Singlereizen.nl

Singlereis Zonvakantie (HBO-WO) Toscane

7-DAAGSE PROGRAMMA VOL GEZELLIGHEID EN VRIJE TIJD
Op deze singlereis naar Toscane gaan we veel zien. Locals laten ons hun mooie Toscane zien, beleven en proeven. Vanuit een aangenaam hotel in Montecatini reizen we naar verschillende bijzonder mooie plekken. In het programma lees je meer over dit afwisselende weekprogramma.

’s Avonds eten we eerst samen met de groep en daarna gaan we door met de gezelligheid. De ene keer duiken we een kroeg in, de andere avond spelen we spelletjes. Het zal een beetje afhangen van waar we op dat moment zin in hebben.

Hoeveel mooie dingen je ook gaat zien, het blijft natuurlijk een vakantie. Daarom hebben we twee dagen ‘vrij’ gehouden. Ben je nog niet uitgekeken in Florence? We zitten vlakbij het treinstation waar je binnen een uur in Florence centrum bent. Liever een dagje aan het zwembad met een boek? Helemaal prima.

Singlereis Zonvakantie (HBO-WO) Toscane
Singlereis Zonvakantie (HBO-WO) Toscane

Activiteiten

PROGRAMMA PER DAG

DAG 1: VLIEGEN, INCHECKEN EN BORREL MET JE GROEPSGENOTEN
Na de vlucht naar Pisa en de aansluitende transfer, kom je naar verwachting rond 18.00 uur aan in Hotel Vittoria. Nadat we geïnstalleerd zijn en genoten hebben van een lekker diner is het tijd voor de welkomstborrel. De 30 singles ga je vanaf nu leren kennen, hoe leuk is dat?

DAG 2: HIKE SETTIGNANO EN BEZOEK FLORENCE
Vandaag brengt onze bus ons naar Fiesole. Hier maken we een mooie wandeling in de vallei van Florence, waar Leonardo da Vince zijn eerste vliegmachines testte. Dwars door groene olijvenstruiken bereiken we Settignano, waar Michelangelo zijn jeugd doorbracht.

Vanuit Settignano pakken we de bus naar Florence. Hier struinen we door de prachtige binnenstad met geweldige paleizen, standbeelden en kunstzinnige gebouwen. In de namiddag reizen we terug met de trein van Florence naar Montecatini (60 minuten).
Het is een wandeling van ongeveer 2 uur, 7 kilometer. Het niveau is makkelijk tot gemiddeld.  

DAG 3: VRIJE DAG
Zin om een dagje te relaxen met een goed boek aan het zwembad? Of naar een kuuroord in Montecatini? Of… nog een dagje terug met de trein naar Florence? Van hotel Montecatini tot Florence centrum doe je dat binnen een uur.

DAG 4: SPEURTOCHT EN WIJNPROEVERIJ IN SAN GIMIGNANO
In de ochtend rijden we naar San Gimignano, beroemd door z’n middeleeuwse torens en smalle straatjes met kinderkopjes. Hier delen we op in groepjes voor een leuke speurtocht.
Al speurende ontdek je de historie van dit stadje. Je hoort verhalen over kunst, religie, plagen en oorlogen. Voor de winnaar is er een leuk aardigheidje.
We eindigen de dag met een wijnproeverij met Toscaanse snacks.

DAG 5: KOOKWORKSHOP EN BEZOEK LUCCA
’s Ochtends bezoeken we een typisch Toscaanse boerenhoeve, waar we een introductie krijgen in de wereld van de Italiaanse keuken. Verwacht geen hoogstaande kook clinic, maar wel leuke lesjes hoe je handgemaakte pasta en Toscaanse Crostini maakt.

Na de kookworkshop krijgen we een rondleiding door de boerenhoeve en een wijnproeverij, gevolgd door een typisch Toscaanse lunch.

In de namiddag gaan we naar het bekende charmante plaatsje Lucca. Veel Toscaanser dan Lucca ga je het niet krijgen, met z’n kathedraal, San Michele-kerk en de goed bewaarde middeleeuwse stadsmuren.

DAG 6: VRIJE DAG
Na zoveel indrukken tijd om deze dag helemaal in te vullen zoals je zelf wilt. Ga je met een paar groepsgenoten die je hebt leren kennen op pad? Of is het tijd om een dagje lekker uit te slapen en lekker aan het zwembad te liggen?

DAG 7: WANDELING DOOR ADEMBENEMENDE LANDSCHAPPEN
Hike-time! Vandaag gaan we genieten van het prachtige landschap rondom Massa e Cozzile. Oude Romeinse wegen, olijfbomen, bossen en wijngaarden. Alles ademt de Toscaanse sfeer. Ergens onderweg stoppen we bij een olijfmolen waar we van typisch regionale lekkernijen gaan proeven. De wandeltijd is ongeveer 3 uur, 9 kilometer. Het niveau is gemakkelijk tot gemiddeld. 

Nadat de bus ons heeft thuisgebracht genieten we van een laatste diner en ongetwijfeld nog een leuke laatste avond met elkaar.

DAG 8: SPULLEN INPAKKEN EN… TERUG NAAR HUIS
Lekker uitslapen, ontbijten, spulletjes inpakken en dan zo rond lunchtijd vertrekken met de bus naar Pisa airport. Rond het einde van de middag landen wij weer in Nederland.

Singlereis Zonvakantie (HBO-WO) Toscane
Singlereis Zonvakantie (HBO-WO) Toscane

Verblijf

Verblijf Hotel Vittoria

Beschrijving

Dit zeer recent verbouwd 4-sterren hotel in Montecatini Terme is een fijn hotel. Dit hotel ligt gunstig ten opzichte van het stadscentrum en het treinstation. Ook zijn we vrij snel bij kroegen en winkeltjes. Op Booking.com krijgt dit hotel een 8.9! 

Kamers:
Het zijn heerlijke ruime kamers met goede bedden. Alle gedeelde kamers hebben gescheiden bedden en je slaapt met maximaal 2 personen op de kamer. 
Zolang de voorraad strekt kun je een kamer voor alleengebruik bijboeken tegen een toeslag van € 195,-

Faciliteiten:
Je kunt gebruik maken van de fitness in het hotel. Er is ook een heerlijk buitenzwembad, gezellige bar en en kunt gebruik maken van gratis wifi in het hotel. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Vittoria
Hotel Vittoria

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Alleen voor singles
Deze reis is echt alleen voor singles, niet voor alleengaanden

Aantal deelnemers als beloofd
Je krijgt de garantie dat het aantal deelnemers altijd minimaal 70% en maximaal 135% van het aangekondigde aantal is. 

Man-vrouw verhouding
Man/Vrouw verhouding altijd in balans (max. scheefheid 40-60).

HBO/WO
Om mee te kunnen met deze reis moet je over HBO- of WO-niveau beschikken. Dat hoeft niet altijd een diploma te zijn, maar het moet echt werk- en denkniveau zijn. 

Transparantie
Geen onaangename verrassingen 'als je eenmaal binnen bent'. Heel veel is inclusief. 

Kwaliteit
Persoonlijk en servicegericht - kwalitatief hoogwaardige accommodaties - aandacht voor details in verzorging.

Vertrekgarantie
Deze reis heeft vertrekgarantie.

Leeftijdsgarantie
Groepen altijd volgens de aangegeven leeftijd. We maken geen uitzonderingen binnen de leeftijdscategorie. Je kunt er dus van op aan dat er bij deze reis geen singles mee gaan die jonger of ouder zijn dan de vermelde leeftijden.

Annuleren
Bij deze reis geldt dat je tot 6 weken voor vertrek van de reis nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren. Voor weekenden geldt dat je nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren tot 3 weken voor vertrek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zonvakantie (HBO-WO) Toscane
Singlereis Zonvakantie (HBO-WO) Toscane

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer