Singlereizen.nl

Singlereis Zonnige kerstdagen op Madeira

Breng de Kerst dit jaar door met een gezellige groep 50+ singles in de winterzon van het bloemeneiland Madeira. Wandel door de prachtige verlichte straten van de hoofdstad Funchal, die volledig in kerstsfeer is en kies zelf aan welke van de excursies je deel wilt nemen om de prachtige natuur van dit eiland te leren kennen.
 
Het The Views Baia is hét ideale hotel voor een heerlijke singlevakantie. Het recent gerestylde 4-sterren hotel is enkel toegankelijk voor volwassenen en ligt net buiten het centrum van de gezellige hoofdstad Funchal. Vanuit het hotel heb je een schitterend uitzicht over de stad en de oceaan.  

Kom je naar Madeira voor de zon en de zee, ga dan naar één van de zoutwaterbaden of kies voor een ligbed aan het zwembad van het hotel. Wil je genieten van de natuurpracht van dit bloemeneiland, ga dan mee op excursie. Ontdek het ruige landschap rondom de hoogste berg van het eiland, ga mee wandelen langs de levada's of ga walvissen en dolfijnen spotten tijdens een boottocht over de oceaan. Het kan allemaal!

Ook winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens deze reis, het gezellige centrum van het de stad Funchal ligt op slechts een paar minuten lopen van het hotel. Natuurlijk ga je daar ook op ontdekkingstocht naar kleine cafeetjes, lokale restaurants, smalle straatjes en mooie parken.

Vrije tijd
Wat je wilt gaan zien en doen tijdens deze vakantie, kun je helemaal zelf bepalen. Ga mee met één of meerdere excursies die tijdens deze week worden aangeboden, neem een duik in het zwembad of geniet ‘s avonds van een lekker drankje én live muziek in de gezellige bar. Daarnaast kun je volledig tot rust komen in het wellness centrum van het hotel en je uitgebreid laten masseren of je conditie bijhouden in de professionele fitnessruimte.

Niets moet, alles mag. Je bent tot niets verplicht en bepaalt zelf wat je gaat doen tijdens deze singlereis, maar onze gastheer of -vrouw beschikt over de nodige (toeristische) informatie en kan je indien je wilt zeker voorzien van verrassende ideeën en leuke adresjes. Houd er rekening mee dat in Portugal kerst op kerstavond en eerste kerstdag gevierd wordt. Een tweede kerstdag kennen ze niet.

Ontbijt en diners inbegrepen
Elke ochtend ontbijt je in het hotel, waar je kunt genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. 
De lunches zijn niet voorzien, maar zowel in het hotel zelf als in het centrum van Funchal vind je veel verschillende restaurants, die zowel gerechten uit de lokale als internationale keuken serveren.

Het avondeten vindt plaats in het hotel. Je kunt onbeperkt kiezen uit vele internationale en lokale gerechten die in buffetvorm geserveerd worden. De drankjes tijdens deze diners zijn extra. Op 24 december is er luxe galadiner, waarbij alle dranken wel inbegrepen zijn.

Kamers
Standaard zitten de kamers van het The Views Baia aan de achterkant van het hotel. Kamers met zeezicht zijn tegen betaling van een toeslag te boeken.
Singlereis Zonnige kerstdagen op Madeira
Singlereis Zonnige kerstdagen op Madeira

Activiteiten

Tijdens de Kersreis naar Madeira is er een vrij programma, maar wanneer je wilt kun je je ter plaatse aanmelden voor één van de volgende activiteiten:

Excursie ‘Ontdek de oostkant van Madeira’
Tijdens deze veelzijdige dagexcursie van vandaag krijg je een goed beeld van wat Madeira ons te bieden heeft. We gaan de bergen in naar de hoogste top van het eiland: de 1818 meter hoge Pico do Arieiro, van waar we kunnen genieten van spectaculaire vergezichten over het complete eiland en de omliggende oceaan. Na een heerlijke lunch met lokale soepen en sandwiches rijden we naar het dorpje Ribeiro Frio, waar we een korte wandeling van ongeveer een uur maken met onderweg schitterende panorama’s. Daarna gaan we door het ongerepte heuvellandschap via diverse in het binnenland gelegen dorpen verder naar de noordkant van het eiland, naar het plaatsje Porto da Cruz, waar je zult zien dat de oceaan aan deze kant veel woester is. Op de terugweg stoppen we nog kort bij een uitzichtpunt over de bijzonder gebouwde luchthaven van Madeira.
Kosten afhankelijk van aantal deelnemers €40 tot €50.

Walvissen en dolfijnen spotten
Deze boottocht is misschien wel hét hoogtepunt van deze reis. We gaan de oceaan op met een speciaal daarvoor ontworpen boot om walvissen en dolfijnen te spotten. Met een beetje geluk zien we ook nog zeeschildpadden én zou je zelfs het water in mogen gaan terwijl de dolfijnen om je heen zwemmen. Dit alles onder begeleiding van een ervaren mariene bioloog die je alle informatie geeft over de diverse dieren die je tegen kunt komen.
Kosten ong. €55.

Hop on hop off-bustour

Een ideale manier om Funchal en de directe omgeving te verkennen is door gebruik te maken van de ‘hop on hop off’-bussen (ong. €23 voor 48 uur en €27 voor 5 dagen). Je hebt twee verschillende lijnen die je zowel Funchal, het vissersplaatsje Camara de Lobos als de op één na hoogste kaap ter wereld, het 580 meter hoog gelegen Cabo Girao laten zien. Vanaf een stevige glasplaat kijk je daar zo de diepte in en kun je genieten van de prachtige vergezichten over het eiland en de oceaan. Een Madeira wijnproeverij is ook bij het busticket inbegrepen.

Bezoek aan de bekende botanische tuinen van Funchal
Vanuit het centrum neem je de kabelbaan direct naar Monte, waar je een bezoek kunt brengen aan de bekende botanische tuinen. Vanuit daar heb je een spectaculair uitzicht over de stad en de oceaan. Neem je ook de kabelbaan terug of kies je voor een tocht met een speciaal daarvoor gemaakte houten slee bestuurd door twee lokale mannen door de smalle straatjes?
Kosten ong. €25 tot €40.

Diverse wandelingen
Madeira staat als een paradijs voor wandelaars bekend, dus een mooie wandeling door de prachtige natuur van dit bloemeneiland mag tijdens je reis eigenlijk niet ontbreken. Er zijn alle dagen wandelingen te boeken van diverse lengtes en zwaartes. Je gastheer/-vrouw vertelt je hier ter plaatse graag meer over.
Vanaf €25.

Singlereis Zonnige kerstdagen op Madeira
Singlereis Zonnige kerstdagen op Madeira

Verblijf

Verblijf The Views Baia hotel

Beschrijving

Dit heerlijke 4-sterren hotel, enkel voor volwassenen, is ideaal en heel centraal gelegen net buiten het centrum van de hoofdstad Funchal. Het biedt alle faciliteiten die je nodig hebt voor een heerlijke vakantie.

Het The Views Baia hotel is pas geleden volledig gerestyled en is sindsdien alleen toegankelijk voor volwassenen. Het hotel ligt hoger dan het centrum en daarom heb je een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de oceaan. In nog geen tien minuten lopen sta je in het hart van Funchal. Vind je de klim terug naar het hotel te zwaar, dan kun je gebruik maken van de shuttleservice van het hotel, een bus nemen (bushalte op 200 m) of een taxi pakken.

In het hotel zelf kun je gebruik maken van het buitenzwembad, actief bezig zijn in de fitnessruimte of (tegen betaling) heerlijk ontspannen in de spa met verwarmd binnenzwembad, sauna, Turks bad en jacuzzi. Ook kun je een massage of schoonheidsbehandeling boeken.
In het buffetrestaurant of in één van de bars kun je genieten van een hapje en een drankje. Zowel in het hotel zelf als er dichtbij vind je winkels waar je terecht kunt voor wat boodschappen.

Dit uitstekende 4-sterren hotel bestaande uit een hoofd- en bijgebouw heeft 9 verdiepingen en in totaal 261 hotelkamers en 30 appartementen. De kamers hebben een moderne en gezellige uitstraling en zijn voorzien van alle gemakken. Een kamer met zeezicht kan tegen betaling van een toeslag worden geboekt. Deze kamers zijn echter beperkt beschikbaar.

Hotelvoorzieningen

Kamers

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

The Views Baia hotel
The Views Baia hotel

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+
Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Reisbegeleiding
Tijdens deze reis is Nederlandstalige reisleiding aanwezig, waarop je indien nodig 24 uur per dag een beroep kunt doen. Vaak reist deze vanaf de luchthaven van vertrek met de groep mee, maar het kan ook voorkomen dat hij/zij al op de plaats van bestemming is. Deze gastheer of -vrouw begeleidt alle groepsactiviteiten en zal bijvoorbeeld de uitleg van een Engelstalige gids in het Nederlands vertalen als dat nodig zou zijn. Maak je dus niet druk als je je vreemde talen niet zo goed beheerst. Hij of zij kan je desgewenst ook handige tips geven en je adviseren over hoe je je vrije tijd ter plaatse zou kunnen besteden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor EU
Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.

Wel inbegrepen

  • 7 Overnachtingen in 4-sterren hotel o.b.v. halfpension
  • Galadiner op kerstavond (alle dranken inclusief)
  • Boekingskosten à €20
  • Nederlandstalige gastvrouw/-heer
  • Handbagage (10kg)
  • Luchthaventransfers ter plaatse
  • Retourvluchten Amsterdam-Funchal
  • Vliegbelasting à € 29,05

Niet inbegrepen

  • Kosten voor ruimbagage
  • Lunches en dranken tijdens diners
  • Excursies, er wordt ter plaatse een excursieprogramma aangeboden, dat facultatief per excursie te boeken is.
  • Persoonlijke uitgaven en fooien
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
Singlereis Zonnige kerstdagen op Madeira
Singlereis Zonnige kerstdagen op Madeira

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
19-12-2024 26-12-2024 8 € 1150,00 50-75 jaar
19-12-2024 26-12-2024 8 € 1370,00 50-75 jaar