Singlereizen.nl

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Side

Wil je tijdens de paasdagen genieten van zon en zee? Ga dan gezellig mee met onze singlereis naar het zonnige Side in Turkije. We hebben voor deze reis een prachtig 5-sterrenhotel uitgekozen, waar het je aan niets zal ontbreken.

Je verblijft in dit hotel op basis van all-inclusive. Je kunt genieten van de uitgebreide buffetten met zowel typisch Turkse heerlijkheden als ook internationale gerechten. Voor ieder wat wils dus. Gedurende de dag kun je verder bij de diverse bars terecht voor lekkere drankjes en kleine snacks. 

Hoe je vakantie er precies uit zal zien, bepaal je helemaal zelf. Ter plaatse wordt een viertal excursies aangeboden, waarvoor je je ter plaatse aan kunt melden. Maar daarnaast is er in en rondom het hotel ook voldoende te doen.
Het hotel beschikt over een privéstrand met heerlijke ligbedden, parasols en een beachbar en -restaurant. Bij het hotel zelf zijn twee buitenzwembaden met ligbedden en een poolbar. Ook is er een verwarmd binnenzwembad, fitnessruimte en een fijn wellness centrum, waar je heerlijk kunt ontspannen. Je kunt urenlange wandelingen maken over het wandelpad langs de kust of met je blote voeten over het zandstrand lopen. De centra van de nabijgelegen plaatsen Side en Manavgat zijn eenvoudig met de bus of een taxi bereikbaar.
Afhankelijk van de temperatuur in de avond kun je deze doorbrengen op één van de terrassen buiten of in de gezellige lobbybar.

Eind maart/begin april is de temperatuur overdag aan de Turkse Riviera rond de 25 graden.

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Side
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Side

Activiteiten

Tijdens deze singlereis kun je wanneer je wilt deelnemen aan één of meer van de volgende vier aangeboden excursies:

Vrijdag 29 maart & 5 april
Aankomst op de luchthaven van Antalya en transfer naar hotel Side Royal Palace.
 
Zaterdag 30 maart & 6 april
Vrij programma
 
Zondag 31 maart & 7 april
Excursie: bezoek aan de antieke stad en het archeologisch museum van Side
Wanneer je in Side bent mag een bezoek aan de antieke stad zeker niet ontbreken. Gelegen op het smalle gedeelte van een schiereiland loop je letterlijk door de oudheid heen. Daarnaast brengen we een bezoek aan het archeologische museum en heb je tijd om door de gezellige winkelstraatjes te struinen en een terrasje te pakken. (Kosten ± €25)
 
Maandag 1 & 8 april
Excursie: Antalya, oude centrum, archeologisch museum en Düden watervallen
De provinciehoofdstad Antalya ligt op ongeveer een uur rijden van het hotel. We beginnen met een bezoek aan het archeologisch museum van de stad en gaan daarna naar de oude binnenstad met zijn smalle straatjes, gezellige haventje en bekende poort van Hadrianus. We sluiten deze excursiedag af met een korte wandeling langs de Düden watervallen. (Kosten ± €40)
 
Dinsdag 2 & 9 april
Vrij programma, suggestie: neem een bus of taxi naar het winkelcentrum van Manavgat. Shop till you drop!
 
Woensdag 3 & 10 april
Excursie: Alanya
Vanuit het centrum van Alanya nemen we de kabelbaan naar de burcht vanwaar je een fantastisch uitzicht over de stad hebt. Dwaal door de smalle straatjes van de wijk naast de burcht en geniet van een glas verse jus d’orange. Daarna heb je tijd om zelf nog het centrum van de stad in te gaan. (Kosten ± €40)
 
Donderdag 4 & 11 april
Excursie: Aspendos
Aspendos is het grootste en bekendste antieke theater van Turkije, dus wanneer je in de buurt bent, is een bezoek daaraan eigenlijk een must. Naast het theater liggen nog de overblijfselen van een antieke stad, dus we zullen uitgebreid te tijd nemen om alles rustig te bekijken. We zorgen dat we tegen de lunch terugzijn in het hotel, zodat je kunt genieten van een vrije middag. (Kosten ± €30)
 
Vrijdag 5 & 12 april
Transfer naar de luchthaven van Antalya en terugvlucht.

In verband met openingstijden of door weersomstandigheden kan het zijn dat ter plaatse besloten wordt om de volgorde van het programma te wijzigen.

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Side
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Side

Verblijf

Verblijf Side Royal Palace

Beschrijving

In dit schitterende 5-sterren hotel zal het je aan niets ontbreken. Kom volledig tot rust in het wellness center, houd je conditie bij in de fitnessruimte of trek baantjes in het verwarmde binnenzwembad. Daarnaast kun je onbeperkt genieten van luxe buffetten en heerlijke drankjes.

Dit prachtig aangelegde resort van 7000m2 ligt op slechts 250 meter van zee en heeft naast een fraaie tuin met heerlijk zwembad en ligbedden, een groot privéstrand. Over de boulevard kun je naar beide kanten lange wandelingen langs de zee maken.
Met de taxi of bus kun je gemakkelijk naar het centrum van Side of Manavgat, waar je gezellige terrassen en leuke winkels vindt.

Ontbijt, lunch en diner vinden plaats in (één van) de twee gezellig ingerichte buffetrestaurants, waar je een zeer ruime keuze hebt uit typisch Turkse, maar ook internationale gerechten. Daarnaast kun je voor dranken en snacks tussendoor terecht in de diverse bars (in de winter tot 12 uur 's nachts, in de zomer 24 uur per dag). De minibar op je kamer wordt dagelijks gevuld met water en frisdranken.

Dit 5-sterren hotel beschikt in totaal over 472 kamers verdeeld over twee gebouwen met elk zes verdiepingen. De luxe en ruime standaard kamers zijn hebben allen een zitbank, televisie met satellietzenders, gratis kluisje en internet, telefoon, airco en verwarming, een comfortabele badkamer en een balkon met zitje.

Hotelvoorzieningen

Kamers

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Side Royal Palace
Side Royal Palace

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+
Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Reisbegeleiding
Tijdens deze reis is Nederlandstalige reisleiding aanwezig, waarop je indien nodig 24 uur per dag een beroep kunt doen. Vaak reist deze vanaf de luchthaven van vertrek met de groep mee, maar het kan ook voorkomen dat hij/zij al op de plaats van bestemming is. Deze gastheer of -vrouw begeleidt alle groepsactiviteiten en zal bijvoorbeeld de uitleg van een Engelstalige gids in het Nederlands vertalen als dat nodig zou zijn. Maak je dus niet druk als je je vreemde talen niet zo goed beheerst. Hij of zij kan je desgewenst ook handige tips geven en je adviseren over hoe je je vrije tijd ter plaatse zou kunnen besteden.

Tip voor Belgische singles
Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Belangrijke informatie i.v.m. geldigheid paspoort voor reis naar Turkije
Voor Turkije geldt geen visumplicht. Iedere reiziger dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of identiteitskaart, die op de aankomstdag in Turkije nog minstens acht (!!) maanden geldig is. Informeer bij de Turkse ambassade in Den Haag of Brussel welke documenten je nodig hebt als je over een andere nationaliteit beschikt.

Wel inbegrepen

  • 7 of 14 Overnachtingen in 5-sterren hotel o.b.v. all-inclusive
  • Onbeperkt gebruik van indoorzwembad, Turks bad, sauna en fitnessruimte
  • Boekingskosten à €20
  • Cadeau: kookboek 'de Turkse keuken'
  • Nederlandstalige gastvrouw/-heer
  • Kosten voor 20 kg ruimbagage
  • Luchthaventransfers ter plaatse
  • Retourvluchten Amsterdam-Antalya
  • Vliegbelasting à € 29,05

Niet inbegrepen

  • Overige dranken en maaltijden buiten het hotel
  • Excursies, er wordt ter plaatse een excursieprogramma aangeboden, dat facultatief per excursie te boeken is.
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Side
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Side

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
05-04-2024 12-04-2024 8 € 1040,00 50-75 jaar