Singlereizen.nl

Singlereis Zon, Zee en Strand Ammoudia

Aan de westkust van Griekenland ligt het vissersplaatsje Ammoudia. Al jarenlang genieten we hier met een leuke groep singles van een ontspannen vakantie, ver weg van het massatoerisme. Ons 3-sterren hotel ligt aan een prachtige baai, dus dat alleen al maakt dit een superfijne vakantieplek. We maken leuke dagtrips om het prachtige groene binnenland te ontdekken, we gaan heerlijk eten in de gezellige Griekse tavernes en ook nog eens voor een heel mooi prijsje. Want in Griekenland kun je heel goed en betaalbaar uit eten. Dat is mooi meegenomen. Geen wonder dat zoveel singles zo enthousiast zijn geraakt! Ga je ook mee?

Het rustig vissersplaatsje Ammoudia ligt aan de westkust van Griekenland in de provincie Epirus. De provincie Epirus kenmerkt zich door de rijke historie, bergachtige landschap, mooie stranden, kraakheldere zee, olijfboom- en pijnboomgaarden en natuurlijk mogen we het aantrekkelijke klimaat niet vergeten. De omgeving van Epirus is prachtig groen wat te danken is aan de vele meren en rivieren die hier te vinden zijn. Zo vind je o.a. rivier de Acheron, bekend uit de Griekse mythologie die wel 52 km. lang is en zich fantastisch leent voor allerlei sportieve activiteiten.

Ammoudia is gelegen aan de Ionische zee en kent prachtige panoramische uitzichten. Het biedt een mooi breed zandstrand waar zowel de locals als de toeristen graag hun dag doorbrengen. Hier vind je werkelijk een oase van rust en niet onprettig om te vermelden is dat je zo vanaf het strand je hotel binnenloopt. Hoe lekker is dat! Verder is het dorpje authentiek, kleinschalig en heerst er een zeer gemoedelijke sfeer. De mensen zijn super gastvrij. Vakantiegangers voelen zich hier nog echt gast en de mensen zullen er alles aan doen om het je naar de zin te maken. Naast een aantal tavernes en cafeetjes waar je heerlijk authentiek Grieks kunt eten (voor een zeer vriendelijke prijs), vind je een aantal souvenirs winkeltjes en wat mini markets.

Als je wat meer vermaak wilt raden we je aan een bezoek te brengen aan het levendige plaatsje Parga, het meest toeristische plaatsje van deze provincie en slechts 20 minuten rijden van Ammoudia.

Parga
Parga heeft een Venetiaans verleden en dat zie je terug in de prachtig gekleurde Venetiaanse huizen met sierlijke balkonnetjes. De kronkelige straatjes met smalle trappetjes, de mooie baaien met gezellige tavernes en souvenir winkels stralen een en al vakantie uit… En niet te vergeten de levendige haven, het fraaie uitzicht op het onbewoonde eilandje Panagia en de burcht waar je ook een fantastisch uitzicht hebt over de kustlijn van Parga. Vanaf een terras aan de kade zijn zelfs Páxos en Antípaxos bij helder weer goed te zien. Wil je hier een dagje naar het strand? Parga kent 4 prachtige stranden en kun je hier ook terecht voor diverse waterportmogelijkheden zoals waterskien, parasailing of voor wat fun achter een bananenboot.

Wist je trouwens dat in de provincie Epirus ook nog eens veel culturele schatten bewaard zijn gebleven? Breng een bezoek aan de hoofdstad van Epirus: Ioannina, waar o.a. veel musea te bezichtigen zijn. In Meteora vind je kloosters die op pilaarachtige rotsen zijn gebouwd en zelfs op de Wereld Erfgoed Lijst staan van Unesco. Deze hele omgeving heeft echt ontzettend veel te bieden. Wil je gewoon lekker relaxen in onze verblijfplaats Ammoudia of trek je er liever een dagje op uit om het prachtige binnenland te ontdekken? De bergen, kloven, meren, moerassen en lagunes zijn ideaal om activiteiten te ondernemen zoals kanoën, kajakken, raften, klimmen, paragliden, parasailen, duiken en nog veel meer. Een aanrader zijn de diverse boottochten naar de prachtige de Paxi eilanden (hier werd ooit de film ‘The Blue Lagoon met Brooke Shields opgenomen).

De provincie Epirus betekent niet voor niets ‘dat land waarvan de grenzen niet te zien zijn’. Een zeer passende naam, want uitgekeken raak je nooit op Epirus!

Verzorging
We verblijven op basis van Logies en Ontbijt.

Singlereis Zon, Zee en Strand Ammoudia
Singlereis Zon, Zee en Strand Ammoudia

Activiteiten

Tijdens deze reis is 2 keer vervoer naar Parga inbegrepen (in de eerste week van de vakantie). Parga is een prachtige pittoresk stadje met mooie gekleurde huizen in Venetiaanse stijl gebouwd. Je vindt er onder andere een gezellige haven en binnenstad met kronkelige straatjes, versierd met taverne's, barretjes en winkels. Wil je hier lekker aan het strand liggen? Parga kent 4 prachtige stranden waarvan 1 bij het centrum.

Tijdens jouw vakantie zijn de onderstaande activiteiten mogelijk. Je kunt deze ter plaatse boeken.

Acheron rivier 
Acheron (Acherontas) is een grote rivier (52 kilometer lang) in het Griekse district Epirus welke uitmondt in Ammoudia. De rivier is een zeer populair bij wandelaars, natuurliefhebbers, cultuurliefhebbers en actieve sportbeoefenaars. Je kunt hier namelijk kanoën, kajakken en raften. Een belangrijke bezienswaardigheid is hier het Necromanteion van Acheron (Het Orakel van Acheron) dat vlakbij het dorp Mesopotamos ligt.

Dagje actie op de Acheron (ca. €26)
Rond Gliki is er van alles te doen voor een leuke actieve dag. We rijden naar het dorpje en vullen de dag met raften, paardrijden, een ritje met de kabelbaan, we kruisen de rivier via de houten hangbrug en maken een riviersafari. Actief maar toch lekker relaxed.

Vikos kloof (ca. €40)
Zagoria is een prachtig bergachtig gebied in de provincie Epirus. Hier ligt o.a. het drakenmeer en de Vikos kloof, de diepste kloof ter wereld. Hier liggen ook de authentieke Zagoria dorpjes die gebouwd zijn in grijze leisteen. Je kunt hier ook de eeuwenoude boogbruggen bezichtigen en een prachtige wandeling maken.

Meteora (ca. €39)
Een mooie dagtocht langs kloosters en oudheden uit de omgeving. Het gebied kenmerkt zich door de op hoge rotsige pilaren gebouwde kloosters. De hoge grillig gevormde, pilaarachtige rotsen waarin monniken in de loop van de eeuwen 23 kloosters hebben gebouwd. Unesco heeft deze kloosters op hun wereld erfgoederen lijst geplaatst en niet voor niks!

Paragliden op Lefkas (ca. €100)
In Kalenzi op Lefkas bevindt zich een van de mooiste ‘take-off’ stations van Griekenland. Voel je als een vogel en ‘zeil’ naar beneden aan een parachute of een paraglider. Deze excursie is inclusief het vervoer naar Lefkas. Hierna kunnen we lekker relaxen bij een leuke beachclub met zwembad. Het is ook mogelijk om mee te gaan naar Lefkas zonder te paragliden.

Kajakken (ca. €17)

Op enkele rivieren is het mogelijk om te kayakken zoals op de Acheron-rivier. Een tocht van brug naar brug is niet alleen indrukwekkend wat betreft de omgeving, maar kent op verschillende plaatsen stroomversnellingen. Het oog zal voor korte tijd op het water gericht zijn en de mooie omgeving even van ondergeschikt belang.

Boottocht Paxos - Anitpaxos(ca. €35)
Tijdens deze dag op het water genieten we van de zon, relaxen en zonnen aan dek en nemen een verfrissende duik tijdens een van de zwemstops. Zo kun je bijvoorbeeld snorkelen in het turquoise water bij de Blue Caves. We bezoeken onder andere de eilanden Paxos en Antipaxos, waar we kunnen lunchen, winkeltjes bekijken en een bezoek brengen aan Gaios, het grootste dropje van Paxos.

Scootertocht (huur ca. €18)
Even niet naar het strand en toch van de zee genieten? Dan is een tocht per scooter langs de kust een prachtige belevenis. Wij raden deze excursie enkel aan wanneer je ervaring hebt met scooter rijden.

* Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Tijdens de vakantie zal de reisleiding je meer informatie verschaffen over de excursie-mogelijkheden. Alle excursies zijn ter plaatse te boeken.

Singlereis Zon, Zee en Strand Ammoudia
Singlereis Zon, Zee en Strand Ammoudia

Verblijf

Verblijf Hotel Roxani & dependance

Beschrijving

In het plaatsje Ammoudia wachten in ieder geval de volgende aangename verrassingen op je: een natuurlijke omgeving met unieke vogels en planten, traditionele gerechten in een typisch Griekse omgeving, een mooie baai met een prachtig zandstrand en spectaculaire zonsondergangen. De landelijke omgeving bestaat vooral uit boerderijen, vissers en olijfbomen. De beroemde Acheron rivier kruist het dorpje en loopt helemaal door tot de prachtige baai van Ammoudia. Het strand vind je aan de overkant van het hotel, op 30 meter afstand.We verblijven in Hotel Roxani en dependance. De hotels liggen op loopafstand van elkaar. Het ontbijt zal gezamenlijk plaatsvinden bij hotel Roxani. Er kan gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van beide hotels.

Deze accommodaties zijn niet geschikt voor mindervaliden.

Faciliteiten
Hotel Roxani en haar dependance zijn twee kleinschalige hotels. In de ontbijtruimte of onder het overdekte terras bij Hotel Roxani wordt ’s morgens het ontbijt geserveerd. Ook voor een drankje of heerlijke Griekse gerechten kun je hier terecht tijdens de lunch of diner. Bij de receptie kun je gebruik maken van de (gratis) vaste internetverbinding. Wi-Fi is gratis aanwezig in de receptie en in de openbare ruimtes van het hotel.

Kamers
Alle kamers zijn voorzien van een balkon met zitje, koelkast, sateliet TV en onder andere airco (individueel regelbaar: gehele dag). De gerenoveerde badkamer beschikt over een douche, wastafel en toilet. De kamers worden zes dagen per week schoongemaakt. Handdoeken zijn aanwezig en worden 2 tot 3 keer per week verschoond, het bedlinnen wordt één keer per week verschoond.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een kamer met eigen badkamer tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer en badkamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

Verzorging
Je verblijft op basis van logies en ontbijt + drie diners. Iedere ochtend wordt er een ontbijt geserveerd in buffetvorm. Daarnaast zullen we drie avonden genieten van een 2-gangen diner bij het restaurant van het hotel. Zo kunnen we genieten van Griekse mezze tapas, vlees/verse vis of van traditionele Griekse gerechten met een dessert (en een glaasje ouzo) als afsluiter.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Roxani & dependance
Hotel Roxani & dependance

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, wellicht dat je dan een bijzondere sporten dekking nodig dient te hebben.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zon, Zee en Strand Ammoudia
Singlereis Zon, Zee en Strand Ammoudia

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer