Singlereizen.nl

Singlereis Singles Vlieland

Ga je deze zomer met een gezellige groep singles en alleengaanden mee naar Vliebiza? Vlieland is niet voor niks dé parel van het Wad. 

Waarom deze vakantie?

Vakantie op Vlieland voelt als ver weg van alles
Vlieland is het meest geïsoleerde Waddeneiland. Pas sinds 1962 is er een rechtstreekse bootverbinding met de vaste wal. Daarvoor was het alleen mogelijk met kleine bootjes naar Friesland te varen. De opkomst van het toerisme heeft het eiland gered van de ‘ondergang’. Het eiland dreigde in tweeën te breken doordat de kosten van een goede kustbewaking niet opwogen ten opzichte van het aantal inwoners van het eiland. Er zijn zelfs plannen geweest om het eiland te ontruimen en langzaam in zee te laten verdwijnen. Op Vlieland komt het altijd goed. Het inpolderen van de Kroon’s Polder en de aanleg van stuifdijken hielden de Vliehors en het bewoonde oosten van het eiland bij elkaar. 

Accommodatie
Groepsaccomodatie Torenzicht op Vlieland

Werelderfgoed Waddenzee
Tijdens een tocht op de Waddenzee richting de eilanden, geniet je van het zilte water en de prachtige uitzichten over zee, zwaaien we op de terugreis naar Harlingen naar de zeehondjes op de zandbank bij Vlieland. Er is werkelijk niet een mooiere manier om de Waddenzee van zo dichtbij te ervaren!

Fries Waddeneiland
Vlieland is nu een Fries Waddeneiland, maar dat is pas sinds de 2e Wereldoorlog het geval. Daarvoor behoorde Vlieland tot de provincie Noord Holland. Nu is dat nog te herkennen door het Posthuys, aan de rand van de Vliehors. Vroeger kwam de post via Texel over de Vliehors naar het Posthuys. Tegenwoordig is het Posthuys een aangename koffiestop tijdens het verkennen van het eiland per fiets.

Singlereis Singles Vlieland
Singlereis Singles Vlieland

Activiteiten

Aankomstdag
We verzamelen zondagavond rond 20:00 uur op het schip in de vertrekhaven. Omdat we deze dag nog niet uitvaren, is het ook mogelijk later aan te schuiven. Onder het genot van een welkomstdrankje luiden we samen de vakantieweek in.

Eerste dag
We beginnen met een goed ontbijt en maken ons vervolgens op voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper gooien we de trossen los en varen we uit. Tijdens het zeilen word je van harte uitgenodigd mee te helpen met het hijsen van de zeilen, het lichten van het anker en zelfs het schip te sturen. De crew legt graag uit hoe alles werkt, maakt jullie wegwijs op het schip en laat jullie kennis maken met het zeemansleven. Gedurende de dag verzorgt de reisbegeleiding een warme kop koffie, een lekker tussendoortje en natuurlijk een heerlijke maaltijd, die na het zeilen nog beter smaakt dan anders.

Gedurende de week
Deze week zeilen we waar de wind ons brengt;  Vlieland, Ameland of Terschelling. In overleg met de schipper wordt iedere dag een zeilroute bepaald en proberen we minimaal drie Waddeneilanden te bezoeken. Zeilen op de Waddenzee is een fantastische ervaring, door de unieke natuur staat de Waddenzee niet voor niets al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Onze reisleiding tipt jullie graag de leukste activiteiten en bezienswaardigheden op de eilanden, wat dacht je bijvoorbeeld van sterren kijken in het Dark Sky park of op de step door West-Terschelling!
Tijdens ons verblijf op Terschelling huren we in ieder geval fietsen, het eiland leent zich namelijk perfect voor een schitterende tocht!

Laatste dag
Vandaag zeilen we terug naar het vaste land en ’s middags meren we weer aan in onze thuishaven.
Met mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen kijken we terug op een schitterende zeilweek.

Singlereis Singles Vlieland
Singlereis Singles Vlieland

Verblijf

Verblijf Groepshuis Torenzicht

Beschrijving

Aan het einde van de Dorpsstraat van Oost-Vlieland vind je Torenzicht. Op de begane grond bevindt zich een ruime recreatieruimte met tafels, stoelen en kleine keuken (alleen geschikt voor ontbijt en lunch). Voor het huis bevindt zich een ruim terras, waar het heerlijk toeven is met een drankje.

Deze B&B en groepsaccommodatie heeft diverse slaapkamers verspreid over de begane grond en eerste etage.
Er zijn 1-persoonskamers en 2-/3-/4-persoonskamers, allen met comfortabele 1-persoons boxspring bedden. De kamers op de begane grond hebben eigen sanitair. Op de eerste etage zijn er twee vleugels met elk 5 slaapkamers die het sanitair delen. 

Op de eerste etage zijn er 10 slaapkamers die het sanitair delen. 

Kies de kamer die bij je past!
Torenzicht heeft meerdere soorten kamers. In de tabel met vertrekdata en prijzen kun je kiezen uit een standaard eigen- of gedeelde kamer.

Wens je een kamer met eigen sanitair? Geef dit aan in het opmerkingeveld in het boekingsformulier. Let op, hier kan een meerprijs voor gerekend worden. We informeren je hierover na boeking. 

Elke ochtend een lekker ontbijtje
Word wakker met een lekker vers ontbijtje. Onze reisleiding zorgt voor verse broodjes, koffie/thee, zoet en hartig beleg, yoghurt, fruit en soms een eitje. Het ontbijt is in buffetvorm in de recreatiezaal op de begane grond. Je kunt natuurlijk ook lekker op het terras ontbijten.

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht en dineert. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal dineropties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, een verse maaltijd afhalen bij een knus eetwinkeltje of gerookte verse vis proeven!
 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Groepshuis Torenzicht
Groepshuis Torenzicht

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona garantie
Boek deze reis nu met corona-garantie! Mocht de reis niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan krijg je de volledige reissom terug. (exclusief administratie- en boekingskosten)

Administratie- en boekingskosten
Deze reis is exclusief administratie- en boekingskosten van €7,50.

Verzekeringen
Deze reis is exclusief verzekeringen. Een kortlopende annuleringsverzekering kun je direct bij ons afsluiten, voor een reisverzekering kun je ook bij ons terrecht. 

Vertrekgarantie
Elke reis met vertrekgarantie vertrekt bij ons ook écht gegarandeerd. Dit is ongeacht het aantal aanmeldingen. Nog geen vertrekgarantie? Wanneer er voor een reis onvoeldoende aanmelingen zijn, zullen wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek bekend maken. 

Betalingsvoorwaarden
Wij vragen, na ontvangst van de definitieve boekingsbevestiging / factuur, een directe aanbetaling van €300,- euro. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek worden voldaan. Vertrek je binnen 6 weken? Dan vragen wij je de reissom in een keer te voldoen.  

1-persoonskamer
Een 1-persoonskamer is mogelijk op aanvraag. 

Man/vrouw verhouding
Wij streven naar een gelijke man/vrouw verhouding (zover mogelijk).

Wel inbegrepen

  • 7 overnachtingen in groepsaccommodatie Torenzicht
  • Beddengoed
  • Handdoeken
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Fietshuur (zaterdag-zaterdag)
  • Tocht met de Vliehors Expres op zaterdagavond
  • Enthousiaste Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

  • Vervoer van- en naar de vertrekhaven
  • Parkeren
  • Lunch, diner en drankjes
  • Optionele activiteiten
  • Bijdrage fonds voor calamiteiten à €2,50
  • Boekingskosten à €7,50
  • Reis- en annuleringsverzekering
Singlereis Singles Vlieland
Singlereis Singles Vlieland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
03-08-2024 10-08-2024 8 € 899,00 30-69 jaar
03-08-2024 10-08-2024 8 € 1049,00 30-69 jaar
10-08-2024 17-08-2024 8 € 899,00 30-69 jaar
10-08-2024 17-08-2024 8 € 1049,00 30-69 jaar
17-08-2024 24-08-2024 8 € 899,00 30-69 jaar
17-08-2024 24-08-2024 8 € 1049,00 30-69 jaar