Singlereizen.nl

Singlereis Zon, Zee en Strand op Kaapverdië

25 graden, een warme oceaan, witte zandstranden.. Na zes uur vliegen zetten we voet aan land op het Kaapverdische eiland Sal: een eiland voor de westkust van Afrika. Een fijne plek om te relaxen, maar daarnaast is er ook voldoende te ontdekken. Van de gezellige straten van Santa Maria tot de prachtige stranden: let's go!

De prijzen en data voor deze singlereis zijn medio september/oktober 2022 bekend. Meld je aan via het tabblad ‘Vertrekdata, prijzen & groepsinfo’ om op de hoogte te blijven.

De Kaapverdische eilanden zijn erg in opkomst, ongerept en hebben buiten zijn Portugese en Creoolse invloeden bijzonder vriendelijke en gastvrije bewoners die een passie hebben voor muziek, dans en familie. Het meest bekende plaatsje Santa Maria, waar wij zullen verblijven, ligt aan de zuidkust. In het centrum, nabij gelegen, vind je het kleurrijke dorpsplein waar zich vele gezellige restaurantjes, winkels en bars bevinden. De vrolijke pastelkleurige huisjes, palmbomen en swingende muziek op straat zullen zeker een brede glimlach op je gezicht toveren.

Op dit eiland vind je geen massatoerisme. De aangename passaatwind maakt het eiland ook nog eens de perfecte plek voor watersportliefhebbers. Wind- en kitesurfen zijn hier dan ook populaire activiteiten. Daarnaast biedt het eiland zeer goede duikmogelijkheden en paradijselijk witte stranden zoals Ponta Preta en Costa da Fragata. Nog wat leuks om te ontdekken zijn de zoutmijnen van Pedra de Lume en het onderwater gelopen grot The Bleu Eye met het ogenschijnlijk felblauwe water. Of tijdens een catamaran-tocht tropische vissen spotten zoals papegaaivissen, bruinvissen, dolfijnen of schildpadden. De onderwaterwereld is hier een waar paradijs. De zee zit vol verse vis die je dagelijks op je bordje kunt terugvinden in een van de gezellige restaurantjes met heerlijke Creoolse gerechten.

Kortom: lekker verwend worden met een weekje zonnebaden samen met een groep gezellige singles, een heerlijk verblijf in een 3-sterren accommodatie en diverse mogelijkheden voor leuke uitstapjes? Dan zal dit Kaapverdische eiland jou aangenaam verrassen. Wij hebben er in ieder geval alvast zin in! Ontmoeten we jou ook? 

Singlereis Zon, Zee en Strand op Kaapverdië
Singlereis Zon, Zee en Strand op Kaapverdië

Activiteiten

Relaxen met een goed boek en drankje op het zandstrand aan de warme oceaan, de gezellige straten van Santa Maria ontdekken, een tour over het eiland of tijd voor watersport? Wanneer je op zoek bent naar een vakantie vol cultuur, dan is Sal helaas niet de goede bestemming voor jouw vakantie.  Er zijn daarentegen voldoende andere excursies te ondernemen, waardoor je naast heerlijk relaxen ook genoeg kunt ondernemen. Hieronder vind je enkele mogelijkheden tijdens jouw vakantie:

Bootexcursies
Op Sal worden er diverse boottochten georganiseerd met catamarans, authentieke houten boten en andere zeilboten. Hier krijg je volop de mogelijkheid om heerlijk op het dek van de zon te genieten, te snorkelen of te zwemmen.

Murdeira Bay
We varen vandaag richting Murdeira Bay, één van de twee natuurreservaten van Sal. Murdeira Bay dankt zijn naar aan het dorp Murdeira, wat aan de westkust van het eiland ligt. Door het omliggende land en de Lion Mountain, is de Murdeira Bay een rustige baai met weinig golven, (nog) iets warmer water dan bij de andere delen van het eiland en de ideale plek voor zeedieren om zich voort te planten waaronder de schildpadden (tussen mei en oktober) en walvissen (tussen maart en mei). Daarnaast is dit de ideale plek om lekker te zwemmen, snorkelen of zelfs te vissen. 
Richtprijs: €49 p.p.

Walvis of dolfijn spotten 
Deze 3 uur durende tocht begint bij de pier van Santa Maria. Vanaf hier stappen we aan boord voor een boottocht op zoek naar de dolfijnen en walvissen. Tijdens de boottocht geniet je van een (fris)drankje of een lokaal biertje.
Richtprijs: €60 p.p.

Quad tour
Je kunt het eiland verkennen per taxi, huurauto of met een tourbusje, maar huur eens een quad om een aantal uur over het eiland te crossen of juist op de plekjes te komen die wat moeilijker bereikbaar zijn. Het woeste woestijnlandschap biedt daar alle ruimte voor! 
Richtprijs: €70 p.p.

E-bike tour
In het centrum van Santa Maria kun je e-bikes huren, om zo een deel van het eiland te ontdekken. Het straatleven van Santa Maria, de route richting de Pier, de verborgen zoutmijnen of de mooie, verlate strandjes. 
Richtprijs: €25 p.p.

Visexpeditie
Zin in een lokale vis-experience? In de haven van Santa Maria vind je alle lokale vissers die dagelijks op het water te vinden zijn, voor het vangen van o.a. blauwe marlijnen en zwaardvissen. Vissen is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven van de locals op Sal. Wil je dit eens meemaken? Ga naar de pier en leg contact met één van de locals voor de mogelijkheden en prijzen. 
Richtprijs: Prijs op aanvraag

Het oude scheepswrak
Iets ten zuiden van Pedra de Lume, net voor de kust, liggen in de zee de restanten van een oud scheepswrak. Als de wind en de zee niet te ruig zijn, kan hier geweldig gesnorkeld worden. Je bereikt het strand met het scheepswrak per boot, quad, jeep of taxi.

Kitesurfen of windsurfen
Door de heerlijke passaatwind die over het water strijkt is Sal de uitgesproken plaats om een leuke watersport cursus te volgen. Wie durft het aan? Wanneer je deze kleurrijke watersporters liever aanschouwd, neem je gewoon plaats bij één van de beachclubs met een lekkere lunch of drankje. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Kite Beach: windsurfers uit de hele wereld komen naar dit strand in Sal voor de beste golven!

Lagune Buracona
Aan de noordwest kust ligt Lagune Buracona. Hier is de ‘Blue Eye’ te zien. Dit is een diepe ondergelopen grot met ogenschijnlijk felblauw water. Beklim de vulkanische rotsen en aanschouw dit bijzondere natuurwonder.

Pedra de Lume
Wil je hetzelfde gevoel ervaren als in de Dode Zee? Ga dan mee floaten aan het zoutmeer Pedra de Lume. Er is een restaurant en ligstoelen aanwezig om nog even lekker te chillen. Een heerlijk ontspannend uitstapje. Te bereiken per quad, jeep of taxi.

Zeeschildpad ervaring (seizoensgebonden excursie van juli - oktober) 
Ga mee richting de schildpadden. 's Avonds vertrekken we per jeep naar een prachtig, verlaten strand waar de zeeschildpad zijn of haar eieren legt of je kunt zien hoe de baby schildpadden uit hun eieren kruipen. Na de instructie door professionele en opgeleide gidsen begint de schildpaddenwandeling en kun je de schildpadden bekijken.
Richtprijs: €33 p.p.

Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. De prijzen zijn afhankelijk van de groepsgrootte en de lokale omstandigheden. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereis Zon, Zee en Strand op Kaapverdië
Singlereis Zon, Zee en Strand op Kaapverdië

Verblijf

Verblijf Ouril Hotel Pontão

Beschrijving

Wanneer je op zoek bent naar de zon en een rustige accommodatie, dan is het Ouril Hotel Pontao de ideale accommodatie tijdens de vakantie. Dit drie-sterrenhotel heeft een goede ligging met het strand op ca. 400 meter afstand en het centrum van Santa Maria met leuke winkeltjes, restaurantjes en barretjes op ca. 500 meter.

Faciliteiten
Ouril Hotel Pontão heeft in totaal 84 kamers verdeeld over drie verdiepingen. Houd er rekening mee dat er geen lift aanwezig is. Naast de 24-uurs receptie vind je bij de lobby ook een aparte bagageruimte, drie bars en een à-la-carte restaurant. In het gehele hotel heb je de beschikking over Wi-Fi. Aan de rand van het zwembad kun je op de ligbedden en onder de parasols heerlijk luieren in het zonnetje.  Op het strand kun je ook gebruik maken van ligbedjes en parasols. Er is een gratis badhanddoekenservice.

Kamers
De kamers zijn ca. 22m² en voorzien van gratis airconditioning, koelkastje en er is een gratis Wi-Fi verbinding. Tegen betaling kun je gebruik maken van een kluisje op de kamer. De badkamer is voorzien met douche, toilet en föhn.  Alle kamers beschikken over een balkon of terras met zitje. 

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 2-persoonskamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging
We verblijven op basis van Logies en Ontbijt. Iedere avond zullen we in overleg met de groep een leuk restaurantje uitzoeken waar we zullen gaan eten.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Ouril Hotel Pontão
Ouril Hotel Pontão

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten en toegangsbelasting Kaapverdië
Voor deze vakantie naar Sal op de Kaapverdische Eilanden dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Let op! Dit paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na terugkomst in Nederland en te beschikken over 2 lege stempelpagina’s naast elkaar. Visum / toegangsbelastingDe in Kaapverdië geldende visumplicht is afgeschaft met ingang van 1 januari 2019 en is vervangen door een belasting. Voor reizen naar Kaapverdië ben je verplicht om een Airport Security Tax (TSA) te betalen. Via de website van de overheid dien je je voor vertrek te registreren en betaal je de TSA à €31 per persoon. Meer informatie en de link naar het registratieformulier ontvang je van ons bij je reisbescheiden.

Corona maatregelen
Meer informatie over het reisadvies van deze bestemming kun je terugvinden op de website van NederlandWereldwijd.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleid(st)er
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Hij /zij organiseert de leukste activiteiten en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep.  Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zon, Zee en Strand op Kaapverdië
Singlereis Zon, Zee en Strand op Kaapverdië

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer