Singlereizen.nl

Singlereis Yoga & Zeilen in Griekenland

Kom een week lang genieten van zon, zee, zeilen en yoga. Een ideale mix van actief bezig zijn en ontspanning. ’s Morgens rollen we voor het ontbijt ons matje uit voor een heerlijke yogales. De kapitein zoekt hiervoor elke dag weer een verlaten strandje of idyllische baai uit. Na het ontbijt hijsen we de zeilen en varen we van eiland naar eiland, gooien het anker uit in de mooiste baaitjes, of meren aan in kleine en pittoreske vissershaventjes. 

Terwijl de schipper zijn kookkunsten uit de kombuis tovert, kun je heerlijk zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water. Ook gaan we regelmatig aan land om aan te schuiven in een Griekse taverne waar we kunnen genieten van de Griekse specialiteiten.

Er is voldoende tijd om een stadje te verkennen, een mooie wandeling te maken en te genieten van de fraaie uitzichten vanaf de diverse eilandjes die we aandoen.
Terwijl het zeiljacht door het water snijdt kun je actief meezeilen of lekker zonnen en luieren met je favoriete muziek in je oren op het ruime comfortabele teakdek. Maar je kan natuurlijk ook zelf aan het roer staan of de route op de kaart helpen uitzetten.

Tijdens deze week varen we mee aan boord van de zeilschepen Omiros en Osiris die bemand worden door Nederlandse schippers. Slapen doe je in een gedeelde 2-persoonshut met gescheiden bedden (indeling bij hetzelfde geslacht), of nog beter; op het dek onder de sterrenhemel. Elke hut beschikt over een eigen toilet en douche met koud en warm stromend water. Op het dek is ruimte om heerlijk te relaxen en te genieten van de zon. Per schip kunnen er maximaal 8 deelnemers mee.

De yogalessen zijn een combinatie van Do In Yoga en Dru Yoga en worden begeleid door Donalda Hup. Do In betekent letterlijk "reis naar binnen" en Dru Yoga wordt ook wel yoga van het hart genoemd. Tijdens deze Yoga & zeilreis maak je letterlijk de reis naar binnen en kom je in contact met wat er in je hart leeft. Door bewust te bewegen kom je dichter bij jezelf. Gedurende de week zijn er 6 yogalessen. Op de aankomst- en vertrekdagen wordt er niet gezeild en is er geen yogales.

Singlereis Yoga & Zeilen in Griekenland
Singlereis Yoga & Zeilen in Griekenland

Activiteiten

Elke dag starten we met een yogales van zo'n 1-1,5 uur. Na het ontbijt hijsen we de zeilen en varen we van eiland tot eiland. Je mag zelf actief meezeilen maar lekker relaxen op het dek is ook prima.

We zullen tijdens deze reis de volgende plaatsen aandoen: Kos-Stad (vertrek en aankomst), Kalymnos, Pserimos en Nisyros. 

Er is regelmatig gelegenheid van boord te gaan om te wandelen, een stadje te bezoeken en te genieten van de prachtige omgeving. 

Mogelijke excursies:
- bezoek aan de oude stad Kos
- bezoek aan de thermale baden Agios Fokas
- excursie naar vulkaan van Nisyros
- proeven van de rijke Griekse keuken tijdens de diners aan land

*alle activiteiten onder voorbehoud van wijzigingen i.v.m. weer, vaarroute. 

Singlereis Yoga & Zeilen in Griekenland
Singlereis Yoga & Zeilen in Griekenland

Verblijf

Verblijf Zeilschip Omiros of Osiris

Beschrijving

De zeiljachten Omiros en Osiris zijn van het type Sun Odyssey 51, een zeewaardig zeiljacht van ruim 15 meter, dat voorzien is van alle gemakken. Deze jachten worden gebouwd door de beroemde Franse scheepswerf Jeanneau. De schepen hebben vier 2-persoonscabines (voorzien van kussen, deken en lakens) en 2 kooien in de voorpiek voor de bemanning. Elke cabine heeft een eigen afgesloten douche & toilet ruimte.

Mocht je een nacht je bed willen verruilen voor een nacht onder de sterren, dan is dat mogelijk. Ook aan dek zijn meerdere slaapplaatsen. Wil je dit meemaken? Dekmatrasjes, kussens en fleece dekentjes zijn aanwezig!

De ruime kuip is voorzien van een biminitop die beschutting biedt tegen de zon. Zin in een duik? Ook snorkelsets zijn aanwezig op de boten evenals een SUP. De comfortabele schepen zijn vrijwel identiek aan elkaar, met beide een ruime kombuis. Tijdens je zeilvakantie verblijf je op één van de twee schepen.

Indeling
In totaal kunnen er 8 reizigers (excl. bemanning) mee per boot. Op diverse data in het hoogseizoen worden er twee boten ingezet. Beide boten zullen dezelfde route varen: de excursies en diners kunnen gezamenlijk worden ondernomen. De indeling van de boten wordt bepaald door de schipper aan de hand van de leeftijden van de reizigers. Een reis gaat door bij minimaal 5 deelnemers (maximum per boot is 8). Mochten er te weinig deelnemers zijn binnen een leeftijdscategorie, dan behouden wij ons het recht voor om twee groepen samen te voegen.

Kamertype
Tijdens deze reis deel je een hut samen met één andere reiziger van hetzelfde geslacht. Alle hutten hebben twee losse bedden. Mocht je samen met een bepaald iemand op een boot willen, laat dit dan even weten zodat we dit voor jullie kunnen regelen! Het is bij deze reis niet mogelijk om een hut voor alleengebruik te boeken.

Verzorging
Tijdens deze zeilvakantie wordt er een maaltijden-pot gemaakt. Bij aankomst aan boord betaal je €230-250 per week aan de schipper voor de maaltijden aan boord, drankjes aan boord, haven-, water- en dieselgelden. Voor dit bedrag zijn alle maaltijden die aan boord bereid worden inbegrepen. De bemanning zorgt voor een uitgebreid ontbijt en een lekkere lunch aan boord. Het avondeten wordt afwisselend aan boord of aan wal gegeten. Wanneer we bijvoorbeeld in een baai aangemeerd zijn, wordt er aan boord gekookt. De boordkas voor reizen van 12-dagen bedraagt €400. 

Doorgaans wordt er twee keer in de week gekookt aan boord. Op de overige dagen zoeken we regelmatig een gezellige taverne op voor een echte Griekse maaltijd (voor eigen rekening). Hoewel de bemanning voor de maaltijden zorgt, wordt er wel van je verwacht dat je meehelpt met het dekken van de tafel of het afwassen. Maar als iedereen even de handen uit de mouwen steekt, dan is dat zo gebeurd en kun je weer genieten van het weer en de wind.

Het gebruik van alcoholische versnaperingen is tijdens het varen niet toegestaan. Dit in verband met de veiligheid van het schip en de opvarenden. Wanneer de boot voor anker of in de haven ligt, is het toegestaan om (met mate) te genieten van een alcoholische versnapering. Licht alcoholische drankjes zijn inbegrepen bij de boordkas. Mocht je sterke drank willen aan boord, kun je dit zelf meenemen of aanschaffen.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Zeilschip Omiros of Osiris
Zeilschip Omiros of Osiris

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reis- en annuleringsverzekering
Alle deelnemers aan deze reis zijn verplicht een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit zorgt er voor dat wij in geval van nood altijd een beroep kunnen doen op de hulp van de grote alarmcentrales.

GGTO
Elke reisorganisatie is wettelijk verplicht over een garantieregeling te beschikken. Deze reis is hiervoor aangesloten bij GGTO (Garantieregeling voor Gespecialiseerde Touroperators). De Stichting GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn voor vertrek maar ook tijdens je verblijf op lokatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens je verblijf de terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van €15,00 per boeking in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.Kijk voor meer informatie op: www.stichting-ggto.nl  

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Singlereis Yoga & Zeilen in Griekenland
Singlereis Yoga & Zeilen in Griekenland

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer