Singlereizen.nl

Groepsreis Zeilvakantie In eigen land

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een enthousiaste groep uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon? Ga dan met ons mee Eilandhoppen op de Waddenzee. Tijdens deze actieve week hijsen we de zeilen op het wad en gaan we aan wal op onze prachtige Waddeneilanden. Gedurende de week help je actief mee bij het zeilen en is er ook voldoende ruimte om lekker te relaxen.

Waarom deze vakantie?

Zeilen op het wad  
Eilandhoppen staat volledig in het teken van de Wadden. Tijdens onze tocht op de Waddenzee komen we van alles tegen: zandbanken met jonge zeehonden, langsscherende vogels en prachtige zonsondergangen. Na aankomst in de haven is het tijd voor een borrel op het dek en kunnen we er vervolgens wandelend of met de fiets op uit om de eilanden te ontdekken. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om lekker te ontspannen of het strand op te zoeken. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem. De schipper en zijn maat leren je graag de kneepjes van het vak.

Onze varende accommodatie
Tijdens een week eilandhoppen verblijven we op een prachtig, authentiek zeilschip. Deze klipper brengt ons overdag naar de mooiste havens van Friesland en omstreken en voor de nacht meren we aan in één van de havens of gooien we het anker uit op open water.

Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land

Activiteiten

Aankomstdag
We verzamelen rond 20:00u op het schip in de vertrekhaven. Omdat we deze dag nog niet uitvaren, is het ook mogelijk later aan te schuiven.
Onder het genot van een welkomstdrankje luiden we samen de vakantieweek in.

Eerste dag
We beginnen met een goed ontbijt en maken ons vervolgens op voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper gooien we de trossen los en varen we uit. Tijdens het zeilen word je van harte uitgenodigd mee te helpen met het hijsen van de zeilen, het lichten van het anker en zelfs het schip te sturen. De crew legt graag uit hoe alles werkt, maakt jullie wegwijs op het schip en laat jullie kennis maken met het zeemansleven. Gedurende de dag verzorgt de reisbegeleiding een warme kop koffie, een goed glas wijn en natuurlijk een heerlijke maaltijd, die na het zeilen nog beter smaakt dan anders.

Gedurende de week
Deze week zeilen we waar de wind ons brengt; Texel, Vlieland, Ameland of Terschelling. In overleg met de schipper wordt iedere dag een zeilroute bepaald en proberen we minimaal drie van de vijf Waddeneilanden te bezoeken. Zeilen op de Waddenzee is een fantastische ervaring, door de unieke natuur staat de Waddenzee niet voor niets al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Onze reisleiding tipt jullie graag de leukste activiteiten en bezienswaardigheden op de eilanden, wat dacht je bijvoorbeeld van sterren kijken in het Dark Sky park of op de step door West-Terschelling! Tijdens ons verblijf op Terschelling huren we in ieder geval fietsen, het eiland leent zich namelijk perfect voor een schitterende tocht!

Laatste dag
Vandaag zeilen we terug naar het vaste land en rond 15:00u meren we weer aan in onze thuishaven. Met mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen kijken we terug op een schitterende zeilweek.

Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land

Verblijf

Verblijf Zeilschip de Eersteling

Beschrijving

Aan boord bij de Eersteling
Het royale dek biedt voldoende zitplaats, maar ook volop ruimte om de benen te strekken. Vanaf de banken op het middendek heb je een fantastisch uitzicht over de zee en maak je het echte zeilen van dichtbij mee. Ook het verhoogde achterdek is tijdens een zeiltocht favoriet bij de echte genieter.

In het gezellige dagverblijf kun je heerlijk relaxen na een dag op het water. Centrale verwarming houdt het schip warm, zo kan er ook tijdens koudere temperaturen nog prima met de Eersteling worden gezeild.

Benedendeks bevinden zich 20 comfortabele slaapplaatsen, verdeeld over 8 hutten. Alle hutten beschikken over een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor persoonlijke spullen en bagage.

Aan boord van de Eersteling zijn ook 2 douches en 2 toiletten aanwezig.


Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Zeilschip de Eersteling
Zeilschip de Eersteling

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona garantie
Boek deze reis nu met corona-garantie! Mocht de reis niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan krijg je de volledige reissom terug. (exclusief administratie- en boekingskosten)

Administratie- en boekingskosten
Deze reis is exclusief administratie- en boekingskosten van €7,50.

Verzekeringen
Deze reis is exclusief verzekeringen. Een kortlopende annuleringsverzekering kun je direct bij ons afsluiten, voor een reisverzekering kun je ook bij ons terrecht. 

Vertrekgarantie
Elke reis met vertrekgarantie vertrekt bij ons ook écht gegarandeerd. Dit is ongeacht het aantal aanmeldingen. Nog geen vertrekgarantie? Wanneer er voor een reis onvoeldoende aanmelingen zijn, zullen wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek bekend maken. 

Betalingsvoorwaarden
Wij vragen, na ontvangst van de definitieve boekingsbevestiging / factuur, een directe aanbetaling van €300,- euro. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek worden voldaan. Vertrek je binnen 6 weken? Dan vragen wij je de reissom in een keer te voldoen.  

Man/vrouw verhouding
Wij streven naar een gelijke man/vrouw verhouding (zover mogelijk).

Wijzigingen door weer en/of getij
Het reisprogramma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Door het weer en getij is het mogelijk dat we meer of minder eilanden aandoen dan vooraf gepland. In dat geval zorgen wij voor een leuk alternatief op het IJsselmeer.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer