Singlereizen.nl

Singlereis Yogavakantie aan de Turkse kust

Yoga, een fijn hotel, zon, zee en overheerlijke Turkse maaltijden. Dat zijn de ingredienten die deze yogavakantie tot een ontspannen en inspirerende week zullen maken waarin je je accu weer volledig op kunt laden. We verblijven in Dalyan, een dorp zonder grote all-inclusive hotels waar je nog altijd het échte Turkije vindt.

We starten elke dag met een yogales in de tuin van het hotel of op een andere rustige plek, gevolgd door een uitgebreid ontbijt. Aan het einde van de dag is er opnieuw een yogales. Tijdens de lessen komen naast de yogahoudingen ook ademhalingsoefeningen, meditatie en mindfulness aan bod.
Deze yogalessen worden gegeven door de 47-jarige Chantal van Leeuwen, een docente met jarenlang ervaring in diverse yogavormen en daarnaast gediplomeerd Body&Mind Language-coach.

Wil je meer dan alleen yoga, ga dan mee met één of meer van de leuke excursies die ter plaatse worden aangeboden. Vaar met een klein bootje over de rivier door het prachtige natuurgebied dat het dorp Dalyan met de zee verbindt en spot vele vogelsoorten en de beschermde zeeschildpadden caretta caretta. Duik in de rijke cultuur die de Lycische kust rijk is, ga souvenirs shoppen op de markt in Fethiye of laat je verwennen in de plaatselijke hamam.

Ontbijt inbegrepen
In Portakal hotel verblijf je op basis van logies/ontbijt.
De lunches en diners zijn niet bij de reis inbegrepen. Maar op slechts 800 meter van het hotel ligt het gezellige centrum van Dalyan, waar veel leuke en goede restaurants te vinden zijn. Bovendien is dit voor onze begrippen niet duur: voor ongeveer 10 euro heb je al een heerlijke maaltijd inclusief (alcoholische) drankjes.

Kamers
Alle deelnemers aan deze reis krijgen een kamer voor alleengebruik.

De reis met vertrek op 11 september kan indien gewenst worden verlengd met een week Zorgeloze Zonvakantie aan de Turkse kust van 18 t/m 25 september. De totale reissom voor de 15-daagse reis is dan 1.500 euro.

Singlereis Yogavakantie aan de Turkse kust
Singlereis Yogavakantie aan de Turkse kust

Activiteiten

Naast twee keer per dag een fijne yogales kun je wanneer je wilt deelnemen aan de volgende excursies*:

Boottocht over de Dalyan rivier (kosten € 30,-, lunch inbegrepen)
Met een klein bootje varen we via de rivierdelta van Dalyan, een schitterend natuurgebied waar veel zeldzame vogels voorkomen, naar het strand, waar de beschermde zeeschildpadden caretta caretta hun eieren leggen. We brengen een bezoek aan het ‘ziekenhuis’ waar gewonde schildpadden worden opgevangen.
Vervolgens varen we terug naar het dorp, de rivier op langs de beroemde koningsgraven via het centrum van Dalyan naar de modderbaden. Hiervan wordt gezegd dat je er tien jaar jonger uitkomt. Garantie daarop geven we niet, maar het is in ieder geval een heel leuke belevenis.
Daarna varen we verder naar het meer van Köycegiz. Daar gooien we ons anker uit en terwijl je een duik kunt nemen in het heldere water, maakt de kapitein een heerlijke barbecue-lunch klaar.
12-eilanden boottocht (kosten € 45,- lunch inbegrepen)
Ontspannen dagtour op een houten zeilschip in de Golf van Göcek inclusief lunch.
Dinsdag: Fethiye (markt), Kayaköy en Ölüdeniz (kosten € 30,- lunch inbegrepen)
In de ochtend gaan we naar de kleurrijke dinsdagmarkt in het centrum van Fethiye. Naast een uitgebreide groenten- en fruitmarkt, vind je hier een scala aan kruiden, schoenen, tassen en leuke kleding.
Vervolgens brengen we een bezoek aan de spookstad Kaya Köyü, een Griekse stad met ruim 400 huizen en openbare gebouwen, die in 1923 door een uitwisseling tussen Griekenland en Turkije is verlaten. We sluiten de dag af met een bezoek aan de badplaats Ölüdeniz, dat bekend staat als de ‘Blue Lagoon’ van Turkije.

Verder kunnen wij de volgende activiteiten in de directe omgeving van het hotel aanbevelen:
• Bezoek aan de hamam, een Turks badhuis (kosten € 20,- voor een dagdeel)
• Bezoek aan de antieke stad Kaunos (kosten ong. € 10,-)

*De genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereis Yogavakantie aan de Turkse kust
Singlereis Yogavakantie aan de Turkse kust

Verblijf

Verblijf Portakal hotel

Beschrijving

Portakal hotel is een kleinschalig hotel aan de rand van het gezellige dorp Dalyan. Vanuit de prachtige tuin heb je een schitterend uitzicht over de Dalyanrivier waaraan het hotel gelegen is.

In het hotel dat een Nederlandse eigenaar heeft, is de authentiek Turkse sfeer gecombineerd met de Europese kwaliteitsstandaard. Overdag kun je van de rust genieten aan het heerlijke zwembad en in de fraai aangelegde tuin, waar een aantal camelia’s en picknicktafels staan. Direct voor het hotel kun je op de taxiboot stappen voor een ontspannen dagje strand, een bezoek aan het dorpscentrum of een leuke excursie. Je kunt ook in een klein kwartier lopen naar het gezellige centrum van Dalyan, waar je volop vertier, bars, restaurants en winkeltjes vindt.

Iedere ochtend wordt het ontbijt in buffetvorm op het ruime terras geserveerd. Bij onverhoopt slecht weer is het ook mogelijk om van het overdekte restaurant gebruik te maken. Aan de bar, naast het zwembad, kun je terecht voor snacks of een heerlijk koel drankje. En wanneer je wilt, kun je in de avond dineren in het restaurant, waar een scala van overheerlijke gerechten uit de Turkse keuken op de menukaart staat.

De 45 kamers van het hotel zijn verdeeld over twee gebouwen met ieder twee verdiepingen. Tijdens onze singlereis krijgen alle deelnemers een kamer voor alleengebruik op de eerste verdieping. De kamers, recent voorzien van nieuwe badkamers en bedden, zijn gezellig ingericht en voorzien van alle gemakken.

Hotelvoorzieningen

Kamers

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Portakal hotel
Portakal hotel

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering bij te weinig deelname
Wanneer het minimaal aantal deelnemers geboekt heeft, gaat de reis definitief door en wordt deze op ‘vertrekgarantie’ gezet. Bij onverhoopt onvoldoende aanmeldingen voor deze reis, kan deze worden geannuleerd. De uiterste termijn waarbinnen de annulering door ons aan jou moet worden gemeld, is 21 dagen voor vertrek. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour.

Tip voor Belgische singles
Reis je alleen en woon je in Belgie? Bij onze reizen zijn vluchten vanuit Amsterdam inbegrepen. Bijna altijd is het echter ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
Wij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Vaccinaties voor Turkije
Voor Turkije zijn geen inentingen verplicht. Er worden wel enkele vaccinaties geadviseerd voor reizigers met een verhoogd gezondheidsrisico. Wij raden je aan om voor de juiste gegevens contact op te nemen met je huisarts of een vaccinatie instelling bij je in de buurt.

Belangrijke informatie i.v.m. geldigheid paspoort voor reis naar Turkije
Voor Turkije geldt geen visumplicht. Iedere reiziger dient in het bezit te zijn van een Nederlands/Belgisch paspoort of identiteitskaart, die op de aankomstdag in Turkije nog minstens acht (!!) maanden geldig is. Informeer bij de Turkse ambassade in Den Haag of Brussel welke documenten je nodig hebt als je over een andere nationaliteit beschikt.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Yogavakantie aan de Turkse kust
Singlereis Yogavakantie aan de Turkse kust

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer