Singlereizen.nl

Singlereis Zonvakantie op Kreta

Alle windstreken van het eiland Kreta ontdek je het beste vanuit een centrale plek. Ammoudara, waar je deze vakantie verblijft, ligt ideaal voor een single reis op Kreta. Direct aan zee, maar nooit zo massaal als andere bekende badplaatsen langs de kust. Verder heeft Ammoudara de sfeer die je van een typische Griekse badplaats verwacht: met winkeltjes, gezellige terrassen en Griekse restaurants, veelal direct aan het water. In het weekend is het hier vooral Kretenzer sfeer proeven, want dan komen ook vooral de Grieken zelf genieten van het heerlijke strand. Uniek aan dit dorp is het kilometers lange zandstrand, dat op de rest van het eiland maar moeilijk te vinden is.

Je verblijft deze week in het volledig gerenoveerde Hotel Petousis met zijn ideale ligging: slechts 350 meter van de boulevard en het strand. Met twee zwembaden. Perfect voor een rustig stranddagje of een avondje Heraklion, maar juist vooral als uitvalsbasis voor jullie fantastische programma.

Verzorging
Je verblijft op basis van logies en ontbijt én er zijn vier diners bij de prijs inbegrepen. Tijdens deze vakantie ga je de Griekse keuken ontdekken. We zijn iedere avond te gast in een ander restaurant. Op de overige avonden kun je zelf beslissen waar je gaat eten en zoeken we met elkaar een leuk terras uit. En ’s morgens is de tafel uiteraard gedekt voor een smakelijk ontbijt.

Laat je verrassen door de Kretenzer keuken, die bekend staat om het gebruik van verse en voornamelijk lokale ingrediënten. Met name de olijfolie is wereldberoemd en wordt in vele soorten gerechten gebruikt. Het is niet voor niks dat de Griekse keuken, zeker op Kreta, bekend staat als zeer gezond. 

Singlereis Zonvakantie op Kreta
Singlereis Zonvakantie op Kreta

Activiteiten

Wat je gaat doen
Vrijheid blijheid, maar voor wie wil zijn er vast enkele activiteiten inbegrepen in de reisprijs.

Dagtrip via het binnenland naar Rethymnon
Onze dagtocht naar het westen wordt geleid door Arjan, alias Mr. Routaki. Van oorsprong komt Arjan uit Nederland, inmiddels woont en werkt hij al meer dan 25 jaar op Kreta. Als iemand de omgeving en de bevolking kent, is hij het wel. We nemen dan ook een bijzondere route richting Rethymnon, een bekende stad richting het westen van het eiland. 

Mr. Routaki neemt ons mee via een binnenweg langs het oude dorp Margarites. Onderweg vertelt hij uitgebreid over zijn eigen ervaringen en het traditionele leven op Kreta. In Rethymnon heb je de tijd om het Fortezza te bezoeken, het fort in Venetiaanse stijl en een absolute must-see! Uiteraard lunchen we in Rethymnon, waarbij je de culinaire kunst van het filodeeg ontdekt. De Grieken gebruiken dit traditionele deeg in talloze gerechten op ambachtelijke wijze. Natuurlijk is er ook nog tijd genoeg om de oude binnenstad van Rethymnon te bekijken. Mis hierbij zeker de Rimondi fontein niet, met uiteraard uitleg van Arjan!

Heerlijke koffie in Heraklion
Ga mee op ontdekking in Heraklion. Deze levendige stad zit vol historie. Je vindt er prachtige fonteinen, oude gebouwen en een gezellige haven. We wandelen via de vrolijke straatjes naar de verschillende pleinen op zoek naar een echte Griekse taverne. Het is tijd voor koffie. Wist jij dat de Grieken er gek op zijn? Wij drinken net als de Grieken een ijskoude frappé, extra lekker op een warme zomerdag. Je kunt ervoor kiezen om het bezoek aan Heraklion te combineren met een bezoek aan Knossos, een van de meest indrukwekkende opgravingen op Kreta (optioneel, kosten circa €15,-).

Bij de 15-daagse vakanties zijn de excursies eenmalig inbegrepen. Je kunt zelf kiezen of je in de eerste of tweede vakantieweek met de excursies mee gaat.

Kun je écht niet stilzitten?
Je zult niet de eerste zijn die verrast terugkeert van een vakantie op Kreta. Op Kreta heb je alles voor een gevarieerde strandvakantie. In ons weekprogramma hebben we onderstaande activiteiten opgenomen, maar er is meer! Wissel de stranddagen bijvoorbeeld af met een bezoek aan het eiland Santorini, ga mee op jeepsafari of ga met de kano het water op. 

Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen.

Fietsen op de hoogvlaktes van het Lassithi Plateau
Hup! Op de fiets: de hoogvlaktes van het Lassithi Plateau ontdekken. Onderweg passeren we dorpjes met van die gezellige, nauwe straatjes. Overal waar je kijkt zie je een decor van bergen en windmolens. Dat is wel één (of twee, drie, vier... ????) fotostops waard!
*De tocht is geschikt voor iedereen die Oost Kreta wil ontdekken en van fietsen houdt.

Bezoek opgravingen in Knossos
Knossos is mede door Sir Arthur Evans één van de meest bezochte en indrukwekkendste opgravingen van Kreta. Hij reconstrueerde en legde het Minoïsche paleis in veertig jaar bloot en door zijn reconstructie waan je je al snel in het leven op Kreta van circa 4000 jaar geleden.
€ 27,50

Ontdek Zuid-Kreta per Land Rover
Met een Nederlandse gids en een 8-persoons Land Rover bereiken we de top van Mount Juktas. Dat uitzicht over de Egeïsche Zee: adembenemend. Tijd voor foto’s! Als iedereen klaar is, rijden we via de wijngaarden richting de Tripiti Kloof. Na een korte stop en vers gemaakte Griekse koffie, komen we aan. De kronkelende kloof is nét breed genoeg. Links en rechts word je omringd door hoge rotswanden, totdat je de kust bereikt. Tijd voor lunch! We schuiven aan bij een echte Griekse taverne en nemen daarna een heerlijke duik in zee.
€ 69,-
Singlereis Zonvakantie op Kreta
Singlereis Zonvakantie op Kreta

Verblijf

Verblijf Petousis Hotel & Suites

Beschrijving

Waarom we in Petousis Hotel & Suites **** verblijven
Het hotel ligt aan de doorgaande hoofdweg van Ammoudara. Hier vind je enkele winkels en een aantal restaurants. Ook zijn er een paar kleine barretjes waar je 's avonds heerlijk op het terras kunt genieten van een lekkere cocktail. Het kleinschalige hotel is in 2019 volledig gerenoveerd en heeft 46 kamers, twee zwembaden, een bar, een ontbijtzaal, een à la carte restaurant en een 24-uurs receptie.

Je kamer
De kamers in Petousis Hotel & Suites zijn volledig gerenoveerd en voorzien van een telefoon, airconditioning (gratis), televisie, gevulde minibar (tegen betaling), kluisje (gratis) en wifi (gratis), koffie en thee, zwembad-/strandlaken en een balkon. Je verblijft in een kamer met een badkamer met douche, toilet en föhn.

Eten en drinken
Je verblijft op basis van logies en ontbijt én er zijn twee diners bij de prijs inbegrepen. Tijdens deze vakantie ga je de Griekse keuken ontdekken. Twee avonden hebben wij al een restaurant voor je geregeld. Op de overige avonden kun je zelf beslissen waar je gaat eten en zoeken we met elkaar een leuk terras uit. En ’s morgens staat in de ontbijtzaal het buffet klaar voor een smakelijk ontbijt.

Laat je verrassen door de Kretenzer keuken, die bekend staat om het gebruik van verse en voornamelijk lokale ingrediënten. Met name de olijfolie is wereldberoemd en wordt in vele soorten gerechten gebruikt. Het is niet voor niks dat de Griekse keuken, zeker op Kreta, bekend staat als zeer gezond.

De omgeving
Vanuit ons hotel sta je zo op het kilometerslange strand. Naast zonnen en zwemmen, verkennen we het eiland onder begeleiding van de locals. We zoeken mooie plekjes op zoals de pleinen van Heraklion en het Venetiaanse fort van kustplaats Rethymnon.

Niet ver van ons hotel kun je mooie wandelingen maken langs de wijngaarden, door de heuvels en duinen in één van de talrijke natuurgebieden, zoals de Aposelemis Kloof in de omgeving van Stalis! En als jij een bewonderaar bent van de Griekse Oudheid, ga dan naar de Minoïsche opgraving bij het paleis van Knossos in de hoofdstad Heraklion! Je kunt met het openbaar vervoer naar Knossos (vergeet je mondkapje niet, deze is verplicht in het openbaar vervoer).

Rust je liever een dagje (of twee) uit? Be our guest! Het hotel heeft twee heerlijke zwembaden waar je op je bedje in alle rust je boek uit kunt lezen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Petousis Hotel & Suites
Petousis Hotel & Suites

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
Deze vakantie kun je tot 6 weken voor vertrek nog kosteloos annuleren. Handig als je vakantieplannen toch nog wijzigen, want je bent dus heel flexibel! Alleen de reserveringskosten en kosten van een eventuele annuleringsverzekering krijg je niet vergoed.

Wie gaan er mee met deze singlereis?
Je gaat op pad met een groep gezellige leeftijdsgenoten die alleen op vakantie zijn. Iedereen zonder partner is welkom: of je nu al jaren happy single bent of net een relatie achter de rug hebt. En je mag zélfs mee als je wel een relatie hebt, maar gewoon een keertje single op vakantie wilt en je partner thuis blijft. Geen enkel probleem. Natuurlijk kun je altijd boeken samen met een broer, een zus, een vriend of vriendin die ook zonder partner op vakantie wil.

Wat kan ik verwachten van deze singlereis?
Tijdens de vakantie kun je doen en laten wat je wilt. Je kunt er in je eentje op uittrekken of activiteiten ondernemen met een of meer reisgenoten. In de praktijk hebben je reisgenoten altijd ongeveer dezelfde leeftijd en boekt iedereen (meestal) alleen een vakantie. Dat schept al een band. Dat merk je aan het gemakkelijke contact dat je met iedereen legt. Nieuwe vrienden en vriendinnen zijn dus snel gemaakt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zonvakantie op Kreta
Singlereis Zonvakantie op Kreta

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer