Singlereizen.nl

Singlereis Yogavakantie op verrassend Madeira

Singlereis Zonvakantie Verrassend Madeira. Eigenlijk zegt de naam van deze reis al wat je kunt verwachten. Geniet met een gezellige groep 50Plus singles uitgebreid van zon, zee en strand en maak daarnaast kennis met het prachtige bloemeneiland Madeira.

Je verblijft in een recent gebouwd luxe 5-sterren designhotel met uitgebreid spa-centrum dat direct aan zee gelegen is. Het hotel heeft een eigen lavastrand, maar je kunt ook naar het 300 meter verder gelegen zandstrand gaan, waarvan er slechts twee op het hele eiland te vinden zijn.

Tijdens een viertal excursies nemen we uitgebreid de tijd om de natuurpracht van Madeira te bewonderen. Op dit subtropische vulkaaneiland hebben de Portugezen het officieel voor het zeggen, maar eigenlijk is de natuur er de baas. Driekwart van Madeira bestaat uit bos, afgewisseld met wijngaarden en bananenplantages. De uiterst vriendelijke bevolking, gezellige plaatsjes en het zachte klimaat zijn een extra reden om het eiland te bezoeken.

Maar liefst twee keer gaan we met speciaal hiervoor ontworpen boten de oceaan op om dolfijnen en walvissen te spotten, één keer overdag en één keer tijdens de spectaculaire zonsondergang. Een onvergetelijke ervaring, die voor de meeste deelnemers hét hoogtepunt van deze reis zal zijn.

Vrije tijd
Wat relaxen voor jou inhoudt, mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Tijdens de reis zijn er een aantal dagen en dagdelen zonder programma, die je in kunt delen zoals jij het wilt.

Geniet op het strand van een goed boek, neem een duik in het zwembad op de 9e verdieping van waar je een adembenemend uitzicht hebt over de oceaan of geniet ‘s avonds van een lekker drankje én live muziek in de loungebar. Kom volledig tot rust in het wellness centrum van het hotel en laat je uitgebreid masseren. Of kies voor een extra wandeling door de ongerepte natuur. Eigenlijk mag een bezoek aan Funchal, de levendige hoofdstad van het eiland, ook niet ontbreken. Bezoek de versmarkt, ga shoppen in de gezellige winkels of snuif cultuur op in de rustigere straten buiten het centrum.

Niets moet, alles mag. Je bent tot niets verplicht en bepaalt zelf wat je gaat doen tijdens de vrije momenten, maar onze gastheer of -vrouw beschikt over de nodige (toeristische) informatie en kan je indien je wilt zeker voorzien van verrassende ideeën en leuke adresjes.

Ontbijt en lunches tijdens excursiedagen inbegrepen
Elke ochtend ontbijt je in het hotel, waarna op de excursiedagen het programma op een met elkaar afgesproken tijd zal beginnen. Tijdens de excursies is een lunch of diner inbegrepen.

De overige lunches en diners zijn niet voorzien, dus je kunt zelf beslissen of je in één van de uitstekende restaurants van het hotel wilt gaan eten of op één van de gezellige terrassen aan de haven. De week zal gezamenlijk worden afgesloten met een bijzonder sunset boottour en aansluitend een Portugees afscheidsdiner (dat uiteraard inbegrepen is), waar je nog één keer kunt genieten van alle lokale lekkernijen. Hét ideale einde van een onvergetelijke vakantie!

Singlereis Yogavakantie op verrassend Madeira
Singlereis Yogavakantie op verrassend Madeira

Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van het programma en de geplande excursies die we zullen doen tijdens de zonvakantie naar Madeira voor 50Plus singles.

Dag 1 - Reisdag
Vlucht van Amsterdam naar Funchal, transfer naar het hotel. De rest van de dag vrij programma.

Dag 2 - Vrij programma
Tip: Loop in 10 minuten naar de nabijgelegen rumfabriek en proef de verschillende rumsoorten en lokale zoetigheden.

Dag 3 - Excursie ‘De oostkant van Madeira’
Tijdens deze veelzijdige dagexcursie van vandaag krijg je een goed beeld van wat Madeira ons te bieden heeft. Rond een uur of negen in de morgen verlaten we het hotel en rijden we naar de beroemde botanische tuinen van Madeira, gelegen aan de rand van de hoofdstad Funchal. Vervolgens gaan we de bergen in naar de hoogste top van het eiland: de 1818 meter hoge Pico do Arieiro, van waar we kunnen genieten van spectaculaire vergezichten over het complete eiland en de omliggende oceaan. Na een heerlijke lunch met lokale soepen en sandwiches rijden we naar het dorpje Ribeiro Frio, waar we een korte wandeling van ongeveer een uur maken met onderweg schitterende panorama’s. Daarna gaan we door het ongerepte heuvellandschap via diverse in het binnenland gelegen dorpen verder naar de noordkant van het eiland, naar het plaatsje Porto da Cruz, waar je zult zien dat de oceaan aan deze kant veel woester is. Op de terugweg stoppen we nog kort bij een uitzichtpunt over de bijzonder gebouwde luchthaven van Madeira.

Dag 4 - Walvissen en dolfijnen spotten, wijnproeven, Cabo Girao en paella
Vandaag is misschien wel hét hoogtepunt van deze reis. We gaan de oceaan op met een speciaal daarvoor ontworpen boot om walvissen en dolfijnen te spotten. En met een beetje geluk zien we ook nog zeeschildpadden. Daarna varen we langzaam langs de ruige kust naar het pittoreske vissersplaatsje Camara de Lobos, waar we aan land gaan om madeirawijn te proeven bij één van de oudste wijnfabricanten op het eiland. Vervolgens rijden we met de auto naar de op één na hoogste kaap ter wereld: de 580 meter hoge Cabo Girao. Vanaf een stevige glasplaat kijk je zo de diepte in en kun je genieten van de prachtige vergezichten over het eiland en de oceaan. We sluiten deze indrukwekkende dag af met een heerlijke paella in een restaurant aan de haven van Calheta.

Dag 5 - Vrij programma
Tip: Ga in de loop van de middag naar de hoofdstad Funchal en bezoek de versmarkt, ga winkelen en sluit de dag af met een heerlijk diner in één van de gezellige restaurants.

Dag 6 - Wandeling ‘Levada Nova en Moinho’
Madeira staat als een paradijs voor wandelaars bekend, dus een mooie wandeling door de prachtige natuur van dit bloemeneiland mag in ons reisprogramma niet ontbreken. Wij hebben gekozen voor een lichte wandeling van 9 km (ong. 3 tot 4 uur) in het midden van eiland, die we op een rustig tempo zullen doen en waarbij we uitgebreid de tijd nemen om te genieten van de adembenemende uitzichten én een heerlijke picknick-lunch. De wandeling voert ons langs een waterval, diverse bronnen en het irrigatienetwerk waarmee het bronwater over het land verdeeld wordt.

Dag 7 - Overdag vrij programma / ’s Avonds sunset boottour en afscheidsdiner
We sluiten deze fantastische week in stijl af met een bijzondere boottocht tijdens de altijd spectaculaire zonsondergang. Aansluitend genieten we van traditionele gerechten in een gezellig restaurant. Neem met je nieuwe vrienden alle ervaringen en mooie momenten van de afgelopen week nog eens door onder het genot van een heerlijke glaasje madeira!

Dag 8 - Reisdag
Transfer terug naar de luchthaven van Funchal, vlucht naar Amsterdam.

Belangrijk voor je om te weten:
I.v.m. weersomstandigheden kan het zijn dat ter plaatse besloten wordt om de volgorde van het programma te wijzigen.

Singlereis Yogavakantie op verrassend Madeira
Singlereis Yogavakantie op verrassend Madeira

Verblijf

Verblijf Savoy Saccharum Resort & Spa

Beschrijving

Dit 5-sterren hotel is direct aan zee gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de bergen, in het zuidwesten van Madeira. In dit luxueuze resort zal het je aan niets ontbreken.

Het hotel ligt naast de jachthaven van Calheta, waar ook een supermarkt en een paar gezellige restaurants zijn. Het rustige dorp Calheta zelf ligt verder landinwaarts, op zo’n anderhalve kilometer en is per bus of taxi bereikbaar. Op slechts 300 meter afstand van het hotel vind je één van de slechts twee zandstranden op het eiland.

Funchal, de levendige hoofdstad van het eiland Madeira, is in ongeveer drie kwartier met de shuttlebus van het hotel of de plaatselijke bus (halte op 50 meter) te bereiken.

Faciliteiten
Op het resort vind je 2 grote zwembaden, waarvan één bad alleen voor volwassenen is. Je vindt er maar liefst 5 bars, waaronder één relaxte loungebar met een groot buitenterras met een waanzinnig uitzicht over zee. Ongeveer 3 keer per week is er live muziek aanwezig!

Een hotel met de naam Savoy Saccharum Resort & Spa beschikt natuurlijk over een geweldig spa-center. De spa van dit resort is zelfs de grootste van het hele eiland! Je vindt hier een verwarmd binnenbad, een Turks stoombad, een jacuzzi, een sauna, relaxruimtes en een ‘sensatie-douche’. Daarnaast is het mogelijk om verschillende massages en schoonheidsbehandelingen te boeken (tegen betaling). Tegen betaling van €20 p.p. kun je hier een dagje relaxen.

Kamers
Alle ruime, comfortabele kamers zijn kuxe ingericht en ontworpen door een lokale kunstenaar. Het design is geïnspireerd op 'saccharum': suikerriet. De standaard kamers zijn 35m² groot en beschikken over een kluisje, airco, koffie/thee faciliteiten en een gratis Wi-Fi verbinding. Alle kamers beschikken over een groot balkon of terras met zitje. De luxe badkamer heeft een inloopdouche, toilet en föhn. De wand is voor een deel van glas en een deel van mat-glas. 

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. De toeslag voor kamers voor alleengebruik zijn in dit luxe hotel helaas erg hoog. De kamers zijn echter ook geschikt om met één van jouw medereizigers te delen. Alle gedeelde kamers hebben twee brede eenpersoonsbedden.

Februari
In deze vertrekmaanden hebben alle kamers courtyardview, waarbij je uitzicht hebt op de binnenplaats van het hotel. Het is (o.b.v. beschikbaarheid) mogelijk om tegen een toeslag een kamer met zeezicht te boeken. Mocht je hier interesse in hebben, kun je even contact met ons opnemen.

Mei, juni en oktober
In deze vertrekmaanden hebben alle kamers uitzicht op zee. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Savoy Saccharum Resort & Spa
Savoy Saccharum Resort & Spa

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+
Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Reisbegeleiding
Tijdens deze reis is Nederlandstalige reisleiding aanwezig, waarop je indien nodig 24 uur per dag een beroep kunt doen. Vaak reist deze vanaf de luchthaven van vertrek met de groep mee, maar het kan ook voorkomen dat hij/zij al op de plaats van bestemming is. Deze gastheer of -vrouw begeleidt alle groepsactiviteiten en zal bijvoorbeeld de uitleg van een Engelstalige gids in het Nederlands vertalen als dat nodig zou zijn. Maak je dus niet druk als je je vreemde talen niet zo goed beheerst. Hij of zij kan je desgewenst ook handige tips geven en je adviseren over hoe je je vrije tijd ter plaatse zou kunnen besteden.

Tip voor Belgische singles
Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor EU
Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Yogavakantie op verrassend Madeira
Singlereis Yogavakantie op verrassend Madeira

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer