Singlereizen.nl

Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos

Ontspannen onder de Griekse zon, heerlijke stranden, de typische Griekse gastvrijheid, een top accommodatie en een groep gezellige singles. Ga mee en geniet van een heerlijke vakantie waarin je kunt relaxen aan het zwembad of op het strand, ontdek de leuke Griekse dorpjes of ga mee op een van de leuke excursies. Kan jij ook niet langer wachten en staat je koffer al klaar?

Tijdens deze vakantie nemen wij je mee naar Lesbos, waar je nog het echte Griekenland ervaart. Lesbos is het 2 na grootste eiland van Griekenland, en een van de eilanden zonder massatoerisme We verblijven in het schilderachtige stadje Molyvos en dat is niet zonder reden. In Molyvos vind je geen uitgebreide straten vol met discotheken, maar kun je juist heerlijk lang natafelen in een van de vele restaurantjes en genieten van een cocktail of drankje op een van de terrasjes of barretjes.

Het charmante plaatsje is gelegen aan de noordkant van het eiland en de perfecte uitvalbasis voor een heerlijke vakantie. Molyvos is tegen de berg aan gebouwd en zit vol met gezellige, typisch Griekse tavernes en gezellige terrasjes welke te vinden zijn via de smalle winkelstraatjes met kleine winkeltjes en bloeiende fruitbomen.

Of je nu wilt relaxen aan het zwembad, een verfrissende duik wilt nemen in de zee of er overdag lekker op uit trekt: alles is mogelijk. Deze vakantie is de perfecte basis voor een afwisselende vakantie. Bezoek het naastgelegen dorpje Petra, tover de heerlijkste Griekse gerechten uit de keuken tijdens de kookworkshop of maak een mooie wandeling in de omgeving. 's Avonds uiteten in een Griekse taverne, een drankje in het centrum, een cocktail in de haven of ga op stap! Onder ons motto 'Alles mag, niets hoeft' beslis jij hoe jouw vakantie er uit ziet. Wij zorgen ervoor dat het je aan niks zal ontbreken!

Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos
Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos

Activiteiten

Op Lesbos zijn er verschillende leuke excursies en activiteiten mogelijk die jouw vakantie nog leuker maken. Bij het strand dat op loopafstand van de accommodatie ligt kun je relaxen op een van de ligbedjes, maar even verderop heb je nog meer mooie stranden. Het plaatsje Molyvos is ook erg leuk om te bezoeken, met haar oude burcht, kleine winkeltjes en gezellige terrasjes.

Maar wat dacht je van een relaxte boottocht, een Griekse kookworkshop of bezoek een van de leuke dorpjes in de omgeving. Er is meer dan genoeg te beleven tijdens jouw vakantie!

Optioneel
Tijdens deze reis zijn er diverse optionele excursies bij te boeken. Zo kun je zelf jouw vakantie-programma beslissen. De volgende excursies worden ter plaatse aangeboden:

Kookworkshop van Lefteris
Chefkok en eigenaar Lefteris geeft iedere zondag een Griekse kookcursus. Tijdens deze kookworkshop leer je met ingrediënten uit eigen tuin hoe je de lekkerste Griekse ingrediënten maakt!
Richtprijs: €20

Molyvos
Molyvos is geweldig met haar schilderachtige centrum met straten vol kinderkopjes die al kronkelend naar het oude Byzantijnse kasteel leiden. Een van de mooiste plekjes is de belangrijkste winkelstraat, vol kleine souvenirwinkeltjes en boetieks waar je handgemaakte sieraden en kleding kan kopen. Drink een drankje of geniet van de lunch op een van de vele terrasjes in de gezellige haven of struin lekker door het plaatsje. Na een pittige wandeling van ongeveer 20 minuten vanaf ons verblijf ben je in het centrum. In het hoogseizoen kun je ook de bus pakken en ook met een taxi voor ca € 5 ben je zo in Molyvos.

Boottocht
Tijdens jouw vakantie is een leuk en plezierig dagje uit op de boot een goede aanvulling. Tijdens de boottocht kun je heerlijk zwemmen, snorkelen, zonnen en genieten van de Griekse zon. Er zijn meerdere boottochten mogelijk, dus we kunnen kijken waar onze voorkeur naar uit gaat!
Richtprijs: €15

Petra
Een van de belangrijkste culturele plekken van het eiland is Petra. Behalve de Panagia Glykofilousa kerk vind je hier een mooi  strandje met leuke terrasjes aan de waterkant. Petra ligt op ongeveer 5 km van Molyvos. Er loopt een mooie wandelroute langs de kust en door de bergen, maar je kunt ook gebruik maken van het treintje dat tussen Molyvos en Petra rijdt.

Thermen en strand in Eftalou
Zonnen in een van de mooie, beschutte baaitjes of duik de thermen van Eftalou in. De oude Turkse hammam is nog in gebruik en de warmwaterbronnen hebben een temperatuur van 46 graden Celsius. Voor wat extra ontspanning kun je ook kiezen voor een van de heerlijke massages en schoonheidsbehandelingen. Vanuit Molyvos is het een uurtje wandelen naar Eftalou, maar in het hoogseizoen kun je ook de bus pakken op 300 meter van de accommodatie.
Richtprijs: €20

Wandelen
Lesbos is een wandelparadijs: groot, groen en met een afwisselend landschap. In de omgeving je kun je een mooie wandeling maken, bijvoorbeeld via Eftalou naar Skala Sikamineas. Wil je gaan wandelen, raden wij wel aan om goede wandelschoenen mee te nemen in je koffer.

Scooter/auto huren
Wil je meer van het eiland zien? Kies er dan voor om een scooter of een auto te huren voor een of meerdere dagen. Zo kan je net iets meer zien van het eiland. Ontspannen in het thermaal bad in Eftalou, flamingo's spotten bij de zoutvlaktes, naar het schilachtige dorpje Agiasos en lekker cruisen langs de prachtige kunt en de vele rustige stranden.

Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos
Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos

Verblijf

Verblijf Orfeas Studios

Beschrijving

Bij aankomst zit je direct helemaal in de Griekse sfeer. De ligging, de goed onderhouden accommodaties, het fijne zwembad en het vriendelijke personeel zullen zorgen voor een heerlijk ontspannen vakantie! Doordat de accommodatie wat hoger ligt, heb je een schitterend uitzicht over het Griekse landschap. Eigenaar Lefteris en zijn team zorgen ervoor dat het in de accomodatie jullie aan niets zal ontbreken.

Orfeas Studios ligt aan de noordzijde van het eiland, met het strand en de kraakheldere zee op ongeveer 450 meter en het centrum van Molyvos op ongeveer 1 km. Op 300 meter van het hotel vind je een bushalte. In het hoogseizoen rijden er regelmatig bussen richting Eftalou, Petra en het centrum.

Door de ligging van de accommodatie, is deze niet geschikt voor reizigers die slecht ter been zijn.

 

Faciliteiten
Dat je kunt genieten in Orfeas Studios is een ding wat zeker is of het nu met een drankje in de bar is, onder een parasol op een van de gratis ligbedjes of tijdens een verfrissende duik in het zwembad dat goed op temperatuur is, genieten dat doe je hier zeker. In het a-la-carte restaurant kun je terecht voor heerlijke Griekse maaltijden die door de eigenaar/chef kok worden bereid. Regelmatig tovert hij culinaire hoogstandjes uit de keuken die zeker de moeite waard zijn om te proberen. Voor een verkoelend drankje en een snack kun je terecht bij de bar.

Je kunt tijdens de reis kosteloos gebruik maken van de Wi-Fi in de openbare ruimtes van de accommodatie en in de studio's.  Het kan voorkomen dat rondom het zwembad het Wi-Fi bereik niet altijd optimaal is.

 

Kamers
Tijdens deze reis verblijven we in de studio's van Orfeas. De studio's beschikken over een balkon of terras met zitje, airconditioning (tegen betaling), een kitchenette met de standaard keukenbenodigdheden, koffie/thee faciliteiten, een koelkastje en 2 elektrische kookpitten. Iedere studio heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 2-persoonsstudio voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een studio met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

 

Verzorging
We verblijven in Orfeas Studios op basis van Logies en Ontbijt. Iedere ochtend kunnen we de dag starten met een lekker ontbijt.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Orfeas Studios
Orfeas Studios

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos
Singlereis Zon, Zee en Strand op Lesbos

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer