Singlereizen.nl

Singlereis Zon en cultuur in Cascais

Op loopafstand van elkaar liggen twee levendige stadjes: Cascais en Estoril. In deze gezellige stadjes, is het zomaar mogelijk dat je in de zomer een beroemdheid spot. Maar verder is het ook een heerlijke bestemming voor een gezellige singlevakantie, waarin je kunt genieten van mooie stranden, gezellige terrasjes en leuke excursies. 

Je verblijft in een heerlijk 3-sterren hotel dat net buiten het stadscentrum van Cascais ligt. Bij het hotel kun je gebruik maken van het ruime buitenzwembad met rondom ligbedden en parasols, maar je kunt er ook voor kiezen om naar één van de zandstranden aan de Atlantische kust te gaan, die op loopafstand liggen.

In de nabije omgeving van het hotel vind je leuke winkels, gezellige terrasjes en een grote keuze aan restaurants, waar je uitgebreid kunt genieten van de veelzijdige Portugese keuken en overheerlijke wijnen. Via een leuke boulevard loop je eenvoudig naar het buurstadje Estoril, een aangename wandeling van ongeveer een uur.

Wil je graag meer dan alleen zon, zee en strand, ga dan gezellig mee met één of meerdere van de drie aangeboden excursies. Ontdek de hoogtepunten van de Portugese hoofdstad Lissabon of bezoek de oude paleizen en kastelen van de koninklijke familie in de prachtig gelegen stad Sintra. Beiden zijn eenvoudig met de trein vanuit Cascais te bereiken. Verder heb je de mogelijkheid om je eigen fles wijn te bottelen bij een bezoek aan één van de oudste en bekendste wijnhuizen van de omgeving.

Wanneer je houdt van een gezellige avondje uit, ook dan ben je in Cascais aan het juiste adres. Geniet van een lekker drankje op één van de terrassen of in een gezellige bar. Maar je kunt ook een bezoek brengen aan het beroemde casino van Estoril. Wie weet is de jackpot die avond voor jou…

Ontbijt inbegrepen
Elke ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. De lunches en diners zijn niet bij de reissom inbegrepen, maar in de omgeving van  het hotel zijn vele gezellige restaurants, groot en klein, waar je voor weinig een heerlijke Portugese maaltijd kunt gebruiken.

Singlereis Zon en cultuur in Cascais
Singlereis Zon en cultuur in Cascais

Activiteiten

Tijdens deze 50Plus singlereis kun je wanneer je wilt deelnemen aan de volgende drie excursies:

Bezoek aan Lissabon
We nemen vanuit Cascais de trein en zijn in iets meer dan een half uur in het hart van het centrum van de Portugese hoofdstad. Ontdek op eigen gelegenheid deze veelzijdige stad of ga gezellig mee met de gastvrouw die je een aantal mooie bezienswaardigheden zal laten zien. Een bezoek aan de pijler van de beroemde rode brug over de Taag is het letterlijke hoogtepunt van deze dag!

Bezoek aan Sintra
Ook Sintra is gemakkelijk per trein bereikbaar. In zo’n 40 minuten ben je in deze verrassende plaats die in vroegere tijden het zomerverblijf van de Portugese koningen was en die sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. De diverse paleizen, kastelen en prachtig aangelegde tuinen laten de rijkdom van weleer zien en zijn stuk voor stuk een bezoek meer dan waard.
Probeer ook zeker het lokale drankje, de ginja, een heerlijke kersenlikeur in een chocoladecupje.

Cabo da Roca en wijnproeverij
Tijdens deze halve dagexcursie gaan we allereerst naar Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland, om daar te genieten van het fantastische uitzicht. Vervolgens rijden we naar het dorp Colares waar we een wijnhuis bezoeken. Dit familiebedrijf dat al sinds 1808 bestaat is één van de oudste en bekendste wijnhuizen uit de omgeving. We krijgen uitleg over de bijzonderheden van wijnproductie in Portugal en proeven zowel een witte- als een rode wijn. Vervolgens gaan we onze eigen fles bottelen en van een etiket voorzien, die je uiteraard mee naar huis mag nemen.

Singlereis Zon en cultuur in Cascais
Singlereis Zon en cultuur in Cascais

Verblijf

Verblijf Vila Galé Cascais

Beschrijving

Dit heerlijke 4-sterren hotel ligt direct aan zee en op loopafstand van de jachthaven, het zandstrand en het gezellige stadscentrum. In dit middelgrote comfortabele hotel zal het je aan niets ontbreken.

Het hotel ligt pal naast de bekende vuurtoren van Cascais en een aantal belangrijke historische gebouwen. Op slechts een paar minuten lopen vind je het oude centrum van Cascais met zijn vele terrassen, restaurants en leuke winkeltjes.

In het hotel zelf kun je gebruik maken van het grote buitenzwembad, heerlijk ontspannen in de sauna of tegen betaling een massage of schoonheidsbehandeling boeken.
In het restaurant of in één van de bars kun je genieten van een hapje en een drankje.

Het hotel heeft in totaal 233 moderne en ruime kamers, die gezellig ingericht zijn. Een aantal daarvan heeft een mooi uitzicht over zee. Alle kamers zijn voorzien van moderne badkamer, zitgelegenheid en balkon met zitje.

Hotelvoorzieningen
• 24-Uurs receptie
• Gratis WiFi-internet in alle ruimtes
• Restaurant met show cooking (voor buffet en à la carte)
• 2 Bars
• Grote tuin met buitenzwembad met ligbedden en parasols
• Health-club, met sauna en ruimtes waar je diverse massages en schoonheidsbehandelingen tegen betaling kunt laten doen.
• Wasserij/stomerij (tegen betaling)

Kamers
• Airconditioning
• Ruime badkamer met bad of douche, wastafel, toilet en föhn
• Televisie
• Telefoon
• Gratis WiFi-internet
• Kluisje (tegen betaling)
• Minibar
• Balkon met zitje
• 24-Uurs roomservice (tegen betaling)

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Vila Galé Cascais
Vila Galé Cascais

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Leeftijdscategorie deelnemers 50+
Deze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 50 en 75 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom.

Tip voor Belgische singles
Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Benodigde reisdocumenten voor EU
Je dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of id-kaart, dat ten minste geldig is tot een dag na het einde van je vakantie.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zon en cultuur in Cascais
Singlereis Zon en cultuur in Cascais

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer