Singlereizen.nl

Singlereis Zonvakantie Malta & Gozo

Er komen voor deze reis helaas geen nieuwe vertrekdata in 2022 bij. We hopen vanaf januari meer duidelijkheid te kunnen geven over nieuwe vertrekdata in 2023.

Loop je in de hoofdstad van Malta over straat, dan merk je het direct. Valletta is een smeltkroes van allerlei culturen. Van statige Italiaanse straten en kathedralen die je eerder in Rome verwacht tot houten gevels en balkons die Brits ogen. Giet daar nog even een Arabisch sausje overheen en dan heb je het wel zo’n beetje: dit is Malta ten voeten uit!

We bezoeken de twee grootste eilanden van de Maltezer archipel: Malta en Gozo. Beide barstensvol met cultuur die teruggaat tot de 4e eeuw voor Christus, maar onderling verrassend verschillend. Geniet van de natuur op Gozo en meng je op het mondaine Malta tussen de locals. Daar vind je hoofdstad Valletta, de eyecatcher met haar gigantische forten. Die forten moesten de stad beschermen tegen overheersers van buitenaf. En zoals je al begrijpt: dat lukte matig. Van de Romeinen tot Napoleon en de Britten: ze lieten allemaal hun stempel achter. Laat je verrassen door Malta op deze culturele ontdekkingsreis!

Singlereis Zonvakantie Malta & Gozo
Singlereis Zonvakantie Malta & Gozo

Activiteiten

Er staat een programma voor je klaar, zodat je écht alles uit je vakantie naar Malta en Gozo kan halen. In dat programma is er genoeg vrije tijd, zodat je ook lekker met een luchtbed op zee kan dobberen. Wil je niet overal aan mee doen? Dat kan. Jij kiest!

Dag 1 - Malta here we come
Overnachting in Sliema
Na de vlucht naar Malta staat de transfer naar het hotel in Sliema klaar. Het zwembad lonkt. Gelukkig heb je nog (ruim) tijd voor een verfrissende duik! 's Avonds zoeken we met z’n allen een gezellig restaurant op om de eerste Maltezer specialiteiten te proeven.

Dag 2 - Ronddwalen in Valletta
Overnachting in Sliema
Vandaag verken je de kleinste hoofdstad van Europa met een lokale gids. Dwaal door de bruisende straten van Valletta. Hier komen heel veel verschillende culturen samen. Vraag de gids maar. In de tuinen van Barrakka vind je rust. Of ja, niet om 12:00u en 16:00u, dan worden hier kanonschoten afgevuurd door het Salvation Battery. Indrukwekkend! Net als het fenomenale uitzicht op de karakteristieke haven van Valletta. Tijd voor koffie en de volgende drie bezienswaardigheden: de Three Cities, Grand Master’s Paleis en de goudversierde St. John’s Co Kathedraal. De lokale gids vertelt je alles wat je moet weten (en meer). Begint je maag al te knorren? Dat dachten wij al. De rondleiding eindigt bij een typisch Maltees restaurant. Smakelijk! De rest van de dag kan je lekker zelf op pad. Valletta heeft zoveel te bieden. Vraag je reisleider om tips. Dat wordt moeilijk kiezen. Beloofd!

Dag 3 - Gondelen naar 3 Cities
Overnachting in Sliema
Stap in een traditioneel dghajsa bootje. De gondelier brengt je naar de Three Cities (Vittoriosa, Cospicua en Senglea). Ontdek samen met een lokale gids de drie ommuurde nederzettingen. Het is een stuk minder groot (en drukbezocht) dan Valletta, maar historisch van grote betekenis. Daarna zoek je samen met je reisgenoten een lunchplek uit. Terug in Valletta kan je lekker ronddwalen of een terrasje pakken met je reisgenoten.

Dag 4 - (H)op naar Gozo
Overnachting in Xlendi Bay op Gozo
Gozo is een kleiner, rustiger eiland in de Maltezer Archipel. Vanaf Cirkewwa nemen we de veerboot naar Mgarr Harbour (ca. 30 minuten varen). Fototoestel in de aanslag, want tijdens deze overtocht passeren we het vrijwel onbewoonde eiland Comino. Zet voet aan wal in Rabat, de hoofdstad van Gozo. Bewonder Victoria en de oude citadel*. Niet te missen! Net als de Arabische en Britse invloeden. Hierna is het tijd voor lunch met een prachtig uitzicht op de helderblauwe baai Xlendi Bay. Vanuit daar gaan we met de boot richting de rotsformaties van Dwerja Bay en het binnenmeer van Inland Sea. Het binnenmeer is verbonden met de zee door een tunnel. Een unieke plek geliefd bij veel snorkelaars en duikers. Toe aan ontspanning? In het Wellnesscentrum van een luxe hotel kan je genieten van een heerlijke massagebehandeling (niet inbegrepen)

Dag 5 - Geniet van het vrije leven op Gozo
Overnachting in Xlendi Bay op Gozo
Geniet van Gozo op jouw manier! Een paar tips van onze reisleider:

Sluit de dag af samen met je reisgenoten én een prachtige zonsondergang vanaf de kliffen bij Xlendi Bay.

Dag 6 - De ommuurde stad Mdina & Mosta Dome
Overnachting in Sliema
Pak de ferry op Gozo terug naar Malta. Mdina, om precies te zijn. Waan je in de Arabische sferen. Een lokale gids leidt je rond in de volledig ommuurde binnenstad. Van alle indrukken en de wandeling heb je vast trek gekregen. Tijd voor een lunchstop in Rabat, vlakbij Mdina. Op naar Sliema voor de laatste 2 nachten op Malta. Onderweg kom je de Romeinse kerk Mosta Dome tegen. Bekend om zijn enorme koepel. Volgens de Maltezers de vier na grootste ter wereld! En dat is niet het enige wat je tegenkomt op weg naar Sliema. Wat dacht je van het Romeinse catacombecomplex St. Paul’s?

Dag 7 - Relaxen in Sliema
Overnachting in Sliema
In Sliema kan je prima relaxen. Vanuit het hotel kan je (met de bus) alle kanten op. Naar het zandstrand of Valletta, bijvoorbeeld! Zullen we ’s avonds met z’n allen eten? En proosten, natuurlijk! Op een reis vol met mooie herinneringen.

Dag 8 - Time to say goodbye
Vroeg uit de veren, we vertrekken per bus naar het vliegveld. We vliegen rechtstreeks terug naar Amsterdam. 

Singlereis Zonvakantie Malta & Gozo
Singlereis Zonvakantie Malta & Gozo

Verblijf

Verblijf Plaza Regency Hotel

Beschrijving

Tijdens de Malta & Gozo singlereis laten we jou optimaal genieten van deze eilandengroep. We verblijven op 2 verschillende locaties, zodat je Malta & Gozo extra goed leert kennen.

De eerste 3 nachten en de laatste 2 nachten verblijven we in het comfortabele drie-sterren Hotel Plaza Regency in Sliema met uitzicht op St. Julians Bay en Balluta Bay en gelegen aan de promenade. Met de lokale bus kun je alle kanten op; naar St. Julians, Valetta of zandstrandjes even verderop. Afkoelen kun je ook in het zwembad van het hotel. Hotel Plaza Regency beschikt over 2 bars, pizzeria en restaurant.

We verblijven 2 nachten op het eiland Gozo. Het kustdorp Xlendi Bay ligt vlakbij Dwerja Bay en Inland Sea. Ook kun je hier genieten van de mooiste zonsondergangen. In de baai van Xlendi kun je heerlijk zwemmen en je vindt er gezellige barretjes en restaurants. Het worden ontspannen dagen.

Eigen kamer of delen met een reisgenoot
In je hotelkamer kom je niets tekort. iedere kamer beschikt over telefoon, gratis WiFi, TV, badkamer met bad of douche, föhn en toilet Je kunt ervoor kiezen om een tweepersoonskamer te delen met een reisgenoot. Of boek tegen een kleine toeslag zo’n tweepersoonskamer voor jezelf!


Eten en drinken
’s Morgens zit je gebakken met een gezond ontbijtbuffet in het hotel. Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Tijdens deze vakantie ga je de Maltezer keuken ontdekken. ‘s Avonds zoek je een restaurant uit samen met je reisgenoten. Geen zorgen: jouw reisleider weet waar je écht goed (vegetarisch) kan eten.

Eet je vegetarisch of heb je andere wensen? Geen probleem natuurlijk! Laat het ons even weten, dan bekijken we wat er mogelijk is.
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Plaza Regency Hotel
Plaza Regency Hotel

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zonvakantie Malta & Gozo
Singlereis Zonvakantie Malta & Gozo

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer