Singlereizen.nl

Singlereis Zonnige feestdagen in de Algarve

Blijf je tijdens de komende feestdagen liever niet thuis? Vier dan de kerstdagen of luid het nieuwe jaar in met een gezellige groep 50+ singles in de heerlijke winterzon van de Portugese Algarve. Je verblijft op basis van halfpension in het comfortabele 4-sterrenhotel Vila Galé Atlantico in de gezellige kustplaats Albufeira. In het hotel, direct aan zee gelegen, kun je onbeperkt gebruik maken van het indoorzwembad, sauna, het Turkse bad, de jacuzzi en de fitnessruimte.
 
Gedurende de week is er een vrij programma en kun je zelf bepalen aan welke van de vijf aangeboden excursies je wilt deelnemen. Kies dus zelf wat je wilt gaan doen tijdens deze singlereis: cultuur snuiven, van de natuur genieten, een stad bezoeken, deelnemen aan een leuke workshop of gewoon lekker een boek lezen. Het is jouw vakantie!
 
Tijdens de kerstreis zijn er twee speciale kerstdiners in het hotel, die beiden bij de prijs zijn inbegrepen. Tijdens de nieuwjaarsreis is er op oudjaarsavond eerst een speciaal diner en aansluitend gaan we met diegenen die meewillen naar het centrum van Albufeira om daar samen te genieten van het spectaculaire vuurwerk en een heerlijk drankje.

Kamers
Voor vertrek op 30 december hebben wij alleen nog kamers met zeezicht beschikbaar in het Vila Galé Atlantico hotel. De 70 euro toeslag voor een kamer met zeezicht is al bij de reissom van 1.060 euro inbegrepen.

Ontbijt en diners inbegrepen
Elke ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. De lunches zijn niet inbegrepen, maar in de omgeving van  het hotel zijn vele gezellige kleine restaurantjes, waar je voor weinig een heerlijke maaltijd kunt gebruiken. Ga je een dag mee op excursie, dan kan het zijn dat het middageten al bij het programma is inbegrepen. Zo niet, dan wordt er een pauze ingelast en heb je de mogelijkheid om zelf te bepalen waar je wilt gaan lunchen.
 
Het avondeten vindt plaats in het hotel. Je kunt onbeperkt kiezen uit vele internationale en lokale gerechten die in buffetvorm geserveerd worden. Daarnaast is een glas huiswijn, bier of frisdrank, plus water inbegrepen.
Op 24, 25 en 31 december zijn er speciale uitgebreidere themadiners i.v.m. kerst en oud en nieuw. Deze zijn bij de prijs inbegrepen.
Singlereis Zonnige feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige feestdagen in de Algarve

Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van het programma en de geplande excursies waaraan je kunt deelnemen tijdens onze Kerst & Nieuwjaar Algarve-reis voor 50Plus singles:

Zondag 24 en 31 december

GESCHIEDENIS VAN DE WESTELIJKE ALGARVE
Ontdek overblijfselen uit de Moorse en Romeinse tijd en geniet van de natuurpracht in de bergen. Twee hoogtepunten vind je in Silves, de hoofdstad van de Algarve tijdens de Arabische bezetting. Het rode kasteel wordt beschouwd als het mooiste Islamitische militaire bouwwerk in Portugal en is tevens het grootste van de Algarve. De torens en vestingmuren zijn gebouwd tegen een heuvel om het grondgebied toentertijd beter te kunnen verdedigen. Tegenwoordig bieden ze een panoramisch uitzicht over de sinaasappelvelden aan de oevers van de rivier Arade.
De oude moskee, gebouwd door de Moren, is later omgevormd tot de kathedraal Sé. Deze uit typisch rood zandsteen in gotische- en barokstijl opgebouwde kerk is één van de belangrijkste van de Algarve.
Vervolgens brengen we een bezoek aan Foia, het hoogste punt in de Algarve, waar je spectaculaire foto’s kunt nemen en waar we wijn zullen proeven.
Op de terugweg stoppen we in de mooie plaats Lagos, waar we zullen lunchen (niet inbegrepen) en een bezoek brengen aan de slavenmarkt, de gouden kerk van St. Anthony, een fort en de oude stad. Daarna gaan we door naar Sagres, het meest zuidwestelijke punt van Europa, bekend als ‘het einde van de wereld’. Daar bezoeken we de vuurtoren, het prachtige vissershaventje en Fortaleza, de oude zeevaartschool.
Prijs: 40 tot 50 euro (afhankelijk van aantal deelnemers)

Maandag 25 december en 1 januari

Vrij programma

Dinsdag 26 december en 2 januari

DE SCHATTEN VAN DE OOSTELIJKE ALGARVE
Allereerst brengen we een bezoek aan Faro, de hoofdstad van de provincie Algarve, waar we de 13e-eeuwse oude stad bekijken. Daarna gaan we naar de in Moorse stijl gebouwde kustplaats Olhão, die bekend is als belangrijke vissershaven. Nadat we de grote vismarkt bezocht hebben, is er de gelegenheid om in dit gezellige plaatsje te lunchen (niet inbegrepen).
In de middag bezoeken we de schilderachtige oude stad van Tavira met zijn 4e-eeuwse Romeinse brug en de vele kerken. Vervolgens rijden we met korte tussenstops in Gilão, Cacela Velha en Monte Gordo langs de ruige kust naar Vila Real de Santo António. Het is enkel de brede riviermond van de Guadiana die dit kleurrijke stadje van Spanje scheidt.
Prijs: 45 tot 55 euro (afhankelijk van aantal deelnemers)

Woensdag 27 december en 3 januari

ONTDEK DE LOKALE PRODUCTEN VAN DE ALGARVE
We starten deze interessante dag in Moncarapacho, aan de oostkant van de Algarve, waar we een bezoek brengen aan een bekende pottenbakkerij. Dit traditionele familiebedrijf aan huis is in 1953 opgericht door de meester, João de Deus, die zelf al jong het vak leerde door naar zijn opa, vader en broers kijken.
Vervolgens gaan we naar Monterosa, waar maar liefst 20 hectare aan olijfgaarden zijn, die gebruikt worden voor het maken van olie van de hoogste ‘extra virgin’ kwaliteit. We leren alles de technieken en het proces om deze heerlijke olijfolie te maken.

In de middag gaan we naar de vissersplaats Olhão, dat gelegen is in het hart van het nationaal park Ria Formosa. Het landschap is er erg bijzonder met lagunes, kanalen, zoutpannen, zandbanken en een serie eilandjes net voor de kust. In het gezellige plaatsje is er vrije tijd om te lunchen (niet inbegrepen). Vervolgens wandelen we door een labyrint van smalle steegjes en kleine straatjes om veel interessante plaatsen van dit kubistische witte dorp met zijn vele dakterrassen en minaretten te ontdekken.
Prijs: 55 tot 65 euro (afhankelijk van aantal deelnemers)

Donderdag 28 december en 4 januari

ÉVORA-TOUR MET WIJN- EN OLIEPROEVERIJ (ALENTEJO REGIO)
Vandaag is een reis naar de regio waar veel kurk geproduceerd wordt. We gaan naar Évora, een prachtige stad vol traditie, geschiedenis, handwerk en gastronomie, die een plaatsje heeft op de werelderfgoedlijst van de Unesco.
Onderweg stoppen we in het plaatsje Reguengos bij Esporão, een bekende fabrikant van wijn en olijfolie, waar we op zoek gaan naar de zoete aroma’s van de “alentejano” wijn. We krijgen uitleg over de diverse technieken om wijn en olijfolie te maken en bezoeken een wijnkelder, waar we twee wijnen en vier verschillende soorten olijfolie gaan proeven.
Na afloop gaan we naar Évora, waar allereerst vrije tijd is om te lunchen. Het is dé perfecte plek om de overheerlijke keuken van Alentejo uit te proberen.
Vervolgens maken we met onze Portugese gids een mooie wandeling langs de Romeinse tempel, de Romaans gotische cathedraal, het Giraldo plein en de St Francis kerk met zijn unieke kapel ‘van de botten’, die gemaakt is van ongeveer 5000 schedels en beenderen van voormalige monniken (entreegelden niet inbegrepen).
Na afloop van deze interessante stadswandeling heb je vrijetijd om de stad verder te ontdekken of lekker te winkelen. In het centrum vind je vele verrassende winkels met handbeschilderd aardewerk, leuke artikelen van kurk, koperwerk of andere kleurrijke souvenirs.
Prijs: 60 tot 80 euro (afhankelijk van aantal deelnemers)

Vrijdag 29 december en 5 januari

CATAPLANA KOOKWORKSHOP IN FARO
Portugal is beroemd voor zijn smakelijke en gezonde keuken. Een typische gerecht uit de Algarve waarin al het heerlijks van een land samenkomt, is cataplana, een stoofschotel die zowel de smaakpapillen, als de ogen streelt. Een cataplana is een echte belevenis en er zijn nog maar een paar mensen in de regio die het gerecht op de traditionele wijze klaar kunnen maken. Het stoofgerecht wordt gemaakt en geserveerd in een grote koperen of aluminium pan, die uit twee delen bestaat en tijdens het koken wordt dichtgeklapt.
Tijdens deze kookworkshop laten meester-koks je zien hoe ze een cataplana klaarmaken met de beste producten uit de regio: een bonte mix van verse kruiden en groenten met daarbij veel vis, zeevruchten en/of vlees. Vervolgens ga je zelf aan de slag en maak je je eigen cataplana klaar, waarvan je vervolgens met een heerlijk drankje erbij kunt genieten.
Prijs: 100 euro (workshop inclusief maaltijd bestaande uit voorgerechten, cataplana, dessert en ½ fles wijn, bier of frisdrank, water en koffie/thee)

I.v.m. openingstijden tijdens de feestdagen kan het zijn dat ter plaatse besloten wordt om de volgorde van het programma te wijzigen.

Singlereis Zonnige feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige feestdagen in de Algarve

Verblijf

Verblijf Vila Galé Atlantico

Beschrijving

Dit recent volledig gerenoveerde 4-sterren hotel ligt op slechts 100 meter van het zandstrand van Galé aan de Atlantische Oceaan. In dit middelgrote comfortabele hotel zal het je aan niets ontbreken.

In de omgeving van het hotel vind je een grote supermarkt, diverse gezellige kleine restaurants en voor meer vertier ben je in tien minuten in het centrum van de levendige stad Albufeira, één van de bekendere plaatsen in de Portugese Algarve. In de regio vind je afwisselend rustige vissersdorpjes en bruisende badplaatsen langs de imposante rotsachtige kust, waaraan ook mooie zandstranden te vinden zijn.

In het hotel zelf kun je gebruik maken van twee buitenzwembaden, actief bezig zijn in de fitnessruimte of heerlijk ontspannen in de spa met verwarmd binnenzwembad, Turks bad, jacuzzi en relaxruimtes. Dit alles is bij de prijs inbegrepen. Ook kun je tegen betaling een massage of schoonheidsbehandeling boeken.
In het buffetrestaurant of in de lobbybar kun je genieten van een hapje en een drankje.

Het hotel heeft in totaal 220 moderne en zeer ruime kamers, die recent gerenoveerd zijn. Alle kamers zijn voorzien van moderne badkamer, kitchenette, (bed)bank, tafel met stoelen en balkon met zitje. De kamers aan de zeezijde hebben uitzicht over de tuin met zwembad en iets verderop de oceaan. Deze kamers hebben de hele dag zon. De kamers aan de achterzijde kijken uit op de achtertuin en zien veel minder zon en zijn daardoor ook kouder.

Hotelvoorzieningen

Kamers

Verzorging is op basis van halfpension, bij het avondeten kun je kiezen uit vele internationale en lokale gerechten welke in buffetvorm geserveerd worden. Daarnaast is een glas huiswijn, bier of frisdrank en water inbegrepen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Vila Galé Atlantico
Vila Galé Atlantico

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+
Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Reisbegeleiding
Tijdens deze reis is Nederlandstalige reisleiding aanwezig, waarop je indien nodig 24 uur per dag een beroep kunt doen. Vaak reist deze vanaf de luchthaven van vertrek met de groep mee, maar het kan ook voorkomen dat hij/zij al op de plaats van bestemming is. Deze gastheer of -vrouw begeleidt alle groepsactiviteiten en zal bijvoorbeeld de uitleg van een Engelstalige gids in het Nederlands vertalen als dat nodig zou zijn. Maak je dus niet druk als je je vreemde talen niet zo goed beheerst. Hij of zij kan je desgewenst ook handige tips geven en je adviseren over hoe je je vrije tijd ter plaatse zou kunnen besteden.

Tip voor Belgische singles
Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Benodigde reisdocumenten voor EU
Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zonnige feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige feestdagen in de Algarve

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer