Singlereizen.nl

Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve

Vier kerst en de jaarwisseling in de Portugese winterzon. Geniet tien dagen lang van heerlijk eten in een comfortabel 4-sterren hotel, maak mooie strandwandelingen, trek baantjes in het verwarmde binnenzwembad of kom volledig tot ontspanning in het stoombad en de jacuzzi.

Gedurende de reis is er een vrij programma en kun je zelf bepalen aan welke van de zes aangeboden excursies je wilt deelnemen. Kies dus zelf wat je wilt gaan doen tijdens deze singlereis: cultuur snuiven, van de natuur genieten, een stad bezoeken, een heerlijke strandwandeling maken of gewoon lekker een boek lezen. Het is jouw vakantie!
 
Tijdens deze reis zijn er twee speciale kerstdiners in het hotel, die beiden bij de prijs zijn inbegrepen. Dit geldt ook voor het speciale diner op oudjaarsavond met aansluitend een gezellige feestavond met muziek, een hapje en een drankje om het nieuwe jaar in te luiden.

Kamers met zeezicht
Standaard zitten de kamers van het Vila Galé Atlantico aan de achterkant van het hotel. Er zijn echter ook ruimere kamers met uitzicht op de binnentuin met zwembad en iets verderop de oceaan. Deze kamers hebben de hele dag zon in tegenstelling tot de kamers aan de achterkant, die nagenoeg geen zon zien. Deze zonnige kamers voor alleengebruik met zeezicht zijn tegen een toeslag van 100 euro te boeken. 
Boek je een gedeelde 2-persoonskamer, dan krijg je automatisch een ruimere kamer met zeezicht.

Ontbijt en diners inbegrepen
Elke ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. De lunches zijn niet inbegrepen, maar dichtbij het hotel vind je een grote supermarkt en een paar kleine restaurantjes. Ga je mee op een excursie, dan wordt er tussen de middag een pauze ingelast en heb je de mogelijkheid om zelf te bepalen waar je wilt gaan lunchen.
 
Het avondeten vindt plaats in het hotel. Je kunt onbeperkt kiezen uit vele internationale en lokale gerechten die in buffetvorm geserveerd worden. Daarnaast is een glas huiswijn, bier of frisdrank, plus water inbegrepen.
Op 24, 25 en 31 december zijn er speciale uitgebreidere themadiners i.v.m. kerst en oud en nieuw. Deze zijn bij de prijs inbegrepen.
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve

Activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van het programma en de geplande excursies waaraan je kunt deelnemen tijdens deze Kerst & Nieuwjaar Algarve-reis:

Maandag 23 december
Aankomst op de luchthaven van Faro en transfer naar hotel Vila Galé Atlantico.
 
Dinsdag 24 december
Excursie: bezoek aan de binnenstad van Albufeira (kosten ± 7,50 euro)
Ontdek tijdens dit ongeveer drie uur durende bezoek aan Albufeira het levendige centrum van deze bekende badplaats. Wandel door de smalle straatjes, neem foto's van de spectaculaire uitzichten over de oceaan, shop alvast wat souvenirs bij elkaar en geniet van een drankje en hapje op één van de gezellige terrassen.
 
Woensdag 25 december
Vrij programma, suggestie: maak een mooie strandwandeling van ruim een uur naar Armacao de Pera
 
Donderdag 26 december
Excursie: Ontdek de landschappen en wijn van de Algarve (kosten ± 50 euro)
Tijdens deze interessante excursie krijg je een goed beeld van de Algarve. We vermijden zoveel mogelijk de hoofdwegen en rijden over de lokale dorpswegen. We starten deze dag in Porches, aan de westkant van de Algarve, waar we een bezoek brengen aan een pottenbakkerij.
Vervolgens rijden we naar de kust waar we een drietal plaatsen aan doen, waar je rustig rond kunt lopen en mooie uitzichtfoto’s kunt maken, die in een reisgids niet zullen misstaan.
In het vissersplaatsje Ferragudo krijg je de tijd voor een lunch (niet inbegrepen) en vergeet niet om een kleine wandeling te maken door de smalle steegjes met traditionele huizen.
In de middag gaan we naar een wijnproeverij, waar je uitgebreide informatie krijgt over het hele proces om wijn te maken en vervolgens uitleg krijgt over een viertal wijnen en deze gaat proeven.
 
Vrijdag 27 december
Excursie: West-Algarve (kosten ± 30 euro)
Na een korte koffiestop in Vila do Bispo rijden we naar Kaap St. Vincente, bekend als ‘het einde van de wereld’ en het meest zuidwestelijke punt van Europa. Hier heb je de tijd voor een korte wandeling en het maken van mooie foto's van de spectaculaire omgeving.
Vervolgens gaan we naar de mooie kustplaats Lagos, waar je kunt lunchen en een bezoek kunt brengen aan de slavenmarkt, de gouden kerk van St. Anthony, een fort en de oude stad. Ook winkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.
 
Zaterdag 28 december
Excursie: Loulé en Tavira (kosten ± 30 euro)
Elke zaterdag vindt in Loulé de grootste en oudste markt in de Algarve plaats. In een prachtige in Moorse stijl gebouwde markthal vind je een scala aan verse en ambachtelijke lokale producten, traditionele handgemaakte items uit leer, riet en kurk en het beroemde aardewerk dat in deze streek geproduceerd wordt. Ook het oude centrum van deze door de Romeinen gestichte stad is een bezoekje meer dan waard. Bezoek het archeologisch museum, een 16de-eeuwse kapel en het kasteel, vanwaar je een prachtig uitzicht over Loulé hebt.
Vervolgens gaan we naar het pittoreske kustplaatsje Tavira, dat gelegen is aan weerszijden van een rivier en vooral bekend staat om de Romeinse brug en de bijna 40 kerken.
 
Zondag 29 december
Vrij programma
 
Maandag 30 december
Excursie: boottocht door het natuurpark Ria Formosa, Faro en Olhao (kosten ± 50 euro)
Vanuit Faro, de hoofdstad van de provincie Algarve, maken we een ruim 2 uur durende boottocht door het natuurpark Ria Formosa, waar je veel watervogels kunt spotten, waaronder lepelaars, steltkluten en wulpen. Onderweg maken we twee stops, één op een onbewoond eiland en één op het eiland Farol, waar je de vuurtoren kunt bezoeken en een leuke wandeling kunt maken.
Na afloop wandelen we door de 13e-eeuwse oude stad, waar we ook een gezellig terras zullen uitkiezen voor de lunch. Daarna gaan we naar de in Moorse stijl gebouwde kustplaats Olhão, die bekend is als belangrijke vissershaven. Daar kun je de grote vis- en versmarkt bezoeken en is er gelegenheid te wandelen door het labyrint van smalle steegjes en kleine straatjes van dit kubistische witte dorp met zijn vele dakterrassen en minaretten.
 
Dinsdag 31 december
Excursie: Silves en Portimao (kosten ± 25 euro)
Ontdek overblijfselen uit de Moorse en Romeinse tijd in Silves, de hoofdstad van de Algarve tijdens de Arabische bezetting. Het rode kasteel wordt beschouwd als het mooiste Islamitische militaire bouwwerk in Portugal en is tevens het grootste van de Algarve. De torens en vestingmuren zijn gebouwd tegen een heuvel om het grondgebied toentertijd beter te kunnen verdedigen. Tegenwoordig bieden ze een panoramisch uitzicht over de sinaasappelvelden aan de oevers van de rivier Arade.
De oude moskee, gebouwd door de Moren, is later omgevormd tot de kathedraal Sé. Deze uit typisch rood zandsteen in gotische- en barokstijl opgebouwde kerk is één van de belangrijkste van de Algarve.
Vervolgens rijden we naar Portimao, waar je kunt wandelen, winkelen en lunchen in de oude binnenstad en de haven.
 
Woensdag 1 januari
Vrij programma, suggestie: nieuwjaarsduik in de Atlantische Oceaan.
 
Donderdag 2 januari
Transfer naar de luchthaven van Faro en terugvlucht naar Amsterdam.

I.v.m. openingstijden tijdens de Feestdagen kan het zijn dat ter plaatse besloten wordt om de volgorde van het programma te wijzigen.

Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve

Verblijf

Verblijf Vila Galé Atlantico

Beschrijving

Dit recent volledig gerenoveerde 4-sterren hotel ligt op slechts 100 meter van het zandstrand van Galé aan de Atlantische Oceaan. In dit middelgrote comfortabele hotel zal het je aan niets ontbreken.

In de omgeving van het hotel vind je een grote supermarkt, diverse gezellige kleine restaurants en voor meer vertier ben je in tien minuten in het centrum van de levendige stad Albufeira, één van de bekendere plaatsen in de Portugese Algarve. In de regio vind je afwisselend rustige vissersdorpjes en bruisende badplaatsen langs de imposante rotsachtige kust, waaraan ook mooie zandstranden te vinden zijn.

In het hotel zelf kun je gebruik maken van twee buitenzwembaden, actief bezig zijn in de fitnessruimte of heerlijk ontspannen in de spa met verwarmd binnenzwembad, Turks bad, jacuzzi en relaxruimtes. Dit alles is bij de prijs inbegrepen. Ook kun je tegen betaling een massage of schoonheidsbehandeling boeken.
In het buffetrestaurant of in de lobbybar kun je genieten van een hapje en een drankje.

Het hotel heeft in totaal 220 moderne en zeer ruime kamers, die recent gerenoveerd zijn. Alle kamers zijn voorzien van moderne badkamer, kitchenette, (bed)bank, tafel met stoelen en balkon met zitje. De kamers aan de zeezijde hebben uitzicht over de tuin met zwembad en iets verderop de oceaan. Deze kamers hebben de hele dag zon. De kamers aan de achterzijde kijken uit op de achtertuin en zien veel minder zon en zijn daardoor ook kouder.

Hotelvoorzieningen

Kamers

Verzorging is op basis van halfpension, bij het avondeten kun je kiezen uit vele internationale en lokale gerechten welke in buffetvorm geserveerd worden. Daarnaast is een glas huiswijn, bier of frisdrank en water inbegrepen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Vila Galé Atlantico
Vila Galé Atlantico

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+
Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Tip voor Belgische singles
Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor EU
Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve
Singlereis Zonnige Feestdagen in de Algarve

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer