangs lopen en de ander bovenop. Een hele unieke ervaring dus! We rijden ook langs de beruchte vulkaan die in 2010 wereldberoemd werd. Weet jij zijn naam nog? Het is de Eyafjallajökull die het vliegverkeer wekenlang heeft stilgelegd. Misschien zijn er nog wel liefhebbers voor de wandeling naar de Solheimasandur vliegtuigwrak, voordat we naar het zwarte strand van Vik vertrekken. We overnachten weer op een unieke plek in het zuiderste stadje van IJsland; Vik.

Dag 4 - Skaftafell Nationaal Park & Gletsjer Hike
Na het ontbijt gaan we verder oostwaarts en rijden we naar het nationale park Skaftafell. Tijd om de benen te strekken en een fijne wandeling maken richting de waterval. De lunch nemen we mee, zodat we dit op een mooi plekje kunnen opeten. In de namiddag staat een bijzondere gletsjer hike op de planning.
Vervolgens rijden we door naar onze nieuwe accommodatie, waar we 2 nachten verblijven. We komen al even langs het gletsjer meer, maar staan hier niet te lang stil. Dit staat namelijk voor morgen op de planning.

Dag 5 - Gletsjer meer Jökulsárlón
Gisteren konden we al even kennismaken, maar vandaag is het echt tijd om de camera te pakken. We gaan het gletsjermeer vanaf meerdere kanten bezoeken. De avond vullen we in met een spelletje, een boek lezen of een nieuwe poging wagen om het Noorderlicht te spotten. Ga jij mee met de Oud & Nieuw reis; dan is het vanavond tijd om een heerlijk Sylvester diner voor te bereiden. Het nieuwe jaar luiden we in met champagne, vuurwerk en gezellige medereizigers. En dat midden in de middle of nowhere van IJsland. Een uniekere ervaring gaan we niet krijgen!

Dag 6 - Terug naar Reykjavik
We laten de ruige natuur van het zuiden achter ons en maken ons klaar voor een reis naar de hoofdstad Reykjavik, ofwel de ‘gerookte haven’. Na het ontbijt pakken we onze minibus in bereiden ons voor op de reis, terug naar de hoofdstad.
Het is een lange reis waar we de hele dag voor zullen uittrekken. Natuurlijk gaan we tussendoor regelmatig stoppen om nog eens een foto te maken. Geniet vandaag vooral van de laatste mooie uitzichten. De laatste 2 nachten slapen we weer in dezelfde accommodatie als de eerste dag.

Dag 7 - Reykjavik en de Blue Lagoon
Na de lange reis van gisteren is het tijd om de benen te strekken. Er staat een citytrip op het programma. We hebben voldoende tijd voorzien om de laatste souvenirs in te slaan en het IJslandse stadsleven te verkennen. In het centrum van Reykjavik zijn verschillende winkels en musea. ’s Avonds hebben we de Blue Lagoon voor ons gereserveerd. Een betere manier om deze avontuurlijke wintervakantie af te sluiten is er niet.

Dag 8 - Vertrek
Helaas is er alweer een einde gekomen aan onze vakantie in Zuid-IJsland. We pakken voor de laatste keer de minibus in en rijden terug naar het vliegveld. Wat was jouw hoogtepunt?

Singlereis Zuid-IJsland Rondreis in de winter
Singlereis Zuid-IJsland Rondreis in de winter

Verblijf

Verblijf Guesthouse Reykjavik

Beschrijving

Tijdens de winterreis in IJsland verblijf je drie nachten in Reykjavik. Het verblijf in Reykjavik is in een prima guesthouse. Hier deel je je kamer met maximaal 3 andere reizigers. Uiteraard bevindt de locatie zich op loopafstand van het centrum. Handdoeken en bedlinnen zijn inbegrepen.

De accommodaties bieden uitzicht op de tuin en zijn voorzien van een wasmachine, een volledig uitgeruste keuken met een magnetron en een gedeelde badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen. Je vindt er tevens een koelkast, een oven, een broodrooster, een waterkoker en een koffiezetapparaat.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Guesthouse Reykjavik
Guesthouse Reykjavik

Verblijf Lambastadir Guesthouse Sel

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je in 4 verschillende comfortabele accommodaties. De accommodatie/ kamer deel je telkens met je groepsgenoten. Afhankelijk van de grootte van de kamers verblijf je met minimaal 2 personen op een kamer (dit kan gemengd zijn).

Dit guesthouse is gevestigd op een werkende boerderij, beheerd door een familie. De Wifi, sauna en hot tub zijn gratis. Vanuit de hot tub heb je een schitterend uitzicht en grote kans om het Noorderlicht te kunnen aanschouwen.
Deze accommodatie is inclusief bedlinnen, handdoeken en ontbijt.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 Lambastadir Guesthouse Sel
 Lambastadir Guesthouse Sel

Verblijf Reynivellir (Gerni)

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je in 4 verschillende comfortabele accommodaties. De accommodatie/ kamer deel je telkens met je groepsgenoten. Afhankelijk van de grootte van de kamers verblijf je met minimaal 2 personen op een kamer (dit kan gemengd zijn).

Reynivellir heeft verschillende accommodaties welke voorzien zijn van een volledige uitgeruste keuken met een eethoek, een magnetron, een waterkoker en een koelkast. Wifi is gratis en er is een restaurant vlakbij gelegen.
Deze accommodatie is inclusief bedlinnen en handdoeken.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Reynivellir (Gerni)
Reynivellir (Gerni)

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Boek nu betaal later
We begrijpen dat je liever even wacht met het boeken van een reis, nu het nog onzeker is of hij doorgaat. Daarom hebben we besloten om voor deze reis geen aanbetaling te vragen. Pas vanaf wanneer we zeker zijn dat de reis kan doorgaan, krijg je van ons een betalingsverzoek.

Programma
Programma is altijd onder voorbehoud i.v.m. het weer. Hierdoor vindt het programma waarschijnlijk niet in deze volgorde plaats.

Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zuid-IJsland Rondreis in de winter
Singlereis Zuid-IJsland Rondreis in de winter

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer