Singlereizen.nl

Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia

In ongeveer 6 uur vliegen ben jij in het zonnige Gambia in West Afrika. Je verblijft in een heerlijk hotel met zwembad met het strand op maar 100 meter. Kom tot rust op het strand of aan het zwembad. Ontdek Gambia tijdens een safari, neem bijvoorbeeld een kijkje bij een Afrikaanse school, markt of krokodillenpool. Geniet van de Afrikaanse gezelligheid, laad jezelf op aan de heerlijke zon in de winter en kom uitgerust en vol vitamine D weer thuis. 

Terwijl het in Nederland koud en guur is wacht er een tropische verrassing voor jou in Afrika! Wij nemen jou en een gezellige groep singles mee naar het kleinste land van Afrika. Hier kun je lekker bijkomen en genieten van een  heerlijk klimaat. Alles is hier voor handen. Een goed hotel, goed weer, prachtige flora en fauna, gezellige singles en reisleiding en niet te vergeten  de lokale bevolking die altijd vrolijk is en altijd probeert om het je naar je zin te maken! Deze Single Beach Club is een echte aanrader voor als je echt eens iets anders wilt.

Gambia ligt op ongeveer 6 uur vliegen van Nederland. Het is een ultiem vakantieland onder de Afrikaanse zon. Dit betekent goed smeren! Naast de brede zandstranden en leuke mensen heb je ook genoeg mogelijkheden om het land te ontdekken door middel van leuke excursies. Denk aan een bezoek aan de krokodillenpool, een dagje cruisen door de mangroves, een bezoek aan de hoofdstad Banjul of een van de vele nationale parken. Onze aanrader is de safaritocht. Spot hier neushoorns, giraffes of buffels. Op het gebied van flora en fauna heeft Gambia je ook genoeg te bieden!

We verblijven in een leuk 3*+ hotel midden in het centrum van Kololi en op 100 meter van het strand. Het hotel heeft een Nederlandse eigenaresse, staat bekend als één van de betere in Gambia en wordt vooral geroemd om zijn flora en fauna. Je ziet bijzondere vogels die hier overwinteren, er komen regelmatig apen op bezoek en de kans is ook groot dat je een varaan tegenkomt.

Daarnaast blijft het singlereizen concept ook in stand: dit betekent heerlijk relaxen, gezellige activiteiten, gezamenlijk lekker eten (het eten in Gambia is super!) en natuurlijk stappen. Ook is er onze gezellige reisleidster aanwezig die jouw vakantie compleet maakt.

Ga mee en laat je verrassen door deze prachtige bestemming met zeer vriendelijke inwoners!

Verzorging
Je verblijft tijdens deze reis op basis van Logies en Ontbijt. Dit hebben we gedaan met de reden dat je zeer goed buiten de deur kunt eten bij een van de vele restaurantjes in Kololi, tegen een zeer lage prijs (ongeveer 10 euro inclusief drankjes). Uiteraard eten we wel gezamenlijk en beslissen we met de groep waar we gaan eten!

Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia

Activiteiten

Naast ontspannen zijn er meer dan genoeg leuke activiteiten te ondernemen. ’s Avonds gaan we gezellig gezamenlijk eten, drinken we een drankje, gaan we op stap of gaan we barbecueën op het strand. Hieronder vind je diverse excursies die ter plaatse zijn bij te boeken. Naast de genoemde excursies zijn er nog vele andere mogelijkheden voor een excursie om dit geweldige land te ontdekken!

Ndakabi Tour
Een goede excursie om een eerste indruk van Gambia te krijgen. Je bezoekt de krokodillenpool en je gaat de lokale markt in Serekunda bezoeken.
Richtprijs €15,- p.p.

Jeepsafari
Een dagtour in de omgeving. Je brengt onder andere een bezoek aan een markt, een school, Uncle John die je de palmwijn laat proeven, een heerlijke lunch aan het strand en een bezoek aan Tanji waar dagelijks de vissers bijeenkomen om hun vangsten te verkopen!
Richtprijs € 30,- p.p.

Lazy day Cruise
Heerlijk een dagje relaxen op het water van de rivier. Lekker ontspannen van de zon genieten, een goed boek lezen, een duik nemen, vogels spotten of vissen!
Richtprijs €35,- p.p.

Abuko Nature Explorer
Een excursie voor mensen die van de flora en fauna houden. Vroeg opstaan om alle bijzondere vogels in het natuurreservaat te spotten met een heerlijke lunch in Lamin Lodge!
Richtprijs €40,- p.p.

Fathala
Een bezoek aan het Fathala park in Senegal is zeker een aanrader. Op de heenweg krijg je een goede indruk van het Gambiaanse leven en eenmaal aangekomen in Senegal ga je op safari om diverse wilde dieren te spotten!
Richtprijs €85,- p.p.

Baboon Island Safari
Voor de echte liefhebber hebben we een 2-daagse excursie diep in het binnenland van Gambia. Hier is een chimpansee opvangcentrum gevestigd. Je verblijft hier midden in de prachtige jungle in een safari tent en hier spot je onder andere, chimpansee, bavianen, verschillende andere apensoorten, vele diverse vogelsoorten, nijlpaarden en krokodillen!
Richtprijs € 130,- p.p.

* Wij vermelden richtprijzen, omdat het sterk afhankelijk is van de groepsgrootte en de lokale omstandigheden. Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen. Vraag onze reisleiding ter plaatse naar de exacte prijzen!

Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia

Verblijf

Verblijf Hotel Djeliba

Beschrijving

Algemeen
Het aparthotel Djeliba is een mooi verblijf dat in verschillende opzichten uniek te noemen is. Mede door de kleurrijke Gambiaanse sfeer, de ideale ligging, tal van comfortabele faciliteiten en door supergezellige bijbehorende beachbar Poco Loco! In het hotel zal het personeel je met een glimlach ontvangen. Je kunt meteen genieten van een echte vakantiesfeer.

Ligging
Op 100 meter van het strand en op loopafstand van beach bar Poco Loco vind je jouw verblijf. Het hotel is gelegen in het nieuwe centrum van Kololi, Seaview Plaza. Hier vind je diverse winkels, bars en restaurant. Op loopafstand vind je het oude gedeelte van Kololi. Verder vind je in de buurt van Aparthotel Djeliba het Bijilo National Park. Dit is een klein natuurreservaat gelegen op een klif aan het strand, naast het centrum van Kololi.

Faciliteiten
Djeliba is een aparthotel met tal van comfortabele faciliteiten. Zo beschikt Djeliba over een receptie, lobby en een TV hoek. Je kunt genieten van de lokale en internationale gerechten die worden geserveerd in het restaurant. Voor verfrissende drankjes en kleurrijke cocktails, kun je terecht bij de 3 aanwezige bars of bij Poco Loco. In de tuin vind je een zwembad, daaromheen is een zonneterras aangelegd. Zowel op het eigen strandgedeelte als op het zonneterras van het zwembad kun je gratis gebruik maken van ligbedden en parasols. Tegen betaling is het mogelijk om gebruik te maken van badhanddoekenservice en draadloos internet. Er kan gebruik gemaakt worden van fitnessfaciliteiten, tafeltennistafel, dartbord en tegen betaling kun je gaan tennissen op de tennisbaan. Verder tref  je er een winkeltje en een geldwisselkantoor aan.

Ook is er een Marokkaanse spa en beautysalon aanwezig in Aparthotel Djeliba waar je tegen betaling kunt genieten van een massage of andere behandeling.

Kamers
De ruime, comfortabel ingerichte Deluxe kamers zijn voorzien van airconditioning welke individueel regelbaar is tegen betaling. Daarnaast beschikt iedere kamer over een satelliet televisie met Nederlandse zender en een kluisje. De badkamer is voorzien met douche en toilet. Tevens kun je tegen betaling gebruik maken van een koelkastje op de kamer. Alle kamers beschikken over een balkon of terras met zitje.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Djeliba
Hotel Djeliba

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten Gambia
Je dient voor een vakantie naar Gambia in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog tenminste een halfjaar geldig is wanneer je weer vertrekt uit Gambia. Reizigers die de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezitten, hebben geen visum nodig. Op de heenvlucht krijg je een formulier, een inreisvum, die je in dient te vullen en bij vertrek op de luchthaven van Gambia dien je wederom een formulier in te vullen

Inentingen
Wij raden je aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met de GGD of huisarts voor informatie over eventuele benodigde vaccinaties.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, wellicht dat je dan een bijzondere sporten dekking nodig dient te hebben.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding Gambia
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia
Singlereis Zon, Zee en Strand in Gambia

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer