Singlereizen.nl

Singlereis Zeilvakantie (HBO-WO) Griekenland

Hoeveel je doet deze vakantie bepaal je helemaal zelf. Als je het leuk vindt kun je van de schippers het één en ander leren op zeilgebied, navigatie en veiligheid op zee. Vinden de schippers leuk! Heb je hier geen zin in en wil je gewoon lekker op de dek liggen zonnebaden? Geen enkel probleem.

We varen gemiddeld 4 uur per dag (afhankelijk van weersomstandigheden en wensen van de groep). 's Middags zijn er legio mogelijkheden om de tijd in te vullen: zwemmen, scooter rijden, hiken, stadjes bezoeken, waterskiën, parasailen. Je sluit daar aan waar je zin hebt en 's avonds nemen we je mee naar de leukste restaurantjes en kroegen.

Belangrijk: luxe zeilreizen = niet per sé luxe vakantie
Hoewel deze zeilboten in hun soort luxe te noemen zijn, is het geen hotelkamer. Zo slaap je gewoon naast elkaar op een 2-persoonsbed. We bewonen deze boten echter met slechts 8 singles per boot. Dat betekent relatief veel ruimte (‘normaal’ 10 personen).
Er wordt verwacht dat je af en toe de handen uit de mouwen steekt: je helpt mee met de zeilen hijsen, strijken en reven en aanleggen en afvaren. Ook moeten we onze ontbijten en lunches organiseren. We doen zelf de boodschappen en je maakt deze zelf klaar, samen met de groep.

Ontbijten en lunches zijn lekker uitgebreid en bij de prijs inbegrepen. Ook zorgen wij voor een lekker ankerbiertje-wijntje-frisje (ook inbegrepen). Tijdens en na het diner zijn de kosten voor drankjes voor eigen rekening.
Singlereis Zeilvakantie (HBO-WO) Griekenland
Singlereis Zeilvakantie (HBO-WO) Griekenland

Activiteiten

Zo ziet je zeilvakantie eruit:

Dagelijks vaar je ongeveer een uurtje of vier met een afstand van zo'n 15-25 kilometer. Je kunt actief zeilen (les krijgen van een schipper) of lekker chillen. De schipper kan in principe prima in z’n eentje de boot varen.
We varen altijd met minimaal drie, maximaal vijf jachten. Meestal zijn dit Bavaria 49’ers. De routes worden afgestemd op wensen van de groep en de weersomstandigheden. We zeilen o.a. naar Poros, Hydra en Aegina en met een beetje geluk spotten we ook nog dolfijnen.

Later in de middag heb je de vrijheid qua activiteiten. Zwemmen, scooter rijden, hiken, stadjes bezoeken, barbecueën etc. 's Avonds zoeken onze schippers, eigenlijk de reisleiders, de leukste restaurantjes en kroegen voor je uit in gezellige kleine havens en pittoreske vissersdorpen. Er zijn goede uitgaansmogelijkheden en volop mogelijkheden voor activiteiten., zoals oals parasailen of waterskiën in Poros, kloosters en kerken bezoeken op Hydra en Aegina, met een scooter de eilanden verkennen, historische monumenten in Athene bezoeken (bijv. Amfitheater of de Plaka).

Je slaapt op je eigen boot (ingedeeld naar leeftijd). Hiermee ontbijt je dagelijks. Overdag wissel je een paar keer per week met andere bemanning, om andere groepsleden ook te leren kennen.
Het weer is zonnig en aangenaam van begin april t/m eind oktober. De wind zo'n 2 tot 5 Bf.

Singlereis Zeilvakantie (HBO-WO) Griekenland
Singlereis Zeilvakantie (HBO-WO) Griekenland

Verblijf

Verblijf Diverse luxe zeiljachten Gr

Beschrijving

Luxe zeiljachten met 5 hutten. Bavaria 50'ers of gelijkwaardig.

De doorgaans vrije nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek.

Wij gebruiken minimaal 3 en maximaal 5 jachten. Op elke jacht worden 4 hutten bemand door twee gasten. Mannen bij mannen, vrouwen bij vrouwen. We delen de boten in op leeftijd. 

 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Diverse luxe zeiljachten Gr
Diverse luxe zeiljachten Gr

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Alleen voor singles
Deze reis is echt alleen voor singles, niet voor alleengaanden

Aantal deelnemers als beloofd
Je krijgt de garantie dat het aantal deelnemers altijd minimaal 70% en maximaal 135% van het aangekondigde aantal is. 

Man-vrouw verhouding
Man/Vrouw verhouding altijd in balans (max. scheefheid 40-60).

HBO/WO
Om mee te kunnen met deze reis moet je over HBO- of WO-niveau beschikken. Dat hoeft niet altijd een diploma te zijn, maar het moet echt werk- en denkniveau zijn. 

Transparantie
Geen onaangename verrassingen 'als je eenmaal binnen bent'. Heel veel is inclusief. 

Kwaliteit
Persoonlijk en servicegericht - kwalitatief hoogwaardige accommodaties - aandacht voor details in verzorging.

Vertrekgarantie
Deze reis heeft vertrekgarantie.

Leeftijdsgarantie
Groepen altijd volgens de aangegeven leeftijd. We maken geen uitzonderingen binnen de leeftijdscategorie. Je kunt er dus van op aan dat er bij deze reis geen singles mee gaan die jonger of ouder zijn dan de vermelde leeftijden.

Annuleren
Bij deze reis geldt dat je tot 6 weken voor vertrek van de reis nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren. Voor weekenden geldt dat je nog kosteloos (met uitzondering van €25,- boekingskosten) kunt annuleren tot 3 weken voor vertrek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zeilvakantie (HBO-WO) Griekenland
Singlereis Zeilvakantie (HBO-WO) Griekenland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer