Singlereizen.nl

Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling

Wil jij op minivakantie in eigen land? Samen met een enthousiaste groep uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon? Ga dan met ons mee op één van de zeilschepen! Tijdens dit actieve weekend hijsen we de zeilen op het wad en gaan we aan wal op het prachtige waddeneiland Terschelling of Vlieland. Gedurende het weekend help je actief mee bij het zeilen en is er ook voldoende ruimte om lekker te relaxen.

Zeilen op het wad
  
Het zeilweekend staat volledig in het teken van de Wadden. Tijdens onze tocht op de Waddenzee komen we van alles tegen: zandbanken met jonge zeehonden, langsscherende vogels en prachtige zonsondergangen. Na aankomst in de haven is het tijd voor een borrel op het dek en kunnen we er vervolgens wandelend of met de fiets op uit om het eiland te ontdekken. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om lekker te ontspannen of het strand op te zoeken. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem. De schipper leert je graag de kneepjes van het vak.

Onze varende accommodatie
We verblijven tijdens de reis op een authentieke klipper. Naast een goed bed brengt het schip ons ook naar onze aanleghaven. De klipper beschikt over een gezellige salon met kombuis en veelal over 2-persoonshutten met een eigen wastafel. Daarnaast zijn er aan boord meerdere douches en toiletten aanwezig.

Waarom deze vakantie?

Het zeilen op de Waddenzee is een fantastische ervaring. Door de unieke natuur staat de Waddenzee al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling

Activiteiten

Vrijdagavond 
Rond 20:00u stap je aan boord en word je welkom geheten door de crew. Je maakt kennis met je zeilkornuiten, de schipper wijst de kajuiten toe en een gezellige avond volgt. Omdat we vanavond nog niet uitvaren kun je ook wat later aanschuiven. Onder het genot van een borrelhap luiden we samen het weekend in.

Zaterdag
We beginnen de dag met een goed ontbijt. Daarna maakt iedereen zich klaar voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper kunnen de trossen los en varen we uit. Tijdens het zeilen kun je meehelpen met het hijsen van de zeilen, het ophalen van het anker en als je wilt kun je achter het roer van het schip kruipen. De schipper legt je graag uit hoe alles werkt en helpen je het schip te leren kennen. Gedurende de dag verzorgt de reisbegeleiding een warme kop koffie en heerlijke lunch, die na een dag op het water nog beter smaakt dan normaal. We leggen aan in de haven van Terschelling of Schiermonnikoog waarna je ruim de tijd hebt om het eiland te verkennen. Aan het eind van de dag verzamelen we weer op de klipper voor een heerlijk avondmaal.

Zondag
Ook deze dag begint natuurlijk weer met een goed ontbijt waarna we weer het ruime sop kiezen en onze terugtocht naar Harlingen beginnen. Onderweg wordt er een heerlijke lunch verzorgt door de crew. 's Middag leggen we weer aan in de haven van Harlingen of Zoutkamp en kijken we terug op een fantastisch weekend. De verwachte tijd dat we de thuishaven invaren is 16.00 uur. Dit tijdstip is geheel afhankelijk van het weer en getij. 

Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling

Verblijf

Verblijf Diverse zeilschepen

Beschrijving

Deze zomer varen wij met verschillende klippers. Varen met deze schepen geeft je het gevoel deel te nemen aan een avontuur van vroeger, maar dan met het comfort van deze tijd. De schipper nodigt je uit om te helpen bij het hijsen van de zeilen. Op het dek is voldoende zitgelegenheid om te genieten van alle flora en fauna om je heen. 

Aan het eind van de dag kan iedereen zich terug trekken in het dagverblijf van de schepen. Hier is ruimte om een borrel te doen, een spelletje te spelen of rustig een boek te lezen. In de keuken worden heerlijke maaltijden bereidt door de kok/reisleiders. De grote tafels bieden de ruimte om samen te genieten van lange, gezellige avonden. 

Je overnacht aan boord in één van de meerpersoonshutten. De hutten beschikken allemaal over een eigen wastafel met stromend water. Standaard is er aanwezig: een kussen, kussensloop en een hoeslaken. Op de gang zijn verschillende douches en toiletten aanwezig.

Zeilschip Emmalis
De historische klipper Emmalis is gebouwd in 1911. Na een ingrijpende verbouwing vond het schip in 1983 haar roeping in de chartervaart op de Waddenzee en het IJsselmeer. Vandaag de dag trekt de Emmalis er graag op uit om je de vele gezichten van de Waddenzee te laten zien. De drooggevallen zandbanken, zonnende zeehonden en uitgestrekte duingebieden zorgen keer op keer voor een fotogeniek moment.

Aan boord van de Emmalis
Zeilen met de Emmalis is veel meer dan alleen varen. Op het bovendek is dan ook volop ruimte om plaats te nemen en van het uitzocht te genieten. Tijdens de zeiltocht heeft u hier de beste plek of helpt u de schipper een handje met zeilen! Het schip heeft een eigentijds interieur, maar heeft de nostalgische sfeer van vroeger behouden. In het dagverblijf staan meerdere grote tafels die rondom zijn voorzien van lekkere zachte zitplaatsen. Hier kunt u heerlijk plaatsnemen voor een gezellig ontbijt of samen een bordspelletje spelen. Verder dragen de stereo en cd-speler bij aan extra vermaak benedendeks.

De knusse slaaphutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water en een leeslampje. Bij frissere temperaturen zet u de centrale verwarming aan. Voor het comfort is het schip uitgerust met toiletten en douches. Dit betekent dat u niet afhankelijk bent van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Emmalis
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 30 juni t/m zondag 02 juli 2023

____________________________________________________

Zeilschip Antonia
Tweemastklipper Antonia is door haar bijzondere tuigage een opvallende verschijning op het IJsselmeer en de Waddenzee. Gebouwd in 1913 op de werf van J. Mol in Dedemsvaart, zeilt dit stoere schip vandaag de dag als charterschip. Tijdens je vakantie met de Antonia staat u volop in de zeilbeleving! Heidy zal er dan ook alles aan doen om het u naar de zin te maken en kan urenlang vertellen over al het moois dat zeilen te bieden heeft. Extra gezellig; trouwe mee-zeiler aan boord is scheepshond Storm!

Aan boord bij de Antonia
Aan dek bevindt zich een royale kuip, een hoge reling met brede gangboorden en veel ruimte om tijdens de zeiltocht de benen te strekken. In de knusse scheepssalon vindt u een sfeervolle gastenruimte met een uitgebreide boordbibliotheek, comfortabele zitplaatsen en spelletjes. Tijdens koudere dagen draait u de CV omhoog voor een aangename temperatuur in het vertrek. Zo kan er tijdens de herfst en winter ook nog prima met de Antonia worden gezeild. Het schip biedt slaapruimte aan 24 personen. Deze comfortabele slaapplaatsen zijn onderverdeeld in 8 tweepersoonskamers en 2 vierpersoonskamers. Alle hutten zijn voorzien van warm en koud stromend water, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Bovendien zijn er douches en toiletten aanwezig, u hoeft niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Antonia
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 28 juli t/m 30 juli zondag 2023

 ____________________________________________________

Josina Elisabeth
De klipper Josina Elisabeth is gebouwd in 1900. Na een grondige verbouwing heeft het schip zich in 1995 bij de bruine vloot aangesloten en is ze in gebruik genomen als passagiersschip over de Waddenzee en het IJsselmeer. Bij de renovatie is rekening gehouden met het comfort van de gast. Door het grote aantal 2-persoonshutten is de Josina Elisabeth daarom ook een erg geliefd schip.

Aan boord bij de Josina Elisabeth
Het schip heeft een hoge verschansing rondom en brede gangboorden, veel dekruimte om de benen te strekken en een grote kuip om heerlijk in te zitten. Benedendeks vindt je een sfeervol dagverblijf, gezellige zithoeken met lange banken nodigen uit tot relaxen, een bordspel of gezamenlijk diner.

Alle slaaphutten beschikken over een wastafel met warm en koud stromend waren, centrale verwarming, een leeslampje en bergruimte voor je bagage. Daarnaast heeft de Josina Elisabeth 3 toiletten en 3 douches. Standaard zijn er comfortabele matrassen, matras overtrekken, kussens en kussenslopen aanwezig.

Zeilschip de Josina Elisabeth
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 01 sept t/m zondag 03 sept 2023
vrijdag 29 sept t/m zondag 01 okt 2023 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Voor sommige weken kan er een 2e schip worden ingezet.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Diverse zeilschepen
Diverse zeilschepen

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona garantie
Boek deze reis nu met corona-garantie! Mocht de reis niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan krijg je de volledige reissom terug. (exclusief administratie- en boekingskosten)

Administratie- en boekingskosten
Deze reis is exclusief administratie- en boekingskosten van €7,50.

Verzekeringen
Deze reis is exclusief verzekeringen. Een kortlopende annuleringsverzekering kun je direct bij ons afsluiten, voor een reisverzekering kun je ook bij ons terrecht. 

Vertrekgarantie
Elke reis met vertrekgarantie vertrekt bij ons ook écht gegarandeerd. Dit is ongeacht het aantal aanmeldingen. Nog geen vertrekgarantie? Wanneer er voor een reis onvoeldoende aanmelingen zijn, zullen wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek bekend maken. 

Betalingsvoorwaarden
Wij vragen, na ontvangst van de definitieve boekingsbevestiging / factuur, een directe aanbetaling van €300,- euro. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek worden voldaan. Vertrek je binnen 6 weken? Dan vragen wij je de reissom in een keer te voldoen.  

1-persoonskamer
Een 1-persoonskamer is mogelijk op aanvraag. 

Groepssamenstelling
97,5% van de reizigers is single en boekt alleen maar ook stellen en kennissen boeken ze reis.

Man/vrouw verhouding
Wij streven naar een gelijke man/vrouw verhouding (zover mogelijk).

Wijzigingen door weer en/of getij
Het reisprogramma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Door het weer en getij is het mogelijk dat we meer of minder eilanden aandoen dan vooraf gepland. In dat geval zorgen wij voor een leuk alternatief op het IJsselmeer.

Wel inbegrepen

  • 2 overnachtingen op een authentiek zeilschip
  • Beddengoed
  • Borrelhap op vrijdag
  • Diner op zaterdag
  • Lunch op zaterdag en zondag
  • Onbeperkt koffie en thee
  • Ontbijt op zaterdag en zondag
  • Enthousiaste Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

  • Vervoer van- en naar de vertrekhaven
  • Drankjes gedurende de dag
  • Handdoeken
  • Overige alcoholische dranken
  • Optionele activiteiten
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €7,50
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling
Groepsreis Zeilweekend Rondom Terschelling

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
28-06-2024 30-06-2024 3 € 325,00 30-69 jaar
28-06-2024 30-06-2024 3 € 500,00 30-69 jaar
16-08-2024 18-08-2024 3 € 325,00 30-69 jaar
16-08-2024 18-08-2024 3 € 500,00 30-69 jaar
06-09-2024 08-09-2024 3 € 325,00 30-69 jaar
06-09-2024 08-09-2024 3 € 500,00 30-69 jaar