Singlereizen.nl

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Porto

Ten zuiden van Porto vind je het gezellige toeristenplaatsje Espinho, dat beschikt over een heerlijk zandstrand, veel gezellige terrassen en restaurants en een mooie boulevard, waar je ontspannen langs de kust kunt wandelen.

Je verblijft in een prima 4-sterren hotel dat direct aan het zandstrand en in het centrum van de stad gelegen is, dus een relaxte strandvakantie is gegarandeerd. Met een paar minuten lopen ben je bij het treinstation, van waar je in een half uur midden in het centrum van Porto staat. Volgens velen is deze veelzijdige stad de leukste stad van Portugal. 

Ben je op zoek naar een singlereis die meer biedt dan alleen zon, zee en strand? Ga dan gezellig mee met één of meerdere van de aangeboden excursies. Verdiep je in de portwijncultuur en breng een bezoek aan de adembenemend mooie Douro-regio, snuif cultuur in de eerste hoofdstad van Portugal: Guimaraes of ontdek de bekende en minder bekende plekjes van Porto.

Ontbijt inbegrepen
Elke ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. De lunches en diners zijn niet inbegrepen, maar in de omgeving van het hotel zijn vele gezellige kleine restaurants, groot en klein, waar je voor weinig een heerlijke Portugese maaltijd kunt gebruiken.

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Porto
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Porto

Activiteiten

Tijdens deze 50Plus singlereis kun je wanneer je wilt deelnemen aan de volgende vier excursies:

1) Bezoek aan Porto
Met de trein zijn we in iets meer dan een half uur midden in het centrum van de stad Porto (retourticket € 3,60). Afhankelijk van de wensen van de groep kunnen we deze veelzijdige stad samen met een gids verkennen, die ons zowel de bekende als mindere bekende plaatsen in de stad kan laten zien. Of je ontdekt de stad op eigen gelegenheid door bijvoorbeeld gebruik te maken van de ‘hop on hop off’-bussen (€ 18,- voor 1 dag, € 20,- voor 2 dagen). De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad liggen op loopafstand van elkaar.
Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan de beroemde Lello boekwinkel.

2) 6-Bruggenboottocht + proeverij van portwijn
Geniet van een prachtig uitzicht vanaf de Douro-rivier tijdens deze 50 minuten durende boottocht en laat de stad Porto langzaam aan je voorbij trekken. We combineren deze ontspannen vaart met een bezoek aan één van de bekende wijnhuizen, die portwijn fabriceren. Na een uitgebreide uitleg en rondleiding door het wijnhuis, gaan we zowel een witte- als een rodeportwijn proeven.
Kosten: ± 25,- p.p.

3) Dagtour naar Guimaraes
Ontdek tijdens deze dagexcursie op relaxte wijze Guimaraes, de eerste hoofdstad van Portugal, die sinds 2011 tot de werelderfgoederen van Unesco behoort en in 2012 de Europese culturele hoofdstad was.
We nemen de trein die ons in ongeveer anderhalf uur via een mooie rit van Espinho naar Guimaraes brengt (dagkaart € 7,-).
Afhankelijk van wat je wilt, kun je ervoor kiezen om zelf alle bezienswaardigheden in het historische centrum, die zich op loopafstand van elkaar bevinden, te bezoeken of dit samen met de gastvrouw en de andere deelnemers te doen. Het kasteel van Guimaraes en Paco dos Duques, het hertogelijk paleis van de Graven van Braganca zijn de hoogtepunten van deze mooie stad (combi entreeticket € 6,-).
Op één van de terrassen van de gezellige pleinen kun je tussendoor genieten van een heerlijke lunch en sla ook de straatjes met bijzondere winkels en boetieks niet over, want winkels van grote ketens vind je hier niet.

4) Dagexcursie Douro vallei & wijntour
Deze heerlijke boottocht brengt je naar het mooiste gebied van Noord-Portugal, de Douro-regio, het gebied waar de beroemde portwijnen vandaan komen. 
Al rond zeven uur vertrekken we met de trein (retourticket € 3,60) naar Porto, waar we in het centrum aan boord stappen van het schip en waar een uitgebreid ontbijt klaarstaat.
Tijdens het varen kun je op het bovendek genieten van de prachtige uitzichten, terwijl je in het Engels regelmatig van toeristische informatie voorzien wordt. Het passeren van een sluis is het hoogtepunt van de ochtend.
Rond een uur of twaalf kun je genieten van een heerlijke 3-gangenlunch inclusief water en wijnen, terwijl je langzaam verder vaart langs de groene oevers.
Na deze uitgebreide lunch varen we het wijngebied in en kun je spectaculaire uitzichten over de wijngaarden en de regio verwachten. Houd je fotocamera dus in de aanslag.
Om half vier gaan we in Regua van boord en heb je een uur de tijd om zelf deze stad te verkennen. Vervolgens rijden we met de trein terug naar Porto.
Kosten: ± 75,- p.p. (inclusief ontbijt en lunch)

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Porto
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Porto

Verblijf

Verblijf Exe Praia Golfe hotel

Beschrijving

Dit comfortabele 4-sterren hotel is ideaal gelegen direct aan het Baia zandstrand en de promenade. Het ligt in het centrum van Espinho, dus gezellige restaurants, terrassen en winkels zijn op loopafstand. Het treinstation vanwaar je een directe verbinding naar de stad Porto hebt, bevindt zich op slechts 300 meter van het hotel.

Het hotel heeft 133 kamers verdeeld over 8 verdiepingen en is volledig rookvrij. Vanuit het restaurant/terras heb je een prachtig uitzicht over de oceaan, terwijl je geniet van een drankje of een heerlijke maaltijd. In de moderne spa met binnenzwembad kun je tegen betaling terecht voor diverse massages en schoonheidsbehandelingen. Op het terras dat grenst aan het binnenzwembad kun je gebruik maken van ligbedden en parasols.

Het hotel heeft geen eigen ligbedden op het zandstrand, maar tegen een normaal tarief kun je daar wel ligbedden en parasols huren.

Hotelvoorzieningen
• 24-Uurs receptie
• WiFi-internet
• Gezellige bar
• 2 Restaurants/terrassen met mooie uitzicht over de oceaan
• Spa met verwarmd binnenzwembad, sauna, Turks bad en jacuzzi
• Fitnessruimte
• Wasserij/stomerij (tegen betaling)

Kamers
• Airconditioning
• Privé-balkon met uitzicht over de zee
• Comfortabele badkamer met bad of douche, wastafel, toilet en föhn
• Televisie
• Telefoon
• Minibar

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Exe Praia Golfe hotel
Exe Praia Golfe hotel

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+
Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Tip voor Belgische singles
Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor EU
Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Porto
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie in Porto

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer