Singlereizen.nl

Singlereis Zomers Avontuur in Zweeds Lapland

Zweeds Lapland is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een zomervakantie, maar ook in de zomer is dit een prachtige bestemming! Zweeds Lapland ligt in het uiterste, noordelijke puntje van Zweden. In nog geen 2,5 uur verkeer je je in een compleet andere wereld: een wondere wereld aan meren en bossen. Met een kleine groep singles zullen we ontdekken hoe adembenemend mooi het landschap is en vooral voor de actieve reiziger is er van alles te beleven.

Al peddelend in je kano kom je tot rust, zie je het groen aan je voorbij trekken en geniet je van het geluid van het de peddels in het water. Trek de natuur in, een heerlijke manier om Zweeds Lapland in de zomer te ontdekken. We beklimmen de Suljätten, maken een mooie wandeling naar het Gr†sjon en brengen onder andere een bezoek aan de grootste waterval van Zweden.

De zomermaanden kenmerken zich door lange dagen. En dat betekent: lange avonden en tijd genoeg voor een late avondduik, een extra afzakkertje, een uitgebreide avond wandeling door de omgeving of de wildsafari, waarbij we op zoek gaan naar lynxen, elanden en rendieren.

Verzorging
Het verblijf is op basis van volpension. Dit houdt in dat zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen. De lunch zal zijn in de vorm van een lunchpakket, zodat je deze mee kunt nemen naar een excursie. Het diner zal plaatsvinden in het Fjällcafé. In het Fjällcafé is onbeperkt koffie, thee en water met bijvoorbeeld citroen beschikbaar

Singlereis Zomers Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Zomers Avontuur in Zweeds Lapland

Activiteiten

Dag 1
Vandaag gaat de reis dan echt beginnen. Vanaf Schiphol vliegen wij naar Åre-Östersund of Trondheim in Noorwegen. Hier word je ontvangen door onze Nederlandstalige reisleiding, waarna de transfer jou en de groep naar onze accommodatie in Kallsedets brengt.

Dag 2
Deze dag blijven we in Kallsedet om de spieren alvast op te warmen. We lopen vanaf Kallsedets omhoog naar het Gråsjön-meer en terug. We volgen hier het winterpad, de sportievere variant. Je zal hier af en toe beekjes en veengebied doorkruisen. Onderweg plukken we de hjortron (gele bosbraam) of doen ons tegoed aan de blåbär (bosbes).We picknicken aan de monding van de Gråsjönån en volgen het oude koeienpad, wat tot ongeveer 1952 werd gebruikt, naar de weg.

Dag 3
We trekken vandaag naar het Äcklingen-meer, vanwaar we een schitterende kano-tocht maken in het natuurgebied de Skäckerfjällen. Vanaf het meer kan je stilaan de Rutsälven op, die zachtjes meandert tussen de bergen die links en rechts van je oprijzen. Je ziet aan je rechterhand de Dörrsvalen oprijzen. Onderweg hebben we grote kans bevers om te zien. Nadat de Rutsälven te ondiep is geworden, leggen we de kano aan de kant en wandelen we naar de watervallen, waar je in een van de ondiepe poelen kan baden: een natuurlijke spa. Hierna kanoën we terug naar het beginpunt en rijden we terug naar Kallsedet.

Dag 4
Vandaag staat in het teken van de omgeving, uitzichten, cultuur en watervallen! Rijdend over de Panoramavägen, met schitterende uitzichten en de Skalstuguvägen, een eeuwenoude handelsroute tussen Zweden en Noorwegen, reizen we naar de Tännforsen: Zwedens grootste waterval. We maken hierna een afsteker naar Handöl, waar we vanaf de hangbrug boven de waterval een waarzinnig uitzicht hebben. We vervolgen hierna onze weg via Duved, Åre naar de Ristafallet, onze laatste waterval voor vandaag. Onderweg stoppen we voor een lunch.

Dag 5
Vandaag een beetje een rustige dag. Je kan deze dag de bergklim en misschien nog wel de kano-spieren laten rusten. Leen een boek in het fjällcafé, zoek een lekker plekje op en droom rustig even weg. Liever wat actiefs? Leen een fiets om wat sportieve meters te maken. In de middag gaan we boog- en luchtbuksschieten en gaan we op jacht naar de heerlijke berg-forel. Je kan vanaf de kant vissen of vanuit de roeiboot. In de namiddag steken we de BBQ aan en kan je genieten van een heerlijke maaltijd in de grillkåta.

Dag 6
De neus van de Reus (Suljätten, 845m) We rijden naar de voet van de Suljätten. Hier volgen we een goed gemarkeerd pad de berg op. Na 2 uurtjes zweten sta je boven de boomgrens (die hier op ongeveer 650 meter ligt). Geniet van je lunch bovenop de top van de Suljätten met een magnifiek 360 graden-uitzicht over de Zweedse bergen en meren. In de avond gaan we op wildsafari, op zoek naar de eland, lynx, rendieren en al onze andere wilde buren.


Dag 7 Fröå gruva (open lucht museum)
Vandaag staat in het teken van de koperwinning. In dit gebied werd tot 1919 koper gewonnen. We krijgen hier een zeer interessante rondleiding. Vanaf de groeve maken we een wandeling door de omgeving die je vaak eerder doet denken aan een Zwitserse Alm dan het ruige hoge noorden. Onderweg stoppen we voor een picknick en genieten we van de bergwereld om ons heen.

Dag 8
Helaas is dit alweer de laatste dag van de vakantie. We worden met een transfer terug naar het vliegveld gebracht vanwaar we weer terug naar Nederland vliegen.

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen in verband met weersomstandigheden.

Singlereis Zomers Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Zomers Avontuur in Zweeds Lapland

Verblijf

Verblijf Kallsedets - Fjällcenter

Beschrijving

Het Fjällcenter met Eko-Silver label van Tripadvisor, ligt ten noorden van het alom bekende wintersportgebied Åre, centraal gelegen tussen de vliegvelden van Trondheim en Åre/Östersund. Deze locatie sluit aan bij de zomerbeleving die je krijgt tijdens deze reis, ver weg van alle hordes toeristen. Het groepshuis ligt aan een groot meer met een schitterend uitzicht op de bergen.

Faciliteiten en kamers
We verblijven op de kamers in de ‘Vandrarhem’: het groepshuis welke beschikbaar is voor onze groep. In het groepshuis zijn 4 kamers beschikbaar: twee single kamers en twee 4-persoonskamers. Bedlinnen is op alle kamers aanwezig. Het sanitair bestaat uit 3 douches en 4 toiletten, waarbij ook de handdoeken aanwezig zullen zijn!

Het groepshuis heeft een gedeelde woonkamer met tv een grote, volledig uitgeruste keuken en (beperkte) Wifi-verbinding. Wil je gebruik maken van de wasmachine en/of droger? Dan kan dit tegen een kleine vergoeding. Op het terrein zijn onder andere een kleine supermarkt en het fjällcafé te vinden. Hier kun je gezellig een drankje doen, een goed boek lezen of wat snacken. De meeste gebruikelijke medicijnen zijn te koop bij de apotheek op het terrein.

Tijdens deze reis heb je keuze uit de volgende kamermogelijkheden:

Single kamer
Wil je graag je eigen slaapruimte, maar vind je het geen probleem om het sanitair (3 douches, 4 toiletten) te delen met je medereizigers uit de groep? Boek dan een single kamer in het groepshuis.

Eigen stuga (op aanvraag)
Kies je voor een eigen stuga, dan heb je een eigen huisje tot je beschikking met slaapkamer en sanitair. Mocht je hier interesse in hebben, kun je dit tegen een toeslag bijboeken op het boekingsformulier van een single kamer. Wij zullen contact met je opnemen over de beschikbaarheid. Staat de mogelijkheid niet op het boekingsformulier? Dan zijn de stuga’s helaas niet meer beschikbaar bij de door jou gekozen datum.

Verzorging
Het verblijf is op basis van Volpension. Dit houdt in dat zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen. De lunch zal zijn in de vorm van een lunchpakket, zodat je deze mee kunt nemen naar een excursie. Het diner zal plaatsvinden in het Fjällcafé. In het Fjällcafé is onbeperkt koffie, thee en water met bijvoorbeeld citroen beschikbaar.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kallsedets - Fjällcenter
Kallsedets - Fjällcenter

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw zomeravontuur
Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen. De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen. Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage
Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Voorbehoud
Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering
Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding Zweeds-Lapland
De Nederlandse reisleiding zal je op de luchthaven van de bestemming verwelkomen. De lokale reisleider(s) zijn bekend in de omgeving en zij zullen jou ter plekke wegwijs maken. Je kunt de reisleiding 24/7 bereiken. 

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zomers Avontuur in Zweeds Lapland
Singlereis Zomers Avontuur in Zweeds Lapland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer