Singlereizen.nl

Singlereis Zeilweekend Brandaris Race

Niet alleen stap je bij ons aan boord voor gezellige zeilreizen over de Waddenzee, voor de sportieve vakantieganger monster je aan bij de Brandarisrace!
Qua deelnemende schepen is dit de grootste zeilrace van Nederland! Je zeilt mee als volwaardig bemanningslid en zeilervaring is niet vereist. De crew legt je namelijk van A tot Z uit hoe zeilen werkt. 

Om stil te staan bij het feit dat vuurtoren Brandaris op Terschelling in 1994 haar 400-jarig jubileum vierde, werd ter afsluiting van het jubileumjaar de eerste editie van de Brandarisrace georganiseerd. De race is uitsluitend voor klippers, tjalken, skûtsjes en zeegaande zeilschepen. De Brandarisrace loopt van Harlingen naar Terschelling. Waar de wedstrijd ooit begon met 50 schepen, verschijnen er nu jaarlijks maar liefst 80 aan de start! 

Het startschot klinkt in Harlingen, daarna zullen de schepen de zeilen hijsen en koers zetten naar Terschelling. Wilt u meevaren op een authentiek zeilschip tijdens de Brandarisrace ? Boek nu en zeil mee met ons en een leuke groep fanatieke zeilfanaten.

Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race

Activiteiten

Vrijdag
Om 20:00u wacht jullie in Harlingen een warm onthaal door de schipper. Een welkomstwoord volgt, de hutten worden toegewezen en de avond leent zich voor gezellige gesprekken in het verwarmde dagverblijf óf lekker in de frisse buitenlucht aan dek.

Zaterdag
Zaterdagochtend staat er in alle vroegte al een stevig ontbijt voor jullie op tafel, met daarnaast natuurlijk een pot verse koffie en thee. Vervolgens zetten we koers naar de start en sluiten we aan bij de wedstrijdvloot. Het startschot klinkt en we gaan los! Tijdens de race zal de enthousiaste crew jullie uitgebreide instructies geven en begeleiden, we moeten immers samenwerken om als eerste over de finish te zeilen! Na de prijsuitreiking proosten we met z’n allen op de winnaar en vieren we natuurlijk dik feest op Terschelling.

Zondag
’s Ochtends schuiven jullie wederom aan bij een heerlijk ontbijt en na de lunch beginnen we aan de terugreis. We genieten nog even met volle teugen van de prachtige zeiltocht naar Harlingen, waar we rond 16:00u in de middag arriveren.

Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race

Verblijf

Verblijf Klipper Suydersee

Beschrijving

Zoals vele schepen uit de zogeheten bruine vloot, is ook de imposante klipper Suydersee destijds gebouwd om goederen te vervoeren. In 1906 werd de laatste hand gelegd aan de constructie van het schip en was het pas in 2000 dat ze aan haar tweede carrière als luxe charterschip over de Waddenzee en het IJsselmeer begon.

Aan dek
Niet alleen heb je bovendeks het beste uitzicht, vanuit de royale zitkuip aan dek staan jullie tijdens de zeiltocht ook nog eens middenin de zeilbeleving! Genoeg dekruimte om een slagje over het schip te maken of gezellig met zijn allen van de frisse, zilte zeelucht te genieten.

Benedendeks 
In de sfeervol ingerichte salon kunnen jullie gebruik maken van een stereo-installatie, een flat screen televisie met dvd-speler en een boordbibliotheek. En denk je dat december te koud is om met een schip te zeilen? Bij koudere temperaturen draai je simpelweg de centrale verwarming een tikkeltje omhoog. Onze tip; neerploffen in een van de vele knusse zithoeken en met z’n allen een bordspelletjes spelen!

Slaapvertrek
De hutten bevinden zich benedendeks en beschikken over comfortabele stapelbedden, centrale verwarming en een eigen wastafel met koud en warm stromend water. Gedurende deze groepsreis deel je een kajuit met een van je reisgenoten, we proberen dit zoveel mogelijk in te delen op leeftijd en geslacht.

Sanitaire voorzieningen 
De Suydersee is voorzien van drie toiletten en drie douches.
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Klipper Suydersee
Klipper Suydersee

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona garantie
Boek deze reis nu met corona-garantie! Mocht de reis niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan krijg je de volledige reissom terug. (exclusief administratie- en boekingskosten)

Administratie- en boekingskosten
Deze reis is exclusief administratie- en boekingskosten van €7,50.

Verzekeringen
Deze reis is exclusief verzekeringen. Een kortlopende annuleringsverzekering kun je direct bij ons afsluiten, voor een reisverzekering kun je ook bij ons terrecht. 

Vertrekgarantie
Elke reis met vertrekgarantie vertrekt bij ons ook écht gegarandeerd. Dit is ongeacht het aantal aanmeldingen. Nog geen vertrekgarantie? Wanneer er voor een reis onvoeldoende aanmelingen zijn, zullen wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek bekend maken. 

Betalingsvoorwaarden
Wij vragen, na ontvangst van de definitieve boekingsbevestiging / factuur, een directe aanbetaling van €300,- euro. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek worden voldaan. Vertrek je binnen 6 weken? Dan vragen wij je de reissom in een keer te voldoen.  

1-persoonskamer
Een 1-persoonskamer is mogelijk op aanvraag. 

Wijzigingen door weer en/of getij
Het reisprogramma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Door het weer en getij is het mogelijk dat we meer of minder eilanden aandoen dan vooraf gepland. In dat geval zorgen wij voor een leuk alternatief op het IJsselmeer.

Wel inbegrepen

  • Inclusief borrelhap op vrijdag, 2 x ontbijt, 2 x lunch, 1 x diner, onbeperkt koffie, thee en fruit
  • Verblijf op basis van All inclusive
  • Verblijf op basis van All inclusieve

Niet inbegrepen

  • Vervoer van- en naar de vertrekhaven
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €7,50
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race
Singlereis Zeilweekend Brandaris Race

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
18-10-2024 20-10-2024 3 € 345,00 39-69 jaar