Singlereizen.nl

Singlereis Eilandhoppen Op de Waddenzee

Wat dacht je van avontuur dichtbij huis? We gaan 4 bestemmingen afvinken tijdens deze 8-daagse eilandhoppen op het werelderfgoed; de Wadden. We ontdekken de wereld op een avontuurlijke manier tussen de locals en in de pure natuur. Ga je mee hoppen?

Wist je dat er in Nederland ook heel veel avontuur te beleven valt? We gaan tijdens deze 8-daagse de schoonheid van dichtbij (her)ontdekken. In Nederland is een uniek werelderfgoed met een rijk ecosysteem te vinden; de Waddenzee. Het leven op de eilanden en op de Waddenzee draait dag in- dag uit om eb en vloed. Bij vloed is er water in overvloed, maar bij eb valt de Waddenzee grotendeels droog. Dat is de ideale manier om het Wad op te gaan en de bodem van de Waddenzee te gaan ontdekken.

Je zal meteen zien en proeven hoe rijk de biodiversiteit van de Waddenzee is! Misschien weet je wel dat Nederland vijf Waddeneilanden kent, de zogenoemde TV-TAS die bestaat uit; Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog (deze laatste slaan we over, zodat we genoeg tijd hebben de andere eilanden te ontdekken). Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Tijdens deze 8-daagse Eilandhoppen op de Wadden hoppen we van eiland naar eiland en houden we rekening met het getij. Juist door te gaan waddenhoppen ervaar je de puurheid van het Wad op zijn best.

We zorgen voor overtochten met verschillende soorten boten, zoals een snelle rib en een watertaxi. Op de eilanden staan de tenten al voor ons klaar en zorgen we voor afwisselende activiteiten passend bij het eiland. Op alle eilanden (behalve op Texel) zijn er fietsen voor jullie aanwezig. De meeste eilanden zijn namelijk autovrij en de fiets is dan hét vervoersmiddel om het eiland te verkennen. En natuurlijk ook typisch Nederlands!

Singlereis Eilandhoppen Op de Waddenzee
Singlereis Eilandhoppen Op de Waddenzee

Activiteiten

Dag 1 - Ameland
Vandaag gaat het hoppen beginnen! Met eigen vervoer reis je naar Holwerd (Friesland – Nederland) waar je samen met je reisgenoten op de boot naar Ameland stapt. Na ongeveer 50 minuten varen komen we aan in Nes (Ameland). Na aankomst fietsen we naar de camping aan de rand van het duingebied. Hier verblijven we 2 nachten. ’s Avonds is het tijd voor het welkomst diner en de kennismaking. Op een onvergetelijke week!

Dag 2 - Ameland
Goedemorgen Ameland! Hebben we al het gevoel dat we op vakantie zijn? Vandaag verkennen we het eiland vanaf de fiets. Op Ameland loopt namelijk een fietspad vanaf de vuurtoren op het westelijke puntje naar het Oerd, in het oosten van het eiland. Tussendoor nemen we even pauze om lekker uit te waaien op het strand. Ga je liever nog een activiteit doen, dan is golfsurfen misschien wel iets voor jou. Natuurlijk kunnen we ook de authentieke dorpjes Nes, Ballum en Hollum bezoeken. Vergeet niet te stoppen bij Hotel Nobel om het lokale likeurtje Nobeltje te proeven.

Wadlopen
Op Ameland gaan we één van de meest unieke avonturen die je in Nederland kunt doen beleven: lopen op het Wad tijdens de Waddenzwerftocht. We gaan volop genieten van het lopen op de zeebodem en de natuurlijke elementen. Onze gids is een lokale Amelander opgegroeid op het Wad en met strandjutten. Hij neemt ons tijdens eb mee en vertelt over de biodiversiteit, eetbare plantjes en schelpdieren. Dit is de kans om het wad te proeven!

Dag 3 - Ameland – Terschelling
Na het ontbijt vertrekken we met een zeehondenexcursieboot naar Terschelling. We zijn afhankelijk van de omstandigheden 3 tot 4 uur onderweg. De aankomst in de haven van West-Terschelling is al een avontuur op zich! De vuurtoren ‘Brandaris’ is namelijk de eyecatcher vanaf het water. Nadat we zijn aangemeerd pakken we de fietsen richting de camping. Een toffe plek midden in het bos waar we de komende 2 nachten verblijven.

Dag 4 - Terschelling
Vandaag is het tijd om Terschelling op de fiets te verkennen. We gaan tot ’Oostend’ waar we hikend op de Boschplaat rondzwerven. Een uniek stukje natuur. ’s Middags kan je ervoor kiezen om te gaan wadkanoën (optioneel) naar een zeehondenbank. Je kan namelijk per kano dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Misschien hebben we wel geluk en steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water, vlak naast je kano!

Dag 5 - Terschelling – Vlieland
Tijd voor weer een hop! Vanaf Terschelling kunnen we misschien het nieuwe eiland zien liggen. We gaan namelijk richting Vlieland met een snelle rib. Deze brengt ons in 20 minuten naar de overkant. Vlieland staat ook wel bekend als de Sahara van het noorden. Het eiland bestaat namelijk voor de helft uit de Vliehors, een uitstrekt stukje zand-natuur. In het enige dorp Oost-Vlieland speelt het unieke eilandleven zich af. Onze tenten staan op een prachtige plek tussen de duinen. Hier verblijven we weer 2 nachten. Ook hier hebben we een fiets tot onze beschikking en gaan we langs de dijk richting het Posthuys en het uitgestrekte duingebied waar je toegang hebt tot het strand van de Noordzee.
Wil je graag Vliehors verkennen dan kan je mee op de Vliehors Express (optioneel). Met grote gele trucks maak je een tocht over de uitgestrekte zandplaat in het oosten van Vlieland. Daar liggen ook vaak zeehonden te zonnen. Vervolgens is het tijd voor de prachtige kleuren van de zonsondergang. ’s Avonds bij het kampvuur delen we onze reisverhalen.

Dag 6 - Vlieland- Texel
We maken de eilandhop tour compleet en gaan richting Texel. We stappen aan boord en verkennen het grootste Waddeneiland van Nederland. We genieten van de natuur en drinken het lokale bier ‘Texel’s schuumkoppe’

Dag 7 - Texel
Het meest unieke van het eiland Texel is het duingebied langs de Noordzee. We gaan deze te voet verkennen tijdens een wandeling in het nationaal park ‘Duinen van Texel’. Na de wandeling eindigen we bij een leuke strandtent.

’s Middags is het up to you! Huur een fiets en verken het eiland of maak een heerlijke strandwandeling. Het is ook mogelijk om te gaan paardrijden of een bezoek te brengen aan ecomare. Bij ecomare leer je meer over het wad. Super interessant!

’s Avonds genieten we met elkaar van het laatste diner. We kijken terug op een fantastische week en besluiten dat het zeker niet de laatste keer is dat we hier zijn geweest!

Dag 8 - Bye Texel!
Helaas, het zit erop! We pakken de boot (TESO) richting Den Helder waar we (voorlopig) afscheid van elkaar nemen.

Singlereis Eilandhoppen Op de Waddenzee
Singlereis Eilandhoppen Op de Waddenzee

Verblijf

Verblijf Meerdere campings op de Wad

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijven we op verschillende campings. Op elk eiland verblijven we twee nachten, waarna we ons verplaatsen naar het volgende eiland. Op elke camping hebben we ons eigen tentenkamp. Er zal niet overal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. Wifi zal er vaak wel zijn, maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig maar netjes.

Tijdens het Waddenhoppen maken we gebruik van windbestendige koepeltenten. Iedereen krijgt zijn eigen tent tot zijn/haar beschikking. Elke tent heeft een lampje en slaapmat. Elke reiziger dient zelf een kussentje en slaapzak mee te nemen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Meerdere campings op de Wad
Meerdere campings op de Wad

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Dezelfde dag je geld terug i.v.m. annulering door corona
Indien de reis niet kan doorgaan vanwege het corona-virus, storten we nog dezelfde dag het bedrag naar je terug. Dus niet in de vorm van een tegoedbon of voucher. 

Annuleren bij te weinig deelnemers
Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis annuleren bij te weinig deelnemers. Bij reizen van 10 dagen of langer krijgt de reiziger uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek bericht. Bij reizen korter dan 10 dagen krijgt de reiziger uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek bericht.

Leeftijden
De leeftijden kunnen -2 en +2 jaar afwijken van de vermelde doelgroep.

Boek nu betaal later
We begrijpen dat je liever even wacht met het boeken van een reis, nu het nog onzeker is of hij doorgaat. Daarom hebben we besloten om voor deze reis geen aanbetaling te vragen. Pas vanaf wanneer we zeker zijn dat de reis kan doorgaan, krijg je van ons een betalingsverzoek.

Verzekeringen
Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven.  Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Reisbegeleiding
Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide Nederlandstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Engelstalige reisbegeleiding). Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Eilandhoppen Op de Waddenzee
Singlereis Eilandhoppen Op de Waddenzee

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer