Singlereizen.nl

Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos

Ontspannen onder de Griekse zon, heerlijke stranden, de typische Griekse gastvrijheid, een leuke accommodatie en een groep gezellige singles. Ga mee en geniet van een heerlijke vakantie waarin je kunt relaxen aan het zwembad of op het strand, ontdek de leuke Griekse dorpjes of ga mee op een van de leuke excursies. Kan jij ook niet langer wachten en staat je koffer al klaar? Boek deze Singlereis naar Lesbos en geniet…

Tijdens deze vakantie nemen wij je mee naar Lesbos, waar je nog het echte Griekenland ervaart. Lesbos is het 2 na grootste eiland van Griekenland, en een van de eilanden zonder massatoerisme. We verblijven aan de noordkant van het eiland nabij het schilderachtige stadje Molyvos en dat is niet zonder reden. In Molyvos vind je geen uitgebreide straten vol met discotheken, maar kun je juist heerlijk genieten van een cocktail of drankje op een van de terrasjes of barretjes of lekker Grieks eten aan de haven. Mocht je willen stappen, kan dat bijvoorbeeld wel in de Oxy club (gelegen tussen Petra en Molyvos in).

Molyvos is tegen de berg aangebouwd en zit vol met gezellige, typisch Griekse tavernes en terrasjes welke te vinden zijn via de smalle winkelstraatjes met kleine winkeltjes en bloeiende fruitbomen.

Of je nu wilt relaxen aan het zwembad, een verfrissende duik wilt nemen in de zee of er overdag lekker op uit trekt: alles is mogelijk. Deze vakantie is de perfecte basis voor een afwisselende vakantie. Bezoek het leuke Molyvos of Petra, tover de heerlijkste Griekse gerechten uit de keuken tijdens de kookworkshop of maak een mooie wandeling in de omgeving. ’s Avonds heerlijk eten in het hotel of uiteten in een Griekse taverne, een drankje in het centrum, een cocktail in de haven of ga op stap! Onder ons motto ‘Alles mag, niets hoeft’ beslis jij hoe jouw vakantie er uit ziet. Wij zorgen ervoor dat het je aan niks zal ontbreken!

Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos
Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos

Activiteiten

Op Lesbos zijn er verschillende leuke excursies en activiteiten mogelijk die jouw vakantie nog leuker maken. Natuurlijk kun je heerlijk naar de diverse stranden. Een klein strand (zonder faciliteiten) ligt vlakbij het hotel. Andere grotere stranden en beachbars vind je op afstanden tussen ca. 1 en 2 kilometer afstand van het hotel. Het sfeervolle havenstadje Molyvos  (2,5 km) is ook erg leuk om te bezoeken, met haar oude burcht, kleine winkeltjes en gezellige terrasjes. Vanuit het hotel zijn er transfers naar Molyvos en ook is er een bushalte vlak voor het hotel.

Maar wat dacht je van een relaxte boottocht, snorkelen bij Rabbit Island, een interessante eilandtour, lekker watersporten of heerlijk wandelen Er is meer dan genoeg te beleven tijdens jouw vakantie!

Optioneel
Tijdens deze reis zijn er diverse optionele excursies bij te boeken. Zo kun je zelf jouw vakantie-programma beslissen. Onderstaande excursies worden ter plaatse aangeboden. Prijzen voor 2024 zijn op dit moment nog niet bekend, de genoemde richtprijzen waren geldig in 2023.

Molyvos
Molyvos is geweldig met haar schilderachtige centrum met straten vol kinderkopjes die al kronkelend naar het oude Byzantijnse kasteel leiden. Een van de mooiste plekjes is de belangrijkste winkelstraat, vol kleine souvenirwinkeltjes en boetieks waar je handgemaakte sieraden en kleding kan kopen. Drink een drankje of geniet van de lunch op een van de vele terrasjes in de gezellige haven of struin lekker door het plaatsje. Meerdere malen per dag is er een gratis shuttle-service vanuit het hotel naar Molyvos.

Petra
Een van de belangrijkste culturele plekken van het eiland is Petra. Behalve de Panagia Glykofilousa kerk vind je hier een mooi strandje met leuke terrasjes aan de waterkant. Het centrum van Petra ligt op ongeveer 8 km van onze accommodatie. Richtprijs taxi ca. €10-15 per taxi.

Korakas cruise
Een heerlijke dag op zee! We varen vanaf Petra langs de noordkust van Lesbos en genieten onderweg van de zon, de helderblauwe zee en de prachtige uitzichten op de rotsachtige kusten. We varen richting de riffen bij Korakas, een mooi natuurgebied en een heerlijke plek om voor de kust een verfrissende duik te nemen. We genieten aan boord van een heerlijke BBQ lunch met souvlaki, tzatziki en salade!
Richtprijs: €50

Zwemmen en snorkelen Rabbit Island
Voor de kust van Lesbos ligt het kleine eilandje St. George, ook wel Rabbit Island genoemd. Deze naam dankt het aan de konijnen die hier ooit zijn losgelaten en hier nu een flinke populatie hebben. De zee en de kust zijn hier ideaal om een duik te nemen en te snorkelen en te genieten van de onderwaternatuur. Natuurlijk kun je ook heerlijk bijbruinen en voor de lunch word je getrakteerd op een heerlijke Griekse salade en fruit.
Richtprijs: €28

Wandeltocht Lesbos
Ontdek de schoonheid van Lesbos tijdens een wandeling van ca. 7 kilometer. Vanaf het hotel wandelen we met onze gids door de olijfboomgaarden richting het traditionele bergdorpje Lafiona. Onderweg genieten we van prachtige uitzichten op de heuvels en de zee. Aangekomen in Lafiona bezoeken we een sfeervol cafeetje waar we genieten van Griekse koffie en een heerlijk zoet dessert. Door de hogere ligging hebben we een geweldig uitzicht op Petra en Molyvos. We wandelen door het dorp en bekijken enkele traditionele stenen kerkjes en huizen. Via de andere kant van de heuvel wandelen we terug naar het hotel. De excursie duurt ca. 4 uur, waarvan we ca. 2,5 uur wandelen. Het hoogteverschil tijdens de wandeling bedraagt ca. 240 meter. Bij erg warm weer kan de excursie komen te vervallen.
Richtprijs: €28

Griekse dansles
Tijdens de reis genieten we 1 x van een Griekse avond in het hotel met dansers. Wil je goed voorbereid zijn voor deze avond? Neem dan deel aan de traditionele Griekse dansles! Mr. Yiannis haalt ons op bij het hotel en neemt ons mee naar zijn locatie waar we kennis kunnen maken met de Griekse cultuur en traditionele Griekse dansen. Na 2 uur oefenen ben je helemaal klaar voor een geweldige Griekse avond!
Richtprijs: €28

Busexcursie Uniek Lesbos
Vanaf het hotel vertrekken we met de bus richting Skalochori waar we in een meertje de schildpadden kunnen bewonderen. We lopen door het dorp en zien bij de womans-cooperative hoe lokale zoete lekkernijen en honing worden gemaakt. Vervolgens genieten we van een kopje koffie. Met de bus rijden we naar het klooster van Limonos waar een unieke collectie van 5000 bijzondere boeken aanwezig is. Een stukje natuur beleven we bij de zoutpannnen bij Kalloni waar we (meestal) flamingo’s en andere vogels kunnen bewonderen. In het sfeervolle Skala Kalloni genieten we van een heerlijke lunch vlakbij de baai van Kalloni. Door een prachtig landschap en langs de baai van Kalloni rijden we terug richting het hotel. Incl. koffie, lunch en entree klooster.
Richtprijs: €55

Busexcursie Zuid-Lesbos
Ontdek de mooiste plekjes van Zuid-Lesbos. We rijden door het bergachtige landschap met afwisseling van bossen, rotspartijen en olijfbomen. Deze excursie begint in het dorpje Skopelos. Hier kan je de catacomben van de stad bekijken onder de kerk van Agia Magdalini. Een wandeling door de stad is ook een aanrader.
De route wordt vervolgd naar Plomari, de hoofdstad van het zuiden. Dit was eeuwenlang de belangrijkste stad van het eiland en is nog altijd een erg gezellige plaats. Het is ook de ouzo-hoofdstad van Griekenland en dit nationale drankje kan je hier dan ook het beste proeven.

Vervolgens kan er gerelaxt worden op het strand van Agios Isidoros.
Op de terugweg stoppen we nog langs de zoutvlaktes van Kalloni waar je een mooi uitzicht hebt en waar mogelijk en met wat geluk flamingo’s gespot kunnen worden. De zoutvlaktes van Kalloni zijn, naast flamingo’s, ook geliefd onder pelikanen, zwarte ooievaars en lepelaars dus vergeet je verrekijker niet mee te nemen!
Excl. entrees en lunch.
Richtprijs: €45

Busexcursie Agiassos
Tijdens deze veelzijdige excursie leer je een andere kant van het fotogenieke Lesbos kennen en gaan we langs 3 bijzondere bezienswaardigheden.
Bezoek het olijfoliemuseum van Agia Paraskevi waar uitleg wordt gegeven over de olijvenoogst op het eiland en de beroemde olijfolie van topkwaliteit op Lesbos.
Het dorp Agiassos is bekend van de mooie St. Mary’s Kerk. Hier hebben we de tijd om lekker te lunchen of om door de leuke straatjes te wandelen en de orthodoxe kerk te bezichtigen.

Ook het stadje Karini wordt bezocht, wat wel uit een sprookje lijkt te komen!
We eindigen de dag met een bezoek aan de spa ‘’Therma’’. Tegen betaling kan je hier gebruik maken van de baden, een drankje doen op het terras of een duik nemen op het kiezelstrand met een prachtig uitzicht over de Golf van Gera.
Excl. entrees en lunch.
Richtprijs: €49

Zelf wandelen
Lesbos is een wandelparadijs: groot, groen en met een afwisselend landschap. In de omgeving je kun je een mooie wandeling maken, bijvoorbeeld via Eftalou naar Skala Sikamineas. Wil je gaan wandelen, raden wij wel aan om goede wandelschoenen mee te nemen in je koffer.

Scooter/auto huren
Wil je meer van het eiland zien? Kies er dan voor om een scooter of een auto te huren voor één of meerdere dagen. Zo kan je net iets meer zien van het eiland. Ontspannen in het thermaal bad in Eftalou, flamingo’s spotten bij de zoutvlaktes, naar het schilderachtige dorpje Agiasos en lekker cruisen langs de prachtige kust en de vele rustige stranden.

Deze reis is niet geschikt voor reizigers die slecht ter been zijn.

Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos
Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos

Verblijf

Verblijf Panselinos

Beschrijving

Ligging
Panselinos Hotel is gelegen op een mooie en rustige locatie aan de noordkant van het eiland bij het plaatsje Eftalou. Vanaf het hotel en het zwembad is er een schitterend uitzicht op de zee en de bergen. De sfeervolle stad Molyvos ligt op slechts 2,5 kilometer afstand en meerdere malen per dag is er een gratis transfer vanaf het hotel naar Molyvos.

Een klein kiezelstrandje (zonder faciliteiten) is gelegen op slechts 100 meter van het hotel. Andere grotere stranden en beachbars vind je op afstanden tussen ca. 1 en 2 kilometer afstand van het hotel.

Faciliteiten
Het complex bestaat uit 7 gebouwen van twee verdiepingen hoog. Het wordt omgeven door een mooie tuin. Het grote zwembad nodigt uit voor een verkoelende duik en op het terras kun je heerlijk genieten van de zon, het uitzicht op zee en gratis ligbedjes en parasols.

Naast de receptie beschikt het hotel over een minimarkt/winkeltje, kunnen ze helpen met fietsverhuur en in het restaurant kun je terecht voor het ontbijt en diner met veel verse producten. Ook is er een (pool)bar voor een verfrissend drankje of een snelle snack. Gratis Wi-Fi is overal beschikbaar.

Kamers
Er zijn 76 ruime studio’s/kamers beschikbaar die allen beschikken over een eigen balkon of terras met zitje. De studio’s zijn voorzien van kleine keuken, koelkast, gratis airconditioning, zitje en televisie. De badkamer is voorzien van een bad en/of douche en toilet. Een haardroger is op verzoek beschikbaar. De kosten voor het gebruik van een kluisje (bij receptie) zijn €2 per dag. Een deel van de studio’s heeft uitzicht op de bergen en een deel heeft zeezicht. Will je graag zeker weten dat je zeezicht hebt, dan kun je dit vooraf aanvragen en bedragen de kosten €40 per week extra. Je kunt dit aangeven op het boekingsformulier.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen studio of een gedeelde studio. Wanneer je kiest voor een eigen studio, heb je de studio voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een studio te delen? Dan deel je een studio met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een studio met twee losse bedden.

Verzorging
Het verblijf is op basis van halfpension. Iedere ochtend wacht er een lekker ontbijtbuffet op je. Ook het avondeten wordt verzorgd, maar wel op afwisselende manieren: 1 x een Griekse avond met muziek en dans, 1 x hebben we een kookworkshop met aansluitend het diner en 3 avonden gaan we uit eten op verschillende locaties in Petra en Molyvos. De overige dagen dineren we in het hotel.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Panselinos
Panselinos

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

  • Griekse avond (diner) in hotel
  • Kookworkshop in hotel
  • Verblijf 3* accommodatie
  • Verblijf in een eigen of gedeelde studio
  • Verzorging o.b.v. Halfpension (3 x uit eten, overige in het hotel)
  • 1 x diner in restaurant in Molyvos
  • 2 x diner in restaurant in Petra
  • Nederlandse reisleiding
  • Transfer naar Molyvos
  • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage
  • Chartervlucht
  • Luchthavenbelasting en vliegbelasting
  • Transfer luchthaven-hotel v.v.

Niet inbegrepen

  • Lunch en drankjes
  • Optioneel: Bij te boeken excursies
  • Boekingskosten à €20
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Toeristenbelasting à €3 p.k.p.n. (ter plaatse)
Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos
Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
13-05-2024 20-05-2024 8 € 1099,00 45-59 jaar
13-05-2024 20-05-2024 8 € 1219,00 45-59 jaar
20-05-2024 27-05-2024 8 € 1169,00 50-65 jaar
20-05-2024 27-05-2024 8 € 1279,00 50-65 jaar
27-05-2024 03-06-2024 8 € 1139,00 40-55 jaar
27-05-2024 03-06-2024 8 € 1249,00 40-55 jaar
17-06-2024 24-06-2024 8 € 1119,00 45-59 jaar
17-06-2024 24-06-2024 8 € 1259,00 45-59 jaar
24-06-2024 01-07-2024 8 € 1129,00 50-65 jaar
24-06-2024 01-07-2024 8 € 1269,00 50-65 jaar
01-07-2024 08-07-2024 8 € 1149,00 40-55 jaar
01-07-2024 08-07-2024 8 € 1299,00 40-55 jaar
08-07-2024 15-07-2024 8 € 1299,00 55-69 jaar
08-07-2024 15-07-2024 8 € 1529,00 55-69 jaar
15-07-2024 22-07-2024 8 € 1379,00 45-59 jaar
15-07-2024 22-07-2024 8 € 1599,00 45-59 jaar
22-07-2024 02-08-2024 12 € 1769,00 35-49 jaar
22-07-2024 02-08-2024 12 € 2079,00 35-49 jaar
02-08-2024 12-08-2024 11 € 1679,00 50-65 jaar
02-08-2024 12-08-2024 11 € 1979,00 50-65 jaar
12-08-2024 19-08-2024 8 € 1379,00 40-55 jaar
12-08-2024 19-08-2024 8 € 1599,00 40-55 jaar
19-08-2024 26-08-2024 8 € 1299,00 55-69 jaar
19-08-2024 26-08-2024 8 € 1529,00 55-69 jaar
26-08-2024 02-09-2024 8 € 1169,00 45-59 jaar
26-08-2024 02-09-2024 8 € 1299,00 45-59 jaar
02-09-2024 09-09-2024 8 € 1209,00 35-49 jaar
02-09-2024 09-09-2024 8 € 1359,00 35-49 jaar
09-09-2024 16-09-2024 8 € 1199,00 45-59 jaar
09-09-2024 16-09-2024 8 € 1309,00 45-59 jaar
16-09-2024 27-09-2024 12 € 1479,00 50-65 jaar
16-09-2024 27-09-2024 12 € 1649,00 50-65 jaar