Singlereizen.nl

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Kos

Het 4-sterren Kipriotis Village Resort is een ideaal hotel voor een relaxte zonvakantie. Het ligt direct aan het strand en is uitgerust met een mooie tuin en meerdere zwembaden met rondom heerlijke ligbedden. Gelegen buiten de drukte van de stad, maar er dicht genoeg bij om snel in het gezellige historische centrum te zijn wanneer je vertier zoekt.

Zeker als je de fiets pakt, die de gehele week tot je beschikking staat, zodat je als je dat wilt ook een gedeelte van het eiland kunt verkennen. Kos staat bekend als fietseiland en dat is niet voor niets. In de omgeving van het hotel is de kust vrijwel vlak en grotendeels voorzien van een breed fietspad. Al fietsend zie je veel van de omgeving en kun je het eiland goed leren kennen.

Vrije tijd
Niets moet, alles mag. Je bent tot niets verplicht en bepaalt zelf wat je gaat doen tijdens deze reis, maar onze gastheer of -vrouw kan je indien je wilt, zeker voorzien van verrassende ideeën en leuke adresjes.

Eén vakantiedag is gereserveerd voor een heerlijk ontspannen boottocht, waarbij we drie andere kleine eilanden van de Dodekanessos zullen aandoen en je kunt genieten van een heerlijke barbecue-lunch.

Fietshuur (e-bike)
De huur van een goede citybike met 21 versnellingen is bij de prijs inbegrepen. Fiets je liever op een e-bike dan kun je deze tegen betaling van een toeslag ter plaatse huren. De toeslag voor een standaard e-bike met een bereik van 50 km is 45 euro en voor een krachtigere e-bike met een bereik van 200 km betaal je 85 euro.

All-inclusive
In het hotel verblijf je op basis van all-inclusive volgens de formule van het hotel. Dat betekent dat zowel het ontbijt, als de lunch, het avondeten (allen in buffetvorm) en diverse snacks en ijs inbegrepen zijn. Net als alle lokale (non-) alcoholische drankjes die je tussen 9 uur 's ochtends en 12 uur 's nachts neemt. Tijdens het lunch- en dinerbuffet kun je zowel genieten van lokale Griekse lekkernijen als de bekende internationale gerechten.

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Kos
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Kos

Activiteiten

Tijdens de 8-daagse zonvakantie op Kos voor 50Plus singles is de volgende activiteit bij het programma inbegrepen:

Ontspannen boottocht
Rond 9.30 uur stappen we aan boord en varen we in een uur naar Pserimos, een klein eiland met slechts 60 inwoners, waar we ongeveer anderhalf uur blijven. Je kunt die tijd besteden met zonnen op het fijne zandstrand, zwemmen in het kristalheldere water of het drinken van een kop koffie in één van de plaatselijke taverna’s aan het strand.

Vervolgens gaan we naar het eiland Plati, waar we voor de kust ankeren. Er is vrije tijd om te zwemmen en snorkelen, terwijl de bemanning een heerlijke barbecue-lunch klaarmaakt bestaande uit souvlaki, Griekse salade, tzatziki en fruit.

Na de lunch gaan we verder naar Pothia, de hoofdstad van het iets grotere eiland Kalymnos. Deze havenplaats is één van de kleurrijkste van de Dodekanessos. Elk huis heeft een andere kleur, die een eigen betekenis heeft.
Je hebt vrijetijd om in dit plaatsje rond te wandelen, te winkelen, een terrasje te pakken of het kleine, maar verrassende sponsmuseum te bezoeken, waar je alles te weten komt over de historie van het sponsduiken waar dit eiland om bekend is.

Na afloop van het bezoek aan dit plaatsje varen we in zo’n anderhalf uur terug naar Kos, waar we rond 17.30 uur weer van boord stappen.

Fietshuur is bij de reissom inbegrepen. Wij kunnen je de volgende bezienswaardigheden (allemaal op fietsafstand van het hotel) van harte aanbevelen:

• Johannieterburcht van Neratzia: de oude burcht van de kruisridders aan de haven in Kos-stad
• Archeologisch museum in Kos-stad
• Casa Romana: belangrijke Romeinse opgravingen aan de rand van Kos-stad
• Het Grieks-Turkse dorp Platani: een kleurrijk dorp waar Grieken en Turken vredig naast elkaar leven
• Antieke kuuroord Asklipieion: één van de mooist gelegen opgravingen in het hele Egeïsche gebied
• Lagoudi: het kleinste, stilste en authentiekste dorp van het eiland met prachtige kerkjes
• Thermen: warmwaterbronnen
• Zoutmeer bij het kustplaatsje Tigaki waar je flamingo's kunt spotten

Daarnaast zou je nog deel kunnen nemen aan de volgende twee excursies:
• Dagtocht met de boot vanuit Kos-haven naar het buureiland Nisyros: bezoek daar de vulkaan en het prachtige dorp Nikia.
• Dagtocht naar het Turkse Bodrum. Deze gezellige badplaats is gemakkelijk per ferry te bereiken en leent zich uitstekend voor een dagje ‘aan de overkant’. Voor deze dagtocht naar Turkije geldt geen visumverplichting.

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Kos
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Kos

Verblijf

Verblijf Kipriotis Village Resort

Beschrijving

Dit ideaal gelegen 4-sterren hotel is dé plek om te relaxen en te genieten van het veelzijdige Griekse eiland Kos. Het is rustig gelegen in het dorp Psalidi en slechts door een weg gescheiden van het strand. Het zeer uitgebreide all-inclusive concept zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt!

Het oude stadscentrum, met zijn verrassende winkeltjes, smalle straatjes, echt Griekse taverna’s en vele terrassen, ligt op ongeveer 3 kilometer, dus gezelligheid en vertier is nabij. Een bushalte ligt op slechts 100 meter van het hotel.

Het hotel heeft 709 kamers, verspreid over een hoofdgebouw en meerdere gebouwen in bungalowstijl van maximaal eenhoog. De groene tuin is mooi aangelegd en heeft diverse zwembaden en grote zonneterrassen met voldoende ligstoelen en parasols.
Voor het ontbijt, lunch en diner ga je naar de drie buffetrestaurants en verder kun je voor snacks en drankjes terecht in één van de vier (snack)bars.

In het Spa & Wellness center kun je tegen betaling gebruik maken van de sauna en het verwarmde binnenzwembad of diverse schoonheidsbehandelingen en massages boeken. Ook kun je sportief bezig zijn in de diverse sportgelegenheden die het hotel biedt.

Hotelvoorzieningen

Kamers

All-inclusive formule
Je verblijft in dit hotel op basis van all-inclusive:

Tevens inbegrepen zijn:

Tegen betaling: drankjes in flessen, speciale koffies, speciale cocktails, import drankjes en verse vruchtensappen.

Het is niet toegestaan om in de restaurants een korte broek te dragen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kipriotis Village Resort
Kipriotis Village Resort

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+
Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Tip voor Belgische singles
Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor EU
Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Kos
Singlereis Zorgeloze Zonvakantie Kos

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer