Singlereizen.nl

Groepsreis Zuid-Engeland Verrassend Anders

Waar denk je aan als je aan Zuid-Engeland denkt? Zon of regen? Breng met deze groepsreis een bezoek aan het subtropische deel van Engeland. Hoewel het hier ook wel eens regent, is de natuur hier anders door het wat warmere en drogere klimaat: er groeien zelfs palmbomen! 

Tijdens deze groepsreis onderneem je de leukste activiteiten: coasteering, mountainbiken en zeekajakken. Uiteraard maak je ook mooi wandelingen langs de romantische kust en bezoek je kastelen uit vroegere tijden. De groepsreis naar Engeland brengt ons via Calais naar Dover en verder. En om de reis compleet te maken, brengen we de laatste dag in Londen door. Cheers! 

Groepsreis Zuid-Engeland Verrassend Anders
Groepsreis Zuid-Engeland Verrassend Anders

Activiteiten

Dag 1 - Met de bus en de boot: op naar Engeland! 
Vandaag gaat de groepsreis door Zuid-Engeland van start! In de ochtend vertrekken we vanaf station Eindhoven. Vanaf de boot genieten we van een schitterend uitzicht over zee. Samen met onze gezellige groepsgenoten komen we na ongeveer twee uur varen aan in Dover. Vervolgens rijden we nog een paar uur door het mooie Engelse landschap. Als het mee zit met de drukte op de Engelse wegen, komen we rond etenstijd aan op onze eerste camping. Tijd om voor het eerst onze tentjes op te zetten! Na lekker wat gegeten te hebben is er in de avond misschien nog wel tijd voor een klein rondje wandelen, langs de mooie Engelse kust. Een fijn begin van deze groepsreis!

Dag 2 - Wandelen langs de Jurrasic Coast
Iemand die vroeg op was en al een kopje koffie heeft gezet? Dat is boffen! Nadat we ook de rest van het ontbijt gegeten hebben, gaan we op ontdekkingstocht en verkennen we de Jurassic Coast. We beginnen bij 'Durdle Door': deze schitterende rotsformatie is in de loop der eeuwen door de zee uitgesleten, waardoor er nu een grote boog is ontstaan. Vanaf hier lopen we langs de schitterende kustlijn om de vergezichten te bekijken en natuurlijk gave foto’s te maken. Verderop kunnen we lekker picknicken. Een mooie locatie hiervoor is de Mupe Bay met haar uit zee stekende rotsen. Na de lunch lopen we rustig terug naar het beginpunt om weer naar de camping terug te gaan waar we nog even lekker kunnen ontspannen. Het is hier prachtig! 

Dag 3 - Mountainbiken door Dorset
Vandaag maken we een mountainbike tocht door de mooie natuur van het graafschap Dorset. De fietsroute begint in Norden, maar we kunnen vanaf daar zelf kiezen welke tocht we uiteindelijk gaan maken. Eén ding is zeker: hij zal ons over de prachtige groene heuvels voeren, door de bossen, langs meertjes en misschien zelfs wel langs zee. Eenmaal terug in Norden hebben we de rest van de middag vrij. Misschien toch die stoomtrein (optioneel) naar Swanage nemen om daar gezellig rond te lopen en inkopen te doen voordat we weer teruggaan naar Corfe Castle? En heeft er iemand een lekker idee voor het avondeten, wat zullen we klaarmaken? 

Dag 4 - Off we go! Van Corfe Castle naar Newquay
Vandaag pakken we, na het ontbijt, op tijd onze spullen in om verder te reizen richting de zuidwest kant van Engeland. Vanaf hier rijden we naar een camping in de buurt van de kustplaats Newquay. Na aankomst op de camping, tegen de middag, genieten we van de lunch en de omgeving om ons vervolgens klaar te maken voor een spectaculaire activieteit: zeekajakken! Heb je het ooit eerder gedaan? Nee? Geen zorgen! Van een ervaren instructeur leren we de belangrijkste technieken, waarna we een mooie tocht langs de kust maken. Super leuk om de omgeving eens vanaf het water te kunnen zien!

Dag 5 - Land's End: verder kun je niet!
Op zoek naar 'het einde van Engeland'; dat staat er op het programma van dag vijf van deze groepsreis. Het meest westelijke puntje van Engeland, dat Land’s End heet, is herkenbaar aan haar hoge kliffen en mooie baaien. Direct achter de kliffen bevind je je weer in het glooiende Engelse landschap dat zich perfect leent voor een mooie wandeling. Natuurlijk lopen we hierbij door naar het aller-aller-uiterste puntje van het land! Na de wandeling vervolgen we onze route naar Sennen Cove, waar we uitzonderlijk lekker kunnen eten in een gezellige strandtent. Cheers op weer een geslaagde dag! 

Dag 6 - Tijd voor actie, tijd voor coasteering
Is je adrenalinepeil wat gezakt na de relatief rustige dag van gisteren, vandaag is het weer tijd voor actie! We gaan namelijk “coasteeren”! Tijd om de rotskliffen van dichtbij te bekijken. Deze activiteit is enigszins vergelijkbaar met canyoning zoals je dat in de bergen kunt doen, maar bij coasteering gebruik je de kliffen om vanaf te springen en te glijden. Gegarandeerd spektakel! Deze activiteit zal ‘s middags plaatsvinden, dus de ochtend heb je nog wat tijd voor jezelf. Je zou deze tijd kunnen gebruiken om te (leren) surfen… Je bent namelijk op één van de bekendste surf-hotspots van Engeland! Na een heerlijke, hopelijk zonnige, dag vol actie en vooral veel water, keren we terug naar de camping om te genieten van een lekkere zelfgemaakte maaltijd. 

Dag 7 - Newquay
Voor vandaag staat er niets op het programma en hebben we een vrije dag. Iedereen kan doen waar hij of zij zin in heeft. Lekker uitwaaien op het strand? Een flinke wandeling door de natuur of gewoon lekker in een café tot rust komen en een boekje lezen? Alles kan! Vanavond genieten we van een laatste maaltijd in Newquay, want morgen vertrekken we richting de wereldstad Londen!

Dag 8 - Op naar de hoofdstad! Londen baby!
Na een laatste ontbijt in Newquay maken we ons klaar om naar Londen te gaan. We vertrekken op tijd, zodat we heel misschien onderweg nog naar Salisbury kunnen: een historische plaats die bekend staat om haar prachtige kathedraal uit 1280. Deze kathedraal heeft de hoogste toren van Groot-Brittannië en de oudst werkende klok van Europa. Als je geluk hebt zie je op weg naar Londen zelfs Stonehenge nog liggen! Na aankomst op de camping net buiten Londen zetten we onze tenten op en genieten we van een heerlijk diner.

Dag 9 - Londen baby!
Tijd om richtin Londen te gaan! De hoofdstad heeft veel te bieden, dus gaan we ‘s morgens al vroeg op pad. Nadat we een aantal highlights hebben bezocht zullen we de dag met een heerlijke maaltijd en een lekker biertje afsluiten op een terrasje in Londen. Het idyllische Covent Garden is hier een super leuke en geschikte plek voor! Om zo lang mogelijk van Londen te genieten, kunnen we ervoor kiezen de laatste trein te pakken naar de camping voor alweer onze laatste nacht op groepsreis in Engeland.

Dag 10 - Van Londen terug naar Eindhoven
Na wakker te zijn geworden op de camping bij Londen, beginnen we na het ontbijt met het inpakken van onze spullen. We proberen op tijd weg te rijden, zodat we alle tijd hebben om de boot te halen. Zodra we op de boot zijn, werpen we nog een laatste blik op Engeland en de mooie kliffen, waarna we afscheid nemen van dit land. De groepsreis zit er alweer op en aan het begin van de avond zullen we terug komen op het station van Eindhoven.

Groepsreis Zuid-Engeland Verrassend Anders
Groepsreis Zuid-Engeland Verrassend Anders

Verblijf

Verblijf Camping Woodyhyde

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je op meerdere campings conform programma. De eerste camping waar je 3 nachten verblijft is camping Woodyhyde vlakbij Corfe Castle. Alle campings hebben prima sanitair en vaak zelfs WiFi! Je krijgt een 2 persoonstent van het merk Vaude te leen. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Camping Woodyhyde
Camping Woodyhyde

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

De reis
Je reist in een groep van maximaal acht personen en bij zes personen gaat de reis gegarandeerd door!

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding
De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Veiligheid gaat boven alles!
De reisbegeleiders worden elk jaar verwacht op het trainingsweekend waar verschillende onderwerpen over veiligheid aanbod komen. Tijdens de reis zijn zij mede daardoor in staat situaties goed in te schatten en de juiste beslissingen te nemen, om de veiligheid te waarborgen.

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Zuid-Engeland Verrassend Anders
Groepsreis Zuid-Engeland Verrassend Anders

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer