Singlereizen.nl

Singlereis Zonvakantie Samos

Vlak voor de kust van Turkije ligt een klein Grieks eiland met een groen landschap en een gemoedelijke sfeer. Mogen we je voorstellen aan Samos? Een bounty-eiland op zijn Grieks!

Hier vind je ze echt, die schilderachtige dorpjes waar de hele bevolking vriendelijk en vrolijk is. Waar kleurrijke vissersbootjes het beeld in de jachthavens bepalen. En waar je ’s avonds kunt aanschuiven in een taverne, waar de salade en mixed grill nóg lekkerder smaken dan in Nederland. Tel daar een warm en zwoel klimaat (en meestal een verfrissend zeewindje) bij op en je hebt de perfecte vakantiebestemming!

Op Samos verblijven we in het vissersdorp Pythagorion, vernoemd naar de Griekse filosoof Pythagoras (van die bekende stelling inderdaad, hoe was die ook alweer?) In het gezellige centrum vind je een standbeeld van de filosoof dat in de zomer een populair doelwit is van een handje vol fotograferende toeristen. Maar er is meer… Archeologische opgravingen bijvoorbeeld en een ruïne van een oude burcht. Zo kun je ook nog een beetje cultuur opsnuiven tijdens je vakantie. Strandliefhebbers besteden de rest van hun tijd op een van de stranden, want ook die zijn er op Samos. Strandbedje, parasol, cocktail… Check! Op naar Samos!

Singlereis Zonvakantie Samos
Singlereis Zonvakantie Samos

Activiteiten

Wat je gaat doen
Pythagorion is de ideale plek voor een heerlijke strandvakantie. Smaakt dit naar meer? Ga dan mee met de excursies die al bij de reissom zijn inbegrepen en leer Samos kennen op haar best! Deze zomer houden we bij alle activiteiten rekening met de maatregelen rondom het coronavirus. Vrijheid, blijheid én veiligheid.

Je eigen fiets ter beschikking
Op Samos heb je tijdens je vakantie een eigen fiets ter beschikking. Handig als je even uit Pythagorion wilt en geen zin hebt om te lopen naar een strand. En het prachtige zwembad en strand van Doryssa Seaside Resort ligt op 1,5 kilometer, daar mag je gratis gebruik van maken.

Avond Kokkari
Aan het einde van de middag nemen we de bus (vergeet je mondkapje niet, deze is verplicht) en gaan we richting het plaatsje Kokkari; slenteren in een typisch Grieks plaatsje met smalle straatjes, boetiekjes met hebbedingetjes, witte huisjes, kleurrijke vissersbootjes en tavernes met terrasjes. We zoeken een leuk restaurant uit, waarbij we zeker weten dat er voldoende ruimte is en waar we in kleinere groepjes gaan eten. In de avond nemen we de bus weer terug naar Pythagorion.

Kun je écht niet stilzitten?
Als je wilt kun je er iedere dag op uittrekken. Een eiland met archeologische bezienswaardigheden, een indrukwekkende geschiedenis en mooie stranden vraagt natuurlijk om een eilandtour. Wij adviseren je om een auto te huren zodat je er heerlijk op uit kan om het eiland te ontdekken. Voor de wandelliefhebbers biedt Samos meer wandelroutes dan je in een week vakantie kunt afleggen. Wandel met een ervaren gids mee door het groene landschap, langs wijngaarden en dennenbossen en ontdek de kleurige plantensoorten en vogels. Juist die plekken waar de massa nog niet geweest is, blijven het mooist… Vervelen hoef je je dus niet op Samos, maar toch blijft het ook een perfect eiland voor rustzoekers. Discotheken met harde muziek vind je hier niet, rustige stranden met kraakhelder water wel. Op de stranden staan de strandbedden op veilige afstand van elkaar opgesteld. Eén ding is zeker: op Samos heb je het vakantiegevoel zo te pakken!


* Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen.

Potami watervallen
Met een eigen bus rijden we naar het strand Potami. In de bus geldt deze zomer: de stoelen aan het gangpad blijven leeg en een mondkapje in de bus is verplicht. Dit strand ligt 4 kilometer ten westen van Karlovassi en is een van de mooiste stranden van het eiland. Heerlijk om lekker te zonnen nadat je de watervallen hebt bezocht. Achter het strand van Potami loopt een zandweg de bossen in, richting een prachtige kloof. Hier vind je de watervallen van Potami. Tijdens deze excursie heb je tijd om de watervallen en het mooie hippiestrand te bezoeken.
€ 20

Duiken en snorkelen
Benieuwd naar de onderwaterwereld op Samos? Ga dan mee snorkelen of duiken! In Pythagorion bevindt zich een professionele duikschool waar de PADI instructeurs goed Engels spreken. Of je nu voor het eerst een duik maakt of al je brevet hebt, je bent hier aan het juiste adres!
Snorkelen € 20
Introductieduik € 50
2 gebrevetteerde duiken € 79

Stranddag op een van de mooiste stranden van Samos
Met een eigen bus rijden we naar een heerlijke plek: Tsamadou Beach. In de bus geldt deze zomer: de stoelen aan het gangpad blijven leeg en een mondkapje in de bus is verplicht. Ben jij ook zo toe aan een dagje genieten van het azuurblauwe water en de zon? Dat gaan we doen op Tsamadou Beach. Op het strand kun je gebruik maken van de faciliteiten van Navagos, een leuke beach bar. Hier kun je lekker eten en chillen in de lounge stoelen. (Zowel voor de strandbedden als op het terras geldt de maatregel: 1,5 meter afstand.) Zodra de zon dan echt onder is zoeken we weer een heerlijk restaurant uit in Pythagorion. Uiteraard een restaurant waarbij voldoende ruimte is en een groot terras voor veilige afstand.
€ 15
Singlereis Zonvakantie Samos
Singlereis Zonvakantie Samos

Verblijf

Verblijf Hotel Lithos

Beschrijving

Waarom we in Hotel Lithos ** verblijven
We verblijven in het 2-sterrenhotel Lithos. Het hotel heeft 34 kamers, een heerlijk zwembad, poolbar voor een verkoelend drankje, een snack of vers fruit terwijl je geniet van het uitzicht over zee. Het hotel ligt op een heuvel op 600 meter afstand van het gezellige plaatsje Pythagorion. Heen heuvel af, terug heuvel op, maar prima te voet bereikbaar. Op 600 meter afstand van het hotel sta je op een klein strand waar je een frisse duik kunt nemen. 3 kilometer verderop, net buiten Pythagorion, heb je nog meer strand-keuze: de uitgestrekte kiezelstranden waar je gemakkelijk naar toe fietst. Op de stranden en rondom het zwembad worden maatregelen getroffen om afstand van elkaar te kunnen houden.

Je kamer
Je verblijft in een eenpersoonskamer. De kamers in Hotel Lithos hebben uitzicht over zee of de tuin en zijn voorzien van airconditioning, koelkast, kluisje (gratis) en wifi (gratis). De badkamer is voorzien van een douche en toilet. Iedere kamer heeft ook een balkon met zitje.

Eten en drinken
De dag begint iedere dag goed: met het ontbijt dat klaar staat. Ontbijt en twee diners zijn inbegrepen. Twee avonden, waarvan één avond in Kokkari, gaan we uit eten bij een taverne of een restaurant in de sfeervolle baai van Pythagorion. Net als in Nederland, gelden er in Griekenland ook maatregelen in de restaurants. De tafels staan op veilige afstand van elkaar en er wordt in kleine groepen gegeten. Griekse salade, Souvlaki of Tzatziki, we proeven het allemaal! De drankjes tijdens deze maaltijden zijn voor eigen rekening. De rest van de week ben je vrij om zelf een restaurant te kiezen. Jouw reisbegeleider zorgt voor leuke tips!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Lithos
Hotel Lithos

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Nog even voor alle duidelijkheid:
We gaan niet op vakantie om te speeddaten of mensen aan elkaar te koppelen. Zeker, het kan gebeuren dat je de liefde van je leven tegenkomt op je vakantiebestemming. En dat mág dan voor sommigen als de ultieme vakantie klinken, maar denk wel aan het enige nadeel: wat doe je dan volgend jaar? Want als je dan weer mee wilt met een singlereis, zal een van de twee thuis moeten blijven...

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zonvakantie Samos
Singlereis Zonvakantie Samos

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer