Singlereizen.nl

Singlereis Zeilen in Turkije

Uitwaaien op een luxe Turks zeiljacht, maar toch actief bezig zijn? Ga met ons mee op vaarvakantie Turkije en we dompelen je onder in het avontuur en rust!

Wil jij graag op een avontuurlijke vakantie, maar liever iets meer comfort? Tijdens de 8-daagse vaarvakantie combineren we leuke activiteiten met luxe. We hebben namelijk alle tijd om heerlijk uit te rusten op de boot na bijvoorbeeld een heerlijke wandeling. We hoeven ook geen rekening te houden met het eten, want de kok zorgt voor heerlijke Turkse & westerse gerechten. We zullen echt niets te kort komen deze week.

Vanaf vliegveld Dalaman worden we opgehaald door een taxi, die ons naar de haven van Göcek brengt. We hebben nog even tijd om door het gezellige dorpje te lopen voordat we gaan varen. Dit wordt een reis waar we gegarandeerd optimaal genieten. Denk maar eens aan mooie zonsopkomsten, zonsondergangen en het toffe reisgezelschap.

Op de boot is een kajak aanwezig en verschillende snorkelsetjes. Als we de boot hebben geankerd in een mooie baai, is er alle ruimte om hier gebruik van te maken of gewoon lekker te zwemmen. Dit gedeelte van Turkije kent hoge bergen en groene natuur. Daarom zullen we regelmatig onze bergschoenen aantrekken voor enkele mooie hikes. Wil je liever op de boot blijven? Geen probleem! Niets moet, alles mag tijdens deze vakantie.

Natuurlijk vergeten we de gezellige stad Marmaris niet en gaan het Iztuzu-strand bezoeken. Dit is de belangrijkste nestplaats voor de Caretta Caretta schilpadden. We brengen een bezoekje aan de Caunische rotsgraven in Caunos en nemen een warme duik in de gezonde modderbaden.

Singlereis Zeilen in Turkije
Singlereis Zeilen in Turkije

Activiteiten

Dag 1 - Het vaar-avontuur kan beginnen!
Eindelijk is het zover! Vanaf de luchthaven in Dalaman worden we opgehaald met de taxi en rijden we naar de haven van Göcek. Ondertussen kunnen we alvast kennismaken met de mooie omgeving. In de haven ligt de traditionele Turkse Gület, waar we door de bemanning worden begeleid naar onze hut. Je kunt zwemmen en lekker bijkomen van de vlucht of het prachtige Göcek ontdekken.

Dag 2 - De baaien van Göcek
Vandaag zeilen we door twee verschillende prachtige baaien, gelegen rond Göcek. ‘s Avonds verblijven we in de Binlik bay.

Dag 3 - Wandelen op de Lycian way
Vandaag zeilen we naar Aga baai. Hier gaan we een hele toffe wandeling maken van circa 2/3 uur. De lokale gids laat ons kennis maken met de bekende wandelroute Lycian Way. Zonsondergang op het eiland Sint-Nicolas, Oludeniz (dode zee).

Dag 4 - Fethiye
Vandaag blijven we in Fethiye. Je kunt het gezellige stadje bezoeken, ’s avonds uitgaan en een optionele uitstap maken naar Kaya koy/Livissi, een museumdorp. Dit dorpje bestaat uit honderden vervallen in Griekse stijl gebouwde huizen en kerken. Sakli kent een verborgen canyon en in Gizle vind je een verborgen waterval.

Dag 5 - De beroemde 12 eilandjes van Fethiye
Vandaag gaan we naar de beroemde 12 eilanden in Fethiye. Hier vind je in het water een lang zandstrand waar het prachtig is om te wandelen. ’s Avonds verblijft de boot daar.

Dag 6 - Duik in een modderbad
Vandaag zeilen we naar de Dalyan delta. We gaan een hele mooie boottocht maken door de rivier en wandelen over het Iztuzu-strand: de belangrijkste nestplaatsen voor de Caretta Caretta schilpadden (de mogelijkheid bestaat dat we ze niet gaan zien). Ook bezoeken we de Caunische rotsgraven in Caunos en nemen een warme duik in een gezond modderbad.

Dag 7 - Marmaris
De Gület zeilt vandaag naar Marmaris. We gaan deze gezellige stad bezoeken en is er de mogelijkheid om ’s avonds een terrasje te pakken. Wie zin heeft kan ook genieten van een heerlijke optionele Turkse hamam.

Dag 8 - Bye Bye Turkey
Helaas, het zit er alweer op! We kunnen terugkijken op 8 heerlijke avontuurlijke en relaxte dagen. We pakken vanaf Marmaris de taxi richting Dalaman, waar we terugvliegen naar Amsterdam of Brussel.

Singlereis Zeilen in Turkije
Singlereis Zeilen in Turkije

Verblijf

Verblijf Turkije Gület

Beschrijving

We verblijven deze vakantie op een typische Turkse Gület. Je deelt een kajuit met 1 medereiziger (2 aparte bedden), maar tegen een meerprijs is het ook mogelijk een kajuit voor jezelf te krijgen (max. 2 beschikbaar).

Alle kajuiten hebben een eigen badkamer met toilet en douche.

Op de boot zijn verschillende mooie plekken waar je heerlijk een boek kan lezen of genieten van de mooie uitzichten vanuit je hangmat. 

Het eten wordt elke dag vers bereid door de kok die ook aan boord is. Alle maaltijden zijn inbegrepen zoals het ontbijt, lunch, 4-uurtje en een uitgebreid diner. We zullen niets tekort komen. 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Turkije Gület
Turkije Gület

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Programma
Programma is altijd onder voorbehoud i.v.m. het weer. Hierdoor vindt het programma waarschijnlijk niet in deze volgorde plaats.


Boek niet te laat
Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Vaccinaties
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven. Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Zeilen in Turkije
Singlereis Zeilen in Turkije

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer