Singlereizen.nl

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Madeira

Het moderne 4-sterren hotelcomplex Four Views Monumental Lido is gelegen in Lido, de populaire toeristenwijk van de hoofdstad Funchal. Het is een ideale plek voor een onvergetelijke vakantie.

Kom je naar Madeira voor zon en zee, dan vind je op slechts 300 meter van het hotel een kiezelstrand. Het grotere en bekendere Formosa-strand ligt op 2 km. Wil je genieten van de natuurpracht van dit bloemeneiland, ga dan mee op excursie. Ontdek het ruige landschap rondom de hoogste berg van het eiland, ga mee wandelen langs de levada's of ga walvissen en dolfijnen spotten tijdens een boottocht over de oceaan. Het kan allemaal.

Ook winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens deze reis, het grootste winkelcentrum van het eiland ligt op slechts een paar minuten lopen van het hotel. En natuurlijk ga je in het centrum van Funchal, dat op ongeveer 20 minuten lopen ligt, op ontdekkingstocht naar kleine cafeetjes, bijzondere winkeltjes en smalle straatjes.

Vrije tijd
Wat je wilt gaan zien en doen tijdens deze vakantie, kun je helemaal zelf bepalen. Neem deel aan één of meerdere excursies die tijdens deze week worden aangeboden, geniet op het strand van een goed boek, neem een duik in het zwembad of geniet ‘s avonds van een lekker drankje én live muziek in een gezellige bar. Daarnaast kun je volledig tot rust komen in het wellness centrum van het hotel en je uitgebreid laten masseren of je conditie bijhouden in de professionele fitnessruimte.

Niets moet, alles mag. Je bent tot niets verplicht en bepaalt zelf wat je gaat doen tijdens deze singlereis, maar onze gastheer of -vrouw beschikt over de nodige (toeristische) informatie en kan je indien je wilt zeker voorzien van verrassende ideeën en leuke adresjes.

Ontbijt inbegrepen
Elke ochtend ontbijt je in het hotel, waar je kunt genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. 
De lunches en diners zijn niet voorzien, maar zowel in de directe omgeving van het hotel als in het centrum van Funchal vind je veel verschillende restaurants, die zowel gerechten uit de lokale als internationale keuken serveren. 

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Madeira
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Madeira

Activiteiten

Tijdens de Zorgeloze Zonvakantie naar Madeira is er een vrij programma, maar wanneer je wilt kun je je ter plaatse aanmelden voor één van de volgende activiteiten:

- Excursie ‘Ontdek de oostkant van Madeira’
Tijdens deze veelzijdige dagexcursie van vandaag krijg je een goed beeld van wat Madeira ons te bieden heeft. We gaan de bergen in naar de hoogste top van het eiland: de 1818 meter hoge Pico do Arieiro, van waar we kunnen genieten van spectaculaire vergezichten over het complete eiland en de omliggende oceaan. Na een heerlijke lunch met lokale soepen en sandwiches rijden we naar het dorpje Ribeiro Frio, waar we een korte wandeling van ongeveer een uur maken met onderweg schitterende panorama’s. Daarna gaan we door het ongerepte heuvellandschap via diverse in het binnenland gelegen dorpen verder naar de noordkant van het eiland, naar het plaatsje Porto da Cruz, waar je zult zien dat de oceaan aan deze kant veel woester is. Op de terugweg stoppen we nog kort bij een uitzichtpunt over de bijzonder gebouwde luchthaven van Madeira.

- Walvissen en dolfijnen spotten, wijnproeven, Cabo Girao en paella
Vandaag is misschien wel hét hoogtepunt van deze reis. We gaan naar het pittoreske vissersplaatsje Camara de Lobos, waar we madeirawijn gaan proeven bij één van de oudste wijnfabricanten op het eiland. Vervolgens rijden we naar de op één na hoogste kaap ter wereld: de 580 meter hoge Cabo Girao. Vanaf een stevige glasplaat kijk je zo de diepte in en kun je genieten van de prachtige vergezichten over het eiland en de oceaan. In Calheta gaan we vervolgens de oceaan op met een speciaal daarvoor ontworpen boot om walvissen en dolfijnen te spotten. Met een beetje geluk zien we ook nog zeeschildpadden. We sluiten deze indrukwekkende dag af met een heerlijke paella in een restaurant aan de haven van Calheta.

- Bezoek aan de bekende botanische tuinen van Funchal
Vanuit het centrum neem je de kabelbaan direct naar Monte, waar je een bezoek kunt brengen aan de bekende botanische tuinen. Vanuit daar heb je een spectaculair uitzicht over de stad en de oceaan. Neem je ook de kabelbaan terug of kies je voor een tocht met een speciaal daarvoor gemaakte houten slee bestuurd door twee lokale mannen door de smalle straatjes?

- Wandeling ‘Levada Nova en Moinho’
Madeira staat als een paradijs voor wandelaars bekend, dus een mooie wandeling door de prachtige natuur van dit bloemeneiland mag in ons reisprogramma niet ontbreken. Wij hebben gekozen voor een lichte wandeling van 9 km (ong. 3 tot 4 uur) in het midden van eiland, die we op een rustig tempo zullen doen en waarbij we uitgebreid de tijd nemen om te genieten van de adembenemende uitzichten én een heerlijke picknick-lunch. De wandeling voert ons langs een waterval, diverse bronnen en het irrigatienetwerk waarmee het bronwater over het land verdeeld wordt.

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Madeira
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Madeira

Verblijf

Verblijf Four Views Monumental Lido

Beschrijving

Dit heerlijke 4-sterren hotel ligt op een uitstekende locatie in het belangrijkste toeristische gedeelte van de hoofdstad Funchal en biedt alle faciliteiten die je nodig hebt voor een heerlijke vakantie.

Four Views Monumental Lido hotel is gelegen in de toeristische wijk Lida, vlakbij de promenade en slechts 2 km van het centrum van Funchal. Met een ruime keuze aan restaurants, bars, cafés en supermarkten wordt het ook wel het toeristische hart van de stad genoemd. Het dichtstbijzijnde kiezelstrand vind je op slechts 300 meter van het hotel. Het bekendere Formosa strand ligt op 2 km. Houd je van shoppen? Vlakbij het hotel ligt het bekendste winkelcentrum van de stad, Forum Madeira.

In het hotel zelf kun je gebruik maken van het verwarmde buitenzwembad, actief bezig zijn in de fitnessruimte of heerlijk ontspannen in de spa met verwarmd binnenzwembad en (tegen betaling) sauna, Turks bad en jacuzzi. Ook kun je een massage of schoonheidsbehandeling boeken.
In het buffetrestaurant of in één van de bars kun je genieten van een hapje en een drankje. In de directe omgeving van het hotel vind je diverse supermarkten.

Dit uitstekende 4-sterrencomplex van max. 11 verdiepingen heeft in totaal 168 hotelkamers, 32 appartementen en 62 studio’s. De kamers zijn modern en elegant ingericht en voorzien van alle gemakken. Vanaf je balkon heb je een prachtig uitzicht over de bergen van Madeira. Een kamer met zeezicht kan (op aanvraag) tegen betaling van een toeslag worden geboekt.

Hotelvoorzieningen

Kamers

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Four Views Monumental Lido
Four Views Monumental Lido

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+
Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Tip voor Belgische singles
Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor EU
Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Madeira
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Madeira

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer