Singlereizen.nl

Singlereis Zon, Zee en Strand Curacao

Wie raakt er niet in de mood van dit veelzijdige eiland Curaçao met zijn mooie hagelwitte stranden? Geniet deze winter van de heerlijke temperatuur en gezelligheid op het eiland Curaçao!

Curaçao maakt samen met Aruba en Bonaire deel uit van de Nederlandse Antillen, ook wel de ABC-eilanden genoemd. Curaçao is omringd door de Caribische Zee en kent wel 38 verschillende stranden, variërend van prachtige rotsachtige baaien tot lange stranden met bruisende activiteiten.

De omgeving in Curaçao is ontzettend mooi met veel palmbomen. Daarbij heeft het eiland een gemiddeld aantal zon-uren van ruim 8 uur per dag. Dit zorgt ervoor dat Curaçao het hele jaar door een zonnige vakantiebestemming is met een gemiddelde temperatuur van 27,5 graden.

Samen met alle andere singles loop je zo vanuit de accommodatie naar het centrum van Willemstad. Hier kan je ook meteen genieten van wat veel mensen ‘het mooiste strand van Curaçao’ noemen: Kenepa Beach. Helderblauw zeewater en witte stranden wachten op je en misschien zie je hier zelfs nog een schildpad zwemmen! Daarna gaan we natuurlijk nog even naar Mambo beach want daar is het altijd feest met veel live muziek en vette DJ's!

Tijdens deze singlevakantie naar Curaçao verblijf je in het zeer centraal gelegen  ‘The Ritz Village'. Dit is een prachtige accommodatie waar je verblijft op basis van Logies en Ontbijt. Neem een verfrissende duik in het zwembad of kom tot rust in de jacuzzi. 

Kortom: Deze singlereis naar Curaçao heeft alles......


Singlereis Zon, Zee en Strand Curacao
Singlereis Zon, Zee en Strand Curacao

Activiteiten

Curaçao bevat echt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie en staat bekend om zijn veelzijdigheid. Prachtige stranden, gezellige eettentjes/restaurants, wordt er ieder dag wel ergens een Happy Hour gevierd op één van de vele stranden en niet te vergeten de live muziek die tot in de late uurtjes doorgaat. Tijdens de Happy Hours betaal je slechts de helft voor een drankje en voor een paar Antiliaanse guldens kent gezelligheid geen tijd.

Er is een groot scala aan restaurants te vinden op Curaçao, gevarieerd van snackbars tot de meest elegante haute cuisine, en natuurlijk alles wat daar tussenin ligt. Brakkeput, De Gouverneur, Plein café Wilhelmina en Boathouse zijn echte aanraders!

Ook in de overdekte mall het Zuikertuintje zitten fantastische restaurantjes. Hier vind je ook de betere kledingzaken voor de liefhebbers die van shoppen houden.

Een bezoek aan Willemstad mag uiteraard ook niet ontbreken. De prachtig gekleurde, in Hollandse koloniale sfeer, gebouwde geveltjes brengen je direct in Caribische sferen. De pontjesbrug nabij de bekende handelskade verbindt Punda met Otrabanda en is 168 meter lang en de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. Het ligt allemaal op steenworp afstand van ons resort.

Op de oude markt, de Marsche Bieuw kun je genieten van een echt Creoolse lunch. In dit gebouw staan verschillende keukens opgesteld met een grote keuze aan heerlijke gerechten waar je ook veel lokalen zult treffen.

We kunnen ook het prachtige nationale park Shete Baka park bezoeken.
Dit park beslaat wel 10 km aan ruige kust met diverse inhammen waar diverse soorten schildpadden hun eieren leggen.

Ook is er de mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen in het Curacao Dolphin Academy. Dolfijnen blijven bijzonder en is dan ook een ervaring die je altijd bij zult blijven.

Mooi excursiepakket* voor $250,- (ter plaatse te betalen) bestaande uit:

Sunset cruise op een grote catemaran Jona Lisa.
Wij hebben de boot alleen voor ons dus geen pottekijkers en huilende kids. We kunnen all out gaan met eigen muziek, programma etc. De bus haalt ons op en we gaan aan boord. We varen van Pirate nest naar Barbara Beach waar we aanleggen. Daar kunnen we zwemmen, snorkelen, kayaken en peddleborden. Ook kun je daar kennis maken met onderwater ademen. Dat is een duik demo en als dat bevalt kun je later in de week een discovery duik doen. Bij zonsondergang is er een open bar en buffet aan boord.

Island tour:
Met een prachtig opgeschilderde Amerikaanse schoolbus worden we opgehaald en rijden we het eiland over. Westpunt, Knip, tot aan fort Blekenburg waar we bubbels drinken bij zonsondergang.

Klein Curacao:
De bus haalt ons s'ochtends vroeg op en met de JonaLisa varen we naar Klein Curacao. Ook deze boot is weer privé en aangezien we elkaar nu goed kennen kunnen we helemaal los!Op Klein Curacao kunnen we snorkelen, duiken,  relaxen en het eiland verkennen. Op de boot is er een warm buffet en open bar.

Zoals al eerder vermeld, Curacao heeft alles en teveel om op te noemen. De reisleiding maakt samen met jullie een dag tot dag programma op basis van de wensen en behoeften van de groep.

* Bij een minimale deelname van 20 personen worden de activiteiten uitgevoerd op een privé boot, met privé gids en privé vervoer. Wanneer de 20 personen niet worden gehaald, zullen de excursies wel worden aangeboden maar dan niet in privé-vorm. De kosten kunnen dan ook afwijken van bovenstaande pakketprijs.

Singlereis Zon, Zee en Strand Curacao
Singlereis Zon, Zee en Strand Curacao

Verblijf

Verblijf The Ritz Village

Beschrijving

Na 70 jaar is de voormalige Ritz-ijsfabriek liefdevol gerenoveerd tot een prachtig boutique hotel. Kom en geniet van dit unieke accommodatie en maak deel uit van de Curaçaose geschiedenis. Veertien gebouwen creëren een klein dorpje waar je kunt genieten in een kleurrijke omgeving.

Ligging
The Ritz Village ligt in het centrum van Willemstad, op loopafstand van alle uitgaansmogelijkheden en winkeltjes. In de buurt vind je ook de Pontjesburg en op ongeveer 500 m loopafstand ben je bij de St. Tropez Beachclub. Het strand ligt op 4 km afstand van de accommodatie. De luchthaven Hato International Airport ligt op 10 km afstand. 

Faciliteiten
Op het terrein van The Ritz Village vind je onder andere buitenbaden, ligbedden en parasols, jacuzzi's, een zonneterras en een duikschool. Daarnaast heb je op het gehele terreis gratis de beschikking over Wi-Fi, inclusief de kamers. In de lounge kun je TV kijken, er is een (mini)supermarkt en een wasserette met wasdrogers (zelfbediening). Tegen betaling kun je gebruik maken van de strandlaken service, sport & activiteiten vanuit het resort, fietsverhuur, duiklessen en materiaal en mountainbikeverhuur. Wil je snorkelen? Ook kun je snorkelspullen huren bij de receptie.

Kamer
Bij deze reis heb je twee overnachtingsmogelijkheden:
- Een singlekamer met gedeeld sanitair in het hostel of
- Een singlekamer met eigen sanitair in het hotel

In het hostel
Als je kiest voor een kamer in het hostel, heb je een eigen kamer tot je beschikking. Het sanitair welke zich op de gang bevindt, deel je echter met andere reizigers. De ruime kamers zijn simpel maar leuk ingericht met moderne meubels.

In het hotel
Wanneer je kiest voor een kamer in het hotel, heb je de beschikking over een ruime kamer die is ingericht met strakke, moderne meubels. De volledig uitgeruste kamers voor alleengebruik hebben een kitchenette, een bank, een eigen badkamer en een buitenterras. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

The Ritz Village
The Ritz Village

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten Curaçao
Voor deze reis naar Curaçao dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort dat nog tot na het verblijf geldig moet zijn. Voor deze vakantie is geen visum vereist voor reizigers uit Nederland of België. Wel dien je een ED-formulier in te vullen voordat je aankomt op de luchthaven van Hato. Dit is een formulier waarop u uw gegevens invult en bij de douane dient af te geven. Je ontvangt hier voorafgaand aan de reis meer informatie over.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekering
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Mocht je van plan zijn excursies bij te boeken, wellicht dat je dan een bijzondere sporten dekking nodig dient te hebben.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding
Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste beachclubs, restaurants en bars en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zon, Zee en Strand Curacao
Singlereis Zon, Zee en Strand Curacao

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer