Singlereizen.nl

Singlereis Yoga en Zeilen in Griekenland

Zon, zee, zen, zeilen en Yoga. Dat is de yogacruise, dagelijks twee verschillende yogalessen aan boord van een klassiek houten zeiljacht. Zeilervaring is niet nodig, want de professionele bemanning zeilt je van betoverende baaitjes, naar gezellige stadjes. Twee maal per dag een nieuwe plek. Voor de yoga, maar ook om te zwemmen, snorkelen, suppen en kanoën. Tijd om dat goede boek te lezen of toch even stiekem je werkmail checken, het zeilschip beschikt over een snelle wifi-verbinding. De koks toveren heerlijke gerechten uit hun kombuis, verse vis - vaak door de crew gevangen - vlees en groentegerechten. Vegetarisch, veganistisch of een allergie. Laat het even weten, overal wordt rekening mee gehouden.

Geen yoga- en zeilervaring nodig!
Naast geen zeilervaring heb je ook geen yoga-ervaring nodig. De ervaren docenten geven bij iedere houding alternatieven aan, maak het jezelf makkelijk of moeilijk, it's up to you! De yogaplekken zijn inspirerend, op het dak van een Grieks Orthodox kerkje, op een verlaten aanlegsteiger of in een amfitheater, waar Griekse tragedies werden opgevoerd. Het zijn kleinschalige groepen, waardoor er vaak hechte vriendschappen ontstaan.

De middagles is rustig, mindful, je leeft in het nu en dat zou je zo lang mogelijk vol willen houden. De schepen zijn groot, de middagles wordt soms op het dek gegeven. Het kabbelende water, de zon die langzaam in de azuurblauwe zee zakt, de laatste houding de Savasana, relaxter dan dit wordt het niet.

Comfortabel zeilschip
Het schip beschikt over tweepersoonshutten met allemaal een eigen toilet en douchecabine. Maar de meeste yogi's gebruiken het zonnematras van de dag als bed voor de nacht en slapen onder de duizelingwekkende sterrenhemel. Hoe verder van de bewoonde wereld, des te spectaculairder zijn de nachten.

We vliegen op het Turkse Dalaman, de transferservice brengt je naar de opstaphaven van Datca en het schip glijdt de Griekse wateren in. Alles is inclusief bij deze yogareis. De maaltijden en de drankjes, ook de alcoholische. We zijn niet streng in de leer en doen aan yoga met een wijntje. De enige extra kosten zijn twee maaltijden aan land, je visum en de fooi voor de bemanning. Maar dat laatste mag je natuurlijk helemaal zelf weten.

Singlereis Yoga en Zeilen in Griekenland
Singlereis Yoga en Zeilen in Griekenland

Activiteiten

Geen vaste route, veel afwisseling
Yoga en zeilen, uiteraard. We hebben geen vaste route, de wind bepaalt de volgende yogaplek. De kapitein stuurt iets bij. Hij weet waar de plekjes zijn met net wat meer schaduw, met precies dat verfrissende briesje.

Yoga
Twee keer per dag op twee verschillende locaties worden de lessen gegeven. De docent spreekt Nederlands, komt uit Nederland of België en is zeer ervaren. Elke yogadocent heeft natuurlijk zijn of haar eigen specialiteit. Voordat de yogacruise begint heb je alvast even email contact met de yogadocent, dan kan je je wensen kenbaar maken.
De meeste docenten bieden tegen een meerprijs ook massages aan.

Meer dan yoga!
Naast de yogalessen is er uiteraard voldoende tijd om lekker te zonnebaden op je eigen zonnebed. Heerlijk tot rust komen, een goed boek lezen, zwemmen, snorkelen, kanoën of pak een van de SUP's en maak een tocht langs de met pijnbomen bezaaide baaitjes. Of post een jaloersmakende foto, op het schip is een stabiele wifi-verbinding aanwezig.

Afhankelijk van de yogadocent is het mogelijk om ter plekke een massage bij te boeken. Zin in zo'n heerlijke massage?
Neem dan 2 pareo's of handdoeken mee of koop bij aankomst zo'n fijne hamamdoek voor een paar euro (ook een leuke souvenir om mee naar huis te nemen!). Aan boord is namelijk geen wasserette aanwezig.

De tarieven van de massages zijn als volgt;
30 min 25 euro 
45 min 40 euro
60 min 50 euro

What happens on Symi...  ;)
Het bruisende Griekse stadje Symi is een van de hoogtepunten van de reis. Deze voormalige Italiaanse kolonie behoorde tot een van de best bewaarde Griekse geheimen. Inmiddels meert de Jetset hier aan met haar miljoenenboten. Neem een drankje op de voorplecht van het schip en zie al de pracht en praal binnen druppelen. Gezellige terrasjes, toprestaurants en steegjes waarin het heerlijk verdwalen is, Symi heeft het allemaal. 's Avonds een drankje en een dansje? De ochtendles in Symistad wordt vaak overgeslagen. What happens on Symi stays in Symi.

Zeilen door de geschiedenis 
We vervolgen de reis. De zeilen worden gezet, het schip zet koers naar een nieuwe locatie. Palmtreebay, Aquariumbay, Cleopatrabay, schoonheid en geschiedenis hebben de naam van de betoverende plekjes bepaald. De ene baai biedt beschutting tegen de wind, de ander biedt juist verfrissing. De professionele bemanning weet waar behoefte aan is.

Sluit de week af met een glimlach
De laatste dag breekt aan. Het schip meert weer af in de thuishaven. Dit is ook de plek waar de Leco van Datca zijn salon heeft. Totale wellness, met gemanicuurde handjes, gepedicuurde voetjes en een nieuw kapsel stap je weer het vliegtuig in. Een killer body, fit en met een totaal nieuwe look kom je aan in Nederland.

*Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereis Yoga en Zeilen in Griekenland
Singlereis Yoga en Zeilen in Griekenland

Verblijf

Verblijf Zeilschip YogaCruise

Beschrijving

Stabiele zeiler
Het zeilschip Espanyol beschikt over een imposante 300 vierkante meter aan zeiloppervlak. Dit heeft ze nodig en maakt haar een stabiele zeiler, wel snel maar niet schuin. Deze klassieke tweemaster biedt ruimte aan 12 gasten en heeft drie erg gezellige crewleden, die het schip kundig en met passie bezeilen. Wil je helpen, leren zeilen, navigeren en kaartlezen? De mannen vinden het prachtig en je bent welkom. Wil je in de hangmat je boek lezen? Zij komen het verfrissende drankje brengen.

Kleinschalig
Het schip heeft 6 hutten met tweepersoonsbedden. Elke hut heeft een eigen douche en toilet. Tip: neem geen harde koffers mee, want die passen niet onder de bedden. Op het achterdek, waar altijd schaduw is, bevindt zich een grote loungebank waar je heerlijk diep in de kussens kunt wegzakken en lekker kan lezen. Hier staat ook de imposante tafel waar de maaltijden worden geserveerd, ruimte genoeg voor 12 gasten. De tafel moet ook wel groot zijn want de koks houden van groots uitpakken.

Het ontbijt, met lokale en organische producten, Datca-brood met een vleugje kaneel, tomaten olijven al het verse fruit dat de omgeving te bieden heeft (veel!!), en dat ook nog eens op een creatieve manier geserveerd. Een eitje erbij, gekookt, gebakken, sunny side up, niets is de koks te gek. Een allergie, vegetarisch, veganistisch of vind je iets gewoon niet lekker, laat het weten en er wordt rekening mee gehouden.

Cocktailtime
Op het voordek liggen de zonnebedden, precies 12 dus je hoeft niet vroeg op te staan om met je handdoek je bed te claimen:) Lekker in de zon... ben je doorbakken? Laat de bemanning een van de schaduwdoeken uitrollen. Tip: always wear sunscreen. De zonnekracht is enorm, ook door de weerspiegeling op het water. Bescherm je huid! We lopen nog een stukje verder naar voren op de Espanyol, hier staat een gezellige bank waar je een "Sundowner" kan drinken of waar eventueel ook de lunch geserveerd wordt als de zon nog niet op zijn sterkst is. En dan is er uiteraard nog de boegspriet voor de Titanic foto, je hoeft je niet te schamen; iedereen doet het.

Altijd WiFi!
Het schip biedt altijd de mogelijkheden om je telefoon of laptop op te laden en er is uiteraard wifi aanwezig. Ga hier geen hele films op streamen, want dan kan je buurman zijn instagramfoto's niet uploaden. 
De hutten hebben ruime tweepersoonsbedden, maar niets is lekkerder dan je zonnebed van overdag om te toveren naar een matras voor de nacht. Haal je dekbed en je kussen uit je hut en installeer je voor de nacht. Flesje water, je telefoon voor de foto's van de sterrenhemel (spoiler, dit mislukt altijd. Ook met een statief want je zit op een boot), klets nog wat met je buurvrouw/man en laat je in een diepe slaap wiegen. De spectaculaire opkomst van de zon maakt je wakker, it's yogatime!

NB. Linnengoed en handdoeken (2 p.p.) zijn aanwezig

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Zeilschip YogaCruise
Zeilschip YogaCruise

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Hechte vriendschap
Onze yogacruises zijn speels, gezellig met als uitgangspunt om vooral een prettige vakantie te hebben. We zijn geen retreat waar je volgens strenge filosofieën moet leven. Wij geloven in de kracht van een glaasje wijn na de yoga (of ervoor). Door de kleinschaligheid van de groepen ontstaat snel een hechte vriendschap.

De yogacruise is populair, dus wees er op tijd bij!
Om je plekje op de yogacruise te reserveren vragen we een aanbetaling van 25%. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen. Zodra de aanbetaling binnen is, is je plekje gereserveerd.

Reisinformatie
AnnuleringHet minimaal aantal deelnemers voor deze zeilvakantie is 5. Bij 5 deelnemers gaat de reis definitief door er wordt deze op "vertrekgarantie" gezet. Wanneer er onvoldoende deelnemers zijn, laten wij dit uiterlijk 3 weken voor vertrek weten. In eerste instantie zullen we samen met jou kijken of we je kunnen omboeken naar één van onze andere singlereizen. De yogacruises vertrekken in principe elke week van april t/m oktober. Mocht het door ons geboden alternatief niet aansluiten bij je reiswensen, dan wordt je boeking geannuleerd en ontvang je de volledige door jou betaalde reissom binnen vijf werkdagen retour. InentingenVoor deze zeilvakantie zijn inentingen niet verplicht. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je eigen huisarts of met de GGD bij jou in de buurt. ReisleidingTijdens deze reis is er een Nederlandstalige yogadocent aanwezig. Op Schiphol spreken we met alle deelnemers af en vanaf daar reist de yogadocent met je mee. Van tevoren wordt een whatsapp-groep aangemaakt voor alle deelnemers. Ook de Nederlandse organisatoren zitten in deze app. Hier kan je 24 uur per dag om tips en advies vragen. ReisdocumentenJe vliegt naar het Turkse Dalaman airport. De opstaphaven is Datca en vanaf hier vertrekt het schip naar de Griekse wateren. Voor Turkije dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een identiteitskaart die nog minimaal 8 maanden geldig is bij terugkomst.  Voor je verblijf in Turkije heb je een visum nodig. Dit visum kost ± € 19,- (20 USD) en is verkrijgbaar als Elektronisch visum (ETA-visum). Alle informatie die je nodig hebt om dit visum aan te vragen, ontvang je in de reisinformatie die ongeveer drie weken voor vertrek per e-mail toegestuurd wordt. Het aanvragen van het visum kan zelfs nog op de dag van vertrek! Informeer bij de Turkse ambassade in Den Haag of Brussel welke documenten je nodig hebt als je over een andere nationaliteit beschikt. LeeftijdscategorieDeze reis wordt georganiseerd voor deelnemers tussen 25 en 65 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar voel je je wel prettig bij de groepssamenstelling van de reis, dan ben je uiteraard van harte welkom. Tip voor Belgische deelnemersKom je uit België? De retourvluchten die wij regelen zijn vanaf Schiphol Amsterdam. Het is echter ook mogelijk om vanuit Brussel of Eindhoven te vertrekken. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. Brandstof- en/of veiligheidstoeslagenWij behouden ons het recht voor om eventuele verhogingen van brandstof- en/of veiligheidstoeslagen door de luchtvaartmaatschappij aan je door te berekenen.

Contact voorafgaand aan de reis
Over het algemeen is zo'n 95% van de deelnemers single. Iedereen reist dus alleen. De ervaring leert dat het voor iedereen prettig is om van tevoren al contact met elkaar te hebben. Vandaar dat we een whatsapp groep aanmaken met alle deelnemers. Hier kan iedereen alvast kennis met elkaar maken, afspreken om samen naar Schiphol te reizen, alle sappige niet-facebook-proof-foto's delen etc etc.  Daarnaast zal de yogadocent 2 weken voor vertrek alvast even contact met je opnemen. Het is fijn voor de docent om alvast te weten of je yoga-ervaring hebt of niet. Misschien een blessure, nou goed noem maar op! Je hoeft dit dan in ieder geval niet meer aan boord te melden en jullie hebben alvast gezellig kennisgemaakt met elkaar.

Echt zeilen!
In de ochtend lig je heerlijk wakker te worden, het is windstil. De zee lijkt nog het meest op een intens blauw biljartlaken, geen rimpeltje. De koperen zon die opkomt is de biljartbal. Zwemmen, of toch eerst een kopje thee met een beetje fruit. Keuzes, keuzes. Na de verkwikkende yogales en een uitgebreid ontbijt start de kapitein de motor van het schip. Nog steeds geen zuchtje, geen rimpel, als een mes snijdt het schip door het biljartlaken. Het schip verlaat de veilige baai en dan opeens verandert er iets, het laken begint te bewegen. Wind, Neptunus heeft de wind aangezet. Dat doet hij altijd rond 11 uur en de kapitein weet dit. Hij stuurt het schip met de punt in de wind, de bemanning trekt razendsnel de vier zeilen omhoog. 300 vierkante meter zeil stuwt het schip voort, de motor is niet meer nodig en de stilte valt over het schip. Op zoek naar een nieuwe yoga-, zwem-, snorkel-, luierlocatie. De bemanning kent het gebied als zijn duimpje. De kapitein haalt in de ochtend de imposante zeekaart tevoorschijn en verteld over de koers die mogelijk is. Je hebt als yogacruiser geen zeilervaring nodig. De professionele bemanning brengt je iedere dag naar nieuwe locaties. Gezellige dorpjes, baaien met spectaculaire kliffen of juist goed verborgen plekjes. Waar het schip ook afmeert, er is altijd een mogelijkheid om aan land te gaan. Ligt het schip voor anker dan brengt een bemanningslid je met het bijbootje naar de kant. Vergeet je camera niet. We zeilen onder de rook van het schiereiland Datca. Hier vinden we de perfecte omstandigheden voor een aangename zeilvakantie. Wel altijd een stabiele wind maar geen hoge golven. En het fijne van dit zeilgebied is dat de zeilafstanden niet al te lang zijn. Het barst van de mooie baaitjes, dorpjes en pittoreske haventjes, met allemaal hun eigen unieke yogalocatie. Veel afwisseling onder zeer comfortabele omstandigheden, dat is de yogacruise.

Yoga
De yogalessen worden gegeven door professionele Nederlandstalige yogadocenten. Voor deze singlereis is geen yoga-ervaring nodig. Mocht je al wel ervaring hebben, dan worden de lessen voor jou uitdagender gemaakt. De yoga oefeningen worden vanaf de basis uitgelegd en gedurende de week opgebouwd. Aan het eind van de week zal je zien dat je leniger bent en dat het opvolgen van de oefeningen sneller en makkelijker gaat.  Alles kan, niets moet, niksen mag!  In de ochtend zijn de yogalessen wat sportiever met krachtige oefeningen. De middaglessen zijn rustig. Je blijft wat langer in de houdingen, meestal zo'n 4 minuten, zodat je spieren worden gestretched en het bindweefsel wordt opgerekt.   Jij bepaalt zelf of je mee doet aan de lessen. Er is geen moeten bij. Het is tenslotte jouw vakantie!

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Yoga en Zeilen in Griekenland
Singlereis Yoga en Zeilen in Griekenland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer