Singlereizen.nl

Singlereis Zeilvakantie Algarve - Portugal

Hijs de zeilen, sta aan het roer en geniet van het leven aan boord van de comfortabele én snelle kajuit catamaran Universe.

Van de altijd zonnige zomermaanden in Portugal tot de winterzon rond de Canarische Eilanden. Iedere dag ben je in een andere haven of mooie anker baai.

Overdag lekker zeilen, relaxen op het grote voordek of gezellig kletsen in de kuip. Lig je net lekker met een boekje op het voordek, grote kans dat de dolfijnen komen kijken. Zodra we zijn aangelegd nemen we even tijd voor een lekker anker biertje/wijntje met een snackje in de kuip, een prima sfeer om andere mensen te leren kennen.

Eenmaal opgefrist lopen we door het leuke plaatsje en kun je genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurantjes. Op veel plaatsen is het gezellig met live muziek, leuk om nog even te blijven hangen.

Ben je een echte zeilliefhebber? Dan is een van de zwerftochten in voor- en najaar wellicht iets voor jou. Zo proef je nog meer van het leven aan boord tijdens de langere tochten op zee. Kortom, een zeilvakantie staat voor veel variatie, zon en gezelligheid.

Singlereis Zeilvakantie Algarve - Portugal
Singlereis Zeilvakantie Algarve - Portugal

Activiteiten

Met maximaal acht deelnemers en het schippers paar zeil je in dagtochten langs de mooie kust van de Algarve. Overdag lekker zeilen, relaxen, dolfijnen spotten, 's avonds in een haventje of voor anker en genieten van een prachtige zonsondergang.

Op 90% van onze weektochten komen we 10 tot soms wel 80 dolfijnen tegen en kunnen ze langere tijd bij onze boot houden. Ook wij kunnen hier nog iedere week van genieten en doen altijd ons best om ze met je te vinden.

Op het vliegveld van Faro staat de taxi je al op te wachten. In een klein uur brengt hij je rechtstreeks naar de haven van Praia da Rocha (Portimão). Eenmaal in de gezellige kuip van de catamaran Universe kun je met een lekker drankje en snackje uitgebreid met iedereen kennismaken. Nadat iedereen zijn plekje aan boord heeft ingericht zul je al snel trek krijgen en gaan we gezamenlijk eten in een van de lokale restaurantjes.

De volgende dag na het ontbijt staan alle hens aan dek en gooien we de trossen los. Je krijgt alle ruimte om actief mee te zeilen, maar je kunt ook lekker relaxen op het ruime voordek. Onderweg naar de volgende haven maken we gezamenlijk nog een lekkere lunch die we tijdens het zeilen in de schaduwrijke kuip lekker opeten.

We variëren de tocht zoveel mogelijk af, zo kom je waarschijnlijk in leuke havens zoals Albufeira met het mooie oude centrum. In een halfuurtje lopen vanaf de haven vind je daar iedere avond veel live muziek en straat theater, leuke kraampjes en voor de liefhebbers verschillende plekken om lekker te dansen.

Ook Vilamoura ontbreekt niet tijdens deze reis. Een haven waar je de ‘jet set’ van Portugal ziet. Nét achter het gebruis van de haven ligt een erg gezellig pleintje met authentieke restaurants. In 15 minuten lopen ben je weer bij de boot, maar kun je de verleiding weerstaan van de Ierse pub waar iedere avond een goede live band speelt?

Naast de toeristische plekjes kent de Algarve ook nog mooie ‘ongeschonden’ plekken. Ten zuid oosten van Faro ligt het vissers eiland Culatra in een mooie beschutte ankerbaai. Hier kun je lekker zwemmen, met de bijboot naar het eiland en prachtige zonsondergangen zien. Voor ons nog steeds het ultieme gevoel van rust en vrijheid. In een halfuurtje loop je van noord naar zuid en heb je al veel van het dorpje gezien.

Ook de baai van Ferragudo is een leuke ankerplek. We laten ons ophalen door de watertaxi zodat we nog alle tijd hebben om door het pittoreske dorpje te lopen. Aan de kade zie je de ervaren koks heerlijke vissen grillen op de grote barbeque. Dat wordt smullen. 

De meest westelijke haven die we kunnen aanlopen is Lagos, ook weer met zijn eigen karakter erg gezellig om in 20 minuten naar toe te lopen en een lekker terrasje te pikken. 

Kortom, tijdens een zomerzeilvakantie in de Algarve van Portugal ben je verzekerd van iedere dag zon, grote kans dat je uitgebreid met de dolfijnen meevaart en vind je veel variatie in de verschillende havenplekjes en ankerbaaitjes.

Singlereis Zeilvakantie Algarve - Portugal
Singlereis Zeilvakantie Algarve - Portugal

Verblijf

Verblijf Catamaran Universe

Beschrijving

Catamaran Universe
Iedereen die voor de eerste keer aan boord van een 15,5 meter Catamaran stapt is aangenaam verrast door de ruimte. Vanaf de stijger stap je makkelijk op het achterschip. Met enkele stappen sta je in de ruime kuip waar je rustig kunt rondlopen.

Kuip
In de zit/eethoek buiten is het gezellig ontbijten, lunchen en borrelen. Aangezien de boot niet schuin gaat kunnen we al zeilend aan tafel lunchen. Er zijn veel schaduwplekken onder de ruime bimini.

Het grootzeil hijsen we op het voordek, de rest wordt allemaal vanuit de kuip bediend. Zo werk je altijd op een beschutte en veilige plaats.

Salon
Door de brede kajuitingang stap je de lichte en ruime salon in. De panorama ramen geven je rondom uitzicht. Of je nu aan de salontafel, in de navigatiehoek of in de ruime keuken staat, je hoeft nooit iets te missen van de mooie omgeving en je medezeilers. 

Keuken
In de ruime keuken vind je een koelkast met allerhande drankjes en een koelkast met alles voor het ontbijt, lunch en lekkere snacks. In de vriezer liggen altijd wel ijsblokjes en extra voorraad, just-in-case. Het 5 pits fornuis met oven en alle benodigde keukengerei vind je binnen handbereik. Ook tijdens het kokkerellen hou je via de grote kajuitingang en de panorama ramen makkelijk contact met buiten.

Navigatie
In de navigatiehoek krijg je alle info die nodig is om het schip de juiste koers te laten varen en kun je tot in detail de kaart van het zeilgebied zien. De plotter, radar, AIS en gps zijn hier uit te lezen. Dit staat allemaal gekoppeld met de stuurstand buiten zodat je ook daar de nodige koersinformatie kunt uitlezen en bijstellen.

Muziek aan boord
De muziekinstallatie aan boord kan ook via USB of Bluetooth muziek vanaf je telefoon of i-pad afspelen.
Zo kun je via de speakers binnen en buiten jouw favoriete muziek horen.

Cabines en toiletruimtes
In de rompen links en rechts vind je de slaap- en toiletruimtes. Aan stuurboord achter (rechts) is een slaapcabine met 2 persoons bed, in de gang ernaartoe een ruime gedeelde toiletruimte waar je je ook lekker kunt opfrissen. Douchen doe je aan de wal in de accommodatie van de haven of onder de buitendouche op het achterschip.

Aan bakboord achter (links) is een identieke 2 persoons slaapcabine en gedeelde toiletruimte. Bakboord voor heeft een 4 persoons cabine (2 persoons bedden), gescheiden met een deur. Zodra je de cabine in stapt zie je rechts een trapje naar het ruime 2 persoons bed. Loop je verder door de deur dan is daar nog een 2 persoonsbed. Alle bedden hebben heerlijke matrassen en je slaapt onder een dekbed of een laken. Het beddengoed is inbegrepen.

In iedere cabine kun je minimaal 2 luiken/patrijspoorten openzetten zodat je altijd frisse lucht hebt tijdens het slapen. Je kunt je tas met bagage veelal onder het bed kwijt of in een van de kasten. Iedere cabine heeft minimaal 2 USB oplaad punten waar je je telefoon of tablet kunt opladen.

Denk eraan dat de ruimte op een zeilboot altijd beperkt blijft. Neem dus niet te veel spullen mee en zeker GEEN grote harde vliegtuigkoffers.
Let op: er zijn geen handdoeken aanwezig, deze neem je zelf mee. 

Voordek en trampolines
Misschien is het voordek wel het meest verrassende van een catamaran. Immers, je hebt de volledige breedte van het schip (8 meter) tot aan de opbouw beschikbaar om een lekker plekje te vinden om te zonnen. De een ligt graag in de trampoline, de ander op het voordek en anders zijn er in de kuip heerlijke (schaduw) plekken om te relaxen.

Even uit de zon
Net zo makkelijk als een plekje in de zon kun je altijd ergens een schaduwrijke plek vinden. Bijvoorbeeld achter in de kuip of in de schaduw van het voorzeil.

Zwemplateau en buitendouche
Op het achterdek kom je weer bij een zwemplateau waar je na een verfrissende duik het zoute water van je afspoelt met de buitendouche.

Highlights
- gaat niet scheef dus minder kans op zeeziekte
- veel ruimte binnen en buiten
- je zit binnen niet in de "kelder" zoals op standaard zeiljachten
- 12 V USB aansluitingen in de cabines om telefoon, tablet ed op te laden
- 2 ruime koelkasten
- vriezer
- watermaker
- alle veiligheids en reddingsmiddelen aan boord
- bijzonder veel gezelligheid!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Catamaran Universe
Catamaran Universe

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbagage
Bagage in opvouwbare tassen en niet in harde vliegtuigkoffers aangezien de ruimte op een zeilschip beperkt is. GROTE harde vliegtuigkoffers worden niet toegelaten aan boord.

Kleding
Zorg ervoor dat je aan boord schoenen/sandalen hebt met goede grip. Bijvoorbeeld sportschoenen of Teva slippers. Schoenen met scherpe (naald)hakken zijn niet toegestaan aan boord.

Vitaliteit
Het is belangrijk dat je voor deze actieve zeilvakantie voldoende vitaal bent. Je staat tenslotte op een schommelende boot (evenwicht), klimt regelmatig in /uit de bijboot, stapt vanaf de stijger aan boord en loopt regelmatig een paar kilometer bij het bezoeken van de plaatsjes. Met het boeken van deze reis verklaar je ook dat je voldoende vitaal bent om genoemde activiteiten mee te kunnen doen.

Spuitbussen
Aan boord zijn geen spuitbussen (b.v. zonnebrand, deodorant etc.) toegestaan. De nevel die vrijkomt maakt het dek / binnen vettig en gevaarlijk glad.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zeilvakantie Algarve - Portugal
Singlereis Zeilvakantie Algarve - Portugal

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer